Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

2016 : the Year of Collective Shadow

2016 : the Year of Collective Shadow

Η Μεγαλη Δασκαλα στην Αστρολογια Liz Greene, θεωρει ότι μια απο τις περισσότερο σημαντικές αντιλήψεις που κερδήθηκαν απο την ψυχολογία του βάθους, έχει γίνει η αποκάλυψη ότι οι άνθρωποι είναι dual (διττοί) στο χαρακτήρα τους και περιλαμβάνουν μια βασική πολικότητα απο ενα συνειδητό και εναν ασυνείδητο εαυτό. 

Υπάρχει η ιδιαιτερότητα σου που εσύ γνωρίζεις -το ΕΓΩ- πού σκέφτεται, αισθάνεται και ενεργεί μέσα σε συνηθισμένους τρόπους τους οποίους εσύ ταυτίζεις σαν εαυτό σου.
Και υπάρχει και μια άλλη κρυμμένη ιδιατερότητα -the shadow side- η οποία περιλαμβάνει τις λιγώτερο αποδεκτές και λιγώτερο ανεπτυγμένες όψεις της προσωπικότητας σου, και η οποία αγωνίζεται για ένα χρήσιμο μέρος μέσα στη ζωή σου ενώ την ίδια ώρα είναι αυτή που σου εξαρθρώνει την αυταρέσκεια του δικού σου self-image.

Η έννοια "σκιά",προέρχεται απ`τη ψυχολογία του Yung και παραπέμπει σε εκείνες τις όψεις της προσωπικότητας,ώστε ένα άτομο δεν θέλει να αποδεχθεί ότι ανήκει στον εαυτό του/της, διότι αυτές δεν ταιριάζουν με το προσωπικό του/της image.
Αντί γι`αυτό, αυτός/αυτή έρχεται αντιμέτωπος με αυτές τις όψεις στις αλληλεπιδράσεις του με τους άλλους.Ωστόσο αυτές είναι πολύ κλειστά συνδεμένες με τις συνειδητές όψεις της προσωπικότητας.
Η Σκιά μπορεί μερικές φορές να συμπεριλάβει θέματα που η κοινωνία απορρίπτει ή θέματα που αυτά δεν προσαρμόζονται με το προσωπικό σύστημα πεποιθήσεων του ατόμου.
Αλλά η σκιά μπορεί να έχει και θετικές όψεις.
Εξ`αιτίας του ότι τα άτομα δεν δοκιμάζουν τη σκιά σαν να ανήκει σ`αυτούς, προβάλλουν τα περιεχόμενα της επάνω στους άλλους, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι ίδιοι είναι δυνατά ενήμεροι απ`αυτές στις ποιότητες μέσα στους άλλους.Και όλοι ξέρουμε απ`τη ψυχολογία ότι όταν αρχίζουν οι προβολές είμαστε στην κυριολεξία στο έλεος αυτών που κάνουμε τις προβολές....
Η σφοδρότητα της αντίδρασης είναι συνήθως η μαρτυρία εαν κατά πόσο το θέμα προέρχεται απ`την ιδιαιτερότητα της δικής του σκιάς.Για παράδειγμα, μια ανάδυση λατρείας για ένα άλλο πρόσωπο μπορεί να δείξει ότι ένα άτομο δεν είναι ενήμερο του δικού του μεγαλείου.Το ίδιο είναι επίσης αλήθεια και στο άλλο άκρο, για παράδειγμα μια σφοδρή αντιπάθεια σε κάποιον γείτονα:Σ`αυτή την περίπτωση το ενδιαφερόμενο πρόσωπο αρνείται να πιστέψει ότι αυτός/αυτή μπορεί να είναι ικανός/ικανή να ενεργήσει με έναν τέτοιο τρόπο.

Οι όψεις της σκιάς είναι λανθάνουσα τμήματα της προσωπικότητας, τα οποία δεν είχαν την ευκαιρία να αναπτυχθούν...

Τώρα τι μπορεί να δεί απ`τα παραπάνω ένας αστρολόγος. Ο γενέθλιος χάρτης είναι ένα πολύ καλό εργαλείο (γι`αυτούς που ξέρουν-μην το πιασετε το θεμα,αν δεν το ξερετε), για να βοηθήσει στο να ονομάσει κάποιος τις όψεις της σκιάς και να δείξει πιθανούς τρόπους ενσωμάτωσης και ολοκλήρωσης και περαιτέρω ανάπτυξης, ώστε κάποιος να μπορέσει να γίνει πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος.
Και ο σκοπός βέβαια -όπως κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί-δεν είναι να απαλλαχθεί απ`αυτές τις όψεις, αλλά να τις αναγνωρίσει και να τις παγιδεύσει μέσα σε ένα θετικό έμφυτο ενδεχόμενο σ`αυτούς. Βέβαια όταν σημειώνουμε τις όψεις της σκιάς δεν μπορεί κανένας να μιλάει με βεβαιότητα.Έτσι κάθε παράγοντας του ωροσκοπίου κατέχει έναν πλατύ φάσμα πιθανοτήτων, τρέχοντας απ`το αρνητικό στο θετικό.Κάθε ιδιαιτερότητα είναι ελεύθερη να επιλέξει ένα επίπεδο ωριμότητας.Αλλά οι ακόλουθοι παράγοντες είναι πιθανόν,τουλάχιστον για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, να υπάρξει σαν τμήμα της σκιάς.

α.retrograde personal planets, (οπισθόδρομοι προσωπικοί πλανήτες) όπως Ερμής,Αφροδίτη και Αρης.

β.planets σε σύνοδο με descending moon`s node (south node), μαζί με το ζώδιο του descending node.

Εδώ μπορει να προσθεσει ένα ακομα στοιχειο οι οψεις της Lilith, σαν μια επαναληψη του θεματος του τι ακριβως σε «ρουφαει” απ την πλευρα του south node…

γ.όψεις απο Κρόνο και Πλούτωνα στους προσωπικούς πλανήτες ή axes μαζί με τους οίκους τους και τις ζωδιακές τους θέσεις.

δ.unaspected planets.Οι εξοριστοι θεοι και οι οψεις τους, απ την Ολυμπια οικογενεια….

Άλλοι παράγοντες του ωροσκοπίου που θα μπορούσαν να υπολογιστούν ότι ανήκουν στα θέματα της Σκιάς είναι :

ι.planets in 4th,8th,12th οίκους-οι 3 όικοι του νερού.

ιι.the descendant -το απέναντι του ωροσκόπου-και planets στον 7th οίκο, ο οίκος των σχέσεων.

ιιι.ένα στοιχείο που είναι σε ανεπάρκεια ή δεν υπάρχει καθόλου στο χάρτη.

iv.aspects απο Ουρανό και Ποσειδώνα στους προσωπικούς πλανήτες μαζί με τους οίκους τους και τις ζωδιακές τους θέσεις.

Αυτές είναι οδηγιες για Συνθεση, όχι τροποι θεραπειας, επειδη όταν προσπαθεις να θεραπευσεις τη Σκια,αυτή εξεγειρεται εναντιον σου με τρομακτικο θυμο.Εκει ακριβως οφειλονται οι απειροι εμφυλιακοι καυγαδες μας, μεσα σε μια ομαδα ή οικογενεια…
Και βέβαια να θυμόμαστε ότι δεν βρίσκουμε τη σκιά, αλλά ανιχνεύουμε τη δυναμική της, στο πως εκδηλώνεται ,γι`αυτό και όταν προβάλλεται υπάρχει σφοδρή αντίδραση απ`την άλλη πλευρά. Όλα αυτά μπορούν να συνυπολογιστούν με το τι πλανήτες είναι σε βλάβη ή αδυναμία στο ζώδιο που κατέχει τον Ήλιο μας.

Τα θέματα της σκιάς είναι δύσκολο να μοιραστούν και είναι προβληματικά όσο παραμένουν ασυνείδητα.Αλλά, μπορεί να είναι μια πηγή μεγάλου ενδεχόμενου εαν μια ιδιατερότητα είναι ικανή να καταλάβει ότι τα προβλήματα είναι στην πραγματικότητα επίσης και ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ οι οποίες εαν λυθούν, μπορεί να κυκλοφορήσει ενα τρομακτικό ποσό ενέργειας.
Γιατί κάθε αστερισμός, όσο δύσκολος και νάναι, είναι επίσης και μια ευκαιρία.
Όσο μεγαλύτερη η πρόκληση, τόσο μεγαλύτερο το έμφυτο ενδεχόμενο...

Ακομα περισσοτερο πιο δυσκολο είναι αν καποια ή καποιος εχει προβληματα στις συναισθηματικες του σχεσεις, ολο αυτό προερχεται κυριως απ την ταυτιση της σκιας του με τα ασυνειδητα images του inner partner του, όπως ακριβως αυτά φαινονται απ τον animus και την anima του.Ειναι ο λεγομενος εσωτερικος γαμος της Σκιας του με αυτά τα ασυνειδητα images του…Σπανια εχουν καλη καταληξη τα παραπανω, και όλα οδηγουν σε μια μορφη Λυτρωσης…
Ακομα μπορεις να δεις εάν εχεις ωροσκοπια αντιμαχομενων πλευρων, τι ειδους αρνητικα χαρακτηριστικα εχουν προβαλλει η μια πλευρα στην άλλη με αποτελεσμα τις σκληρες αντιδρασεις αμφοτερων….

Αυτό που πρεπει να θυμομαστε ότι όλα αυτά δεν αποσκοπουν να βρουμε χρυσο και να γινουμε τελειοι.Αυτο που ενδιαφερει είναι να προσπαθησουμε σταδιακα να μεταμορφωσουμε ολες αυτές τις ακατεργαστες ουσιες της Ανθρωπινης φυσης μας με μια εσωτερικη αντιμετωπιση ουτως ώστε να ελαχιστοποιησουμε τις πιθανοτητες να μας οδηγει ολο αυτό τρελα στις ζωες μας….
Και ναι ολη αυτή η διαδικασια εχει μια μορφη δυσκολιας και βασανου, δεν είναι ουτε fun ουτε παιγνιδι.αλλα οι Αλχημιστες πιστευαν αυτή είναι η αποστολη μας και την ονομαζαν opus.
Αλλα πρεπει να σε διακρινει μια στοιχειωδη διαβαθμιση ολοκληρωσης και τιμιοτητας απεναντι στον εαυτο σου, για να μπορεσεις να βγεις απ τον λαβυρινθο της συγχισης και της αβεβαιοτητας που είναι η συντριπτικη
Πλειονοτητα των ανθρωπων….

Αυτές είναι οι κυριοτερες οδηγιες για ολη αυτή την περιοδο που ο Αρης θα βρισκεται στη Σκια του…

Δεν μας φταινε ποτε οι αλλοι για το χαλι μας…
o εχθρος δεν ειναι ποτε εξω απο εμας...
αλλα μεσα μας....
οταν αντιπαθεις και τσακωνεσαι με καποια ή καποιον στην ουσια εχεις ενα προβλημα με τον Εαυτο σου, που το ενσωματωνει η πλευρα με την οποια μαχεσαι....
Η αληθεια ειναι οτι υπαρχει δυσκολια σε ολο αυτο, για να το δεις στην αληθινη του διασταση....
Προσπαθησε να δεις αυτο που παλιμπαιδιζει επανω σου...
το ιδιο αυτο ειναι απ το πιο grotesque και υποαναπτυκτο τμημα του Εαυτου σου...

Γιατι εμεις πρεπει να αντιμετωπισουμε τα δικα μας σκοταδια, και να ριξουμε φως στα τερατα που κρυβονται μεσα μας, και που σκεπαζουν την αληθινη ουσια του Εαυτου μας που είναι ο Χρυσος….

καλησπερα και να εχετε ενα ομορφο Σαββατοκυριακο.....

smile emoticon heart emoticon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου