Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Venus in Capricorn : : love`s labours lost

Venus in Capricorn : : love`s labours lost

Σημερα το βραδυ λιγο πριν την ακριβεια της Πανσεληνου η Αφροδιτη αλλαζει ζωδιο, και αφου περασε απ το Κεντρο του Γαλαξια, στις 29 μοιρες του Τοξοτη, εισερχεται στο ζωδιο του Αιγοκερω, ένα ζωδιο που χαρακτηριζεται σαν ζωδιο των Ηλιοστασιων, κατι οπου σημαινει ότι ηρθε η ωρα να «εξαφανιστουν» από μπροστα σας, ότι φαντασιωση και ονειρο ειχατε απ τις παρενεργειες του να θελετε να συντομευσετε το δρομο της ευδαιμονιας που ασυνειδητα ψαχνατε στη ζωη σας...

Το ζωδιο που κατεχει η Αφροδιτη είναι μια ενδειξη από όλα τα ειδη των ποιοτητων που εσεις αξιζετε να εχετε για τον εαυτο σας, ότι βρισκεις ελκυστικο ή προσπαθεις να κρατας κλειστα αγαπημενο στον εαυτο σου, πολλες φορες και με κρυφο τροπο.Ειτε αυτό είναι ένα προσωπο, ειτε είναι αφηρημενα μια εργασια τεχνης, ένα τοπιο ή μια θεωρια φιλοσοφιας…

Ετσι αναπτυσσοντας τις ποιοτητες της Αφροδιτης με το ζωδιο που κατεχει στη ζωη σας, θα σε κανει να νιωθεις περισσοτερο εξατομικευμενο ατομο, πληρη και ολοκληρωμενο.Επισης δειχνει και το ταλεντο σου επανω σ αυτό.

Το ζωδιο της Αφροδιτης μας λεει επισης και κατι απ το image του/της αγαπημενου και πως αυτό σας «αναβει» .Επηρεαζει όλα τα ειδη των εμπειριων που τεινετε να συναντατε στη σχεση σας-τη σταση σας στην αγαπη και τις άλλες κοινωνικες σας αλληλεπιδρασεις.
Το ζωδιο της Αφροδιτης μπορει να περιγραψει κατι γυρω απ το πώς δινεις και λαμβανεις στοργη-τον τροπο που προσπαθεις να εναρμονιστεις και να μοιραστεις με τους αλλους ή πως διαφημιζεσαι και κανεις τον εαυτο σου ελκυστικο.

Το ζωδιο της Αφροδιτης θα χρωματιζει την anima figure σου, το image του θηλυκου που ένα προσωπο μεταφερει μεσα του.Τι ειδους θηλυκο είναι μια γυναικα και τι ειδους θηλυκο ψαχνει ενας αντρας σε μια γυναικα.Αλλα ανεξαρτητα αν εισαι αντρας ή γυναικα σημασια εχει ότι ολοι χρειαζονται να είναι σε επαφη με την Αφροδιτη τους και το ζωδιο που κατεχει, με σκοπο να αισθανθουν ότι αξιζουν, ότι είναι ολοκληρωμενοι και ελκυστικοι σαν ιδιαιτεροτητες.
Ο οικος που βρισκεται, είναι η περιοχη της ζωης εκεινη που είναι σχεδιασμενη για να επιδιωξεις την μεγαλυτερη εκπληρωση, ομορφια και ευχαριστηση.Αυτο μπορει να δημιουργησει όμως εμμονη και κολλημα…
Η Φυση του κάθε πλανητη που θα ασπεκταρει την Αφροδιτη σου, θα επηρεαζει και τις ποιοτητες που εσυ αξιζεις, που θα βρισκεις ελκυστικες για σενα ή πώς να κρατησεις ότι αγαπημενο εχεις-ότι θα σου δινει ευχαριστηση.Συγκρινε για παραδειγμα μια οψη με τον Κρονο ή μια οψη της με τον Ποσειδωνα.
Οι οψεις της Αφροδιτης θα χρωματιζουν τη θηλυκοτητα σου και το image του αγαπημενου σου προσωπου, ακομα όπως ειπαμε πως διαφημιζεις τον εαυτο σου ή πως προσπαθεις να κανεις τον εαυτο σου ελκυστικο.
Ακομα πιο σπουδαιο μπορει να δειχνει τα δωρα και τα ταλεντα σου και πως διαχειριζομαστε θεματα που εχουν να κανουν με κτησεις, αποκτηματα, εμμονες μας και χρηματα.

Νομιζω αρκετα από βασικη αστρολογικη θεωρια….Αλλα κάθε φορα που αλλαζει μερος δηλ. ζωδιο στον ουρανο, απ το ταξιδι του ενας θεος η μια θεα θα πρεπει να θυμομαστε τα βασικα…
Αν τα θυμαστε αυτά τοτε ευκολα μπορει να συλλαβετε τις αλλαγες του χρονου που θα «σκανε» μπροστα σας…
Στον Αιγοκερω η Αφροδιτη δειχνει συχνα τη μεγαλη θυσια για χαρη ενός αγαπημενου σας προσωπου, συχνα επισης χωρισμο με ότι σε κανει να νιωθεις ότι αξιζεις,απογοητευση ακομα και μοναξια που μπορει να σε «τσακισει»…

Αυτά είναι τα αποτελεσματα χρησης της, επειδη η σταση σας απεναντι στον ερωτα ηταν ή είναι συμβατικη.Επειδη η εκδηλωση των συναισθηματων σου ηταν με αυστηρο τροπο ή ψυχρο.
Ή ακομα οι φιλοχρηματες τασεις σου, ηταν εντονες και σου εξασφαλισαν μια ανετη ικανοτητα να κερδιζεις χρηματα με ευχερεια….Μα θα μου πειτε ολο αυτό το πακετο της Αφροδιτης στον Αιγοκερω αφορα ολους και ολες ?φυσικα και όχι….Αυτο θα εξαρτηθει απ του τι ειδους γωνια εχει ο Κρονος σου με την Αφροδιτη σου…Τι περιμενετε ας πουμε αν εχει τετραγωνο και είναι μπλοκαρισμενη η εκφραση των ερωτικων σου συναισθηματων….
Τωρα είναι η στιγμη μεχρι στις 17/2 να αναλογιστεις τι είναι αυτό που εχασες ακριβως…
Τι αντιτιμο πληρωσες για αυτόν ή γι αυτή που θυσιασες ότι προσωπικη αξια διαθετεις…

Εκτος …εκτος και αν ισχυει αυτό που λεει η Liz Greene για την Αφροδιτη : the Great Harlot , η μεγαλη Εταιρα…η μεγαλη Πουτανα Πολυτελειας που συμπληρωνουμε εμεις με την εικοσαετη πειρα μας στο αντικειμενο….Οποτε η ευχερεια του υλικου πλουτου που κερδισες με τοση ανεση, ηρθε η ωρα να «πας ταμειο»….ισχυει και για αντρες και για γυναικες,για να μην παρεξηγηθω ….
Και αυτό το ταμειο, αν διαθετεις στοιχειωδη συναισθηματικη φυση και δεν εισαι κυνικη, ο πονος θα είναι τεραστιος….Η Αφροδιτη είναι ο μεγαλυτερος θηλυκος πλανητης και οσο και αν φαινεται παραξενο, όταν τιμωρει σε «κονιορτοποιει» …Διαλυει τη θηλυκοτητα σου, αν προκειται για γυναικες, τις μετατρεπει σε απελπισμενα θηλυκα γεματο καταθλιψη και ισοπεδωνει τις εμπνευσεις και τη ψυχη του κάθε αντρα, κανοντας τους μανιακους και επιθετικους….

Αν εχεις «ξεγελασει» τη θεα, ολο το προηγουμενο διαστημα, η οψη της αφροδιτης σου με τον Κρονο θα βιωθει σαν εφιαλτης : love`s labours lost το ονομα του εφιαλτη σου…
Αν πάλι ειχες προβλεψει κατι να κρατησεις για τον εαυτο σου, τοτε μπορεις να απολαυσεις το βαρετο μεν εργο : my life with a mature partner …αλλα αυτή την περιοδο θα εισαι ησυχη και ησυχος βλεποντας τα δραματα των αλλων…

Εμενα προσωπικα που τη θεωρω «Μυθικη μου Μητερα» κάθε φορα που ο Ερμης μου,αφου εχει συνοδο μαζι της, παρουσιαζεται στα ιδιαιτερα της δωματια και τη «γδυνει» για να περιγραψει τη μαγικη της ζωνη.Απ αυτό καποιος ή καποια μπορει να νιωσει πως ένα θηλυκο κανει χρηση της γοητειας της.Απ αυτό μπορει να καταλαβει καποιος αν η φαινομενικα μαγικη ζωνη δεν είναι τιποτε άλλο παρα μια υστερικη προσπαθεια διατηρησης της ζωνης ασφαλειας της….

Mια έρευνα για τις αρχαίες θεές-Αφροδίτες θα δείξει ότι οι περισσότερες απεικονίζονταν ως μεγάλες θρηνωδοί. Οι θρήνοι της Ινάνα για το θάνατο του Ντουμούζι λέγεται ότι τράνταξαν τα θεμέλια του ουρανού. Στην Καναανιτική παράδοση είναι παροιμιώδεις οι θρήνοι της Ανάτ για τον Βάαλ, ενώ στην αιγυπτιακή παράδοση η Ίσις περιπλανήθηκε σε όλο τον κόσμο απαρηγόρητη, ψάχνοντας τα υπολείμματα του Όσιρι: «Τον αναζητούσε ακούραστα, πλήρης θρήνων διέσχισε τη γη και δεν ξεκουράστηκε ώσπου να τον βρει»
Εάν η λατρεία της Αφροδίτης απεικονίζει τις αρχαίες συλλήψεις που συνδέονται με τον πλανήτη Αφροδίτη, πρέπει να αναμένεται ότι η γνώση της μυθολογίας του πλανήτη θα βοηθήσει στην ερμηνεία των συγκεκριμένων λεπτομερειών της λατρείας της θεάς. Σκεφθείτε, για παράδειγμα, το σημαντικό ρόλο της Αφροδίτης ως θεάς θρηνωδού, προφανέστερο στις παραδόσεις που περιβάλλουν τον Άδωνι, ένα θεό που οι τελετουργίες του σχετίζονταν με την τελετουργική θρηνωδία. Όπως μπορει να ξερετε , η Αφροδίτη λέγεται ότι πήδηξε από τους βράχους Λευκάδας από την αγωνία της για το θάνατο του Άδωνη.
Ο Gregory Nagy, ένας από τους πρώτους μελετητές του ελληνικού μύθου, ερμηνεύει το άλμα της Αφροδίτης από την άποψη των στερεότυπων κινήσεων του πλανήτη στον ουρανό: «Βουτώντας από τον λευκό βράχο εκείνη [η Σαπφώ] κάνει ό,τι και η Αφροδίτη με τη μορφή του Εσπερινού άστρου, βουτώντας πίσω από τον βυθισμένο Ήλιο, για να τον συναντήσει το επόμενο πρωί με τη μορφή του Αυγερινού.

Αυτή είναι η μυθικη απεικονιση της θεας Αφροδιτης απ το ζωδιο του Αιγοκερω….
Ενας συνεχης θρηνος για ότι εχει χαθει….
Αλλα εάν δεν θρηνησεις κατι που οριστικα εχει χαθει, ποτε δεν θα σου επιτραπει να ξαναγεννηθει απ τους αφρους της θαλασσας, η Αφροδιτη και να πας για αλλα….
Στις 17/2 ξαναγεννιεται απ τους αφρους της θαλασσας, με τη συμβολικη μορφη του ταξιδιου της στο ζωδιο του Υδροχοου…για να ωριμασει τον Ιουλη με την εισοδο της στο Λεοντα και να σας εχει ετοιμους και ετοιμες για τις μεγαλες Ανατροπες του Καλοκαιριου….

Η Ζωη σας δεν είναι ιδια, όπως την ξερατε….
Ειδες ποσο μικροτερη εισαι αποτι νομιζες ότι ησουν…..Ειδες ότι δεν εισαι και τοσο μαγος….οσο νομιζες….
Γιατι η Αφροδιτη είναι μια Αλχημεια και ένα πειραμα…και καποιες φορες «ανατιναζεσαι» στα εργαστηρια σου….Εκτος και αν σε εχει καταδικασει να εισαι ναρκισσος και ναρκισση…
Εκει δεν υπαρχει σωτηρια για τιποτε ….Θα ψαχνεις να σου δανεισει την Αφροδιτη του, το άλλο προσωπο, για να νιωσεις ότι αξιζεις….
Αλλα δεν δανειζεται η Αφροδιτη….

Καλη Πανσεληνο να εχετε ....smile emoticon heart emoticon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου