Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Εχεις mana ? I need your love…..

Εχεις mana ? I need your love…..
Υπαρχουν ανθρωποι πρωτογονοι και ακατεργαστοι, υπαρχουν και ανθρωποι ραφιναρισμένοι και πολιτισμενοι…
Όλοι αυτοι μπορει να βρισκονται και στην ιδια ομαδα, στην ιδια οικογενεια…
Συνεπως ο εμφυλιος που ερχεται με βημα ταχυ, δεν εχει για μενα καμμια άλλη διαφορα, αλλα ποιο ειδος ανθρωπου θα επιβιωσει τον επομενο καιρο…
Ο ανθρωπος με ισχυρη και υγιη ατομικοτητα ή ο αγελαιος τυπος ανθρωπου…
Μια κατά μετωπο επιθεση θα διαλυσει ολους τους ραφιναρισμενους τυπους, επειδη οι αγελαιοι τυποι είναι ακατεργαστοι και επιτιθονται με ολους τους τροπους….
Και επειδη οι αγελαιοι τυποι πάσχουν από μία κυριολεκτική ανατροπή της σημερινής τυραννίας της Λογικής την οποια βλέπουν σαν το μεγαλυτερο εχθρό τους.Αλλα μια τετοια σταση δεν είναι δυνατόν να γίνει παρά μόνο με μία παράλογη Πίστη σέ ένα πεπρωμένο πού θα στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις ιλιγγιώδεις εναλλαγές των διαθέσεων της Θέλησης ενός απρόσωπου συλλογικού ασυνειδήτου, το οποιο είναι τοσο Τυραννικο.
Που οδηγει σε καταστροφη την άλλη πλευρα, που διαθετει τη Λογικη.
Ο Πλατωνας έλεγε ότι οποιος δεν διαθετει τη λογικη δεν εχει δικαιωμα Μετενσαρκωσης, για να τονισει ότι η Λογικη επιτευχθηκε σαν μια κατακτηση του Ανθρωπινου Γενους τα τελευταια 3000 χρονια, σε μια εποχη που ο Ανθρωπος εχει εμφανιστει τουλαχιστον σε 30000 χρονια.
Το πρωτο συμπτωμα ανθρωπου που δεν διαθετει λογικη, είναι ότι κυβερνιεται απ τις διαθεσεις του, οι οποίες αλλάζουν όπως η κινηση του Φεγγαριού…
το δευτερο είναι ότι ποτε δεν τηρει τις υποσχεσεις του, στην οποιαδηποτε διαπραγματευση κανεις μαζι του.
Ολο το παραπάνω μπορεις να το δεις σε ολες τις δραστηριοτητες μας, απ την πολιτικη και κομματικη κατασταση, μεχρι τις οικογενειες μας.
Οι Αγελαίοι τυποι ορθολογικοποιουν με απιστευτη ταχυτητα, τις διαθεσεις τους κάθε φορα, για να δικαιολογήσουν την πλανη τους που σου «πετανε καταμουτρα», και ενας παρατηρητης θα μπορουσε να «πεσει» στην ιδια πλανη και να τους χαρακτηρισει ευφυεις, ακριβως γιατι δεν μπορει να παρακολουθησει μεσα τους αυτές τις εναλλαγές της διαθεσης τους.
Ότι δεν καταλαβαινουν πρέπει να το εξουδετερώσουν.
Και ότι μεταστοιχειωση εχεις κανει με την προσωπικη σου δουλεια σαν Άτομο, θέλουν τους καρπους της, αδιαφορώντας αν όλο αυτό είναι η προσωπικη σου ζωή.
Οι Αγελαιοι βρισκονται παντου..μεσα σε όλα τα επαγγέλματα.
Ακομα χειροτερα ότι μπορει να βρισκονται σε θεραπευτκα επαγγέλματα, οδηγωντας πελατες και ασθενεις σε τέλεια διαλυση της ατομικοτητας τους…
Το ερωτημα είναι διαλυεται η ατομικοτητα κάποιου ?
ή αναβάλλεται για κάποιο άλλο χρονικο διαστημα…
Η Ατομικότητα εχει σχεση με την Αυθεντικοτητα, τον Εαυτό τέλος με το ιδιο το προσωπο του Χριστου, όπως απεδειξε στο τεραστιο έργο του ο Carl Yung.
Ο Χριστος σαν το Πνευμα του Αθανατου, υπαρχει σε όλους μεσα μας….
Αλλα ζηταει αυτό το Πνευμα να βρεις το νοημα της Αγάπης, το οποίο θα σε μετασχηματισει σε ένα ανωτερο επιπεδο.
Εκει βρισκεται το προβλημα τους : Μισουν την Αγάπη, επειδη η Αγάπη τους καταστρεφει.
Αλλα για να καταστρεφει η Αγάπη ένα πρόσωπο, σημαινει ότι δεν εχουν μηχανισμους μεσα τους να εργαστουν με ένα άλλο προσωπο.Οι μηχανισμοί που διαθέτουν είναι μονο manipulative methods πώς να καταστρεφουν τις προσπαθειες σου και να επιβάλλουν τις δικες τους μεθοδους κυριαρχιας της Αγέλης που ανηκουν.
Υπαρχει μια συγχιση μεσα τους αναμεσα στην Δημιουργια και την Καταστροφή.
Η Ζωή είναι γεματο από κινδυνους και οι πολλοί φοβουνται να δώσουν κατι απ τον Εαυτο τους, φοβουνται να αγαπήσουν.Και διαλυουν άλλους επειδη εχουν αυτό το πρόβλημα.
Κάποιος δεν μπορει να δημιουργήσει η να αγαπήσει οτιδήποτε αυθεντικο χωρις να εχει μια minimum αισθηση του Εαυτου του.
Οι Αλχημιστες πιστευαν ότι υπαρχει μια ουσια μεσα μας, το lapis, που είναι αθανατη και αφθαρτη, η οποια εχει μια καταλυτικη επιδραση στον κοσμο γυρω μας.
Με άλλα λογια εάν ενας αλχημιστης μπορουσε να παραγει lapis, το lapis μπορουσε να μεταμορφωσει τις κατωτερες ουσιες, με το να γινεις αυτό που εισαι.
Ειναι η ιδια ιδεα με την Κινεζικη ιδεα του Tao.
To lapis αναπαραγει τον εαυτο του, και εχει μια μονιμη και επεκτατικη επιδραση στη ζωη μας.
Δηλ.υπαρχει μια εσωτερικη εξουσια μεσα μας επάνω σε ένα ψυχολογικο επιπεδο, η οποία δινει στο ατομο μια βαθια επιδραση στο περιβάλλον που κινειται, όχι απ το γεγονος ότι αγωνιζεται να επιτυχει μια Δυναμη ή ότι εχει φτασει σε ένα επιπεδο πνευματικης εξιδανικευσης, αλλα γιατι ο Πυρηνας του Εαυτού του ενεργει σαν ένα trigger στις ψυχες των άλλων ανθρώπων.
Τοτε ακριβως λέμε ότι το προσωπο αυτό εχει «μανα» κάποια ποιότητα εσωτερικης αυθεντικότητας και ολοτητας η οποία επηρρεάζει τους άλλους πολύ δυνατα.
Και ακριβως αυτοι οι άλλοι, νιωθουν ότι πρέπει να το αρπαξουν.
Και επειδη δεν μπορει να το υιοθετήσουν δικο τους, προσπαθούν να στο καταστρέψουν λεγοντας σου ότι εισαι «φευγατος» και βαρεμένος επειδη προσπαθεις να προφυλαξεις τις εσωτερικες σου διεργασιες.
Κανενας δεν ξερει αν είναι αυθεντικος, και αυτοι που φαινεται να είναι, είναι τοσο συναισθηματικα ευαισθητοι και εχουν τους άλλους που προσπαθούν να τους συντριψουν.
Ο Κρονος στο χαρτη δειχνει το σπερμα της αυθεντικοτητας και την εργασια που πρεπει να κάνει κάποιος προκειμενου να μεταμορφωσει τις ακατεργαστες ουσιες μεσα του, για να γινει αυτό που είναι ήδη απ τη Φυση του.
Τις δικες του όμως ακατεργαστες ουσίες όχι τους ακατεργαστους εκει έξω…
Αυτό είναι το μεγαλο λαθος των ραφιναρισμενων ανθρωπων.
Αλλα δεν καταλαβαινουν ότι ετσι μαζευουν τις προβολες των άλλων, που είναι κυριως αρνητικες επιδρασεις με τις οποίες ιδιαιτερα σε περιοδους εκλειψεων δεν ξερουν τι να τις κανουν…..
Τέλος ολο αυτο εχει επιδρασεις στην Υγεια μας.Αυτοι που δεν θα μπορέσουν να δουλεψουν με το δικο τους lapis κινδυνευουν με διαφορες μορφες καρκινου, και οι υπολοιποι Αγελαιοι καταλήγουν να υιοθετουν σαν Λογικη ολες τις μορφες ψυχοπαθειας που υπαρχουν εκει εξω...
Καλο απογευμα...smile emoticon heart emoticon
yg : η ιδεα για το αρθρο αυτο ήταν εμπνευση απ τη μονιμη Μουσα, που ειχα επι χρονια....σε ολα τα 80s και τα 90s...που οι επαφες οι τωρινες μας, δημιουργουν δακρυα...δακρυα χαράς και καθαρσης για αμφοτερες τις πλευρες....
smile emoticon heart emoticon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου