Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Ευχαριστα νεα απ τον Καναδα : Η Πολιτικη ειναι ακομα Ζωντανη

Ευχαριστα νεα απ τον Καναδα : Η Πολιτικη ειναι ακομα Ζωντανη
Η αλήθεια είναι πως η ζωή κυλά τόσο ομαλά στον Καναδά που σπάνια φτάνουν στην Ελλάδα ειδήσεις από αυτή τη γωνιά του πλανήτη αφού οι καλές ειδήσεις δύσκολα «γίνονται» πρωτοσέλιδα. Αυτό όμως είναι κάτι που τώρα φαίνεται να αλλάζει. Και «υπεύθυνος» για αυτό είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό ο οποίος εξελέγη μόλις τον Οκτώβριο και συγκεντρώνει επάνω του φώτα της δημοσιότητας με χαρακτηριστική άνεση.
Στη χώρας μας έγινε μάλλον περισσότερο γνωστός για τη θετική στάση που κράτησε στο προσφυγικό ανοίγοντας τα σύνορα της χώρας του για 25.000 Σύριους επιφυλάσσοντας μάλιστα μια ξεχωριστή όσο και συγκινητική υποδοχή στις πρώτες ομάδες φιλοξενούμενων.
Σε Ευρώπη και Αμερική όμως ο Τριντό ήταν ήδη ένα πρόσωπο που κέντριζε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και πολλοί ήθελαν να μάθουν όσο περισσότερα γινόταν γι αυτόν τον νέο, γοητευτικό, άνετο, αντισυμβατικό πολιτικό που συχνά θυμίζει – τόσο από πλευράς εξωτερικής εμφάνισης όσο και συμπεριφοράς- χολιγουντιανό σταρ.
Γιατί όμως ο Τριντό αποτελεί αντικείμενο...λατρείας από τόσο πολλούς εντός και εκτός Καναδά; Ιδού μερικές απαντήσεις από την Huffington Post Καναδά και τον Ιndependent...
1.Είναι ανθρώπινος. Πήγε στο αεροδρόμιο και υποδέχθηκε προσωπικά τις οικογένειες Σύριων προσφύγων
2.Η προεκλογική καμπάνια του απέδειξε ότι διαθέτει χιούμορ και είναι ακομπλεξάριστος....
Δυο χωρες του Νεου Κοσμου, Καναδας και Αυστραλια μενουν ορθιες και μας δειχνουν το δρομο στο μελλον...
Για οσους δεν θυμουνται τι εστι Justin Trudeau, ειναι γιος της Margaret, που εμεινε γνωστη για το σκανδαλο στα 70s, με τον Mick Jagger και τους Rolling Stones...Ομως για εμας η μητερα του ειναι κλειστη στην καρδια μας, σαν ενα ατομο με ισχυρη προσωπικοτητα και στην υπηρεσια των ευπαθων ατομων...
Ας τα βλεπουν οι δικοι μας πολιτικοι, και ας παιρνουν μαθηματα δεοντολογιας και ηθικου προσανατολισμου και αισθητικης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου