Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.....

reap what you sow.....
αδειασαν θεσεις απ την καρδιά μου....
και αρχίζω και "κρυβω" κάποιες εκεί μέσα ....
που γνωρίζω αυτο τον καιρό καλύτερα,
επειδή άνοιξε το τρίτο μου μάτι....
vena cava ειναι το domain που κατοικούν....
ΤΟ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.....
Να υπενθυμισουμε οτι αυριο το βραδυ 21/12 προς 22/12, ειναι η μεγαλυτερη νυχτα του χρονου στο Β.Ημισφαιριο, και ειναι μια ευκαιρια να "ζητησετε" οτι θελετε απ το Συμπαν και θα σας το φερει....smile emoticon
ειναι βραδια Μαγειας...
αρκει να εχει σχεση με τα θεματα του τεταρτιμοριου των οικων που αρχιζουν οι μηδεν μοιρες του αιγοκερω εως στις μηδεν μοιρες του Κριου...
Και ανοιγει η αυλαια του Χειμωνα και αυτή τη στιγμή ο ΗΛΙΟΣ βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΘΟΛΟΥ....
σε σύνοδο κοντά στις μηδέν μοίρες του Αιγόκερω.......
Ηλιοστάσιο ονομάζεται η χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης εμφανίζεται στραμμένος όσο περισσότερο προς ή μακριά από τον Ήλιο συμβαίνει κατά την ετήσια τροχιά της Γης γύρω από αυτόν.
Αυτό ισοδυναμεί με τον Ήλιο να βρίσκεται στο βορειότερο ή στο νοτιότερο σημείο του ουρανού που βρίσκεται ποτέ το μεσημέρι, όπως εμφανίζεται σε εμάς πάνω στην επιφάνεια της Γης.
Η λέξη προέρχεται από το «ήλιος» και το «στέκομαι»/«στάση» επειδή κοντά στα ηλιοστάσια (λίγες ημέρες πριν ή μετά) ο Ήλιος φαίνεται να επιβραδύνει τη φαινομενική κίνησή του προς τα βόρεια ή προς τα νότια (κίνηση στην απόκλιση), μέχρι που την ημέρα του ηλιοστασίου αυτή η κίνηση μηδενίζεται και αντιστρέφεται.
Εξίσου ορθό ετυμολογικώς είναι και το συνώνυμο «ηλιοτρόπιο» που χρησιμοποιείται στις Πολιτιστικές επιδράσεις και τη λαογραφία.
Με την ευρύτερη σημασία, ο όρος «ηλιοστάσιο» σημαίνει και την ημέρα που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, δύο φορές τον χρόνο, τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο. Τα ηλιοστάσια, όπως και οι ισημερίες, συνδέονται αναπόσπαστα με τις εποχές του έτους.
Σε κάποιες χώρες ή γλώσσες θεωρείται ότι αρχίζουν ή διαχωρίζουν τις εποχές, ενώ σε άλλες θεωρούνται τα κέντρα τους.
Τα ηλιοστάσια συμβαίνουν και για τους άλλους πλανήτες. Ορίζονται αντίστοιχα ως οι χρονικές στιγμές κατά τις οποίες ο άξονας περιστροφής του πλανήτη εμφανίζεται στραμμένος όσο περισσότερο προς ή μακριά από τον Ήλιο συμβαίνει κατά την ετήσια τροχιά του πλανήτη γύρω από αυτόν.......
Στο ωροσκόπια μας τα ''προσωπικά" ηλιοστάστια είναι ένας κάθετος άξονας που ορίζει την κορυφή όπως φαίνεται στο χάρτη, αλλά είναι το νότιο σημείο του ουρανού, και ονομάζεται Ζενίθ η MC.
Και κάτω είναι το Ναδίρ το βορειότερο σημείο του ουρανού και συμβολίζεται σαν IC.
To MC μας επιτρέπει να παρουσιάζουμε τον εαυτό μας όπως αρέσει σε εμάς, είναι το έδαφος που θέλουμε να φτάσουμε.
το ζώδιο που κατέχεται απ το MC δείχνει τις συναισθηματικές μας προσδοκίες και τις σεξουαλικές μας παραστάσεις, όπως και τις ποιότητες που ψάχνουμε να βρούμε στο χώρο της εργασίας μας.
αποτελεί τμήμα του Εγώ μας.
Συνεπώς είναι συνειδητό.
Και το IC είναι οι ρίζες μας, απο όπου προερχόμαστε και ακόμα ο τρόπος που φροντίζουμε τον εαυτό μας.
το ζώδιο που κατέχεται απ τι IC δείχνει τις ποιότητες που ψάχνουμε στο να κάνουμε τις βασικές μας συναισθηματικές σχέσεις και συνήθως τις βρίσκουμε στο ενδιαφερόμενο πρόσωπο.
άρα είναι ασυνείδητο.
Υπάρχει ένα θέμα εδώ : ότι πολλές απ αυτές τις ποιότητες είναι και σε ημι-συνειδητή κατάσταση, ενώ άλλες δεν επιτθυμούμε ποτέ να τις παρουσιάσουμε με αποτέλεσμα σιγά -σιγά να συνθέσουν αυτό που η Γιουγκιανή Ψυχολογία ονομάζει σκιά.
Δώστε μεγάλη σημασία στα παραπάνω γιατί θα σας λυθούν πάρα πολλές απορίες όσον αναφορά τις οικογενειακές σας σχέσεις και συναστρίες με τους αγαπημένους σας.
Εδώ με πολύ απλο τρόπο δεν έχετε παρα να δείτε τι ακριβώς περιμένετε να γίνει απ τους αγαπημένους σας, και ποιά θα είναι η εξέλιξη των σχέσεων σας.
Και όπως λέει και ο Καμύ, "ο άνθρωπος είναι το μόνο πλάσμα που αρνείται να είναι αυτό που είναι, με αποτέλεσμα να καθίσταται επείγον θέμα η αυτογνωσία του και η αύξηση της συνειδητότητας του."
Ευαίσθητα σημεία επίσης είναι εκεί που "πέφτει'' ο άξονας Καρκίνου -Αιγόγερω και τα θέματα αυτού του οίκου μπορεί να ευνοηθούν τέτοιες μέρες, ενώ κάποιοι ακόμα θεωρούν ότι μπορεί να διαλογιστείς τι θέλεις να σου συμβεί και να σου τύχει τέτοιες μέρες....
μ αυτό τον τρόπο γινόταν η μαγεία το Μεσαίωνα.
Στο ζώδιο του Αιγόκερω που μπαίνει ο ΉΛΙΟΣ, θα σας κάνει να μιλάτε με τον Κρόνο...
αφού είναι ο εσωτερικός του κυβερνήτης......
και ο Κρονος στον Τοξοτη, και να εχουμε και Πανσεληνο σε τρεις μερες, ανημερα Χριστουγεννα...
Αλλά το μυστικό και παράλληλα η λύση στην εσωστρέφεια που παρατηρείται, αποτέλεσμα της κρίσης, είναι ο άνθρωπος που θα δημιουργήσει εκ νέου τον εαυτό του και θα πολεμήσει..
ενάντια στη δυστυχία με το να εστιάσει τη ζωή μόνο στο παρόν….
Ίσως έτσι αφυπνιστεί και δει τη ζωή του.
Και ναι ειμαστε Χειμώνα, αλλά προσωπικά εχω βρεί την άκρη να κυνηγήσω το όνειρο μου...
Σαν Ήλιος κάνω μια στάση για λίγο, στην καρδιά του Γαλαξία, να μου δειξει το δρόμο για την καρδιά σου...
και να κλέψω κάτι απ την αγάπη που εχεις μέσα σου,
κατι απ την αγάπη μου για σένα ....
και το στάση προέρχεται απ το στέκομαι....
Και στέκομαι στα πιο ευαίσθητα ενεργειακά σημεία του Σύμπαντος...
τα οποία ξέρεις ποιά ειναι ....
Αυτά που επιτάσσει η λαγνεία και ο πόθος of the Great Goat....
και αυτό ειναι το χειμερινό σου και το χειμερινό μου Ηλιοτρόπιο......
Αληθεια το δικο σας ποιό ειναι ή ουτε αυτο δεν το ξερετε ....?
smile emoticon heart emoticon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου