Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

το Μυστικο του Χρυσού Λουλουδιού : Ξέρεις ποιός εισαι στην κάθε ηλικία σου

το Μυστικο του Χρυσού Λουλουδιού : Ξέρεις ποιός εισαι στην κάθε ηλικία σου smile emoticon heart emoticon
Στην Νέα Εποχή που μπαίνουμε σταδιακά η πρόκληση στη ζωή μας είναι να ολοκληρώνουμε όλες τις διαμάχες που μας παρουσιάζονται στη ζωή μας, με ένα κυρίαρχο σκοπό και στόχο :
« Η Ζωή νωρίτερα ή αργότερα θα μας φέρνει με τον έναν ή άλλο τρόπο πιο κλειστά σε αυτό που είμαστε και όχι σ`αυτό που θα θέλαμε ή θα νομίζαμε ότι είμαστε ».
Και αυτό είναι ένα σημείο που ομολογουμένως έχει και δυσκολίες και συγκρούσεις.
Ένα τρομακτικό βοήθημα σε αυτή τη προσπάθεια μας, είναι η μελέτη του ψυχολογικού μας χρόνου.
Και εδώ θάθελα να σταθώ και να διακρίνω τουλάχιστον δύο είδη χρόνων.
Ο προφανής χρόνος χρόνος, ο οποίος είναι αυτός που διανύουμε αριθμητικά που υφίσταται για εμπορικούς και οικονομικούς λόγους και ο sacred χρόνος ο οποίος είναι ο χρόνος της ψυχολογικής μας ανάπτυξης στη διαδρομή μας για την ωριμότητα.
Υπάρχει μια όμορφη ποιητική έκφραση « η μυστική ώρα του μεσημεριανού της ζωής» η οποία έρχεται από τον C.G.Yung που το γενικό της πλαίσιο μας υπενθυμίζει ότι εμείς δεν γνωρίζουμε σε ποιο ακριβώς σημείο βρισκόμαστε στο οποιοδήποτε κύκλο των ζωών μας.
Υπάρχει μια αρχαία ελληνική λέξη ο Καιρός η οποία μας οδηγεί στην έννοια του ποιοτικού χρόνου.
Τα χρόνια του γραμμικού ημερολογιακού χρόνου μπορεί να περνάνε, οι κύκλοι μπορεί να επαναλαμβάνονται με αμετάβλητη ακρίβεια και προβλεψιμότητα όπως σε ένα ρολόϊ χεριού, χωρίς καμμιά αληθινή πρόοδο ή ανάπτυξη να επιτυχαίνουμε.
Όμως υπάρχει και μια ώρα, ένας χρόνος, μια εβδομάδα, ένας μήνας ή οποιοσδήποτε διανυόμενος χρόνος –μια περίοδος σημαντικής ή σπάνιας ποιότητας-σαν να υπάρχουν χρόνια απ`το ημερολόγιο τα οποία έχουν παρέλθει και μια δυσανάλογη εμπειρία έχει κερδηθεί.
"Καιρός" , είναι ένα κρίσιμο σημείο ή μια στιγμή της αλήθειας που μας συνδέει με τη σημασία και την έννοια της αλήθειας του Εαυτού μας.
Και όπως καταλήγει ο C.G.Jung στο «μυστικό του χρυσού λουλουδιού»,
« το νέο πράγμα στη ζωή έρχεται σε εμάς από εκείνες τις κρυμμένες πιθανότητες είτε εξωτερικά μας είτε εσωτερικά μας.Το αποδεχόμαστε και αυξανόμαστε με τη βοήθειά του.
Εάν αυτό έρχεται από εξωτερικά, τότε γίνεται μια βαθειά εσωτερική εμπειρία, εάν έρχεται από εσωτερικά, αυτό γίνεται ένα εξωτερικό happening.
Με κανένα τρόπο όμως αυτό δεν επικαλείται δια της μαγείας μέσα στη ψυχή μας σκοπίμως ή με την συνειδητή θέληση, αλλά μάλλον φαίνεται να γεννιέται κατά μήκος του ρεύματος του χρόνου.»
Στην Αστρολογία όλες οι πλανητικές ενδείξεις της, ξεδιπλώνουν αυτές τις «κρυμμένες πιθανότητες».
Εμείς δεν μπορούμε να τις θέλουμε ή να τις ελέγχουμε γιατί αυτές είναι προκαθορισμένες, αλλά ο τρόπος στον οποίο αντιδρούμε και αποδεχόμαστε τις αντιστοιχίες τους μέσα στις εσωτερικές μας και εξωτερικές μας ζωές είναι εξ`ολοκλήρου ελεύθερος.
Αυτή η στενή όντως διαδρομή που βρίσκεται ανάμεσα στη Μοίρα και την Ελεύθερη θέληση είναι και η πορεία στην εκπλήρωση, ανάπτυξη και ευτυχία.
Ο ψυχολογικός χρόνος από την άλλη υποδιαιρείται σε δύο βασικούς τομείς : τον προσωπικό μας εσωτερικό χρόνο ανάπτυξης και τον κοινωνικό, συνεπώς τον Εξωτερικό χρόνο ανάπτυξης.
Ο αγώνας και η προσαρμογή από τη σύγκρουση αυτών των δύο τομέων του ψυχολογικού χρόνου μας φανερώνεται σαν ένα δείγμα μέσα από τις διάφορες αστρολογικές τεχνικές και που δειγμα του ειναι τα αστρολογικα ημερολογια, εργασίες που κανουν σε φυσιολογικές συνθήκες οι αστρολόγοι...
η συγκρουση των δυο τομεων αυτού του χρονου παραγει σε πρωτο επιπεδο εναν ψυχολογικό αναβρασμό που φαίνεται υπο μορφή ονείρων, ανησυχιών, άγχους κ.λ.π.
Τέλος, σαν ενας Άνθρωπος που υπηρετει αυτον τον τομεα της Ζωής με ανιδιοτέλεια και συνέπεια, και δεν προσδοκώ απ αυτην την ενασχόληση μου να "κλεισω" προσωπικες " τρύπες", " Δόξα σοι ο Θεός,πηρα απ τη Ζωή, τεράστια Δώρα, εξω απ την ενασχόληση μου μ αυτο το αντικειμενο :
ΕΙΜΑΙ από τους λίγους αστρολόγους στην Ελλάδα, που ενδιαφέρεται περισσότερο με τις ψυχολογικές πηγές των πράξεων απότι με τις παραδοσιακές προσπάθειες να προβλέψει ακριβή αποτελέσματα των ψυχολογικών δυναμικών.
Γιατι :
Όταν κάποιος με επιτυχία προβλέπει ακριβή πράξη και δράση, αυτό είναι όντως ένας επιστημονικός θρίαμβος, στο πεδιο αυτο...
Όταν όμως κάποιος βοηθάει ένα πρόσωπο να καταλάβει γιατί ενεργεί μέσα σε δοθέντους τρόπους, δείχνοντάς του εναλλακτικές εκφράσεις των βασικών του οδηγών, έτσι ώστε να μαθαίνει να επιλέγει περισσότερο αποτελεσματικούς τρόπους δράσης, αυτός είναι ένας θεραπευτικός θρίαμβος.
Αυτό το τελευταίο, αφενος με διαφοροποιεί απ τους υπόλοιπους αστρολόγους και αφετέρου είναι ο αγώνας και η αποστολή στη ζωή μου,
και είθε να μπορεί ο καθένας να το βλέπει μέσα απ`αυτού του είδους τις εργασιες που κάνω μαζι τους αυτο το ειδος των δικών μου προβλέψεων.....
καλημεραααα, καλη εκλειψη και να εχετε μια όμορφη Κυριακh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου