Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

dream baby dream smile emoticon heart emoticon Babe I'm Gonna Leave You

dream baby dream smile emoticon heart emoticon Babe I'm Gonna Leave You

Ό,τι αγαπώ γεννιέται αδιάκοπα
Ό,τι αγαπώ βρίσκεται στην αρχή του πάντα. 
("ηλιος ο πρωτος" Εκδόσεις Ικαρος)...

Tο ονειρο μοιαζει με την ποιηση.Δεν εχει αλλο τροπο να επικοινωνησει μαζι σου ο Εαυτος.Συνεπως προσπαθωντας να ερμηνευσεις ενα ονειρο, χρειαζεται μια τεχνικη ποιησης να σε διακατεχει...

Η Ποίηση έγινε για να διορθώνει τα λάθη του Θεού• ή εάν όχι, τότε, για να δείχνει πόσο λανθασμένα εμείς συλλάβαμε την δωρεά του.
(«αναφορα στον Ανδρεα Εμπειρικο, Εκδόσεις Υψιλον)...

Διαβαζοντας αποσπάσματα από τα «Δολωματα για τον Κανενα»,
του Οδυσσεα Ελυτη :
Μια φωτογραφική μηχανή κρυμμένη μέσα στην κακή ποίηση μας καταδικάζει να ξαναβλέπουμε αυτά που πολλές φορές είδαμε – και να μη βλέπουμε αυτά που δεν είδαμε ποτέ.
Σίγουρα η παρατηρητικότητα είναι μεγάλο ελάττωμα για τον ποιητή• που καταντά, στο τέλος, τα σύννεφα να τα παίρνει για σύννεφα.
Τη μαγεία δεν την πιάνεις με την ερμηνεία της μαγείας, πόσο μάλλον με την περιγραφή της ερμηνείας της μαγείας. Ή κελαηδάς ή σωπαίνεις. Δε λες: αυτό που κάνω είναι κελαηδητό. Αλίμονο. Αν νογούσανε τα πουλιά, θα μας έπαιρναν με τις πέτρες – συγγνώμην, με τις κουτσουλιές ήθελα να πω.
Νέε, θυμήσου: δε γίνεσαι δούλος όταν σε υποτάσσει μόνον αυτός που έχει την εξουσία – αλλά κι εκείνος που την πολεμάει.
Προσοχή στη συγκίνηση. Αν είναι γόησσα, δεν παύει να ’ναι και ρουφιάνα.
Η απόσταση από το «τίποτε» στο «ελάχιστο» είναι πολύ μεγαλύτερη παρ’ ό,τι από το «ελάχιστο» στο «πολύ».
από τα «Μικρα Εψιλον» -"εν Λευκω Εκδόσεις Ικαρος ...

Οταν ειναι ο Ερμης και ο Διας αναδρομος μαζι, στα ονειρα σου σε επισκεφτονται
αγνωστοι ανθρωποι και αυτο ειναι ενα ειδος τυχης για σενα, επειδη σου μεταφερουν μια πληροφορια που ισοδυναμει με ενα ειδος "χρυσου"..

Ετσι εβλεπα ενα ονειρο οτι ημουνα στην Αμοργο,απ την απεναντι πλευρα των Καταπολων, οτι ενας ψαρας μου ειχε πιασει για μενα μια Ασημενια Σιναγριδα,οπου επανω της επεφταν οι χρυσες ανταυγειες του Ηλιου...
by the way η Σιναγριδα θεωρειται η Βασιλισσα της Θαλασσας...

Και διαβαζοντας απ τον Ονειροκριτη :

Ο ψαράς, στα όνειρα σημαίνει ότι εκείνος που βλέπει το όνειρο προσπαθεί να επιτύχει κάτι στην πραγματική του ζωή.Το καλάμι του ψαρέματος στα ονειρα, αντιπροσωπεύει το εργαλείο και το κίνητρο που είναι απαραίτητα για την εξερεύνηση και την αναζήτηση του υποσυνείδητού σου...
(εμεις δεν πιστευουμε στο υποσυνειδητο-συνεπως Ασυνειδητο)...
Το αγκίστρι στα όνειρα μπορεί να ερμηνευτεί σαν μια ιδέα που προσπαθείς να «πιάσεις». Το όνειρο αυτό, μπορεί επίσης να σημαίνει ότι εσύ έχεις «πιαστεί» σε κάτι. Ή ακόμα και ότι κάποιος σε έχει κοροϊδέψει ή σε έχει βάλει να κάνεις κάτι ή να εμπλακείς σε κάτι που δεν ήθελες.
Εάν κάποιος ονειρευτεί ότι πιάνει ένα μεγαλύτερο ψάρι από αυτό που υπολόγιζε, μπορεί να σημαίνει ότι αυτό που έφερε το υποσυνείδητό του στη επιφάνεια, είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που αυτός είναι σε θέση να διαχειριστεί, ή ότι μια ιδέα ή μια πληροφορία είναι πολύ μεγάλη για τα δικά του μέτρα και σταθμά.
Ένα όνειρο σχετικό με ψάρια μπορεί, επίσης, να υπονοεί μία επικίνδυνη ή απατηλή κατάσταση. Μπορεί ακόμα το όνειρό σου να υπονοεί ότι «υπάρχουν και άλλα ψάρια στη θάλασσα» και να αναφέρεται στην ερωτική σου σχέση.
Τέλος, μπορεί το όνειρο να σχετίζεται με το «ψαρεύει κομπλιμέντα» και να θέλει να σου δείξει ότι έχεις ανάγκη για προσοχή και αναγνώριση.

Ο Ερμης και ο Διας μας εφεραν τη χρυση πληροφορια....
μεσα απ τη Βασιλισσα της Θαλασσας....
Τωρα ειναι στο χερι του Συνειδητου μας η διαχειριση....
Μπορεις ?
τωρα η Αμοργος δεν ερμηνευτηκε....Αλλα αν θυμαμαι εκεινη την ταινια του Γιωργου Κορδελλα, Αριαδνη, που γυριστηκε στην Αμοργο, στο νησι βρισκεται ενας ζωγραφος-βλεπε ναρκισσος-που γνωριζει μια γυναικα...
Η θεϊκή αύρα αυτής της μυστήριας κοπέλας, που κανείς στο νησί δεν γνωρίζει, ούτε έχει δει, τον σαγηνεύει και τον μπλέκει σ' ένα περίεργο μεταφυσικό αίνιγμα.

Ειναι το νησι που εμφανιζει γυναικες που μιλας και επικοινωνεις μαζι τους, για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα και μετα εξαφανιζονται, οπως εμφανιστηκαν χωρις να τις ξερει κανενας απ τους ντοπιους κατοικους του....

Ενα ονειρο, τοσο πολυχρωμο και τοσο συντομο που συνοψιζει ολη τη ζωη σου....
Τουλαχιστον εσυ θεραπευτηκες......
Ειδες που τα ονειρα ειναι περισσοτερο αληθινα απ την απατηλη πραγματικοτητα...?
Αλλα πρεπει να μην εχεις Απαρνηθει τον Αληθινο Εαυτο σου....

Καλημερααααα smile emoticon heart emoticon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου