Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Eclipses 13/9 -28/9 : Ενας γενναιος Νεος Κοσμος : Εμπειρίες wipeout

Eclipses 13/9 -28/9 : Ενας γενναιος Νεος Κοσμος : Εμπειρίες wipeout
Part 1 : ορισμοί
Τι είναι οι Εκλειψεις …
Όταν ο Ήλιος και η Σεληνη εμφανιζονται να είναι στην ιδια πλευρα στον ουρανο, αυτό σημαινει ότι, εάν η Σελήνη «περνάει» μπροστα απ τον Ήλιο και τον μπλοκαρει ολοκληρωτικα.Μια τέτοια εμφανιση είναι γνωστη σαν Ηλιακη Έκλειψη.
Η Διαδρομη όμως της Σελήνης γύρω απ τη Γη, είναι σε κλιση πεντε μοιρες και οκτω λεπτα, επάνω στην εκλειπτικη, και γι αυτό το λογο οι εκλειψεις δεν εμφανιζονται μια φορα το μηνα που εχουνε νεα σεληνη.
Οι εκλειψεις εμφανιζονται μονο όταν ένας απ τους δυο Κομβους της Σελήνης συμπιπτουν με μια Νεα Σεληνη.
Και αυτό γινεται μονο κάθε εξη μηνες.
Τι είναι οι Κομβοι (Nodes) ή απλα Δέσμες της Σελήνης : δυο σημεια όπου η τροχια της Σελήνης τέμνεται στην Εκλειπτικη.Το ένα σημειο που βρισκεται στο Βορρα ονομαζεται βορειος Δεσμός και το άλλοι ο Νοτιος, επειδη βρισκεται στο Νοτο.Συνεπως οι Δεσμες είναι ένας άξονας.
Γιατι το Ουρανιο Γεωγραφικο πλατος μετραει την εκλειπτικη σε βορρα και νοτο.
Αυτές οι Δεσμες κινουνται στην Εκλειπτικη μέσα σε ένα χρονικο διαστημα 19 ετων περιπου και ξοδευουν σε κάθε ζωδιο περιπου εναμιση χρονο.
Τι είναι εκλειπτικη:o μεγάλος κυκλος της Ουρανιας Σφαιρας , επάνω στον οποίο βρίσκεται η φαινομενικη διαδρομη του Ήλιου.
Στην πραγματικοτητα η Γη κινειται μεσα σ αυτόν τον κυκλο, και καθως κινειται αφήνει μια «αυρα» πισω της που είναι ο ζωδιακος κυκλος…
Ο ζωδιακος κυκλος λοιπον είναι η «αυρα» της Γης, που με την κινηση απεικονιζει στον ουρανο το στιγμα της αλλαγής των Εποχών της. Άλλος χρονος δεν υπαρχει…
Υπαρχει και η Σεληνιακη Εκλειψη η οποία εμφανιζεται συνηθως στην επόμενη πανσεληνο που ακολουθει την Ηλιακη Εκλειψη.Σ αυτή την περιπτωση είναι η Γη που παρεμβάλεται ανάμεσα σε Ήλιο και Σελήνη και μάλιστα η Σελήνη περνάει μέσα στη Σκια της Γης.
Συνεπως οι Εκλειψεις ακολουθουν όπως οι Δεσμοί της Σελήνης ,έναν κυκλο περιπου 19 ετων που ονομαζεται Saros.Κάποιος θα πρέπει να ανατρέξει σε ολον αυτό τον κυκλο για να προβλέψει αντιστοιχα αποτελέσματα.Αυτες που θα μας έλθουν εντασσονται στον κυκλο που αρχισε στα 1997.Συνεπως ανατρέχεις τοτε και θυμασαι τι εγινε περιπου, για να επαναληφθούν σε ένα άλλο επιπεδο τα γεγονοτα, επειδη οι πλανητες τοτε ήταν σε άλλες θεσεις και σημερα είναι αλλου.
Αν το σημειο των Εκλειψεων κάθεται επανω σε έναν πλανητη ή πλανητες του γενέθλιου χαρτη σου, τοτε αυτό σημαινει ότι είναι στον κομβο του επάνω και το πλατος είναι μηδεν μοιρες.
Τοτε ψυχολογικα μιλωντας βλέπεις όλο το αρχετυπο αυτου του πλανητη μπροστα σου, και η ζωή σου για μερικες μερες παιρνει τα χρώματα της ζωής του αρχαιου Θεού που ταυτιζεται ο πλανητης.
Η ερμηνεια των αστρολογικων χαρτών είναι μια synthesis της αστρονομικης συμπεριφορας ενός πλανητη και της συμπεριφορας του στην Μυθολογία.Πρεπει να ξερουμε για παραδειγμα τι αστρονομικη συμπεριφορα εχει ο Ποσειδώνας και μαζι με τον Ποσειδωνα της Μυθολογιας , δημιουργουν τον Αστρολογικο Ποσειδωνα.Οι οψεις του συμβολιζουν εσενα σε σχεση με τον Ποσειδώνα στο χαρτη σου.
Είναι πολυπλοκο ? όχι βεβαια.
Αλλα αυτό κανει την Τεχνη μας λιγο Αλχημεια, και μπερδευει πολύ κοσμο.Αλλα ποια τεχνη δεν είναι λιγο Αλχημεια.
Τέλος οι Δεσμες μπαινουν στις 21/9 την επομενη των εκλογων στον αξονα virgo-pisces : κατι που σημαινει the particular as opposed to the general or concrete/material versus abstract/spiritual.
Part 2 : ερμηνείες
Αν και ο περισσοτερος κοσμος περιμενει τις ερμηνειες καποιων αστρολογικων γεγονοτων, είναι πιο βασικο το πρωτο μερος, για να καταλαβει καποιος ή καποια γιατι ακριβως μιλαμε.
Γιατι το προβλημα με τους αστρολόγους βρισκεται στο ότι περιγραφουν μια αστρολογικη γλωσσα χωρις να ξερουν οι άλλοι για το τι ακριβως μιλαμε…
Και επειδη αυτές οι εκλειψεις είναι το τελευταιο σταδιο πριν την οριστικη κατεδαφιση, όπως ξερουμε τον κοσμο που ζουμε τα τελευταια δεκα χρονια, η λεξη κλειδι είναι η εξαλειψη, σε οτιδήποτε δεν χρειαζεται στη ζωή σου.Και αυτό είναι συνήθως οδυνηρό αν αναλογιστεί κάποιος ότι θα γινουν στη ιδια περιοχη που βρισκεται ο Κενταυρος Χειρωνας
Που η συναντηση του μ αυτές και τις Δέσμες αφήνει μια γευση πικρας στο στομα και το ερωτημα γιατι σε μενα να συμβει αυτό…
Αλλα η απαντηση σ αυτό για να ειμαστε ψυχραιμοι, «γιατι όχι σε σενα»…
Αυτή την περίοδο θα τελειωσει οριστικα η αφέλεια της παιδικης μας ηλικίας.Θέλουμε δεν θελουμε, θα ωριμασουμε.
Και με δεδομενο οτι ο Κρονος θα συνεχισει να ειναι στα τελευταια λεπτα του Σκορπιού, ενω θα ειναι στον Τοξότη στη Σεληνιακη Έκλειψη.
Οτι ζουμε απ τα Χριστουγεννα και εντευθεν θα το δουμε με εφιαλτικο τρόπο μπροστα μας...
για να δουμε τι θα δουμε :
Εμπειρίες wipeout
Η περίοδος των εκλείψεων ενσωματώνουν ψυχοδυναμικές λειτουργικότητες που είναι σε εκκρεμότητα και βγάζουν στο φως εκκρεμή θέματα που έχεις αφήσει απ`την προηγούμενη ημερολογιακά έκλειψη.
Εάν τα θέματα αυτά πηγαίνουν ακόμα πιο πίσω σε χρόνο, τότε μιλάμε για αληθινά μπλοκαρίσματα και τελείως λάθος πορεία.
Έτσι δίνουν γεγονότα ηλεκτρικής φύσης και ταχύτητας. Κάτω απο τέτοιες επιρροές συνήθως ανοίγει το κουτί της Πανδώρας και αντιμετωπίζουμε άμεσα τους εσωτερικούς μας δαίμονες και αγγέλους ή έμμεσα σε προβολή και σχεδιασμό διαμέσου της αντιμετώπισης μας με άλλους ανθρώπους και εξωτερικές πραγματικότητες.
Μια κρίση σαυτές τις περιόδους μπορεί να εμφανιστεί η οποία θα απαιτεί την προσοχή σου.
Η εμπειρία είναι ένα είδος ''wipeout'', δηλ. καθαρισμού ή εξάλειψης και αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος θα αφορά καταλήξεις, κλεισίματα, ξεκαθαρίσματα, χάνοντας ή απελευθερώνοντας τον εαυτό σου από παρελθοντικές συμπεριφορές,δραστηριότητες, ή και ανθρώπους, οι οποίοι είχαν γίνει σημαντικοί σε σένα.
Θα υποχρεωθείς λοιπόν να αφήσεις οτιδήποτε σε έχει κρατήσει «βαλτωμένο» στο παρελθόν, έτσι που πια ελεύθερα να επωφεληθείς το μελλοντικό σου ξεδίπλωμα μέσα σου.
Πάντως τέτοιες φορές, εμπνεύσεις από διορατικότητα και απροσδόκητες ευκαιρίες θα εισέλθουν στη ζωή σου και μπορεί να σε ενημερώσουν και για νέες πιθανότητες. Διότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι στη ζωή τους προχωράνε στις εκλείψεις. Έτσι το καλλίτερο είναι η αυτοσυγκράτηση σου και η ψυχραιμία σου.
Τέλος να θυμάστε ότι υπαρχουν διαφορα επιπεδα ενημερωσης σχετικα με τη φυση της συνειδησης.Μια πραγματικη αφύπνιση σε αυτά τα επίπεδα όχι μονο, αλλάζει την προοπτική καποιου, αλλα του μεταμορφώνει ολόκληρη την κατάσταση της υπαρξη του.
Και όλα αυτά ποτε δεν γινονται με «χαλαρους» τρόπους.
Καλημεραααα και σας ευχομαι τα καλυτερα ...
smile emoticon heart emoticon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου