Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Jupiter in Virgo : η μαγεια στην καθημερινοτητα μας...:) ♥

Jupiter in Virgo : η μαγεια στην καθημερινοτητα μας...:) ♥ 

Πριν προχωρήσω σε μια ανάλυση του τι σημαινει Διας στη ζωη μας, να τονισω μερικα πράγματα γι αυτό το μεγάλο Βασιλιά των Θεών που συνήθως διαφευγουν….

Η Liz Green στo θεικο relating αναφερει ότι : Ο θεος αυτος συνδέεται πρωτα απολα, μ αυτό που ονομαζουμε θρησκευτικό ένστικτο του ανθρώπου-ένα ενστικτο που ο Φρόυντ και οι οπαδοι του θεωρούσαν ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια εξιδανικευση του σεξουαλικού ενστίκτου, αλλά που ο Γιούγκ απέδειξε ότι ανήκει στα θεμελιωδη ορμέμφυτα όπως όλες οι βιολογικές ανάγκες.

Ο άνθρωπος εχει ανάγκη όχι μόνο να επιβιώσει και να διαιωνίσει το είδος του, αλλά και να ξέρει ότι κάπως, κάπου, υπάρχει ένα σχέδιο στη ζωή ένα πρότυπο. μια εμφυτη τάξη, ένα νόημα, ένα όλον, το οποίο να αναγνωρίζει αμυδρώς έστω και διαισθητικά για να μπορέσει να διατηρήσει την ικανότητα για ελπίδα και ανάπτυξη.

Ίσως να αληθεύει ότι ο Θεός είναι δικο μας δημιούργημα, όμως δεν μπορουμε να δημιουργήσουμε κατι για το οποίο δεν εχουμε καμια εμπειρια, ακόμα και ασυνείδητη.

Θα λέγαμε ότι ο Διας λοιπόν συμβολίζει την ανάγκη της εμπειρίας του υπερβατικού του θείου, μέσω της προβολής του πάνω στις εξωτερικές συμβολικές μορφες, τις οποίες στη συνεχεια λατρεύουμε και αποκαλουμε θεότητες.

Το ζώδιο του Δία μας στον αστρολογικο χάρτη φανερώνει τον τρόπο δια του οποίου το άτομο θα αναζητήσει το νόημα της ζωής…..
Και ειμαστε τωρα με το Δια στο ζώδιο της Παρθένου :
Έτσι όλο το νόημα της ζωής θα αναζητηθεί στην καθημερινοτητα μας και την Εργασια μας.
Και ολο αυτό με την ρουτινα που τη συνοδευει θα προσπαθήσουμε να τη μετατρέψουμε σε ένα ειδος ιεροτελεστίας, με έναν τρόπο ρυθμικού εξαγνισμού και αυτοκάθαρσης για να μπορεσουμε να αντιληφθούμε την υπάρξη του μεγάλου σχεδίου.
Επειδή ο Δίας επιδιώκει να διερεύνει την κάθε εμπειρία με τρόπο ώστε το κρυμμένο νόημα να λάμψει μέσα απ την υλική μορφή της, ο Δίας στην Παρθένο ωθεί το άτομο να αναζητήσει την επιδίωξη κάτι «μεγάλου» μέσα απ τη δουλειά του, προκειμένου να αισθανθεί ότι η σημασία της ξεπερνά τα όρια της πρακτικης αναγκαιότητας.

Ο πλανήτης και ο Θεος αυτός συμβολίζει της αρχή της Μυθολογίας, με την πλέον θετικη έννοια της λέξης «μυθος»…
Επομένως ο Δίας συνδέεται με την αναγκη της ψυχης να δημιουργεί συμβολα.Αυτο μας οδηγει σε θαυμαστά βάθη, αν αναλογιστουμε τη δημιουργική δυναμη που διαμόρφωσε τους σπουδαίους μυθους τους θρύλους και τις θρησκείες του κόσμου.

Η ίδια αυτή δυναμη διαμορφώνει και τους συμβολισμούς των ονειρων μας, ετσι που κάθε όνειρο να αποτελεί ένα τέτοιο αριστουργημα νοήματος, ώστε να μην επιδεχεται καμια βελτίωση.
Και πράγματι ο Διας είναι ο θεός της Πύλης της Ψυχής σου καθώς συνδέει το συνειδητό με το ασυνείδητο μέσω της δημιουργίας και της διαισθητικής κατανόησης των συμβόλων.
Όπως έχουμε πει πολλες φορες απο εδω, η αρχέγονη γλώσσα της ζωής είναι τα συμβολα και ο Διας συμβολίζει εκείνη την εσωτερική λειτουργία που δημιουργεί τα συμβολα και διαισθάνεται το νόημα τους.

Τωρα απλα θυμηθειτε σε ποιόν οικο τον εχετε natal και από ποιον οικο διερχεται το transit του για να δειτε πως θα «γειωσετε» όλα τα παραπάνω…Ελπιζω να μην ειστε όλη την ημερα κολλημενες στο fcb προσπαθωντας να αντιληφθειτε την υπαρξη του μεγάλου σχεδιου της ζωής του κολληματος σας….

Αλλά εάν τελικα αυτό σου διαμορφώνει ένα μεγάλο Ονειρο στη ζωή σου
do it…
Εάν κατά ποσο είναι πραγματοποιησιμο αυτό φαινεται απ το πώς λειτουργει ο Κρόνος στο χαρτη σου και τι σχεση εχεις μ αυτό που ονομαζουμε πραγματικοτητα και όχι κυνικοτητα που την μπερδευουν οι πιο πολλοί….

Να θυμομαστε και από τι είναι κατασκευασμενος στο χαρτη μας ο Δίας, τα οποια είναι τo δεντρο των midpoint του.
Ποτε οι οψεις δεν δειχνουν ενός πλανήτη πως είναι κατασκευασμένος αλλα τι ειδους σχεσεις εχει με τους άλλους θεους…
Αυτό φαινεται απ το δεντρο των μεσοδιαστηματων του όπως ειπαμε.

Σε μενα για παραδειγμα είναι δημιουργημα απ τον Ήλιο, τον Αρη μου και τον Ουρανο και την ιδια στιγμή βρισκεται ακριβως midpoint του Ηλιου μου και της Σελήνης, δηλ. με κανει ένα χαρακτήρα Δια.Jove εξ άλλου είναι και το ψευδωνυμο μου..στον αστρολογικο κοσμο…Την ιδια ωρα που ο Διας είναι η πρωταρχικη ουσια της anima μου….
Ετσι ερωτευομαι μονο βασιλισσες και πριγκηπισσες….
και απ την άλλη μην περιμενετε να " την πεσω" σε καμια ....
Εσεις θα βρειτε τροπο να μεταμορφωθειτε μπροστα μου....
Και αυτη ειναι η ουσια της αρσενικοτητας μου....
Αυτη ειναι ουσια του χαρακτηρα μου....
Και ο χαρακτηρας ειναι Μοίρα...
δεν αλλαζει....

Είναι τα παραμυθια που μου εμαθε από μωρο η γιαγια μου, και πιστή στο μυθο του Δια, υπήρξε η Αμάλθεια της ζωής μου, pisces type ήταν άλλωστε, και μου αφησε παρακαταθηκη : Να παιζω με τους θεούς και τα συμβολα και να μπορώ να μεταμορφωνω την καθημερινοτητα μου σε μια μαγικη εμπειρια επικοινωνιας και να δινω ένα ξεχωριστό νοημα στην σκληρη ρουτινα των ζωων μας….
Νομιζω ότι αυτό είναι και το ταλέντο μου και εκει θα χορεψω το trance της ecstasy του Δια με έναν ερωτα συγκλονιστικο αφου κάνει συνοδο με τον Πλουτωνα του Πεμπτου σπιτιου μου, που είναι τα φλερτ, οι ερωτες και οι δημιουργίες ..
Σ αυτη τη μαγεια θα δουλέψω εφετος επάνω…
Βρείτε τη δικη σας μαγεια και το δικο σας ταλέντο και γειωστε τα….
blessings για τα καλύτερα που το ευχομαι ολοψυχα σε ολες και ολους….
και εδω ειμαστε αν δυσκολευεστε....
θα σας εχει "ποδοπατησει" ο Κρονος μάλλον....

Και να θυμαστε αν δεν φτασετε στην κατασταση Tears of Joy, ποτε δεν θα νιωσετε το Συμβολισμο της Αληθινης Ζωης....

Καλημεραααααααααααα :) ♥

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου