Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Mars retrograde in sign of Scorpio-Sagittarius : more crucial area of 2016

Mars retrograde in sign of Scorpio-Sagittarius : more crucial area of 2016

Οποιος και οποια εχει μελετησει στοιχειωδως την Ψυχολογια του Carl Yung, δεν εχει παρα να σταθει σε μια νεα μορφη χαρτογραφησης της Ψυχης, που συνοψιζεται στα εξης :

1.Η Επιφανεια (ego-Συνειδητοτητα)
2.η κατοικισιμη εσωτερικη περιοχη, εκει που βρισκονται τα ψυχικα μας complexes.Για οσους ασχολουνται με την αστρολογια εκει θα βρεις τα διαφορα aspects patterns που κανουν οι πλανητες ή οι θεοι, όπως είναι τα γεωμετρικα σχηματα στον ουρανο της ωρας της γεννησης μας.
πχ : t-square,grand cross,finger of god,grand trine,stelliums κλπ…
3.Τα ορια της ψυχης, όπως είναι τα αρχετυπα, τα ενστικτα και η σχεση μας με το Συλλογικο Ασυνειδητο.
4. Αυτό που αποκαλυπτουμε στις σχεσεις μας με τους αλλους και αυτό που κρυβουμε με επιμελεια, (Persona και Shadow).
5.O τροπος μας για επικοινωνια με τα πιο βαθια στρωματα της ψυχης μας, όπως είναι η anima και ο animus.
6.Το υπερβατικο κεντρο της Ψυχης μας προς την Ολοτητα, (αυτό που ονομαζει ο Yung Εαυτο).
7.Την Εμφανιση του Εαυτου, σαν μια πορεια της Εξατομικευσης μας…

Όλα αυτά συνδεονται μεταξυ τους με την Ψυχικη μας Ενεργεια ή συμφωνα με τη θεωρια του Freud την libido.Οι διευθυνσεις της μετακινησης της ψυχικης μας ενεργειας γινεται με δυο τροπους : regression και progression.
Στην φαση progression η libido χρησιμοποιειται για την προσαρμογη μας στις απαιτησεις της ζωης και του κοσμου.Καθε προσωπο χρησιμοποιει αυτή τη libido για να λειτουργει μεσα στον κοσμο και να μπορει να την ξοδεψει στις επιλεγμενες του δραστηριοτητες.Ετσι ο καθενας μας δοκιμαζει την ζωη σαν μια θετκη ροη της ψυχικης του ενεργειας.
Όταν όμως καποιος ή καποια αποτυγχανει σε μια σημαντικη δοκιμασια ή εξεταση στη ζωη του ή βρισκεται στο χειλος της αβυσσου σε ένα θεμα ή χανει έναν αγαπημενο συντροφο, έναν ερωτα, τοτε η progression της libido σταματαει και η ζωη παυει την ορμητικοτητα της προς τα εμπρος, και η ροη της ενεργειας αντιστρεφει τη διευθυνση της.Αυτη εισερχεται μεσα σε regression και εξαφανιζεται μεσα στο Ασυνειδητο, οπου ενεργοποιει τα complexes.
Θα μπορουσαμε να αναλυσουμε τα complexes από Φρουδικη αποψη, που είναι ταυτοσημα με τις αδυναμιες και τις αμυνες μας,αλλα και από Γιουγκιανη που είναι ένα ολοκληρο ενεργειακο δυναμο που μοιαζει με φορτιστη, όπως φαινονται και απ τα aspects patterns ενός αστρολογικου χαρτη, αλλα δεν είναι της παρουσης αυτό.

Όταν λοιπον ενεργοποιει τα complexes μια regression φαση της libido μας, μπορει να σχισει και να κομματιασει συστατικα της ψυχης που καποτε ηταν ενωμενα και τωρα γινονται εμπολεμα αντιθετα.
Βεβαια όλα εξαρτωνται απ το τι ΕΓΩ διαθετει το καθενα προσωπο, που είναι συναρτηση της συνειδητοτητας του, και αυτό το “εγω” εχει ένα set αρχων και αξιων και το Ασυνειδητο αναλαμβανει τελειως την Αντιθετη Θεση.
Ετσι το προσωπο αιωρειται από μια εσωτερικη διαμαχη και σιγα- σιγα βρισκεται σε κατασταση παραλυσης.
Κατα τη διαρκεια της progression libido οι πολικοτητες ισορροπουν μεταξυ τους μεσα στον εαυτο και αυτό αναγενναει ενεργεια που αυτή μπορει και μετακινειται προς τα εμπρος.Ετσι καποιος μπορει να νιωθει μεσα του ότι μερικα πραγματα αντιμαχονται μεταξυ τους, αλλα εχει έναν τροπο να προσαρμοζεται στην πραγματικοτητα.
Στη φαση της regression της libido, απ την άλλη, η ροη της ενεργειας πηγαινει πισω στο ψυχικο συστημα και γινεται μη διαθεσιμη για τις καταλληλες προσαρμογες που απαιτουνται.

Οταν εμφανιζονται οι πολωσεις, αυτό σε κανει κομματια, γιατι αναπτυσσονται οι πιο αγριες μορφες αμφιθυμιας που δημιουργουν παραλυση στη ζωη.
Μια στασιμοτητα ακολουθει, το ναι και όχι ακυρωνει το ένα το άλλο, και κανενας δεν μπορει να μετακινηθει…

Ψυχικη Ενεργεια και libido ελπιζω να καταλαβατε ότι κυριως συμβολιζονται απ τον Αρη και τις οψεις του και το ζωδιο που κατεχει.
Βλεπετε το ρολο του, του ποσο σημαντικος είναι στο δεσιμο των ψυχικων συστατικων και της διαδρομης που εχει μεσα στην Εσωτερικη Γεωγραφια της Ψυχης.
Απλα χωρις Αρη δεν ζεις.Εισαι ένα ζωντανο φαντασμα που δεν μπορει να κανει τιποτε.

Σύμφωνα με την Erin Sullivan στο εκπληκτικό της βιβλίο Dynasty : the astrology of family dynamics οι έννοιες και οι λέξεις που προσδίδει στον πλανήτη και θεό Άρη είναι :
Η ικανότητα να λες όχι.Αυτό αρχίζει απ την ηλικία των δύο…τότε μαθαίνεται σιγά σιγά.Η ικανότητα να βάζεις όρια, να εκδηλώνεις παραγωγικό και επιτυχή πόλεμο,να είσαι διεκδικητικός, τα αδέλφια γενικά, άντρες γενικά,όλα βασισμένα στον αρσενικό παράγοντα των αρχών της οικογένειας που κατάγεσαι …
Ενδιαφέροντα γύρω απ την αρσενική σου όψη-ανεξάρτητου του βιολογικού σου φύλου-και την άνεση που έχεις μ αυτή, τη δημιουργικότητα σου στην αίσθηση της όποιας επιδεξιότητας διαθέτεις, το να μπορείς να ακολουθείς άλλους, πως ενθαρρύνεσαι να ολοκληρώνεις τα σχέδια σου…
Τη σεξουαλικότητα σου σαν λειτουργία, την ικανότητα σου, την ικανότητα σου για αυτοδημιουργία, για γονιμοποίηση, βασισμένα όμως στην όποια υποστήριξη έχει πάρει κάποιος ή κάποια απ τους γονείς του στην παιδική ηλικία και συνεπώς την πίστη στις δικές του ικανότητες…Όλο αυτό δημιουργεί μια winner συνειδητότητα .

Και στην τελευταία ανάλυση, ποιος είναι ο ρυθμός που σηκώνεσαι απ το κρεβάτι σου και ντύνεσαι…

Όλα αυτά θυμίζουν τη βασική λειτουργικότητα του Εγώ…
και ξεχωρίζουν απ τη λειτουργικότητα του Ήλιου μας, που είναι η βασική μας ταυτότητα, και ο εσωτερικός μας εαυτός, στο ότι η ηλιακή ικανότητα εμβαθύνει τις αλλαγές μας με την διόρθωση και την επανεξέταση των αναγκών του εγώ μας και της έκφρασης μας…

Και επίσης θα πρέπει να προσπαθήσουμε να δώσουμε τι ακριβώς είναι το Εγώ …
γιατί είναι μια έννοια παρεξηγημένη και κακοποιημένη.Επίσης μπερδεμένη με την εγωπάθεια.
Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι ότι Εγώ είναι το σύνολο των συνειδητών στοιχείων που έχουμε στον εαυτό μας.Εγώ και συνειδητότητα πάνε μαζί.
Απ την άλλη το ξεχωρίζουμε απ την persona ή τη μάσκα μας που είναι γνωστή και με το όνομα προσωπικότητα….
Όχι δεν είμαστε η προσωπικότητα μας.Είμαστε το Εγώ μας.η persona μας βοηθαει να κανουμε σχεσεις αλλα δεν γινεται επι μακρον να πιστευουμε ότι ειμαστε αυτό που προσποιουμαστε.

Γιατί η προσωπικότητα μας συνδέεται με κάποιες ικανότητες μας να επηρρεάζουμε τους άλλους ή τα πιο εντυπωσιακά και χτυπητά μας σημεία.
Αλλά η μάσκα αυτή ή το πρόσωπο παρουσιάζεται απ το Εγώ μας, κύρια σαν μια επιρροή του αρχετυπικού προσανατολισμού της ταυτότητας μας.
Δηλ. αστρολογικά μιλώντας του Ήλιου μας.
Δεν γινεται να είναι ταυτοσημες ενεργειες αυτά.
Και παρόλο αντίθετοι σαν ενέργειες, ο Άρης είναι ο μοναδικός υπηρέτης του Ήλιου μας.Δεν υπάρχει Άρης που να εξυπηρετεί τους άλλους.
Δεν είναι υγιής Άρης και αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσει με προβλήματα υγείας.Όλο το αρχέτυπο του Άρη είναι βασικό κύτταρο του Εγώ μας.

Αναγνωρίζοντας τα πιο πάνω, θα μπορέσουμε να νιώσουμε και να καταλάβουμε ότι η προσωπικότητα μας ή η περσόνα μας δεν είναι ποιοι είμαστε ή τι είμαστε.
Είναι μια τεχνητή κατασκευή, μια πρόσοψη (όχι απαραίτητα αρνητική-γιατί μας επιτρέπει να κάνουμε σχέσεις, αλλά μια μάσκα) που δημιουργήθηκε για να μπορείς να έχεις και να εκφράζεις στη φυσική πραγματικότητα, την ιδέα αυτού που ονομάζεις πνεύμα-mind and mentality.
Συνεπώς η περσόνα σου είναι ένας ειδικός μηχανισμός, ένα κανάλι για να μπορεί να διοχετεύεται η φιλοσοφία σου και η συνειδητότητα σου.
Δεν εννοείται, Εγώ χωρίς να έχει κάποιος definition of identity, με τον ίδιο απλό τρόπο που δεν γίνεται να κυκλοφορείς χωρίς ταυτότητα….

Αστρολογικά μπορούμε να ανοίξουμε συζητήσεις και πόλεμο κυρίως για το πώς φαίνεται το Εγώ στο χάρτη.Δεν υπάρχουν κανόνες, ακριβώς επειδή το Εγώ είναι η τέλεια υποκειμενική ταυτότητα κάποιου, και το μεγαλύτερο πρόβλημα του βρίσκεται στην χωρητικότητα του…
είναι δυστύχημα είναι ότι άνθρωποι με υγιές εγώ παρεξηγούνται απ αυτούς που δεν έχουν, σαν ιδιοτελείς....

τώρα, Τι μπορεί ο καθενας να αφομοιώσει στην πορεία του χρόνου, από την εμπειρία της ζωής και το ξεδίπλωμα του χρόνου. Αυτο φαίνεται απ τον Κρόνο και τα progressions…Και όχι πάντα…
Κάποιες και κάποιοι έχουν "μάνα"….
Τη σύσταση εκείνη που τους επιτρέπει να επιβιώνουν στα δύσκολα, που οι ψυχολόγοι το ονομάζουν αυθεντικότητα και κάποιοι άλλοι τύχη….
Μπορεί να ισχύουν και τα δύο…..

Όμως το Εγώ δεν είναι κάτι κακό εκ προδιάθεσης, ουτε χρειάζεται να το αφαιρέσουμε από κάποια ή κάποιον.Αυτό έχει θετικές και αρνητικές εκφράσεις, όπως το οτιδήποτε στο Σύμπαν…..

Έτσι όταν αγαπάμε κάποια ή κάποιον αυτό προσπαθούμε να κάνουμε : να του τονίσουμε τα θετικά τονίζοντας τον κίνδυνο να «φουσκώνει»….
και να σκάει με δραματικό τρόπο σαν μπαλόνι….
Το « Εγώ» απ την άλλη δεν είναι τοσο ανικητο οσο νομιζει ότι είναι τις πιο πολλες φορες.Ειναι ένα τμημα ολοκληρης της Ψυχης και εχει την θαυμασια εκλογη στο τελος αν θα συνεργαστει ή θα ελθει σε αντιθεση με το Ασυνειδητο.Αν του εχει αφαιρεθει ενεργεια απ την persona, τοτε θα εχει μια μονόπλευρη και ψεύτικη στάση για το βάθος της Ψυχής, του οποίου είναι τμήμα…Δηλ. θα πιστευεις ότι εισαι αυτό που προσποιεισαι.
Και ετσι θα αρχιζει η πολωση και ο πολεμος.Αναμεσα σ αυτους που θα πιστευουν επισης για τον εαυτο τους ότι είναι αυτό που προσποιουνται.
Και στο τελος ολοι θα μαζευουν τα συντριμια τους, γιατι δεν υπαρχει Ασυνειδητο που να ανεχεται για πολύ την μετατοπιση του κεντρου βαρους του..Και το Ασυνειδητο εκφραζεται τις πιο πολλες φορες απ τον κοσμο και τους αλλους.Ακομα απ τα αδελφια μας , τους γονεις μας, την ιδια την οικογενεια μας, τους εραστες μας και τις ερωμενες μας.
Ακομα χειροτερα απ το βαθος της Ψυχης μας και να μας συντριβει με διαφορες αρρωστειες.
Όλα αυτά γιατι ο Αρης το πρωτο οκταμηνο θα είναι σε οπισθοδρομη πορεια στα πιο πολεμικα ζωδια που υπαρχουν σε αυτό του Σκορπιου και του Τοξοτη και θα τιναξει τα παντα στον αερα.Οι πρωτες διαφωνιες που διαμορφωνονται τωρα, θα δημιουργησουν τις εκρηξεις του Μαη και του Ιουνη αλλα και του Ιουλη…..
plus οι εκλειψεις.

Και το πιο υγιές που έχουμε να κάνουμε αυτή την περίοδο, πέρα απ το σεβασμό στους άλλους είναι να σταματήσουμε να ανεχόμαστε άλλο τους εχθρούς της ανεκτικότητας μας…..
Θέλουν να μας τσαλαπατήσουν το δικο μας Εγώ…
Ετσι ακόμα απ την επίθεση που θα υποστούμε απο ανθρώπους και περιστάσεις...πρεπει να εχουμε υποψη μας ότι όταν δεχόμαστε επίθεση εξωτερικά απ την κοινωνία στην ουσία μας κάνει επίθεση το δικό μας συλλογικό ασυνείδητο προσωποποιημένο απο κάποιους ανθρώπους εξωτερικά...
και σ αυτή την περίπτωση ΜΟΝΟ Ο ΑΡΗΣ μας αμύνεται...
και ο ΗΛΙΟΣ βέβαια...
είναι τα μοναδικά μας κομμάτια που προστατεύουν εμάς...

Και Επειδή, « ένα μα ένα μοναχα να φοβαστε, μηπως δεν σταθειτε ανταξιοι του πονου σας, για αυτά που εχετε υποστει απ τους αλλους»
που έλεγε και ο μεγάλος Φιοντορ Ντοστογιεφσκι, να ξερετε οτι αυτή τη φορά είναι η τελευταια μας και η τελευταια σας ανάμετρηση....

Και επειδή όλοι μας θα έχουμε μια τελική αναμέτρηση, μόνο το εγώ μας θα την αντέξει...
ας αναλογιστούμε : ο πολεμος είναι αναμεσα στους παλιανθρωπους και τους νεους ανθρωπους…
Αλλα παλιανθρωπος δεν σημαινει κακος ανθρωπος εξ ορισμου, αλλα ενας παλιος ανθρωπος που δεν αντεχει την ιδεα της οριστικης του φθορας προς το θανατο και φτανει να γινει τζιχαντιστης και τρομοκρατης μεσα στην ιδια του την οικογενεια και στα αγαπημενα του προσωπα…

Γι αυτό κρυβομαι πισω απ τον Ερωτισμο της Αγαπης μου, όπως ο Αχιλλεας που τον ειχε κρυψει η μανα του η Θετιδα για να μην παει στον Τρωικο Πολεμο για να μην παρω τα ξιφη που εχω ηδη ζωσμενα…
Ποσο Ακομα όμως ?
Εσεις ποσο ακομα ?
Γιατι : ''Πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τον έρωτα και το θάνατο σαν μια συνέχεια και μια προέκταση του ενός στο άλλο, και τούτο μέσα σ’ έναν κύκλο που επαναλαμβάνεται αιώνια, με την αμοιβαία μετα-τρεψιμότητα της ζωής σε θάνατο και του θανάτου σε ζωή''....
Μας προτρεπει να νιωσουμε O Ζωρζ Μπατάιγ στο δικό του "ΕΡΩΤΙΣΜΌ"…. ...
Θέλουν να μας τσαλαπατήσουν το δικο μας Εγώ…

Η ωρα να δειτε λοιπον τι ειδους Αρη εχετε ….Αρχαιοελληνικο της τηλεπαθειας που αυτοκαταστραφεται όπως οι Ελληνες ή Ρωμαικο των Λεγεωνων που κατεκτησαν ολον τον τοτε κοσμο.…

Καλημερααααα smile emoticon smile emoticon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου