Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Who am I ?

George Taprantzis's photo.
George Taprantzis's photo.
George Taprantzis's photo.
 
Who am I ?

Εχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι το ζώδιο του Κριού φέρνει στην επιφάνεια ένα πρόβλημα ταυτότητας του ποιος και ποια είσαι, μετα την μακροχρόνια πορεία στη θάλασσα του Ιχθύ, που ένα ειδος «φυλάκισης» στην όποια ομάδα ανήκεις…

Τωρα αυτό το είδος της φυλάκισης μπορεί να γίνεται ακούσια ή εκούσια.
Απ την άλλη ο Κριός είναι το σημείο εκείνο του χώρου και του χρόνου, που δεν παίρνουμε «βοήθεια» από πουθενά…
Μια ματιά στην ταινια Μονομάχος για να καταλάβει κάποιος, ότι δεν γινεται να σε βοηθήσουν να είσαι ο εαυτός σου και να κάνεις αληθινά αυτά που θέλεις.

Σαν μια επισκόπηση του τι αληθινά είναι ο Κριός στο θέμα ενός υγιούς «εγώ» θα επισημάνουμε μερικά θέματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη του.
Αλλά απ την άλλη, είναι άλλο η persona, και άλλο ένα υγιές εγώ.
Η Persona έχει συλλογικές ρίζες, και η προσπάθεια της ανάπτυξης της, πάντα θα βρίσκει υποστηρικτές απ την όποια ομάδα ανήκεις.
Η Κρίση όμως μας έφερε σε ένα αναπάντεχο χτύπημα της.
Τη συντριβή της persona.
Και έτσι στο fcb και τα άλλα social media αναπτύσσεται ραγδαία, η internet persona που προσπαθεί να «μαζέψει» τα συντρίμια της προσωπικής σου persona και να την κάνει μαγεία : larger than life, για να κρύψει αυτό που αληθινά ειμαστε…
και ντρεπόμαστε να δείξουμε…
άσε που άλλες φορές αυτό το ίδιο είναι τοσο ανυπόφορο για εμάς και δεν το αντέχουμε και προσπαθούμε να το «αναισθητοποιήσουμε»….
Και εκει ακριβώς υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα :αναισθητοποιώντας ένα τέτοιο τραυμα του αληθινού σου εαυτού, αρχίζεις με τις ενδορφίνες του Ποσειδώνα να γεμίζεις «ψευδαισθήσεις» για να πετύχεις ότι αληθινά δεν μπορείς να κάνεις και να έχεις στη ζωή…

Έτσι υπάρχουν ενέργειες που μπορούμε να φτάσουμε τα όρια μας..(κρόνος)
και ενέργειες που δείχνουν ότι εχεις φύγει τελείως απ τα φυσικά σου όρια,
που δεν μπορουν να «γειωθούν» (κενταυρος χείρωνας) …
Αυτό είναι φοβερά γοητευτικό γιατι είναι υβριδικό στη φύση του, και σου δίνει ένα συναίσθημα εξαψης ότι εισαι μάγος, αφού ενστικτωδώς εχεις συνθέσει τα αντίθετα σου..
Από εκεί και μετά αρχίζουν οι γνωστές καταστραφές και οι αποτυχίες.
Και συνειδητοποιείς ότι εισαι εσυ και αρχίζεις πάλι απ την αρχή, αν εισαι τυχερός ξεκίνα πάλι που λέει και ο ποιητής.
Τυχερός και τυχερή εισαι αν …
αν αναρωτηθείς…
Ποιος και ποια ειμαι ….
ποιά είναι τα όρια που μπορώ να φτάσω σ αυτά….
Αλλά απ την άλλη που ξεπερνάω τα φυσικά μου όρια…

Έτσι ενημερώνω τη συνείδηση μου μέχρι που μπορώ να «φτάσω» ….
Σ αυτή τη φάση του χρόνου ειμαστε, μετά την περιπέτεια της Κρίσης που όλοι εχουμε μπεί μας αρέσει δεν μας αρέσει.Και έχουμε μπεί σε μια νεα Άνοιξη του κύκλου των ζωών μας, όπου υπάρχει το μακροχρόνιο feeling μιας συνεχούς φυλακής που ζουμε χρόνια, σε κάποιες περιπτώσεις είναι «χρυσή», και την ικανότητα να εχουμε δικές μας προσωπικές αξίες.
Και κάπου στη μέση ο μαχητής, ο προσωπικός μας οδηγός, τυφλός και ακόρεστος απ την επιθυμία της έλλειψης του να εισαι αληθινά αυτό που θέλεις ….

Είναι δυσκολος ο Άρης, είναι δυσκολο σημείο ο Κριός, γιατί από εκει «αναβλύζει» η ουσία της ιδιαιτερότητας σου.Η Ουσία του ποσο ξεχωριστός και ξεχωριστή εισαι…
Και αυτό ξεκινάει απ την ικανότητα που έχεις να λες όχι…
εκει που πρέπει και όταν πρέπει..
Εάν νιώθουμε ότι αληθινά έχουμε «χαθεί» στις ανάγκες της ομάδας μας, δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε σε ποιόν οικο είναι ο Κριός για να μπορέσουμε να αρχίσουμε από κάπου μόνοι μας, εμεις και ο εαυτός μας…
Και ναι, εχει θάρρος ο Κριός, γιατι ξεκινάει την προσωπική του επιχείρηση μόνος του, χωρίς καμιά βοήθεια από τις γνωστές και οικείες ομάδες, αλλά στην πορεία του, με τις πρωτες του νικες, βρίσκονται πολλοί και πολλές και προσφέρουν ανέλπιστη βοήθεια σ αυτόν ….
Αρκει να μην την έχει αυτή τη βοήθεια σαν «δεδομένη» απ την αρχή.
Θα συντριβεί τότε…
Γιατι θα εχει δειξει στους άλλους ποσο μισει τα φυσικά όρια…
Απ την άλλη του πόσο ικανοί κάποιοι που μπορούν και τα ξεπερνάνε….
Αλλά αυτό δεν είναι δεδομένο….

To fiery message του Κριού είναι : ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ με μια όραση που αυτή βρίσκεται πέραν απ τις δυνατότητες μας, αλλά και το αναγκαίο θάρρος και τον πόνο που σου ζητάει να κυνηγήσεις τα όνειρα του μέλλοντος και το ενδεχόμενο που εμείς έχουμε,αναπόφευκτα και αποτυγχάνουμε να το ζήσουμε μέσα σε μια μικρή ενσάρκωση.
Το τελευταίο αν δεν το παρεις σαν δεδομένο, θα βρείς ανεπάντεχους συνεργάτες απ το υπόλοιπο fiery περιβάλλον….
Το Λέοντα και τον Τοξότη της Ψυχης σου, που μοιράζονται μαζί σου το ίδιο οραμα…

Καλημέραααα και καλή εβδομάδαααα
:) ♥

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου