Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ : synthesis Kitsch...

George Taprantzis's photo.
"You take the blue pill: Λιτότητα.
You take the red pill: Λουκάνικα Φρανκφούρτης."
"Οι φεμινιστικές οργανώσεις άρχισαν πρώτες την αφισοκόλληση για τον πρώτο μεταμνημονιακό εορτασμό της 25ης Μαρτίου."
George Taprantzis's photo.
 
 
 
ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ : synthesis Kitsch...

Οι Έλληνες, δεν καταλαβαίνουν απολύτως τίποτε για το κιτς, γι αυτό και όταν θέλουν να κακίσουν κάτι λένε : κιτς μια κοπέλα ντυμένη, ένα σπίτι επιπλωμένο κιτς.
Γιατί δεν αντιλαμβάνονται, όχι μόνο την ομορφιά του κιτς αλλά και ότι ο λαός μόνο και αποκλειστικά μέσα από το κιτς εκφράζεται.Το κιτς είναι η ύψιστη έκφραση λαϊκής ομορφιάς.Ποτέ η ανθρωπότητα δεν έζησε χωρίς-όχι την παρουσία-χωρίς την κυριαρχία του κιτς…(Ηλίας Πετρόπουλος).

Με την εξίσωση όμως κιτς=λαϊκή τέχνη, ουσιαστικά παραδεχόμαστε ένα ιστορικό γεγονός : η γνήσια λαϊκή τέχνη, αυτή δηλ.η πηγαία αυθόρμητη μορφή έκφρασης των λαϊκών στρωμάτων, ποτέ δεν τα πήγαινε καλά με την κυρίαρχη ιδεολογία.

Οι κουλτούρες των δύο κοινωνικών στρωμάτων, εξορισμού αντίθετες και αλληλοσυγκρουόμενες χωρίζονταν από βαθύ ιδελογικό χάσμα-επομένως και αισθητικό.
Υπάρχει και ολοκληρωτικό κιτς και αυτό το λέω, γιατί ότι παρενοχλεί το κιτς εξοστρακίζεται από τη ζωή : κάθε εκδήλωση ατομικισμού (όποιος αρχίζει να αμφιβάλλει για τη παραμικρή λεπτομέρεια καταλήγει να θέτει υπό αμφισβήτηση ολόκληρη τη ζωή αυτή καθ`εαυτή), η ειρωνεία, (γιατί στο βασίλειο του κιτς όλα πρέπει να τα παίρνεις σοβαρά), αλλά ακόμα και η μητέρα που έχει εγκαταλείψει την οικογένεια απειλεί το ιερό και το απαραβίαστο.
(Μίλαν Κούντερα).

Το rock, μπορεί να έχει κολλήσει την προφανώς μειωτική ταμπέλα της ελαφριάς μουσικής από τους ακαδημαϊζοντες μουσικόφιλους, υπέρτατο κιτς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί,
η αισθητική της όλης υπόθεσης είναι καταρχήν που ενοχλεί.
Η αισθητική όμως αυτή δημιουργεί στην πραγματικότητα πιο σοβαρούς λόγους τους ιδεολογικούς (Wim Mertens).

Εγώ θα σου συμπλήρωνα για σένα, μια ακόμα κιτς μπούρδα : ο Ατομικισμός σου με τις διάφορες εκφράσεις του, ειδικότερα στην περιοχή των φιλοδοξιών της εργασίας σου, είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξή σου !

Και αυτό είτε γιατί υπάρχει ανικανότητα να απευθύνεις κάπου τα αληθινά σου ταλέντα, είτε έχεις το σύνδρομο να εξουσιάζεις με αληθινή εμμονή.....

Η Τέχνη του Kitsch, που by the way η λέξη ειναι Γερμανική...Και για όσους και όσες ενδιαφέρονται περισσότερα για το Kitsch ας απευθυνθούν στη βιβλιογραφία του Κούντερα....

εμας δεν μας αρέσει απλά το kitsch, αλλά μας "καυλώνει"...
αποδειξη η αγάπη μας για τη Madonna,
αλλά εγω δεν εχω καμια σχέση
με το Λαο...
και τις kitsch μπούρδες του

αναμενοντας μια KITSCH ΑΝΟΙΞΗ .....
:) ♥

photos απ την page fcb : Ομιλος Σουρεαλιστικού Σοσιαλισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου