Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Mercury retrograde in Earth element : η ιεραρχηση των αναγκων

Mercury retrograde in Earth element : η ιεραρχηση των αναγκων 

Στη ζωη υπαρχουν αναγκες.Δεν γινεται να πραγματοποιησεις τιποτε, αν δεν υπαρχει μεσα σου η αντιστοιχη πίεση της αναγκης, που καποιες φορες συνοδευεται και με μια μορφη βιας, που φαινεται στις συγκρουσεις μας ειτε με τον εαυτο μας,ειτε με τους αλλους όταν οι αλλοι αγνοουν τις δικες μας αναγκες. 
Άλλο θέλω, άλλο χρειάζομαι και άλλο έχω ανάγκη. Στην Ελληνική μυθολογία, η Ανάγκη ήταν μία βίαιη αναπόφευκτη θεϊκή δύναμη, με πολλά επίθετα, ένα από αυτά το Αδράστεια, που σημαίνει “εκείνη από την οποία κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει”.
Ο Πλάτωνας στο Συμπόσιο, αναφέρει ότι πριν κυριαρχήσει ο Έρως, στα θεία πράγματα βασίλευε μόνο η Ανάγκη και όλα τελούσαν υπό το κράτος της, ενώ στην Πολιτεία, παρουσιάζει τη θεά Ανάγκη να φέρει στα γόνατά της αδαμάντινη άτρακτο μέσα στην οποία περιστρέφεται το σύμπαν.
Τελικα τι ξεχνας ? Τις ανάγκες σου. Την μοναδικότητά σου δηλαδή. Τον ίδιο σου τον εαυτό. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ανάγκες του.

Η χαρτογραφηση της Αστρολογιας μεσω πλανητικων ενεργειων φανερωνει αναγκες, αλλα κανενας δεν μπορει να διακρινει από έναν χαρτη, ποσες αναγκες του εχει ικανοποιησει.

Στην ανθρωπιστικη ψυχολογια, ενας απ τους κλάδους της, που σπουδαιοτερος της εκπροσωπος είναι ο Abraam Maslow,σχηματισε ομαδες αναγκων και τις ιεραρχησε με βαση την ισχυ τους, τη σειρα εμφανισης τους κατά τη διαρκεια της ζωής ενός ανθρωπου, την σειρα εμφανισης τους στην εξελικτικη πορεια του ανθρωπινου ειδους και την αναγκαιοτητα τους για την επιβιωση του ανθρωπου.
Αυτή είναι γνωστη σαν Πυραμιδα Αναγκων, που εχει εφτα πατωματα μεχρι την κορυφη της.Κατι που συμπιμπτει με τους βασικους εφτα πλανητες της Αστρολογιας, που είναι οι βασικοι κυβερνητες των ζωδιων, και που θεωρουνται προσωπικοι.Υπαρχουν αλλοι 3 που είναι συλλογικοι.
Στο Σχολικο εγχειριδιο της Ψυχολογιας Α ταξης Λυκειου διαβαζουμε : Στο τελευταιο πατωμα της πυραμιδας βρισκονται οι Φυσιολογικες αναγκες οι οποίες συμπιπτουν περιπου με τα βιογενη κινητρα, όπως η πεινα, η διψα, ο υπνος κλπ…
Στο επομενο ακριβως οι αναγκες για ασφαλεια, δηλ.το να αισθανεται κανεις ότι δεν απειλειται από φυσικους κινδυνους, από φοβους και αγχη.Σχετιζονται με την επιθυμια του ανθρωπου για ταξη και οργανωση.
Μετα ακολουθουν οι αναγκες του ανηκειν και της αγαπης.Αυτη είναι η επιθυμια μας να ειμαστε αποδεκτοι, να ανηκουμε σε ομαδες, να δινει και να παιρνει αγαπη.
Στο επομενο σταδιο βρισκονται οι αναγκες για εκτιμηση και αναγνωριση απ τους αλλους. Ακολουθουν οι Γνωστικες αναγκες που είναι κυριως η επιθυμια και η κατανοηση.
Μετα βρισκονται οι αισθητικες αναγκες δηλ. η επιδιωξη του ωραιου στην τεχνη και την φυση.Και τελος στην κορυφη της ιεραρχησης βρισκονται οι αναγκες για αυτοπραγματωση.Προκειται για την πληρη αναπτυξη των δυνατοτητων του ανθρωπου για την «ολοκληρωση» του.

Συμφωνα με τη θεωρια αυτή πρεπει πρωτα να εκπληρωνονται οι αναγκες που βρισκονται στα χαμηλοτερα επιπεδα ιεραρχησης, πριν ενεργοποιηθει ένα «ανωτερο» κινητρο και επηρεασει τη συμπεριφορα.Και στην περιπτωση συγκρουσης αναμεσα στα δυο κινητρα από διαφορετικες ομαδες πχ επιθυμια για γνωση και πεινα, επιβαλλεται το κατωτερο κινητρο.Η αναπτυξη των ανωτερων κινητρων εξαρταται μεταξυ αλλων από την εξελιξη της κοινωνιας της οποιας είναι κανεις μελος.

Όπως καταλαβαινετε ενας αστρολογικος χαρτης είναι πολύ χρησιμος για να μας δειξει με τι μεσα και πως θα πραγματοποιησουμε αυτές τις αναγκες.Γιατι από μονο του το μοντελο του Maslow εχει το μειονεκτημα ότι δεν υπαρχει αποδειξη ότι οι ανθρωπινες αναγκες ακολουθουν την προτεινομενη ιεραρχηση.Απλα το στοιχειο της ιεραρχησης του ταιριαζει στο ανθρωπινο ειδος, καθοσον μονον ο ανθρωπος επεδειξε γνωστικες και αισθητικες δραστηριοτητες στην πολιτιστικη πορεια του μεσα απ τους αιωνες.

Εχοντας υποψη αυτά τοτε μπορουμε να δουμε στις συναστριες στους χαρτες μας ή στην αναλυση του χαρακτηρα το πώς ιεραρχουνται και πραγματοποιουνται οι αναγκες του καθενα ξεχωριστα.
Και επειδη δεν μπορουμε να ξερουμε ποσο αλλαζουν οι αναγκες του καθενος στην πορεια του χρονου, κάθε φορα που μελεταμε χαρτες, καθενας σκεφτεται τις δικες τους αναγκες επανω απολα.Ειναι μπλεγμενος στη δικη του Αδράστεια, που σημαίνει “εκείνη από την οποία κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει”, συμφωνα με την Μυθολογια.
Όταν κατι δεν πραγματοποιειται σημαινει ότι μαλλον δεν υπαρχει αναγκη γιατι εισαι προσκολλημενος σε χαμηλοτερα επιπεδα ιεραρχησης αναγκων και ότι βιωνεις συγκρουση και νευρωση.
Ακομα μπορει να εχουν επιτευχθει ενας κυκλος αναγκων σου και εκει να συνειδητοποιεις ότι εχουν μεινει «πισω» αλλου ειδους αναγκες που δεν τις θεωρουσες σημαντικες μια παρελθοντικη περιοδο.
Δεν υπαρχουν μαγικες συνταγες στη ζωη.Αυτες ειχαν βρεθει στο Αμερικανικο ονειρο και τα χρονια της μεγαλης φουσκας του glamorous που μπερδεψαν τα παντα. Καποιοι,καποιες πετυχαν το ονειρο τους δεν γινεται να επιστρεψουν πισω να ικανοποιησουν ποτε τις δικες σου αναγκες.Ξοδευουν ολο το χρονο τους να διατηρηθουν εκει…
Οι περισσοτεροι προσπαθουν να συντομευσουν το δρομο για την ευδαιμονια δηλ. την ικανοποιηση των βασικων τους αναγκων και παραλληλα να ικανοποιησουν μια άλλη αναγκη τους που βρισκεται πιο ψηλα στην ιεραρχια απ τα βασικα.

Εφτα τετραγωνα ουρανου και πλουτωνα, εγιναν απ τις μεγαλυτερες σεισμικες δονησεις που γνωρισαμε σαν γενια και τιποτε δεν κλονησε την παραπανω ιεραρχια αναγκων και ειμαστε στα ιδια κατασταση με τη μειωση του βιοτικου επιπεδου μας πιο χαμηλότερα.
Περιμενετε τι ακριβως λοιπον με βαση την παραπανω λογικη σ αυτό που ονομαζεται βελτιωση της ζωης σας και της καθημερινοτητας σας.
Πως περιμενετε συνεργασιες και συναισθηματικες σχεσεις όταν διαφερουν οι αναγκες σας.
Οι τεσσερις αναδρομες πορειες του Ερμη στο στοιχειο της γης θα σας βοηθησουν να σκεφτειτε πως θα ειστε αποτελεσματικοι στην ικανοποιηση της πιο βασικης αναγκης σας που εχει μεινει πισω.Μην τις μπερδεψετε με τις φαντασιωσεις σας που θα προσπαθουν να αναπληρωσουν ότι εχει μεινει πισω, λογω χρονιου τετραγωνου Κρονου και Ποσειδωνα, με το Χειρωνα στους Ιχθεις.
Το στοιχειο της γης μας δειχνει απο που ερχόμαστε και που πάμε, στην ιεραρχηση των αναγκων μας..

Το στοιχειο της Γης όπως και οι γήινοι οίκοι είναι παραδοσιακά συνδεδεμένοι με εγκόσμια θέματα όπως χρήματα : χρήματα,υγεία και καριέρα, και σαν τέτοιοι δεν έχουν αναγνωριστεί με την βαθύτερη σημαντικότητα και αξία που αυτοί αξίζουν.Όταν θα θέλουμε να ξέρουμε εαν κατά πόσο θα είμαστε επιτυχημένοι ή εαν κατά πόσο θα αρρωστήσουμε, θα διερευνούμε τους πλανήτες σ αυτούς τους οίκους, αλλά διαφορετικά συνήθως δεν επιθεωρούνται ψυχολογικά, ούτε εμείς εξερευνούμε συνδέσεις όπως :
- η σχέση ανάμεσα στη Μητέρα και το Επάγγελμα
-την εξίσωση του φυσικού σώματος με την αξία του Εαυτού
-τη φύση της αρρώστειας σαν αντανάκλαση των εσωτερικών διαμαχών.

Αν και οι ψυολογικοί αστρολόγοι αντιλαμβάνονται οτιδήποτε στο ωροσκόπιο σαν συμβολικό, ωστόσο εδώ υπάρχει η ροπή να ερμηνεύονται οι πλανήτες στους οίκους απόλυτα, χάνοντας όμως έτσι την πιο βαθιά σημαντικότητα τους και τις σφαίρες της εσωτερικής ζωής της ΟΠΟΙΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ και οι εγκόσμιες εκφράσεις του είναι μια μεταφορά.
Οι οίκοι αυτοί συμπεριλαμβάνουν το MC (Zενίθ), σαν την ακμή του 10ου οίκου, που είναι μια αντανάκλαση για να σχηματίσουμε και να ενσωματώσουμε ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, και σε τελευταία ανάλυση, αυτοί είναι οι οίκοι, στους οποίους θα αποφασίσουμε πόσο ικανοί είμαστε να ενσαρκώσουμε την individual ταυτότητα μας, με την οποία γεννηθήκαμε.

Το μυαλο μας και η σταση μας δηλ. ο Ερμης θα δειξει πως θα το πετυχουμε…
Αρκει να μην εχεις μπερδευτει με τις αναγκες της αδελφης σου ή του αδελφου σου….ετσι ε ?

Γιατι είναι και αυτό μεσα στο προγραμμα γ@ μου….Ερμης γαρ….with trickster games….

καλημεραααααα smile emoticon heart emoticon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου