Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Uranus square Pluto and Saturn square neptune : ο μεγαλος Εμφυλιος αρχιζει τωρα …

Uranus square Pluto and Saturn square neptune : ο μεγαλος Εμφυλιος αρχιζει τωρα …

Τι θα μπορουσε να σημαινει προσπαθω να διορθωσω καποιον η καποια επανω στη συμπεριφορα ενός προσωπου…Ακομα και αν αυτά είναι τα παιδια μας όταν είναι ενηλικα πια, τα αδελφια μας ακομα και οι γονεις μας….
Το τελευταιο μπορει να εισαι τελειως αιθεροβαμων για να προσπαθεις να διορθωσεις τους γονεις, όταν αυτοι εχουν προχωρησει σε μαθηματα ενηλικιωσης περισσοτερο από σενα και είναι ακομα «κολλημενοι» σε μια φαση αναπτυξης τους που ειχαν ακμη δυναμης…

Eδώ θα πρεπει να θυμηθουμε ακομα, και την ετυμολογια εννοια της λεξης εξαρσης :
Α.EINAI σημείο με μεγαλύτερο ύψος από τα γειτονικα του..
Β.η ενέργεια του εξαίρω…
Γ.η αύξηση της έντασης ή της συχνότητας ενός φαινομένου ….
Πχ… η έξαρση του ενθουσιασμού/ των καιρικών φαινομένων/ της ασθένειας/ της εγκληματικότητας

Ολη η προδιαθεση απ τους δυνατους και τους αυτοδυναμους τυπους μεσα σε μια ομαδα, από οικογενεια εως κρατος, βρισκεται στον ορισμο της ετυμολογιας exaltation…και τη γραφω στα αγγλικα τη λεξη μηπως και συνειδητοποιησουν οι αστρολογοι απ τους πλανητες που εχουν εξαρση τι προβληματα δημιουργουν στους συγκατοικους τους, μονο και μονο από αυτό…

Καποιος αυτοδυναμος/η, βρισκεται σε μεγαλυτερο υψος αποδοτικοτητας απ τους διπλανους του και θελει να εξαιρεσει τους αγαπημενους του απ τη λαοθαλασσα της μαζας των προβληματων.Αυξανει ετσι την ενταση του χαρισματος που εχει με τον ενθουσιασμο του και στο τελος το μονο που καταφερνει να γινει εχθρος με αυτή ή με αυτόν που βοηθαει….
Γιατι ?
Βοηθωντας ενηλικες που εχουν μεινει πισω σε σχεση με σενα, εξαιρω τα παιδια μας και τους υπερηλικες γονεις μας, προσπαθεις να τους ανεβασεις στο ιδιο υψος με σενα.
Ρωτησες αν εχουν τα προσοντα να ανεβουν αυτοι οι ανθρωποι τις σκαλες της ιεραρχιας της ζωης,σε οποιο θεμα και αν είναι αυτό, ασχετα αν αυτά τα ιδια μπορει να είναι και αδελφια σου.Και δεν λεμε αν είναι αρρωστοι ή εχουν ένα αντικειμενικο προβλημα.Εκει ναι :δηλωνεις παρων….

Αλλα απ το να εισαι ανθρωπινος μεχρι να σου λενε μαναδες στα ραντεβου σου, δεν εχουν ελευθερο χρονο γιατι δεν εχουν που να αφήσουν το παιδι τους, το οποιο πλησιαζει τα σαραντα by the way, ξεπερναει κάθε οριο νοσηρης φαντασιας….

Αυτό είναι μια άλλη παραλλαγη του μυθικου συνδρομου του Πυγμαλιωνα που διακρινει τους δυνατους που προσπαθουν να βοηθησουν τους πιο αδυναμους .
Κανενας και καμια δεν μπορει να «σταθει» στα ποδια του, αν δεν νιωσει ένα minimum επιπεδο αυτοδυναμιας, για να μπορει να είναι ελκυστικος/η στα ματια των αλλων ανθρωπων για να μπορεσει να δημιουργησει μια στοιχειωδη ατμοσφαιρα ερωτισμου και σεξουαλικοτητας και να δημιουργησει το δικο του σχεδιο στη ζωη…

Δηλ. τι καυλα να νιωσεις όταν βλεπεις μανουλες και πατερουληδες διπλα σε σαρανταρες και σαρανταρηδες που τους τα προσφερουν όλα στο χερι…

Οι μεν πρωτοι που βοηθανε εχουν προβλημα με την Εικονα τους στον κοσμο….
τι θα πει ο κοσμος …και λοιπον τι σημαινει τι θα πει ο κοσμος….
Αυτό είναι αγελαια λογικη.Δεν μπορει να βγαζουν οι οικογενειες, σε όλα τα μελη τους αστερια.Το καλυτερο που μπορει να δεις είναι ο καθενας να “τραβηξει» το δρομο που του αναλογει απ το δικο του σχεδιο στη Ζωη.

Άλλο εγω, άλλο ο αδελφος μου.Αλλο εγω και άλλο ο/η συζυγος μου κοκ….

Επισης οι ανθρωποι που βοηθανε και προσφερουν τον εαυτο τους εχουν το μαγικο χαρισμα να δινουν, αλλα η σκια τους είναι ότι δεν μπορουν να μεινουν μονοι τους ή είναι πολύ συναισθηματικα ευαισθητοι.

Στη δευτερη κατηγορια, αυτοι που απαιτουν τη βοηθεια ευκολα θα μπορουσες να τους χαρακτηρισεις «μαμοθρεφτους» και να καθαρισεις, αλλα η ουσια βρισκεται ότι πασχουν απ τη ψυχοπαθολογια του ναρκισσισμου και αυτό σημαινει ότι οσο περνανε τα χρονια θα γινονται χειροτεροι και με κατακορυφη αυξηση του θυμου τους, επειδη ποτε δεν μπορουν να επιστρεψουν πισω, ολο αυτό που παιρνουν, και επειδη θεωρουν επισης ότι η βοηθεια που παιρνουν τους κανει να νιωθουν ακομα πιο αδυνατους….
Τι θυμος δηλ., εδω δεν μπορουν να σουν πουν ένα «συγγνωμη» για όλα αυτά που σου δημιουργουν, και το πιο δυστυχημα εχουν συμμαχους και τους υπολοιπους απ την οικογενεια σου, αν τυχει εσυ και «φευγεις» σαν σφαιρα στην εξελιξη σου από μπροστα τους…

Ακομα χειροτερα αν συγκρουονται τα ταλεντα σας και τα προτερηματα σας στο επιπεδο της εξαρσης.Εκει που εχεις εσυ εξαρση σε κατι, να εχει ο αδελφος σου ή ο συζυγος σου σε κατι άλλο.Κατι που συνεβη σε μενα.
Οσο και αν φαινεται παραξενο, εγω μεσα μου ήμουνα παντα ένα «συνεσταλμενο» και ευγενικο παιδι, ακολουθωντας παντα την εσωτερικη μου φωνη, και άλλο τοσο οι γονεις μου, μου φορτωναν τα αδελφια μου.Και ο πιο θρασυς αδελφος μου με την ικανοτητα του να ‘αρπαζει’ οποιο κοριτσι ηθελε, εκανε συνηθως “μπαχαλο» τη σειρα της προσωπικης μου ζωης, που προσπαθουσα να δημιουργησω..
Και όταν διαμαρτυρομουν στους γονεις μου, ευρισκα και το «μπελα» μου από πανω…

Μεχρι που εφτασα στα 35 μου, και ακουσα από μια φιλη μου, που με ηξερε από παλιοτερα : Ασε μας ρε Γιωργο, με το συνδρομο του Πυγμαλιωνα που εχεις…
Εμεινα αναυδος.Μου το ειπε μυθικα όπως ηθελε η ψυχη μου να το ακουσει.
Και συνειδητοποιησα ότι το εκδηλωνα παντου σε ολες μου τις σχεσεις μου.

Να σας υπενθυμισω το μυθο : Η γνωστή ιστορία για τον μυθικό βασιλιά της Κύπρου Πυγμαλίωνα, είναι ότι κάποτε ερωτεύθηκε ένα γυναικείο άγαλμα της Αφροδίτης από ελεφαντόδοντο. Ζήτησε λοιπόν τελικά από τη θεά Αφροδίτη να του χαρίσει μια αληθινή γυναίκα όμοια με το άγαλμα. Μετά από λίγο, ο Πυγμαλίων είδε με έκπληξή του ότι το άγαλμα ήταν πια μια ζωντανή γυναίκα, η Γαλάτεια. Την παντρεύτηκε και από τον γάμο αυτό γεννήθηκε ο Πάφος, πατέρας του Κινύρα. Αυτά αναφέρει η Βιβλιοθήκη Απολλοδώρου. Σύμφωνα με τον Απολλόδωρο κόρη του ήταν και η Μεθάρμη που παντρεύτηκε τον Κινύρα. Γιος του Πυγμαλίωνα και της Γαλάτειας αναφέρεται ο Πάφος επώνυμος και ιδρυτής της Πάφου.Ο Οβίδιος στις Μεταμορφώσεις του (βιβλίο Χ) διηγείται την ιστορία με κάποια παραλλαγή: εδώ ο Πυγμαλίων είναι γλύπτης, όχι βασιλιάς, και το άγαλμα δικό του δημιούργημα.Κατά τον Μεσαίωνα ο Πυγμαλίων αναφερόταν ως παράδειγμα των υπερβολών της ειδωλολατρίας, ίσως με κίνητρο την εκδοχή του Κλήμη του Αλεξανδρέα ότι ο Πυγμαλίων είχε φιλοτεχνήσει ένα άγαλμα της ίδιας της Αφροδίτης. Ο 18ος αιώνας ωστόσο βρίσκει τον μύθο ως διαδεδομένη αισθηματική ιστορία και ο Ρουσσώ δημιουργεί μία μουσική της παράσταση. Τον 19ο αιώνα κυριαρχούν εκδοχές στις οποίες το άγαλμα που ζωντάνεψε απορρίπτει τον Πυγμαλίωνα. Πρβλ. και το παραμύθι «Πινόκιο».

Αυτά απ την Βικιπαιδεια, νομιζω ότι είναι αρκετα για το μυθο.Να σταθουμε στις υπερβολες της ειδωλολατρειας, που είναι η άλλη οψη των υπερβολων της εικονας στον κοσμο. Δηλ persona και που «μυριζει» Uranus energy, αφου η ουρανια ενεργεια είναι πως φτιαχνεις το δικο σου ειδωλο στον κοσμο, με βαση την προσωπικη σου μυθολογια, την οποια όμως πρεπει να αγωνιστεις για την καθιερωσεις (κρονος)…

Και βρισκονται γονεις που σου ζητανε να σταματησεις τη δικη σου εξελιξη, για την αναπτυξη της εικονας και των «προβληματικων» που εχουν στην ιδια ομαδα, μονο και μονο επειδη once upon a time,ήσασταν μικρα παιδια στην ιδια ομαδα.
Με ολο αυτό θελω να αναφερω ότι ΕΥΘΥΝΕΣ υπαρχουν και στις δυο πλευρες.
Δεν υπαρχε αθωο θυμα, και ένα απ τα βασικα μαθηματα που εχουμε στην διαδικασια του αποχωρισμου απ τις προηγουμενες ομαδες μας, είναι σταδιακα να απομακρυνομαστε από εκει που ημασταν και να μετατοπιζομαστε στη νεα μας ομαδα, αυτή που εχουμε δημιουργησει οι ιδιοι….

Οι συναισθηματικα ευαισθητοι πρεπει να βρουν τη δυναμη, να μην ασχολουνται με τετοια θεματα.Να συγκεντρωσουν την ευαισθησια τους, για να δουν στο πως θα βγουν απ την κριση προς οφελος τους.Και οι αλλοι ακομα πιο δυσκολα, να βρουν τροπο να «σταθουν» στα ποδια τους σε βασικα θεματα και να ανακαλυψουν αν εχουν καποια μορφη ιδιαιτεροτητας και ατομικοτητας επανω τους.
Γιατι αν δεν το κανουν, κυριως οι δευτεροι, θα νιωθουν συνεχεια απορριπτεοι απ τη ζωη και τις επιλογες τους.Και αυτό θα φαινεται κυριως στις συναισθηματικες τους σχεσεις….
Κανεναν και καμια δεν θα καυλωνουν οσο θα περνανε τα χρονια…Γιατι για να γινει αυτό, θα πρεπει να ανακαλυψουν μεσα τους ένα αισθημα ενός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ…
Δεν γινεται να σε μαθει η μαμα σου, πως θα «καυλωνεις» τους αλλους και φυσικα ουτε ο μπαμπας σου τις άλλες….
Είναι δικο σου καθηκον στην πορεια της αυτοεκφρασης του Εαυτου σου….
Και μην παρεξηθω για διασπαστικος και fussy type, αυτά που μου ‘φορτωναν’
στο παρελθον, επειδη προσπαθουσα να τους μαθω να τα κανουν και αυτοι μονοι τους τα πραγματα.

Το καθηκον μας είναι να ειμαστε individuals ενώ την ιδια ωρα, συμμετεχουμε και δινουμε τα ωφεληματα του να ειμαστε ο εαυτος μας, στην ομαδα που συμμετεχουμε…Αλλα όχι σε ολες τις ομαδες, που καταγομαστε.
Μονον εκει που βρισκονται τα παιδια μας και το σταδιο της ενηλικιωσης μας…
Δεν υπαρχει άλλος δρομος…Εχω «φαει» τα νιατα μου σ αυτό, επειδη φροντιζα
παντα την ευημερια της ομαδας που ανηκα….

Αλλιως οσοι δεν το καταλαβαινετε, να ξαναδειτε μια σπανια ελληνικη ταινια με τιτλο «Ο μεταναστης» που τη διασκευασε ο Νεστορας Ματσας απ το ομωνυμο τιτλο του εργου του Α.Παπαδιαμαντη…
Εκει θα δειτε ποσο θυμα εχει γινει ο πιο δυνατος και ο πιο ταλαντουχος.
Η σκηνη να γλενταει στο γαμο η νυφη αδελφη, και ο δυνατος αδελφος να πεθαινει είναι συγκλονιστικη…τον ειχαν «ρουφηξει» οι αδυνατοι, που δουλευε μια ζωη γι αυτους…
A pisces era drama ….πρεπει να μας τελειωσει αυτο…

Δεν υπαρχει άλλη λυση…..διαφορετικα εσεις οι λογικοι και οι αυτοδυναμοι, οι δυνατοι θα φτασετε στο σημειο όχι μονο να σας ζητουν παραλογα και διαστροφικα πραγματα οι υποτιθεμενοι δικοι σας ανθρωποι,αλλα να συμμετεχετε στις βρωμιες τους που παιζουν πισω απ την πλατη σας, καθοσον τετοιοι ανθρωποι δεν παιζουν ποτε fair play game….

Αν για παραδειγμα, όπως μου ετυχε εμενα πριν μερικα χρονια που μου ζητησε απ τον πατερα μου να βοηθησω το παιδι-45 ετων το παιδι τοτε, πηγαινοντας ιατρικα χαρτια για να τον δικαιολογησω που τον σταματησε η Τροχαια στην Αττικη οδο.
Τα ιατρικα χαρτια ηταν απ τα προβλήματα που αντιμετωπιζα απ την προσωπικη μου οικογενεια.
Ο Λογος ? τον επιασαν με αλκοτεστ και τον βρηκαν θετικο…

Φυσικα, αφου καταλαβα ότι είναι «αλλου για αλλου» ο ανθρωπος, και ας ηταν και πατερας μου του απαντησα με απολυτη ψυχραιμια που τη θεωρησε σκληροτητα.
Ότι αφου εχει την πολυτελεια ο γιος του να πινει σαν παρακμιακος αστος και να οδηγει, θα εχει και την πολυτελεια να πηγαινει με ταξι στη δουλεια του, αφου θα του παρουν το διπλωμα.Τοσο απλα….
Και με θεωρησε αδικο,αφου μου απαντησε ότι η Τροχαια τον αδικησε…λες και ειχε προηγουμενα η τροχαια μαζι του…λες και τον ηξερε…Ακου τον αδικησε, που ειχει πιει τον «αμπακο»…

Δεν θα το πιστεψετε : Εχω ελθει με το ιδιο περιστατικο τουλαχιστον 20 φορες από τοτε, από διαφορετικες οικογενειες και ακουσα τις ιδιες στερεοτυπες μαλακιες …
Μα τι να τον κανω σαν γονιος ? να τον αφησω ?...παιδι μου είναι…φυσικα και θα τον αφησεις,αφου σε ενηλικες οι παραπανω πραξεις είναι απαραδεκτες και η καλυψη τους ακομα πιο ακατανοητες…
Πως θα μαθει αλλιως να συμμορφωνεται με τους κανονες μιας κοινωνιας και της ομαδας…

Ή το άλλο να χρωστας και να μην δινεις πισω τα οφειλουμενα…
Τι είναι αυτό πάλι….? Εκει που μας χρωσταγανε, “θελουν να μας παρουν και το βοδι ? “

Και εχουμε και τους συναδελφους μας αστρολογους που μας πρηζουν ότι βγαζουμε τα προσωπικα των οικογενειων μας στη φορα…Ποιες οικογενειες ? αφου οι πιο πολλες τα ιδια κανουν σε σημειο που δεν εχει κανενα ενδιαφερον και μπορει να χαρακτηρισεις αυτου του ειδους τις ομαδες ότι πασχουν από clannishness του λουστρου της αγελης τους…

Αυτές οι οικογενειες μπορει να ανηκουν σε διαφορους πολιτικους χωρους,αλλα εχουν τη μιζερη αρρωστημενη αντιληψη της αριστερας και του ψευτο-σοσιαλισμου…

Να τους βοοηθησουμε ολους και ολες.Ναι συμφωνω.Αλλα σε τι να τους βοηθησουμε…Και όλα να τα μοιρασουμε ξανα, παλι οι ιδιοι άνθρωποι σε λιγα χρονια θα είναι πιο μπροστα απ τους αλλους.Εκτος ότι ετσι αναπτυσσεται μια υποκρισια που αποβλεπει πώς να σταματανε οι πιο ικανοι.

Αλλα μηπως πρεπει να θυμηθουμε την αρχη του Carl Marx : στον καθενα συμφωνα με τις αναγκες του και παντα μ αυτό που παραγει…Αυτος είναι ο ορισμος του Σοσιαλισμου…Ετσι γινεται ? όχι φυσικα.Και το βλεπετε και στα πολιτικα μας πεπραγμενα.Οι υπευθυνοι της κρισης είναι ατιμωρητοι και «πληρωνουμε» ολοι μας….

Αν δεν καθαρισεις το σταυλο του Αυγεια, μεσα απ τον ιδιο σου τον οικο, πως θα καθαρισεις μια κοινωνια.

Συνεπως η εννοια του προσδιορισμου της Δικαιοσυνης είναι επειγουσα αναγκη για να αποσαφηνιστει ξανα ….Και φυσικα όχι απ τους Δικηγορους και τους Νομικους.Ειναι υποθεση ολων μας…γιατι ολοι ειμαστε δεσμιοι του χρονου Saturn transit in Sagittarius square Neptune in Pisces.

Και ολοι και ολες εχουμε τετοια θεματα στις ομαδες και τις οικογενειες που κινουμαστε και ζουμε, σε μικρο ή σε μεγαλο βαθμο….

Μην τα μπερδευουμε όλα ετσι ? επειδη «βολευει» τη διαστροφη της ανεπαρκειας ορισμενων ...μην ψαχνετε να τους βρειτε ποιοι και ποιες είναι …
φαινονται στα ματια τους απ την μαυρη τρυπα που βλεπεις και την ιδια ωρα εχουν την γοητεια της αγελαδας απ την ασυνειδησια τους….

Αν δεν γινει, όλα θα εκτροχιαστουν ακομα χειροτερα….
Αυτά είναι τα αποτελεσματα των Uranus square Pluto και Saturn square Neptune…

Ετοιμαστειτε για τον μεγαλο Εμφυλιο…

Καλημερααα
smile emoticon heart emoticon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου