Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Νικος Κουρκουλος : ενα σπανιο Διαμαντι

Νικος Κουρκουλος : ενα σπανιο Διαμαντι 

Σαν σημερα 30/1/2007, πεθανε το διαμαντι του Ελληνικου Κινηματογραφου, ο Νικος Κουρκουλος …
Είναι γνωστο το ποσο Μεγαλος Ηθοποιος υπηρξε, εχουν γινει θαυμασιες αναφορες για το Νικο από αλλους, αλλα θα σταθω σε μια διαφορετικη προσεγγιση αστρολογικου χαρακτηρα κυριως.
Ένα απ τα σπανια aspect patterns που υπαρχει είναι το diamond pattern.
Ασχολουμαι με αυτά αρκετο καιρο, παρακολουθωντας ωροσκοπια που ετυχε να πεσω επανω σ αυτά…

Πραγματικα ολιγα εως ελαχιστα στην εικοσιετη πειρα μου περιπου.
Παντα με ενδιαφερε και με ενδιαφερει η συνθεση στην αστρολογικη εικονα της ψυχης, και αυτό μας διαφοροποιει απ τους ψυχολογους.
Σε εμας περισσοτερο ισχυει το : τι θα μπορουσες να γινεις…αλλα αυτό δεν σημαινει ότι εισαι.Θελει πολύ κοπο και εργασια για να το επιτυχεις αυτό.Πλην ορισμενων εξαιρεσεων.Οπως το diamond pattern, που διακρινει τους λιγους χαρισματικους και ταλαντουχους ανθρωπους.

Ο Νικος Κουρκουλος ειχε diamond pattern με βορειο δεσμο,ουρανο,αθηνα παλλαδα,πλουτωνα,δημητρα,αρη και ερμη.Αποτι βλεπετε το diamond είναι υποδειγμα που εχει πολλες οψεις προς διαθεση σου, αλλα μονο μια αντιθεση.Η οποια θελει προσοχη στο πως χειριζεσαι την πολωση που προκυπτει απ αυτή.
Τα διαμαντια δεν γινονται να πολωνονται απ τους άλλους.Πρεπει να ακολουθουν την εσωτερικη τους φωνη, γιατι οι υπολοιποι δαιμονες του συμπαντος, καιροφυλακτουν να τους «μολυνουν» το χρυσο τους…

Αν και οι stars ζουνε πολύ συμπυκνωμενη ζωη, που σημαινει ότι τη ζουν με πολλαπλασια ενταση απ τους κοινους θνητους, είναι αποριας αξιον πως ο Νικος γεννηθηκε με το Uranus square Pluto, στην δεκαετια του 30 και πεθανε όταν αυτό ξαναεμφανιστηκε στον ουρανο το2007….

Επισης δεν με ενδιαφερει να σχολιασω τη ζωη ενός τετοιου θρυλου, αλλα εχει σημασια πως αποφασιζουμε να χρησιμοποιησουμε τα δωρα μας απ τους θεους …
Δεν μας τα δινουν για ιδιοτελεις και προσωπικους λογους….
Ο Νικος Κουρκουλος υπηρξε τρομακτικα ταλεντο αληθινου ηθοποιου.
Και το διαμαντι του ηταν η persona του με την οποια εγινε γνωστος και διασημος για το εργο του.
Σε καθε aspect pattern υπαρχει και ο πλανητης που λειτουργει σαν focal planet και γινεται πολυ ευαισθητο σημειο στο πως μαζευει δαιμονες και αρνητικη ενεργεια απ το περιβαλλον που βρισκεται.Σ αυτο το υποδειγμα ειναι ο ουρανος ο οποιος συμβολιζει την collective animus και την ενεργεια για πιο γρηγορη προοδο απ τους αλλους.

Ο Νικος δεν ηταν ενας αντρας απλος.Ηταν πολλοι αντρες σε εναν, περα απ τα φυσικα τους ορια...
Σ αυτο οφειλει την γρηγορη ανοδο του.Αλλα και σ αυτο υπαρχει και το κοστος της επιλογης του...

Στο διαμαντι δεν συμπεριλαμβανεται ο Ηλιος του και ο Χειρωνας, που ολοι ξεχνανε ότι είναι κυβερνητης του Τοξοτη. Ο Ηλιος είναι η ουσια του Εαυτου μας και ο κυβερνητης του η πυξιδα του για το μελλον μας…
Απ τον Ηλιο του αξιζει να δουμε την εκπληκτικη γοητεια που του χαρισε η συνοδος με την Αφροδιτη, και ο οποιος Ηλιος του ειχε συνοδο με τον αστερισμο του Antares και η ερμηνεια του είναι η παρακατω, καθως αυτό εγινε ο κρυφος εαυτος του και ισως ενας μικρος εφιαλτης γι αυτόν…
(δεν ξερω τιποτε για τις λεπτομερειες της προσωπικης του ζωης)…

< Success which can be obsessive >
One of the Royal Stars of Persia called "The Watcher of the West". Being a Royal Star it can bring great success but the possible cause of undoing is that the person goes to excess or become obsessive. Obsession leads to a downfall. However, by keeping a balance between success with one's goals and the quality of life, the potential downfall is avoided.

Ολο αυτό επαναλαμβανεται σαν θεμα στη ζωη του με τους τρεις πλανητες που ειχε στο Σκορπιο, που του χαρισε μια extra γοητεια ενός handsome man….
Για να μην παρεξηγηθω, δεν θελω να υποτιμησω σε καμια περιπτωση την τεραστια προσφορα του, ουτε την αιγλη του, ουτε τη χρυσαφενια αστεροσκονη του διαμαντιου του…
Απλα να τονισω ότι μεσα του ο Νικος Κουρκουλος δεν ηταν όπως ηταν εξω του…

Το μεσα του ηταν πολύ μικροτερο, για να φτασει εκει που τον εφτασε η αιγλη του εξω του…
Η αιγλη της εξωτερικης του ζωης…
αυτό δεν το καταλαβε ποτε κανενας…
Τοσο μεγαλος Ηθοποιος ειχε γινει….…
Και χτυπηθηκε εκει που ηταν η πηγη του ταλεντου του, στη φωνη…
πεθανε από καρκινο του φαρυγγα…

Αν και ο Νικος ο Κουρκουλος ηταν πολύ παραπανω απ αυτά που γραφω…μια αποπειρα εναλλακτικης προσεγγισης στην τεραστια προσωπικοτητα του, αξιζει τον κοπο να περιγραφει για να δικαιωθει ο μεγαλος δασκαλος Carl Yung : .
η PERSONA-(personal-personality).....είναι ένα περίπλοκο σύστημα σχέσεων ανάμεσα στην ατομική συνείδηση και την κοινωνία, είναι ένα είδος μάσκας που έχει σκοπό να δημιουργήσει αφενός μια συγκεκριμένη εντύπωση στους άλλους και να κρύψει αφετέρου την αληθινή φύση του ατόμου.
Αν υποστηρίζει κανείς ότι αυτή η δεύτερη λειτουργία είναι περιττή, είναι τόσο ταυτισμένος με την persona του ώστε δεν γνωρίζει πια τον εαυτό του.Αν υποστηρίζει ότι η πρώτη λειτουργία είναι περιττή, αυτό σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνεται την αληθινή φύση των συνανθρώπων του.Η κατασκευή μιας συλλογικά αποδεκτής περσόνα αποτελεί σοβαρότατη παραχώρηση προς τον εξωτερικό κόσμο, μια γνήσια πράξη αυτοθυσίας που οδηγεί το ΕΓΩ ή τον αληθινο Εαυτο στην ταύτιση με την persona.
Έτσι υπάρχουν άτομα που πιστεύουν ότι είναι πραγματικά αυτό που προσποιούνται....

Όμως, αυτή η "άψυχη" κατάσταση είναι φαινομενική, γιατί το ασυνείδητο δε ανεχθεί σε καμιά περίπτωση τη μετάθεση του κέντρου βάρους.Οι ταυτίσεις με έναν κοινωνικό ρόλο είναι μια πολύ γόνιμη πηγή νευρώσεων.Κανείς δεν μπορεί να απαλλαγεί απο τον Εαυτό του για χάρη μιας τεχνητής προσωπικότητας, χωρίς να υποστεί κάποια τιμωρία.
( two essays on Analytical Psychology).
Αν είναι ετσι Νικο, αν είναι..δεν το ξερω, μεγαλο το μαθημα και η κληρονομια που μας αφησες…

Γιατι εδώ είναι ένας σοβαρός κίνδυνος με την too much persona : Στο βαθμό που η κοινωνία θα ζητά την ταύτιση με τη μάσκα, το άτομο θα παραδίδεται σε εσωτερικές επιδράσεις. Θα έλεγε κανείς ότι το ασυνείδητο απωθεί το εγώ, με την ίδια δύναμη που η περσόνα το τραβάει.Η απουσία εξωτερικής αντίστασης ενάντια στο δέλεαρ της persona, θα δείχνει την ύπαρξη μιας παρόμοιας εσωτερικής αδυναμίας ενάντια στις επιδράσεις του ασυνείδητου.

Και επειδη ο Νικος Κουρκουλος τα καταφερε οσο κανενας άλλος, σκεφτειτε τους κινδυνους που αντιμετωπιζουμε οι υπολοιποι κοινοι θνητοι όπως εμεις….

Ο Νικος Κουρκουλος παντως συνεχιζει να ζει, αλλα βρισκεται στο σπιτι των Ολυμπιων θεων που τον πηραν κοντα τους για την τρομακτικη θεληση που εδειξε για να επιτυχει ….

Να εχετε μια ομορφη κυριακη….smile emoticon heart emoticon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου