Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΙΣΟΝ ΤΡΙΑ …

ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΙΣΟΝ ΤΡΙΑ …

...μας λέει πολλές φορές η Θεά Αφροδίτη,που εφέτος θα εχει την συνηθισμένη ανάδρομη πορεία της …
ή αλλιώς όταν μας ψιθυρίζει στα αυτιά μας, μερικά μυστικά της….
και πριν καταλήξετε στα γραφεια των Δικηγόρων για διαζύγια, πριν χωρίσετε μακροχρόνιες σχέσεις, πριν διαλύσετε ότι "εχει μείνει όρθιο" στις σχέσεις σας, καλό ειναι να εχετε κάποια πράγματα υπόψη σας...

" Η έννοια πίσω απ έναν composite chart-ή όπως η Erin Sullivan μερικές φορές το ονομάζει,compost chart-είναι ότι αυτός αντιπροσωπεύει στη σχέση, ένα τρίτο παράγοντα. Δύο άνθρωποι δημιουργούν ένα τρίτο πράγμα ανάμεσα τους.
Ο composite chart, είναι όπως ενεργειακό πεδίο, το οποίο επηρρεάζει και τους δύο ανθρώπους και σχεδιάζει ορισμένα θέματα έξω την συνειδητή πρόθεση της κάθε ιδιαιτερότητας, καθώς επίσης και την επιβολή μιας ξεχωριστής δυναμικής και στα δύο μέρη της σχέσης.

Όμως o composite chart δεν φαίνεται να περιγράφει, τι αισθάνεται το ένα πρόσωπο για το άλλο.

Όταν εξερευνούμε τη συναστρία μέσα σε μια σχέση, μπορούμε να πούμε ότι η Αφροδίτη σου είναι επάνω στον Άρη μου.Εσύ λοιπόν, ενεργοποιείς τον Άρη μου και μου μεταφέρεις μια Άρεια ανταπόκριση έξω από μένα και εγώ ενεργοποιώ την Αφροδίτη σου και σου προκαλώ μια Αφροδίσια ανταπόκριση σε σένα.
Συνεπώς εμείς αισθανόμαστε με έναν ορισμένο τρόπο, ένας για τον άλλο.
Όταν κοιτάμε έναν composite chart, δεν εξερευνούμε τι δύο άνθρωποι ενεργοποιούν ο ένας στον άλλο ή τι αισθάνεται ο ένας για την άλλη.
Ερμηνεύουμε το ενεργειακό πεδίο που αυτό δημιουργείται ανάμεσα τους.
Ο composite chart, είναι όπως ένα παιδί, μια τρίτη ενότητα, η οποία μεταφέρει τα γενετικά σημάδια και στους δύο γονείς, αλλά συνδέει αυτά τα σημάδια μέσα σε έναν εξ ολοκλήρου νέο τρόπο και υπάρχει ανεξάρτητα απ την κάθε μια πλευρά της σχέσης.

Εξ αιτίας ότι ο composite chart έχει όλα τα χαρακτηριστικά σαν ένα γενέθλιο χάρτης, χρειαζόμαστε να προσεγγίσουμε την ερμηνεία του με περισσότερο ή λιγότερο με τον ίδιο τρόπο.

Έτσι ο compsosite chart έχει έναν πυρήνα ταυτότητας ο οποίος δηλώνει το σκοπό του, τον Ήλιο, και ένα χαρακτηριστικό set συναισθηματικών ανταποκρίσεων και αναγκών, τη Σελήνη, αυτός έχει έναν τρόπο επικοινωνίας,Ερμή, και έναν διακριτικό set αξιών και ιδανικών(Αφροδίτη).

Έχει έναν τρόπο να εκφράζει ενέργεια και θέληση (Άρης).Έχει το δικό του τρόπο αύξησης και επέκτασης (Δίας) και αυτός επίσης έχει έμφυτους περιορισμούς και μηχανισμούς άμυνας (Κρόνος).Έχει μια ειδική τρωτότητα στο συλλογικό που οφείλεται σε υποδείγματα απ το συλλογικό background της σχέσης (χείρων).
Αυτός αντανακλά ορισμένα συλλογικά ιδανικά τα οποία αγωνίζονται για αλλαγή και πρόοδο (ουρανός).Έχει έμφυτες φιλοδοξίες οι οποίες αντανακλούν ορισμένες συλλογικές φαντασίες (ποσειδώνας).
Έχει περιφερειακή γραμμή ενός ενστίκτου επιβίωσης, η οποία μπορεί να αποδειχτεί υποστηρικτική για τη συνέχεια της σχέσης, αλλά επίσης μπορεί να είναι καταστροφική εάν η σχέση είναι κάτω από απειλή (πλούτωνας).

Έχει ένα image ή έναν ρόλο να παίξει στα μάτια της κοινωνίας MC,και αυτός, (ο χάρτης), έχει μια προσωπικότητα, η οποία εκφράζεται με ορισμένους χαρακτηριστικούς τρόπους στον κόσμο εξωτερικά.(Ascendant).
Τα ζώδια σε έναν composite chart περιγράφουν τη βασική ύλη ή το ταπεραμέντο απ το οποίο η σχέση δημιουργήθηκε.Οι πλανήτες περιγράφουν τις υποκινούμενες ενέργειες και οι οίκοι περιγράφουν τις σφαίρες της ζωής μέσα απ τις οποίες οι πλανήτες εκφράζονται.
Όλο αυτό είναι βασική αστρολογία, και δεν εφαρμόζεται λιγότερο σε έναν composite chart, απότι σε έναν individual γενέθλιο χάρτη."

ταδε εφη η Liz Greene, που με την υπέροχη γλώσσα της μας κατατοπίζει τοσο μα τοσο απλά στο τι ειναι ακριβώς ένας composite chart...

Απλοποιώντας λίγο την κατάσταση, απ τη δικη μου εμπειρία, εχουμε εικοσι χρόνια πια, μπορούμε να δούμε επίσης στον άξονα του ωροσκόπου, τον μεγαλύτερο σε ηλικία partner ο οποίος φαίνεται απ το ζώδιο του ωροσκόπου, και ο μικρότερος απ τον Desc.Επίσης το ίδιο ισχύει και για τον άξονα MC και IC.
Ο μεγαλύτερος σε ηλικία στο MC κοκ..Τα αρσενικά στοιχεία (ήλιος και άρης) , φανερώνουν το αρσενικό στη σχέση και τα θηλυκά (σελήνη, αφροδίτη) το θηλυκό αντίστοιχα, χωρίς να καταργούνται οι διαχωρισμοί και στις gay σχέσεις.
Ακόμα περισσότερο βλέποντας Αρσενικό και Θηλυκό, βλέπουμε ποιός/α απ τους δύο "φευγει πρώτος/η", ποιός/α υπονομευει τη σχέση αφου ειναι ξεκάθαρα και ολοφανερα τα κινητρα της κάθε μιας πλευράς που εισερχεται στη σχέση....
τοσο ξεκάθαρα όσο βλέπεις τα χαρτια της τράπουλας που παιζεις σε ένα παιγνιδι...

Συνήθως απ την άλλη, συνεχίζοντας η Liz Greene, δεν σκεφτόμαστε τις σχέσεις μας σαν ανεξάρτητες ενότητες. Περισσότερο συχνά, τις σκεφτόμαστε στα όρια των συναισθημάτων μας και των στάσεων μας, ή στα συναισθήματα και τις στάσεις του άλλου προσώπου.
Ακόμα περισσότερο ότι η κάθε σχέση δημιουργεί το δικό της περιβάλλον.
Κανένας από εμάς δεν συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο όταν είμαστε το μισό ενός ζεύγους, όπως κάνουμε όταν λειτουργούμε solo.Μπορούμε να έχουμε χαρακτηριστικά υποδείγματα συμπεριφοράς, όταν είμαστε μόνοι, αλλά τη στιγμή που είμαστε με την/τον partner μας , ένα ορισμένο είδος ενεργειακού δυναμικού τοποθετείται σε κίνηση και εμείς συμπεριφερόμαστε με συγκεκριμένους τρόπους οι οποίοι μερικές φορές, είναι τόσο αξιοπρόσεχτοι στην παρέα με άλλους ανθρώπους.

Δύο άνθρωποι μέσα σε μια σχέση δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γύρω τους ,όχι από συνειδητή επιλογή αλλά διότι αυτό , απλά είναι ότι συμβαίνει.Οι άλλοι άνθρωποι συχνά, θα στοχάζονται επάνω σ αυτό για εμάς.Εσείς φαίνεστε τόσο ζωντανό και ελκυστικό ζεύγος, ένας φίλος θα μπορούσε να πεί ή τι συναρπαστική ζωή οι δύο σας πρέπει να έχετε.
Εν τω μεταξύ εμείς θα σκεφτόμαστε τι μας λέει αυτός, που ζεί ?
Εμείς πώς δεν το αισθανόμαστε ?
Έτσι στο composite δεν βρίσκουμε πως αισθάνομαι για το άλλο πρόσωπο.

Θα μπορούσαμε να δούμε κάτι όπως ο composite Jupiter στον ωροσκόπο στον τοξότη και Ζυγό στο composite MC, και τους άλλους ανθρώπους να αντιλαμβάνονται την σχέση συναρπαστική και glamorous την Jupiter-venus ενότητα.Αλλά όταν η μια πλευρά ο Κρόνος μπορεί να είναι σε σύνοδο με τη Σελήνη και αντίθεση με τον Ήλιο, τότε η συναστρία ανάμεσα στους γενέθλιους χάρτες θα μπορούσε να τον κάνει να αισθάνεται περισσότερο σαν τον Σίσυφο με το βράχο του, παρά σαν τον Brad Pitt και την Angelina Jolie.

Θα μπορούσε να συμβεί και το αντίθετο.Ο composite μπορεί να έχει κρόνο στον ωροσκόπο και χείρωνα και ο κόσμος να βλέπει κάτι απόλυτα βαρύ, όταν κάποιος βρίσκεται με το ταίρι του.Αλλά η συναστρία μπορεί να μπερδεύει πολλά από αφροδίτη-Δία στις επαφές της, αντανακλώντας μια έξαψη μέσα στη σχέση την οποία αμφότερα οι άνθρωποι αισθάνονται αλλά αυτό δεν εκφράζεται στους άλλους.

Τώρα γιατί κάποιος ή κάποια μπαίνει σε ένα συγκεκριμένο style αυτό είναι μια άλλη ιστορία, και σκεφτείτε πόσο διερεύνηση χρειάζεται για να γίνει κάποιος συνειδητός εάνω σ αυτό.

Εμείς μπρούμε να μάθουμε πολλά απ τα angles ενός composite chart, με το να ρωτήσουμε άλλους ανθρώπους πως αυτοί βλέπουν τη σχέση.Συχνά βρισκόμαστε σε κατάσταση shock εξ αιτίας της απάντησης , η οποία μπορεί να μην αντανακλά πως πραγματικά αισθανόμαστε για το άλλο πρόσωπο.
Ένας composite chart, όπως και ένας γενέθλιος χάρτης, παρουσιάζεται στον κόσμο σύμφωνα με τον ωροσκόπο του και το ζενίθ του.Έχει επίσης έναν ruling planet ο οποίος θα εστιάσει την έκφραση της σχέσης σε έναν ορισμένο οίκο ή σφαίρα της ζωής.

Οι οίκοι στο composite εργάζονται με τον ίδιο τρόπο όπως κάνουν σε έναν γενέθλιο χάρτη χάρτη, αντανακλώντας σφαίρες της έμφασης μέσα απ τις οποίες η δυναμική της σχέσης εκδηλώνεται.Όταν οι composite planets υπερτονίζονται σε ένα composite οίκο, αυτή η περιοχή της ζωής θα είναι οριακή σημαντική για τη σχέση, και αμφότεροι οι άνθρωποι θα πιεστούν να εστιάσουν επάνω σ αυτή, ακόμα και αν ο ίδιος οίκος είναι κενός και στους δύο γενέθλιους χάρτες.

Μια σχέση μας πιέζει στο να έχουμε να αντιμετωπίσουμε ορισμένες περιοχές της ζωής, ακόμα και εάν φυσικά δεν είμαστε προδιαθετειμένοι ούτε καλά εφοδιασμένοι να τα αντιμετωπίσουμε μέσα σ αυτή την περιοχή.

Τα composites έχουν δικούς τους νόμους και ενέργειες, και αυτοί δεν έχουν να κάνουν τίποτε με το κατά πόσο εμείς είμαστε καλά ζευγαρωμένοι με κάποια.
Ένας composite δεν θα μας πει γύρω απ τη συμβατότητα της σχέσης και το πόσο ταιριάζουν δύο άνθρωποι.Αυτό το κάνει η synastry.
Το composite δεν αποκαλύπτει εάν κατά πόσο η σχέση είναι καλή ή κακή στα όρια της χημείας ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.Το composite λέει σε εμάς : εάν επιλέξετε να μπείτε σ αυτή τη σχέση, εδώ είναι το νόημα και το υπόδειγμα του πεπρωμένου.Αυτό είναι ότι είναι δημιουργημένο και ότι είναι για εσάς.

Εαν θέλουμε τώρα να πάρουμε μια ιδέα εάν κατά πόσο ή όχι η έννοια της ζωής και το πεπρωμένο, πρόκειται να μας κάνει να αισθανθούμε καλά, έχουμε να συγκρίνουμε το composite με το δικό μας χάρτη.
Εάν εξετάσουμε τη συναστρία ανάμεσα στο composite και το χάρτη της κάθε μιας individual μέσα στη σχέση, μπορούμε να μάθουμε πολλά, πως η σχέση κάνει το κάθε πρόσωπο να αισθάνεται.Ακόμα πιο περισσότερο μπορούμε να δούμε έναν τρίτο άνθρωπο και να συγκρίνουμε το χάρτη αυτού του προσώπου με το composite.

Πολύ γοητευτική άσκηση για να την κάνετε, θα εκπλαγείτε όσο δεν φαντάζεστε…
Ας πούμε ότι βρίσκομαι σε μια μακροχρόνια σχέση, αλλά επίσης έχω και ερωμένη.Μπορώ να πάρω το χάρτη της και να δω πως αυτή επηρρεάζει τον composite χάρτη ανάμεσα σε μένα και το ταίρι μου και έτσι μπορώ να έχω μια καθαρή εικόνα, πως η ερωμένη μου επηρρεάζει τη σχέση μου.

Μπορούμε επίσης να δούμε το χάρτη ενός παιδιού σε σχέση με το composite ανάμεσα στους γονείς του.Αυτό είναι πολύ χρήσιμο στα όρια της κατανόησης των οικογενειακών δυναμικών.Κάποια παιδιά έχουν έναν τρόπο αληθινά να διαλύουν τη πατρογονική τους σχέση !!!!, ενώ άλλα βοηθούν στο να κολήσουν οι γονείς περισσότερο.Δεν έχουμε παρά να δούμε το χάρτη του παιδιού σε σχέση με το composite των γονιών.Και φυσικά εμείς μπορεί να μην βλέπουμε αυτή τη δυναμική με το να εξερευνήσουμε απλά τη συναστρία ανάμεσα στο παιδί και στον κάθε γονιό ξεχωριστά….

Δυστυχώς το composite ειναι ενα είδος Μοίρας, σε αντίθεση με το natal ωροσκόπιο μας, που μεγαλύτερο ρόλο παίζει η θεληση της individual.Εδώ όμως μιλάμε για τουλάχιστον δυο ανθρώπους, γιατι γίνονται και composite charts, με πιο πολλούς ανθρωπους, όπου οι δυναμικές των πλανητικών ενεργειών ειναι ανελαστικές.Τα transits τους έχουν συγκεκριμενα αποτελέσματα επειδή, αφορουν περισσότερους ανθρώπους με διαφορετικό πνευματικό επίπεδο και διαφορετική ψυχική καλλιέργεια..
Συνεπως διαβάστε τα με προσοχή, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις στην Αστρολογία, σαν ανοίγει όμως με τη ψυχή σας σε άλλες διαστάσεις ...
αυτές των σχέσεων.....
που θα μας απασχολήσουν και θα μας απασχολούν....
συνεχώς σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας....
ιδιαιτερα εφέτος που θα έχουμε ενα ρεκορ χωρισμών....
:) ♥
υγ : τωρα γιατί υπάρχει μια τέτοια Αστρολογική Τεχνική που "γδύνει" τις συναισθηματικές σχέσεις και δεν το έχουν εδω στην Ελλάδα οι Αστρολόγοι,
ειναι ακριβώς ότι και με τα natal horoscopes...
Δεν λένε ακριβώς το Μέλλον, το κάνουν με ένα Συμβολικό Τρόπο, αλλά σε "γδύνουν" και σε φανερώνουν στην Κοινή Θεα...
το αντέχεις αυτο ?
Θα μαθεις να ζεις ετσι...αφου ούτως ή άλλως οι άλλοι σε βλέπουν ποιός/α εισαι....εσυ νομίζεις οτι "κρυβεσαι"....
έτσι όμως θα μπορέσεις να κάνεις κατι Μεγαλύτερο απ αυτό που έμαθες απ την οικογένεια σου...
γιατί θα εχεις γινει Συνειδητός...και Συνειδητή..
το Θέλεις αυτό ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου