Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

depression or melancholy in Sagittarius-Pisces area...

depression or melancholy in Sagittarius-Pisces area...
part 2
Αφου πηρατε μια ιδεα για την καταθλιψη, και περισσοτερα οπως ειπαμε, και πως ανιχνευεται στα ωροσκοπια, στο dynamics of the unconscious των Liz Greene-Howard Sasportas και το Occult Philosophy in the Elizabethan Age, απ την Frances Yates,γυριζουμε στα transits Saturn and Pluto για να δουμε πως εχουν επηρεασει τα διαφορα ζωδια,αφου οι κοινωνιες μας χαρακτηριζονται από πορτραιτα καταθλιπτικων, όπως κυριως τα βλεπεις απ τα social media και τη real life.
H Παρουσια του Κρονου στον Τοξοτη και το Μεταβλητο Σταυρο, μας κανει να αρχιζουμε την ερευνα των συμπτωματων της καταθλιψης και της μελαγχολιας απ αυτό το ζωδιο και να συνεχισουμε με τους Ιχθεις-Διδυμους-Παρθενους.
Και θα συνεχισουμε με τον τροπο εκφρασης τους και στα αλλα τα παρορμητικα, τα οποια επηρεαζονται κυριως απ την παρουσια του Πλουτωνα εκει.
Το χρονιο τετραγωνο uranus and pluto, εχει επιτεινει δραματικα το φαινομενο αυτο.
Τοξότης και Κατάθλιψη
Εδώ είναι το ευκολότερο ζώδιο για να δούμε αν οδεύουν προς κατάθλιψη, ΚΑΙ το ευκολότερο για να βγει από αυτήν. Ένας Τοξότης είναι είτε (Α) τόσο αισιόδοξος που η δύναμη της πίστης του θα ξεπεράσει όλα τα εμπόδια, ή (Β) τόσο χαζός, που δεν έχει ιδέα από τα τεράστια εμπόδια εναντίον τους.
Σε κάθε περίπτωση, ορμούν σε κάθε πρόβλημα της ζωής – ξέροντας κατά κάποιο τρόπο ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν μία χαρά στο τέλος.
Περιέργως πώς, συνήθως ΑΥΤΟ γίνεται! Αποκάλεσέ το τύχη, αποκάλεσέ το μοίρα, ή αποκάλεσέ το να έχεις φίλους στις κατάλληλες θέσεις – φαίνεται πάντα να διαθέτουν και τα 3.
Για το 98% των Τοξοτών, μία μεγάλη κατάθλιψη έρχεται μόνο μία φορά στη ζωή τους. Αυτή έρχεται με ένα χρονοδιάγραμμα τόσο ακριβές όσο οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα γερμανικού τρένου. Ανάλογα με την ανατροφή τους, οι Τοξότες θα αρχίσουν να παθαίνουν κατάθλιψη όταν φτάσουν την ηλικία των 30 ή 40. Είτε οφείλεται σε σωματικές είτε σε ψυχικές συνθήκες, μια συγκεκριμένη συνειδητοποίηση τους χτυπά.
Ένα στοιχείο της αλήθειας τελικά γίνεται αντιληπτό, κάτι που ποτέ πριν δεν συνέβη σε αυτούς. Μια κρύα σκληρή πραγματικότητα της φύσης που θα αλλάξει τη φιλοσοφική αντίληψη για τη ζωή τους για πάντα.
Βλέπετε, σε αυτό το σημείο στη ζωή τελικά συνειδητοποιούν ότι ΔΕΝ είναι έφηβοι !
(Και αναρωτιέσαι γιατί ο Τοξότης σου πάντα φαινόταν τόσο νεανικός).
Συνηθως αυτοί θα εξακολουθούν να λειτουργούν σαν έφηβοι για άλλα 10 χρόνια ή έτσι, αλλά αυτό είναι μόνο από συνήθεια. Η αλλαγή στο χαρακτήρα τους θα προέλθει από οποιαδήποτε ευθύνη πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Η δουλειά σου θα είναι να τους βοηθήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να το χειριστούν.
Οι Τοξότες έχουν ένα βαθύ φόβο της ευθύνης.
Όταν αυτό το θηρίο μπαίνει στη ζωή τους, κάθε ίχνος αυτοπεποίθησης φαίνεται να εξαφανίζεται από το μυαλό τους, το σώμα και την ψυχή.
Νιώθουν ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ευθύνη, μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν καμία εμπειρία με αυτό (και δεν είναι περίεργο, έχουν αποφεύγοντας ΚΑΘΕ είδους ευθύνης για όλη τους τη ζωή).
Το πρώτο σημάδι της κατάθλιψης θα είναι μια σχεδόν πλήρης απώλεια της αισιοδοξίας τους. Θα σταματήσουν να προσπαθούν να κάνουν τους άλλους να γελούν. Θα σταματήσουν να θέλουν να λύσουν τα προβλήματα άλλων ανθρώπων, (ισως προς ανακούφιση ορισμένων).
Κάποιοι μπορεί να προσπεράσουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν, το οποίο είναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ πράγμα που θα μπορούσαν να κάνουν.
(Το ταξίδι θεραπεύει ΤΑ ΠΑΝΤΑ στον Τοξότη). Όταν τα βλέπεις αυτά, ή οποιαδήποτε άλλα προειδοποιητικά σημάδια έλλειψης ευτυχίας, ακολούθησε τα εξής βήματα:
Πρώτον, χρησιμοποίησε τις ίδιες μεθόδους και σειρές που έκαναν αυτοί για να φτιάξουν το κέφι στους άλλους.
Οι Τοξότες είναι συνήθως πολύ καλοί στο να πράττουν αυτά που κηρύττουν - φιλοσοφικά. Μόλις ακούσουν τη δική τους καλοδιάθετη συζήτηση να έρχεται πίσω σε αυτούς, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ακούσουν ....
και να ακολουθήσουν.
Δεύτερον, όπως αναφέρθηκε, κρατήστε το χέρι τους, αποδεχόμενοι την ευθύνη.
Απλά δείξτε παραδείγματα από το παρελθόν τους, που θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι έχουν το ταλέντο για να το αντιμετωπίσουν.
Πολλοί έχουν αρκετή αίσθηση της λογικής, όταν αυτό το φως πέφτει επί του θέματος, θα είχε νόημα που θα μπορούσαν να το χειριστούν.
Τρίτον, δωρίστε τους ένα ταξίδι κάπου, έστω και σε μια κοντινή πόλη (αν και το Λας Βέγκας θα ήταν καλύτερα αν ήταν πραγματικά χάλια - τυχερά παιχνίδια, ξέρετε.Καλα και το καζινο της Παρνηθας ή του Λουτρακιου δεν είναι ασχημη ιδεα).
Επίσης, δοκιμάστε εισιτήρια για αγώνες, ταινίες, ή ακόμα και ένα νέο ζώο για να τους δώσει μία επιπλέον δόση χαράς. Χρειάζονται μόνο μερικές στιγμές διασκέδασης για αυτό το ζώδιο να ξεχάσει την κατάθλιψη.
ΙΧΘΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν μπορείς στ’ αλήθεια να βγάλεις τους Ιχθείς από την κατάθλιψη, γιατί αυτό το ζώδιο ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ καταθλιπτικό.
Κουβαλάνε το βάρος ολόκληρου του κόσμου στους ώμους τους από την ηλικία των 4 ετών, έχοντας δοκιμάσει κάθε γνωστή τραγωδία στην ανθρωπότητα, και είναι το καλύτερο παράδειγμα στο λεξικό για την περιγραφή της λέξης "θύμα".
Όχι, δεν μπορείς να τους βγάλεις από την κατάθλιψη, γιατί αυτή δεν είναι μία διάθεση στην οποία μπαίνουν και βγαίνουν όπως τα υπόλοιπα ζώδια.
Η κατάθλιψη είναι η ζωή τους – και να το αλλάξουν ΑΥΤΟ είναι ένα μάθημα που κάθε Ιχθύς πρέπει να μάθει για τον εαυτό του.
Λυπηρό, αλλά αληθινό. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι τους αποσπάσεις από τη λύπη τους για μερικές ώρες, πιθανά ακόμη και για μία ολόκληρη ημέρα (αν είσαι πραγματικά καλός σε αυτό).
Να είσαι ΠΟΛΥ προσεχτικός ώστε να ΜΗΝ πέσεις στην παγίδα της συναισθηματικής τους υποδούλωσης, κάτι το οποίο είναι εύκολο να κάνεις. Με την πρώτη ματιά βλέπεις αυτό το όμορφο πρόσωπο, τόσο ευγενικό και τρυφερό, αλλά με κάποιο τρόπο τόσο προβληματισμένο.
Δεν μπορείς να βάλεις το δάκτυλό σου στο «πρόβλημα», αλλά νομίζεις ότι μπορείς να τους αλλάξεις, το οποίο είναι το πρώτο σου λάθος.
Μπορεί ακόμη να αισθάνεσαι ότι αν βοηθήσεις αυτό το αξιολύπητο πλάσμα, όλη αυτή η ευγένεια και η τρυφερότητα θα είναι όλη δική σου, το οποίο είναι το δεύτερο λάθος σου.
Ρώτα οποιονδήποτε έχει κάνει αυτό το λάθος και δεν είναι ακόμη ένα συναισθηματικό φυτό.
και συναισθηματικο φυτο σημαινει οτι θα ειναι σε μία διαδρομή σε roller coaster, τόσο στον παράδεισο όσο και στην κόλαση 27 φορές, και είναι στη διαδικασία της προετοιμασίας του επόμενου ταξιδιού. Με κάποιο τρόπο, δεν μπορούν να κατέβουν. Εθισμένοι σε συναισθηματικά άκρα, και βουτηγμένοι τόσο βαθιά, αρχίζουν να συμπεριφέρονται πια και οι ίδιοι σαν Ιχθείς.
Διατήρησε την προσωπική σου ταυτότητα. Μπορείς να βοηθήσεις, αλλά να το κάνεις από απόσταση, καταρχήν. Αν οτιδήποτε δίνεις ή προσφέρεις σαν βοήθεια φαίνεται να καταβροχθίζεται σαν να πετιέται στον ωκεανό, τότε οπισθοχώρησε.
Πολλές φτωχές ψυχές κάνουν το αντίθετο, σκεφτόμενοι ότι «σίγουρα αυτή η ΕΠΟΜΕΝΗ προσπάθεια θα πετύχει», αλλά αυτό ποτέ δεν γίνεται.
Είναι κατανοητό αλλα και απιστευτο, πώς αυτό συμβαίνει σε τόσους πολλούς.
Ένας Ιχθύς πάντα φαίνεται ότι είναι κοντά στο σύνορο της ευτυχίας.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι αυτό το ένα μικρό πράγμα, ή δράση, θα τους ωθήσει πέρα από την άκρη, για να σας ενώσει σε μία κατάσταση απόλυτης χαράς.
Απλά να έχεις κατά νου πως δεν έχεις να κάνεις με κάποιον/α που είναι στη γραμμή που συνορεύει με τη χαρά και τη θλίψη, αλλά μάλλον με κάποιον/α που ΕΙΝΑΙ και οι δύο πλευρές, όλα τυλιγμένα σε ένα άτομο.
Ένας τρόπος να βοηθήσεις αυτούς τους επαγγελματίες πάσχοντες, χωρίς να τραβιέσαι στο χάος του συναισθηματικού βάθους ο ίδιος, είναι να δημιουργήσεις κάτι για αυτούς που θα το νοιάζονται.
Ο μόνος τρόπος να εμποδίσεις έναν Ιχθύ από το να ανησυχεί για μία κατάσταση, είναι να τους δώσεις κάτι ΑΛΛΟ να ανησυχεί για αυτό.
Μία καλή αρχή είναι ένα αβοήθητο γατάκι, ένα πληγωμένο πουλί, ή ακόμη ένα ψάρι. Αν έχουν ήδη αφθονία από αυτά, τότε απλά πήγαινέ τον στον κινηματογράφο, ή νοίκιασε για αρκετές μέρες ταινίες.
Οι Ιχθείς θα μπορούσαν να περάσουν όλη τους τη ζωή μπροστά από την οθόνη, ή πάνω σε αυτή. Βεβαιώσου ότι αρκετές από αυτές είναι συναισθηματικές ταινίες, κατά προτίμηση ψυχολογικά δράματα, ή κάτι που θα κινείται στη γραμμή του Ρομάν Πολάνσκι.
Ένας άλλος τρόπος να τους αποσπάσεις από τη δυστυχία τους είναι με τον μυστικισμό, ή οτιδήποτε τους επιτρέπει να αφήνουν τον «αληθινό κόσμο» για λίγο.
Κάρτες Ταρώ, αστρολογία, το I-Ching, διάβασμα παλάμης και αριθμολογία, όλα αυτά θα τους βοηθήσουν να αποδράσουν από τον τρέχοντα πόνο τους.
Αρκετοί ανταποκρίνονται αρκετά καλά σε ένα μπουκάλι κρασί.
Κάθε Ιχθύς θα μπορούσε να γράψει ένα βιβλίο για την τάση φυγής, ως εκ τούτου, διερεύνησέ το αυτό διεξοδικά ώστε να μπορέσεις να βρεις έναν τρόπο που δεν είχαν σκεφτεί ποτέ.
(συνεχιζεται στους ζωδιακους χωρους Διδυμοι-Παρθενος)
καλημεραααα και να εχετε μια ομορφη Χριστουγεννιατικη Κυριακη smile emoticon 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου