Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

the last valse of Democracy......



το τελευταίο Valse της Δημοκρατίας….

Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης (1918-1933) αναδύθηκε μέσα απ τις στάχτες ενός μεγάλου πολέμου και διήρκεσε δεκαπέντε χρόνια,ως το 1933, οπότε καταλύθηκε με την ανάδειξη του Χίτλερ σε καγκελάριο.Κλήθηκε να διαχειριστεί μια πρωτοφανή οικονομική κρίση υπο ασφυκτική διεθνή έλεγχο.Εκ των υστέρων συμπεραίνει κανείς πως είναι εντυπωσιακό και μόνο ότι αυτή η «ανάπηρη Δημοκρατία» κατάφερε να επιβιώσει επι δεκαπέντε χρόνια,αντιμετωπίζοντας τους εθνικοσοσιαλιστές,τους συντηρητικούς εθνικιστές, τους κομμουνιστές και τις απανωτές επεμβάσεις των νικητών του πολέμου.Και μάλιστα, πρόσφερε νόμιμο έδαφος για την ανάπτυξη και την άνθηση της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας.Το ερώτημα όμως παραμένει : η πτώση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και η άνοδος του ναζισμού ήταν αναπόφευκτη ?
(Ιστορία Εικονογραφημένη,τεύχος Φεβρουαρίου 2013)

Αυτή τη χρονική στιγμή (7/2/2013), υπάρχει ένα σπάνιο αστρονομικό γεγονός που μπορεί να έχει δραματική αστρολογική σημασία, και το οποίο δεν έχει λάβει τόση προσοχή, όπως θα έπρεπε- η σειρά των occultations του Πλούτωνα από τη Σελήνη. Έχουν αρχίσει απ τον Απρίλιο του 2012, όπως είχα επισημάνει με περυσινά μου άρθρα. Η Σελήνη «περνάει» μπροστά από τον Πλούτωνα, και έχει κλειδώσει την ενέργεια του,και θα συνεχίσει αυτό το κλείδωμα μέχρις τον Αύγουστο του 2013,
για όχι λιγότερο από 19 διαδοχικούς μήνες! Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι αυτή η απόκρυψη έχει να συμβεί από το 1935, φαίνεται να είναι ένα σημαντικό γεγονός, με κάποια κοσμική πρόθεση ή σκοπό για τον κόσμο γενικότερα.
Οι occultations είναι ουσιαστικά εκλείψεις, όπου ένα ουράνιο σώμα περνάει μπροστά από ένα άλλο, από την δική μας οπτική πλευρά στη Γη. Μ αυτή τη λειτουργικότητα επενεργούν για να υπογραμμίσουν τα θέματα και τις ανησυχίες που εκπροσωπούνται από το occulted σώμα, με τον ίδιο τρόπο που μια Ηλιακή ή Σεληνιακή έκλειψη κάνει. Πιο συχνά, συμπεριλαμβάνουν έναν από τους πλανήτες του συστήματος μας, περνώντας μπροστά από κάποιο αστέρι και του κρύβουν το φως που ακτινοβολεί προς τα έξω. Πιο σπάνια, η Σελήνη αποκρύπτει έναν άλλο πλανήτη, και η απόκρυψη του Πλούτωνα , από αυτή, είναι από τα λιγότερες εμφανίσεις αυτών των φαινομένων.
Ο Πλούτωνας είναι μια βαθιά πηγή εξελικτικής δύναμης, που κυβερνάει τέτοια θέματα όπως την κυτταρική/μοριακή διαδικασία, παρακμή , θάνατο, την ανάπλαση, την αναγέννηση, την σεξουαλικότητα, τον καταναγκασμό,τις εμμονές, τα μυστικά και τα σκάνδαλα. Η Σελήνη αντιπροσωπεύει συναισθήματα, οικιακά και εγχώρια θέματα, μητρότητα και φροντίδα,το φυσικό σώμα, την ασφάλεια ή θεμελιακά ζητήματα, και, στις κοσμικές υποθέσεις τους ανθρώπους ή τον πληθυσμό μιας χώρας.Έτσι μια occultation , ή το κρύψιμο του Πλούτωνα από τη Σελήνη θα επενεργεί σαν εκλείψεις, αμφότερα και απ τις δύο πλευρές, με ένα αίσθημα διάσπασης ή του να ξεκόβεσαι απότομα,με σκοπό τη μεγέθυνση, με την έννοια του να εστιάσεις, στο άγχος ή την έμφαση στις Πλουτώνιες υποθέσεις, ιδιαίτερα με τρόπους που τονίζουν τις ειδικές περιοχές επιρροής της Σελήνης.
Κάθε μία από αυτές τις στιγμές του occultation φαινομένου παρέχει ένα είδος τραντάγματος ή κύματος , μια καλή ευκαιρία για να αλλάξεις την πραγματικότητα και να μπορέσεις να την επαναφέρεις σε τρόπους που υποστηρίζουν τους οδηγούς του Πλούτωνα, όπως είναι η ενδυνάμωση,η αποκάλυψη και ο έλεγχος.
Έχοντας να επαναληφθεί το φαινόμενο 19 διαδοχικές φορές, από το 2012, μοιάζει σαν να αδειάζεις το κλιπ ενός αυτόματου περίστροφου στο συλλογικό ασυνείδητο και σε ολόκληρο το πολιτικό σώμα. Μπορεί επίσης να βιωθεί σαν μια επαναλαμβανόμενη ταχεία φωτιά επίθεσης ενάντια στο status quo, με αποτέλεσμα που μπορεί να προκύψει σην αλλαγή και το μετασχηματισμό του, που μόνο εικασίες θα λέμε, αν θέλουμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, με προεκτάσεις που εξαπλώνονται σαν κυματισμοί επάνω από μια λίμνη…Συνεπώς θα φανεί σαν ένα είδος μοίρας…
(Θα επανέλθω για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου σε πιο προσωπικό επίπεδο)

Σαν ανθρωπιστής αστρολόγος, πάντα τονίζω ότι στην individual ανάπτυξη, δεν υπάρχει μοίρα, συνεπώς μια ιδιαιτερότητα έχει την ελευθερία και την ευχέρεια, να εργαστεί επάνω σε ένα δύσκολο χαρακτηριστικό ή περιστατικό, και να αποφύγει τη διεργασία της μοίρας…Αλλά με το συλλογικό τι γίνεται ? Εκεί τα πράγματα είναι πιο ανελαστικά, και συνεπώς η μοίρα είναι δύσκολο να αποφευχθεί….Συνήθως αυτή την ευθύνη την αναλαμβάνουν οι ηγεσίες των κοινωνιών, οι οποίοι στην παρούσα φάση όχι μόνο είναι μικρότεροι των περιστάσεων, αλλά τελείως ασυνειδητοποίητοι.
Το παραπάνω φαινόμενο επαναλαμβάνεται και στις 6/3 .
Μέχρις τότε θα εργάζεται και η επιρροή Άρη και Χείρωνα.Και επειδή γίνεται στους Ιχθύς, θα υπάρχει εξιδανίκευση.Εξιδανίκευση σε τι ? Σε όλες τις ζωώδεις και ενστικτώδεις δυνάμεις της Φύσης, γιατί όλα οι παραπάνω αστρολογικοί παράγοντες συμβολίζουν ένστικτα αυτοσυντήρησης, τα οποία τα χρειαζόμαστε για επιβίωση.
Θα εξιδανικεύονται και θα θαυμάζονται οι ακραίες και ζωώδεις αντιδράσεις, αυξάνοντας όλο και περισσότερο την ήδη τεταμένη πόλωση.

Στο τελευταίο τεύχος της Ιστορίας εικονογραφημένης, που έχει αφιέρωμα στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, και που επείγεται να το διαβάσετε, θα νιώσετε σοκ, απ την επαναληπτικότητα των γεγονότων του χθές και του σήμερα, και που αυτό εξηγείται απ την κοινή εμφάνιση αστρονομικών φαινομένων, αναφέρει :
« οι οικονομικές ευθύνες και η διεθνής πίεση δημιουργούσαν ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω απ την μεσοπολεμική Γερμανία .Ωστόσο η αυξανόμενη επιρροή του ναζισμού, εκπορεύεται εν πολλοίς από ενδογενείς παράγοντες.Προπάντων οφειλόταν στην άρνηση της ευθύνης για τον Α Παγκόσμιο πόλεμο και κατ επέκταση, στην άρνηση των συνεπειών για την ίδια τη Γερμανία.»

Προσπαθείστε να το εφαρμόσετε στην σημερινή Ελληνική πραγματικότητα.
Η άρνηση ευθύνης του πολιτικού κόσμου, και κατ επέκταση της οικονομικής τάξης που κυβερνάει τη χώρα, εδώ και δεκαετίες, οδηγεί τα πράγματα στα άκρα, και αυτό έχει σαν συνέπεια την αύξηση εκείνων των δυνάμεων που εκπροσωπούν αγελαία και ζωώδη άτομα, για λόγους επιβίωσης.Στη Γερμανία τότε η αιμορραγούσα Μεσαία Τάξη έγειρε με το μέρος των Εθνικοσοσιαλιστών.

Η βαριά αρρωστημένη μεσαία τάξη στην Ελλάδα, τι λέτε να κάνει……Αυτή τη στιγμή πάντως η Χρυσή Αυγή, που εκπροσωπεί το σύνολο των πιο ζωώδων αντιδράσεων του Σώματος, είναι δεύτερο κόμμα, και μην πιστεύετε τους τριτοκομματικούς.Γι αυτούς πάση θυσία, είναι πως θα αντιμετωπίσουν μια κεντροαριστερή κυβέρνηση, που ετοιμάζεται να ανέλθει στην εξουσία, εν μέσω διεθνών ασφυκτικών πιέσεων,Την ίδια ώρα που ακόμα και μέσα σ αυτό το κεντροαριστερό μπλόκ, υπάρχουν ζωώδεις αντιδράσεις με την μορφή αριστερίστικων προσωπείων, σαν τον αντίθετο πόλο των χρυσαυγιτών…
Όλοι τους λένε ψέμματα στο τι θα κάνουν, και όχι από πρόθεση, αλλά γιατί είναι και απροετοίμαστοι και ασυνειδητοποίητοι……
Το χειρότερο ακόμα θάναι στις επόμενες εκλογές, η αποχή να φτάνει στο 40% ή το 50%...Και τις εξελίξεις να τις έχουν καθορίσει οι μισοί….Είναι υποχρέωση μας να συμμετέχουμε και να πάρουμε θέση…

Εμείς σας τα έχουμε επισημάνει πολλές φορές….
Σ αυτό το θρίαμβο της Συλλογικής Σκιάς, μόνο ένας τρόπος υπάρχει, για να βγεί κάποιος….να είναι αληθινά ο Εαυτός του….Τότε μόνο θα «συλλάβει», το μήνυμα απ τον Ανώτερο Εαυτό του και θα ξέρει τι πρέπει να κάνει…..

Καλημέρααααααα και καλό Σ/Κ…..

yg : το άρθρο ανέβηκε στο fcb στις 7/2/2013....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου