Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

saturn square neptune : clear your mind....

saturn square neptune : clear your mind....

Η αγωνία που νιώθουμε αυτές τις μέρες και ιδιως μεσα στις σχεσεις μας,δεν έχει να κάνει με αυτά που φανταζόμαστε....
έχει να κάνει με την αγωνία του σπασίματος των προσωπικών μας ορίων, μεσα στο status των συναισθηματικων σχεσεων που βρισκομαστε, επειδη αλλα φαντασιωνομαστε και αλλα ζουμε σαν πραγματικοτητα.

Αλλα εάν εχεις ονειρο για τον εαυτο σου, μπορεις να επιτυχεις το οτιδηποτε.Αλλα να μην είναι φαντασιωση, που στηριζεται παντα στην πλανη της ψευδαισθησης που ζουμε.Αλλα αυτό στην τελευταία ανάλυση είναι η αγωνία της πνευματικής ανάπτυξης μας .

Μια αγωνια που ψαχνει να κανει την Υπερβαση της, και δεν μπορει να την ανιχνευσει, επειδη εχει παντελη αγνοια της πραγματικοτητας της.

Αν θυμαμαι κατι απ την πολιτικη επαναστατικοτητα της εφηβειας μου, είναι το συνθημα που βρεθηκε στους τοιχους του Παρισιου,
το Γαλλικο Μαη το 1968 :

Γινε ρεαλιστρια για να ζητας το αδυνατο…

Παντα θυμαμαι τη γιαγια μου, που ειχε κανει πολλα προξενια στη ζωη της που μου έλεγε κατι πολύ φυσικο και πολύ αληθινο : " Γιωργο μου αν μπορουσε να βει αντρα, η κάθε γυναικα δεν θα χρειαζοταν εμενα, διαμεσολαβητη …
Αυτές που μπορουν να βρουν το κανουν από μονες τους…
Για τις άλλες πρεπει μια οικoγοενεια να "ξεπουληθει", εννοωντας τις προικες που σε καποιες φορες ηταν τοτε δυσβασταχτες …

Και σημερα όμως υπαρχουν «προικες» αλλα με αλλη μορφη.
Ολος ο χρονος της οικογενειας χρησιμοποιειται για να μεγαλωνει τα παιδια των γυναικων που δεν μπορουν να το κανουν μονες τους…
Εις βαρος πολλες φορες σ αυτές που μπορουν να το κανουν και μονες τους.
Συνηθως οι δευτερες εχουν βρει πιο ευκολα απ τις πρωτες αντρες για γαμπρους.

Ακομα δε,χρησιμοποιουσε μια φραση , για τους αντρες που τους θεωρουσε προβληματικους να κανουν οικογενεια ότι «γαμπριζουν».
Και η λεξη εχει μεγαλη διαφορα, απ αυτό που σημερα ονομαζουμε "γκομενιζουν"…
Γιατι το δευτερο αποβλεπει ολο και σε περισσοτερες στιγμιαιες κατακτησεις, σε αντιθεση με το πρωτο, που σημαινει την «μονιμη» αιωνια κατασταση υποψηφιοτητας, του να κανει καποιος μια σχεση ή να εισελθει σε μια οικογενεια….

Δεν νομιζω ότι εχουν αλλαξει και πολλα πραγματα από τοτε, early 70s στο θεμα των σχεσεων, και των σχεσεων που να εχουν μια ουσια και μια προοπτικη.

Αλλα όπως εχουμε ξαναπει από εδώ, Οι Σχέσεις ανήκουν στις πλέον μυστήριες απο όλες τις ανθρώπινες εμπειρίες, σε επίπεδο ανταμοιβής και απογοήτευσης.Και αυτό γιατί, όπως έχουν παρατηρήσει πολλοί συγγραφείς δεν υπάρχουν απλά δύο άνθρωποι : υπάρχουν τέσσερις.

Το συνειδητό εγώ του άντρα, το συνειδητό εγώ της γυναίκας, που εμφανίζονται να είναι συμμέτοχοι, και υπάρχουν και δύο εσωτερικοί partners επίσης.ισυχουν και σε gay σχεσεις καθως και τις φιλιες, ακομα περισσοτερο όταν διακρινονται από ερωτισμο…

Ο εσωτερικός partner της γυναίκας ονομάζεται animus, και είναι η ασυνείδητη εικόνα που έχει για τον άντρα, και μ αυτήν συνεργάζεται μαζί του.Η εσωτερική partner του άντρα, ονομάζεται anima, και είναι η ασυνείδητη εικόνα που έχει για την γυναίκα, και μ αυτήν συνεργάζεται μαζί της.

Να θυμάστε ότι και τα δύο αυτά anima and animus έχουν διπλό πρόσωπο επειδή είναι ασυνείδητα και πάντα θα βγαίνουν και τα δύο : το φωτεινό και το σκοτεινό.
Συνεπως όπως ελεγε και ο Δασκαλος μας Carl Yung : μην μας παρουσιαζετε, εδώ μεσα, ότι υπαρχουν τελειες και ιδανικες σχεσεις.Ματαιο, εσεις το πιστευετε μονο..Κανενας άλλος…
Απ την άλλη, Σε όλες τις ερωτικές σχέσεις υπάρχει ένα τρομακτικό συναίσθημα εξοικείωσης, που οι περισσότεροι το ανάγουν σε θέματα μετενσάρκωσης…ιδιως αυτές που στηριζονται στον κεραυνοβολο ερωτα.
too good to be true…

Ο Έρωτας είναι μαγικός γιατί η μια πλευρά αναλαμβάνει να κάνει πράγματα που δεν μπορεί η άλλη και αντίθετα.
Κάποια στιγμή η πορεία που έχει διανυθεί στο χρόνο, αφήνει κάποιον απ τους δύο πολύ πίσω.Και αυτή είναι η τραγωδία του.και καποια στιγμη, στο τελος του, καλεισαι να κανεις ανθρωπινες σχεσεις με το άλλο προσωπο.

Και επειδη η καθημερινότητα είναι όντως πιο ξενέρωτη και συμβατή, μετα απ το τελος του, καλεισαι στο χρόνο να κερδίσεις την έννοια της συντροφικότητας, και μαθαινεις να αγαπάς μια ιδιαιτερότητα όπως είναι και όχι όπως φαντάζεσαι.
Και αυτή είναι η ολοκληρωμενη μαγεία της.

Στη πρώτη περίπτωση αναλαμβάνει το ασυνείδητο τη διαδικασία, στη δεύτερη είσαι συνειδητός στο τι θέλεις να κάνεις με το συγκεκριμένο πρόσωπο που εχεις επιλεξεις να ζησεις.Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει η ευκαρία για τη σχέση.Απλα είναι παραδοξο αλλα στην πρωτη περιπτωση, οι ανθρωποι την αφηνουν να παει χαμενη.Θεωρουν ότι στον ερωτα είναι δεδομενο ότι εχεις και σχεση.
Τελος δεν ξερω αν το τελευταιο σας ενδιαφερει : ο ανθρωπος που εκφραζεται με ραφιναρισμενους συναισθηματικους τροπους, εχει τις υψηλοτερες και τις καλυτερες επιδοσεις στο sex ... δεν γινεται αλλιως …
ειναι η καλυτερη φραση που ακουσα απο γυναικα εφετος...
ολες τις μαγικες λεξεις που ακουστηκαν ειναι απο ψυχιατρους και
ψυχολογους....οι καλλιτεχνες κανουν απλα remix...
Συνεπως Συνειδητοτητα στα παντα…Μην αφηνετε τα θηρια του Ασυνειδητου σας ,να κανουν σχεσεις αντι για εσας
Αυτά μπορει καποιες φορες να είναι φωτεινα, αλλα τις πιο πολλες φορες στο χρονο είναι σκοτεινα.

Να τα εχετε υποψη σας αυτά , με το τρομακτικο Saturn square Neptune που θα περασετε, ενώ ηδη οι μετασεισμοι του Uranus square Pluto θα συνεχιζονται….
Γι αυτό προσθεστε τωρα στη λιστα σας με τα ζωδια εκτος απ αυτά που σας εδωσα για το Uranus square Pluto και τα ζωδια Αιγοκερως και Ιχθεις εξ αιτιας του Saturn square Neptune.Βλεπεις τους οικους που εμπεριεχονται αυτά τα ζωδια και εχεις αμεσως την εικονα :

Ποια ή ποιος σου τραβαει το χαλι κατω απ τα ποδια σου….
Γιατι αυτό σημαινει το Saturn square Neptune, και αφηστε τι λενε οι περισσοτεροι αστρολογοι για υπερβαση και τα σχετικα.Αν δεν γινεις ρεαλιστρια δεν θα μπορεσεις ποτε να κανεις υπερβαση μεσα απ τη φαντασια σου….
Ειναι απλο ….
Ακομα πιο εκπληκτικο είναι όταν δει καποιος το ωροσκοπιο της Μεταπολιτευσης για την Ελλαδα με το Saturn square Neptune είναι η Αριστερα εκεινη που τραβαει το χαλι κατω απ τα ποδια του Ελληνικου Λαου….(μιλαω για εδω και τωρα...οι αλλοι εχουν ευθυνες με το uranus square pluto που προσπαθησαν να μας επιβαλλουν πως θα ζησουμε)

Αφου ο Αικογερως είναι στον 6ο οικο που συμβολιζει τα συμφεροντα των εργατικων ταξεων και οι Ιχθεις είναι στο Ζενιθ του χαρτη, που είναι η ακμη του 10ου οικου που συμβολιζει την Κυβερνηση.

Απλα μα τοσα απλα όλα….
καλημεραααααα smile emoticon heart emoticon

υγ :σου υποσχεθηκα "σφαλιαρες" και θα τις εχεις....
να εισαι σιγουρη ....και μηνυσε με οπου θελεις...

στο εχω ξαναπει εχουμε τετοια συναστρια
που φωτιζεται σε μενα, οτι μαυρο και σκοτεινο
νιωθεις και κανεις.....
δεν ξερω μονο αν εισαι ηλιθια ή ηθελες κατι να μου
μηνυσεις με αυτον τον αυτιστικο σου τροπο....
εχεις "χασει απο χερι" ...
να το θυμασαι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου