Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

η ψυχολογία της απελευθέρωσης- η αστρολογία της απελευθέρωσης

η ψυχολογία της απελευθέρωσης- η αστρολογία της απελευθέρωσης

Μέχρις τη στιγμή της γέννησης μας, πλανήτες και ζώδια είναι εξωπραγματικά.
Αυτά έχουν μια universal, συλλογική σημαντικότητα μόνο.
Υπάρχουν σαν αρχές, ανίκανα να αναλάβουν οτιδήποτε συγκεκριμένο,
ειδικό σχήμα ή τύπο.Όμως ο ακριβής χρόνος και το μέρος της γέννησης μας, αλλάζει για πάντα το υπόδειγμα των ουρανών, το οποίο σταθεροποιείται, σε μια μεγαλύτερη δυναμική, και είναι η πιο σεισμική στιγμή των ζωών μας.
Έτσι τη στιγμή της γέννησης μας, η αδιαφοροποίητη πληρότητα, έρχεται σε ένα τέλος,και εμείς βρίσκουμε τους εαυτούς μας, quartered,σταυρωμένους, όπως αυτός είναι ο σταυρός της ύλης, σε δύο major άξονες οι οποίοι είναι τα angles του χάρτη.

Απο εκείνη ακριβώς τη στιγμή,είμαστε «παγιωμένοι», δεμένοι στο δράμα των αντιθέτων, το οποίο είναι ακριβώς το δράμα της ζωής, πιο γενικότερα…..
Έτσι κάθε γενέθλιος χάρτης είναι μια αντανάκλαση του συμβόλου της Γής,
ο σταυρός μέσα στον κύκλο,περιγράφει την ακριβή φύση του συγκεκριμένου υλικού, του στερεού συγκεκριμένου κόσμου μέσα στον οποίο έχουμε γεννηθεί, και μέσα απ αυτόν, πρέπει να εκδηλωθούν οι εαυτοί μας.

Τα angles τα οποία κάνουν το χρόνο και το χώρο πιο κατανοητά, μας δίνουν προσανατολισμό για την ανατολή,δύση,βορά και νότο.
Έτσι απ τη στιγμή που γεννιόμαστε είμαστε οριοθετημένοι και οριζόμαστε μέσα στα όρια του γενέθλιου μας χάρτη, τον οποίο δεν μπορούμε ούτε να τον ανταλλάξουμε ούτε να τον αλλάξουμε.
Και αυτό ακριβώς δεν είναι μοίρα, αλλά η εξίσωση μας στην άλγεβρα της ζωής, όπως έχει χαρακτηριστικά τονίσει ο Dane Rudhyar.
Και αυτό σημαίνει σε τελευταία ανάλυση, ο καθένας μας αποφασίζει τι θα κάνει με το γενέθλιο χάρτη του και πως θα ζήσει μ αυτόν……
Έτσι ο κάθε χάρτης είναι διχοτομημένος μέσα σε αντίθετα τεταρτημόρια, με βάση τα τέσσαρα σημεία του ορίζοντα, όπου γειώνονται οι πλανητικές ενέργειες, που αποτελούν επίσης αρχετυπικές πλανητικές διχοτομίες, όπως προκύπτουν απ τα μυθολογικά τους stories, και απ τις ψυχολογικές τους ερμηνείες τους.
Γιατί υπήρχαν θεοί, και κατ επέκταση πλανήτες σύμφωνα με τις τροχιές τους και τη φύση τους, που δεν συμπαθούσαν ο ένας τον άλλο, από προδιάθεση.
Έτσι όλα αυτά τα αρχέτυπα αντιπροσωπεύουν αντίθετες καταλήξεις ενός ψυχικού φάσματος.Το φυσικό συνεπακόλουθο απόλα αυτά, είναι ότι αυτό θα προεκτείνεται και στη λίστα με τα ζώδια και τους οίκους, τα οποία οι πλανήτες φυσικά κυβερνούν….

Και αυτό θα ξαφνιάσει πάρα πολλούς, και τότε ίσως καταλάβουν ότι στήνουν ερμηνείες σε ένα ωροσκόπιο σε λάθος επίπεδο, το οποίο στην ουσία είναι το αδιαφοροποίητο, πριν την γέννηση.
Δηλ.ερμηνεύεται ένα ωροσκόπιο, λες και δεν έχει γεννηθεί κάποιος ακόμα.
Όμως ο συγκεκριμένος χάρτης προκύπτει απ τη διάσπαση των αντιθέτων, και που ακριβώς συμβολίζουν τη γείωση μας, την ενσάρκωση μας.Απο εκεί αρχίζει ένας νέος αγώνας για την ολοκλήρωση μας, που ζητάει τη συμμετοχή μας, που σημαίνει πολύ εσωτερική εργασία.Αυτές οι αρχετυπικές διαμάχες, οι οποίες είναι φυσικές, έμφυτες, και δεν είναι κακές ή καλές, αλλά ούτε και παθολογικές.Μπορεί να είναι τρομακτικά δημιουργικές και στο χέρι μας είναι να μην είναι παθολογικές.

Αυτό εξαρτάται απ το βαθμό συμμετοχής μας σ αυτές τις διαμάχες….

Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που χρησιμοποιούμε τη Μυθολογία, που περιγράφοντας τις διαμάχες των θεων περιγράφει τις διαμάχες των αντιθέτων μας, όπως έχει αποδείξει στο έργο του ο Carl Yung…
Με όλες αυτές τις αναφορές μου θα πρέπει να αντιλαμβάνεστε ότι αργά ή γρήγορα θα έλθουμε αντιμέτωποι με τα αντίθετα μας.Είναι ένας συνεχής αγώνας που κάνουμε σε όλη μας τη ζωή, και την ίδια στιγμή αυτό παράγει ενέργεια και ζούμε..

Αλλά όλοι οι άνθρωποι έχουν επίγνωση μόνο της μιας πλευράς των αντιθέτων τους.Αρνούνται να δουν και τα δύο αντίθετα να αντιληθφούν την ενότητα των πολικών αντιθέτων.Εφόσον τα αντίθετα δεν μπορούν να υπάρξουν το ένα χωρίς το άλλο, εάν δεν έχουμε επίγνωση και των δύο, τότε αναγκαστικά εκείνο που απορρίπτουμε θα βρεθεί στο υπόγειο.Γίνεται ασυνείδητο και το προβάλλουμε.Με πιο απλά λόγια δημιουργούμε ένα φράγμα ανάμεσα στα αντίθετα και έτσι θα προκαλέσουμε μια διαμάχη.Φυσικά πρόκειται για μια διαμάχη που δεν θα κερδίσουμε ποτέ,αλλά θα τη χάνουμε αιώνια και μάλιστα με επώδυνο τρόπο, αφού οι δύο πλευρές στην πραγματικότητα δεν είναι παρά η μια όψη της άλλης.
Έτσι και η σκιά είναι αντίθετα που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει.Ένας απλός τρόπος για να έλθουμε σε επαφή μαζί της είναι να εκδηλώσουμε το αντίθετο εκείνου που στοχεύουμε συνειδητά ,επιθυμούμε ή θέλουμε …
Και κάτι τέτοιο θα μας δείξει πως φαίνεται η σκιά μας στον κόσμο και ότι αυτή είναι η όψη με την οποία θέλουμε να συμφιλιωθούμε.
Αυτό δεν σημαίνει να δράσουμε στα αντίθετα μας, αλλά απλά να αποκτήσουμε την επίγνωση τους….
Αν αισθανόμαστε ότι αντιπαθούμε έντονα κάποιον, τότε ας συνειδητοποιήσουμε την πλευρά μας που συμπαθεί αυτό το άτομο….

Και καθώς μεταβαίνουμε προς την προτελευταία φάση της τρικυμίας της μετάβασης, Της συγκλονιστικής έντασης αντιθέτων Uranus and Pluto η ελπίδα, και απελπισία περπατώντας δίπλα-δίπλα, σέρνοντας μέσα στην αγκαλιά τους, όσους έχουν κάνει τις επιλογές τους-να απελευθερώσουν το μυαλό τους ή να παραμένουν παραπλανημένοι και αναισθητοποιημένοι από τον καπνό και τους καθρέφτες τους.
Ένας τέτοιος χρόνος είναι βαρύς.Ένας τέτοιος χρόνος είναι οδυνηρός.Ένας τέτοιος χρόνος είναι ζωηρός και άστατος .Και την ίδια ώρα δεν είναι ένας χρόνος που μοιάζει με κάποιο πράκτορα για να διαμεσολαβήσει στις διαφορές σας.Φτερουγίζει και πετάει…
Δεν εντάσσεται σε κάποιο οργανισμό στη Γη.
Αυτό σημαίνει ότι ο σπουδαιότερος παράγοντας είναι η ίδια η συνειδητότητα μας…
Λυπάμαι αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο…
Ούτε μέλλον, ούτε παρελθόν….μόνο παρόν που σε καλεί να συνθέσεις Aντίθετα.Λυπάμαι αλλά δεν υπάρχει άλλη αστρολογία…
Προσπαθούμε να δούμε με τι έχετε ταυτιστεί για να μπορέσουμε να σας μάθουμε να βγείτε απ τη διαδικασία ταύτισης.Να βγείτε απ την persona σας …να βγείτε απ τα τεχνητά σας φράγματα…
Γιατί υπάρχει μια στιγμή συνειδητότητας χωρίς φράγματα.

Και καθώς ο Ήλιος με το ταξίδι του μας ανάβει φωτιά, μας υπενθυμίζει ότι κάθε ψυχή έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί με το φως της.
Και στην επιστροφή κάθε ψυχή μπορεί να έλθει σε επαφή με το φως κάποιου άλλου. Αυτό είναι το μήνυμα του Τοξότη –μια κινητή φωτιά που διαδίδεται συνεχώς, και αυτό είναι το φως μας, δηλ.η συνειδητότητα μας, την ίδια ώρα που παίρνουμε το φως από κάποιον άλλον..δηλ τη συνειδητότητα του…
Τελικά το ερώτημα είναι τι είναι αυτό που διαδίδουμε…
Ελπίδα η Απελπισία…?
Η Επιλογή είναι δική σας…Και αυτός είναι ο πυρήνας της Kενταυρικής συνειδητότητας, το Κενταυρικό Επίπεδο, σύμφωνα με τον Ken Wilber.
Το οποίο ο χρόνος μας το φέρνει σαν ένα κλειδί σύνθεσης των αντιθέτων, όταν ξεφεύγουμε απ το επίπεδο της persona και ακολούθως του «Εγώ» μας…

Και αυτό κάποιες φορές μοιάζει με ψύχωση…γιατί θέλει ικανότητες Σαμάνου..
Και ο Σαμάνος υπήρξε στα αρχαία χρόνια πρώτα απόλα κυνηγός κάτι που σημαίνει : Ότι για να είναι κάποιος επιτυχημένος κυνηγός πρέπει να σκέφτεται όπως το θύμα του και η λεία του…Αλλά αυτό είναι μια ανθρώπινη ικανότητα να οπισθοχωρούμε αποτελεσματικά γύρω απ τις διαδικασίες σκέψης του θηράματος ή του αντιπάλου ή του αντιθέτου μας, με αξιοπρόσεκτη ακρίβεια.

Ότι παραπομπή κάναμε που αναφέρεται στο κυνήγι, τελικα είναι το θέμα της στρατηγικής και της τέχνης πολέμου. Μια Στρατηγικής σκέψης απαιτεί την ικανότητα να εξετάσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν οι οποίες δεν είναι άμεσα παρούσες.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ανάγνωση του μέλλοντος …
Αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε δημιουργικά την γενναιότητα μας και όλα τα πνευματικά μας δαιμόνια , κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε από ένα προσδιορισμένο κοινωνικό μέλος πνευματικά να αλλάζουμε και να συγχωνεύομαστε σαν ένα ζώο που έχει περισσότερο την ικανότητα και την επιδεξιότητα λόγω ζωικών ενστίκτων -πως να νικούν στο παιχνίδι της ζωής για δική τους ασφάλεια.
Η Διαφορά βρίσκεται στη Συνειδητότητα, οπότε η επιλογή είναι πάλι δική σας..
Αλλά αυτό απαιτεί μια ολιστική αντίληψη που προέρχεται όχι μόνο από ειδική μελέτη και πρακτική, αλλά και από βαθιά και σιωπηλή περισυλλογή.
Από έναν διαλογισμό και μια ψυχοθεραπεία του να είσαι συνειδητός του τι πρέπει να πράξεις…

Λυπάμαι αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή….
Λυπάμαι αλλά δεν υπάρχει άλλο είδος αστρολογίας…
Μόνο αυτό το είδος είναι αυτό που σε απελευθερώνει…
και μπορείς να διασχίζεις ουράνια τόξα…
Τότε μπορείς να εισέλθεις στο Ουράνιο Βασίλειο, που είναι επάνω στη Γη…
Όταν κάνεις τα δύο ένα
Και όταν κάνεις το μέσα σαν το έξω
Και το έξω σαν το μέσα
Και το πάνω σαν το κάτω
Και ακόμα όταν κάνεις το αρσενικό και το θηλυκό,Ένα μόνο πράγμα,
τότε θα εισέλθεις στο Βασίλειο..
Στο Παράδεισο μιας κατάστασης αντίληψης μη αντιθέτων ή μη δυαδικότητας
Όπως έλεγε ο Ιησούς στο Ευαγγέλιο του Αγίου Θωμά…

Καλημέραααα :) ♥

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου