Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

το τελος της Νεας Δημοκρατιας : το τελος της Μεταπολιτευσης

το τελος της Νεας Δημοκρατιας : το τελος της Μεταπολιτευσης
μετα τα Μνημονια και την οριστικη κατεδαφιση του ΠΑΣΟΚ και την μεταγραφη της εκλογικης πελατειας του, στην "κλιμακτηριακη" Αριστερα που λεγεται ΣΥΡΙΖΑ,σειρα εχει το αλλο μεγαλο κομμα της Μεταπολιτευσης, που ονομαζεται Νεα Δημοκρατια..
Η Ελληνικη Μεταπολιτευση "βουλιαζει" μεσα στις αμαρτιες της,και το βουρκο της, αφου ουτως η άλλως στηριχτηκε επανω στις σταχτες του Κυπριακου, για να γεννηθει και να μεγαλουργησει με ενα καινουργιο κεφαλαιο των πολιτικων της που ειχε τιτλο : " μια απ τα ιδια σε σχεση με το παρελθον των πολιτικων στην Ελλαδα."
Εφερε ομως ενα καινουργιο στοιχειο : Εβαλε την Ελλαδα στην Ευρωπη, για να μπορεσουν να σταματησουν τις δικτατοριες και τις επεμβασεις των κινηματων του Στρατου, που εμποδιζε παντα το "θεαρεστο" και βυζαντινολαγνο εργο τους...
Οχι δεν ειμαι υπερμαχος των επεμβασεων του Στρατου,ΙΣΑ -ΙΣΑ το αντιθετο, προσπαθω μεσα απ το δικο μου αντικειμενο, αυτο της αστρολογιας, και της γνωσης της ιστοριας, να προσεγγισω οσο μπορω την υποθεση αντικειμενικοτητα, που ξερω οτι ειναι μια παρα πολυ δυσκολη υποθεση.
Δεν δεχομαι κανενος την επιχειρηματολογια οτι εφεραν κερδη οι πολιτκοι στην Ελλαδα, η χωρα ακολουθησε παντα τα ανεπτυξιακα μοντελα που ειχαν οι αποικιες.
Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ηταν κομματα, "κομμενα και ραμμενα" για τους ιδρυτες τους Ανδρεα Παπανδρεου και Κωνσταντινο Καραμανλη..
στην περιπτωση της ΝΔ, και του Κ.Καραμανλη φαινεται και απ τις συναστριες των αστρολογικων χαρτων τους.
Ακολουθησαν την ακμη τους και την παρακαμη των ιδρυτων τους, που αναμφισβητητα υπηρξαν Ηγετες, ανεξαρτητα αν καποιος συμφωνουσε η οχι με τις επιλογες τους.
Οι διαφορες τους ηταν οτι Κ.Καραμανλης ηταν Ευρωπαιστης και ο Α.Παπανδρεου φιλοαμερικανος,περα απ τη φρασεολογια που χρησιμοποιουσε, τον πρωτο καιρο ιδιως.Αφησε τα προσχηματα μετα το 93, οταν πια δεν μπορουσε να κανει αλλιως.
ο κυκλος τους εχει κλεισει, οπως φαινεται και απ τα transit του ωροσκοπιου της ΝΔ, και μαζι με τον φαινομενικα αντιθετο πολο του, που ονομαζοταν ΠΑΣΟΚ.Τωρα που μαθατε οτι δεν υπαρχει ουτε Αριστερα, παρα μονο κατι υστερικες Σταλινικες κατινες παλαιολιθικης κοπιας, που δεν κρατανε ουτε τα προσχηματα του "ξεπουληματος" και της ψυχοπαθειας τους, μπορειτε να αναλογιστειτε οτι αυτα τα δυο αστικα κομματα, δεν ηταν τιποτε αλλο, παρα διαφορετικοι μηχανισμοι "προσληψης ημετερων υπαλληλων"...
Και αυτο δεν ειναι τοσο δυστυχημα, γιατι στη χωρα της "Ψωροκωσταινας", υπηρχε τραγικη φτωχεια μεχρι και την πτωση της χουντας, που προσπαθουσε να επουλωσει τις πληγες του Εμφυλιου της.
Ηταν λογικο το ονειρο των περισσοτερων να διεκδικουν μια θεση στο Δημοσιο, για το "μηνας μπαινει,μηνας βγαινει εχω το μισθο μου"...
Ηταν εγκλημα ομως και μαχαιρια πισωπλατη οτι οι εναλλαγες στην εξουσια αυτων των κομματων, που υποτιθεται οτι ηταν αστικα κομματα ευνοουσε καθε στιγμη τους ημετερους ανθρωπους της, στο χωρο των επενδυσεων και της οικονομικης αναπτυξης.
Η Ιδιωτικη πρωτοβουλια ποτε δεν υπηρξε στην Ελλαδα.Η ιδιωτικη πρωτοβουλια, ηταν ενας πλασιε των κομματικων οργανων και πισω απ αυτη υπηρχαν πολιτικοι που εδιναν θαλασσοδανεια στους δικους τους, με σκοπο τις επενδυσεις, και πολλα απ αυτα εφευγαν για το εξωτερικο, πλουτιζοντας απιστευτα τους πλασιε που ειχαν το θρασος να ονομαζονται Επενδυτες.
Δεν ισχυριζομαι οτι ηταν ολοι ετσι.Αυτοι που ηταν πραγματικοι επενδυτες, αντιμετωπισαν τρομακτικες δυσκολιες στην Ελλαδα της Μεταπολιτευσης.
Η Μεταπολιτευση εχει τις ριζες της στους παλιους πολιτικους που αναδυθηκαν απ τις σταχτες του Εμφυλιου, οι οποιοι επαιρναν δολαρια απ το σχεδιο του Μαρσαλ, κατα τη διαρκεια του εμφυλιου και τα φυγαδευαν στο εξωτερικο.
Σε ολα αυτα η Αριστερα δεν ειναι αμετοχη.Η Ελληνικη Αριστερα, προιον τυχοδιωκτων και οπορτουνιστων που "διψαγαν" για εξουσια και μεριδια στην ανιση κατανομη του πλουτου, ηταν παντα ο συμπληρωματικος πυλωνας αυτης της ταξης που κυβερνουσε την Ελλαδα.Γι αυτο και της εμπιστευτηκαν την εξουσια, αυτη τη δυσκολη περιοδο, απολη την Κυβερνωσα Παρεα, την νομενκλατουρα της Μεταποιλιτευσης.
Η Αριστερα που εχει στα οικονομικα της, τον Βαρουφακη, παιδι της Χαλυβουργικης και το Σταθακη γονο ευκαταστατης οικογενειας που ξεχναει να δηλωσει τα σπιτια του στην εφορια.Για να μην θυμηθω παλιοτερα Αρσενη και Σια, και αλλους πολλους.
Θα φανει τον επομενο χρονο, με τη διασπαση και του τελευταιου πολου της Μεταπολιτευσης, της ΝΔ, οι νεες συμμαχιες που θα αναπτυχθουν.Θα δειτε καθαρα οτι τα κομματα που θα αναπτυχθουν στις σταχτες των κομματων των ιδρυτων τους, θα απεικονιζουν ολες τις κρυφες και ανιερες συμμαχιες που επαιζαν στο background της υποκρισιας τους.
Νομιζω οτι το μηνυμα ειναι σαφεστατο : Μπορει να ειμαστε πιο φτωχοι, αλλα ειμαστε πιο ελευθεροι να τους στειλουμε οριστικα σπιτι τους.
Γιατι τωρα ξερουμε.Τοτε δεν ξεραμε και μαθαμε οδυνηρα.
Αν δεν μας εχουν προλάβει χειροτερες εξελιξεις ετσι οπως τα εκαναν ολοι τους.
Με αυτη τη λογικη δεν ξερω τι ακριβως εχουν σκοπο να ψηφισουν οι Νεοδημοκρατες την επομενη Κυριακη....
ουτως η άλλως σε ενα χρονο θα εχει "κλεισει" το μαγαζακι τους απ τα χρεη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου