Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Πλησιαζοντας το Χειμερινο Ηλιοστασιο -Sun square Jupiter ruler of Sagittarius

Πλησιαζοντας το Χειμερινο Ηλιοστασιο -Sun square Jupiter ruler of Sagittarius
Πολλές φορές ...
• Το κρυολόγημα "στάζει" όταν ο οργανισμός δεν κλαίει.
• Ο πονόλαιμος «φράζει», όταν δεν μπορεί να επικοινωνήσει τις αγωνίες.
• Το στομάχι καίει όταν ο θυμός δεν μπορεί να βγει.
• Ο διαβήτης εισβάλει όταν η μοναξιά πονάει...
• Το σώμα παχαίνει όταν η δυσαρέσκεια πιέζει...
• Ο πονοκέφαλος καταθλίβει όταν αυξάνουν οι αμφιβολίες.
• Η καρδιά χαλαρώνει όταν το νόημα της ζωής φαίνεται να τελειώνει.
• Οι αλλεργίες συμβαίνουν όταν η τελειομανία είναι ανυπόφορη.
• Τα νύχια σπάνε όταν απειλούνται οι άμυνες.
• Το στήθος σφίγγει όταν η υπερηφάνεια σκλαβώνει.
• Η πίεση αυξάνεται όταν ο φόβος φυλακίζει.
• Οι νευρώσεις παραλύουν όταν το εσωτερικό παιδί τυραννάει.
• Ο πυρετός θερμαίνει όταν οι άμυνες εκρήγνυνται για να παλέψουν.
• Τα γόνατα πονούν όταν η υπερηφάνεια σου είναι "άκαμπτη".
• Ο καρκίνος σκοτώνει εάν δεν συγχωρείς ή / και επιμένεις να επιθυμείς ό,τι δε μπορείς να έχεις.
• Και οι σιωπηλοί σου πόνοι; Πώς μιλάνε στο σώμα σου;
Η ασθένεια δεν είναι κακό, θα σου πει ότι έχεις πάρει λάθος δρόμο.
Ο δρόμος προς την ευτυχία δεν είναι ευθύς. Υπάρχουν καμπύλες που ονομάζονται ΛΑΘΗ,φανάρια που λέγονται ΦΙΛΟΙ, φώτα που ονομάζονται ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,και όλα γίνονται, αν έχεις: ένα ανταλλακτικό που ονομάζεται ΑΠΟΦΑΣΗ,μια ισχυρή μηχανή που ονομάζεται ΑΓΑΠΗ,μια καλή ασφάλιση που ονομάζεται ΠΙΣΤΗ, άφθονο καύσιμο που ονομάζεται ΥΠΟΜΟΝΗ, αλλά πάνω απ'όλα έναν έμπειρο οδηγό που ονομάζεται ΘΕΟΣ.
( Nelson Torres,
Doctor στη Ψυχιατρική (UCV)και ειδικός σε
ψυχο-νευρό-ανοσογλωσσική PNIL στη Βενεζουέλα)
Αρκει να αναλογιστουμε ότι οι εμπειριες που βιωνω είναι πρωτα απολα ψυχικες.Ακομα και ο σωματικος πονος είναι μια ψυχικη εικονα.
Οι αισθητικες μου εντυπωσεις-οσο και να μου επιβαλλουν έναν κοσμο αδιαπεραστων αντικειμενων,που κατεχουν τον χωρο-είναι ψυχικες εικονες, κι αυτές αποτελουν τη μοναδικη αμεση εμπειρια μου, γιατι αυτές είναι τα αμεσα αντικειμενα της συνειδησης μου.Η ψυχη μου φτανει ακομα και να μεταμορφωνει και να παραμορφωνει την πραγματικοτητα σε ένα βαθμο που με αναγκαζει να καταφευγω σε τεχνητα μεσα για να καθορισω τα πραγματα εξω από μενα.Ετσι ανακαλυπτω πως ο ηχος είναι μια δονηση του αερα τουτης η της αλλης συχνοτητας, ή πως ένα χρώμα είναι ένα φωτεινο κυμα τουτου ή του αλλου μηκους.
Στην πραγματικοτητα περιβαλλομαστε τοσο ερμητικα από τις ψυχικες μας εικονες που δεν εχουμε κανενα τροπο να διεισδυσουμε στην ουσια των πραγματων εξω από εμας.
Όλη η γνωση μας περιοριζεται στο υλικο της ψυχης που, όπως το μοναδικο αμεσο, είναι και αναμφισβητητα πραγματικό.Αυτη είναι λοιπόν η πραγματικοτητα που μπορουν να επικαλεστουν οι ψυχολογοι-την ψυχικη πραγματικοτητα.(Carl Yung)
Ετσι όταν ο Ποσειδωνας είναι στους Ιχθείς με το Χειρωνα εκει, ο Ηλιος ταξιδευει στον τοξοτη μαζι με τον Κρονο, η παραγοντοποιηση τους καταληγει στον dispositor τους Jupiter που είναι τετραγωνισμενος με τον Ηλιο.Αλλαζοντας ζωδιο η Σεληνη σημερα μετα το μεσημερι, θα σε φερει με μια υπερβολικη εκδηλωση του Αληθινου σου Εαυτου, απεναντι στους άλλους.Και επειδη δεν υπαρχει καμια αντικειμενικοτητα στις ψυχικες εκδηλωσεις, αυτά είναι οι παρενεργειες της persona, της αψυχης μασκας που βαζουν οι περισσοτεροι για να καλυψουν αυτά που αληθινα θέλουν, είναι μια ευκαιρια :
Να πεις αυτό που αληθινα θελεις.Να κανεις αυτό που αληθινα θα σε κανει χαρουμενο.Σημερα επωαζεται σ αυτό το τετραγωνο η διεξοδος απ την κριση σου.Μια ιδεα είναι, ένα flash ενθουσιασμου και ας φαινεται υπερβολικο στα ματια των υπολοιπων καταθλιπτικων junkies της καθημερινοτητας.
Οταν τετραγωνιζεται ο κυβερνητης σου, ανοιγει ο δρομος για μια άλλη πιο αυθεντικη και ειλικρινη εκφραση, που μπορει να γεφυρωσει το παρελθον με το μελλον.Μπορει να μην γινει με τροπους political correct, αλλα καποιες φορες ειναι ουσιωδης η αληθινη εκφραση.
Αληθεια μηπως είναι ευκαιρια να σκεφτεις αν δικαιουσαι να εισελθεις σε έναν γαμο.
Σε έναν συντροφικο γαμο και να αφησεις τις «ξεγανωτες» μαλακιες περι ερωτα και παθους…
οπου by the way : ο γαμος είναι ένα Μυστηριο που αποβλεπει στην εσωτερικη σου συνθεση των αντιθετων…
Απ την άλλη εάν εχεις βαλτωσει μεσα σ αυτόν και είναι στειρος από κάθε αποψη, μηπως πρεπει να σκεφτεις πως θα ετοιμασεις μια ηρωικη εξοδο ?
Καλημεραααα και καλη εβδομαδα smile emoticon heart emoticon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου