Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

2106 -mars in scorpio : expectation is the root of all heartache (William Shakespeare)

2106 -mars in scorpio : expectation is the root of all heartache 
(William Shakespeare) 

Το θειικό οξύ (στα αγγλ.: sulphuric acid ή sulfuric acid) ή βιτριόλι[1] είναι χημική ένωση με μοριακό τύπο H2SO4. Είναι πλήρως διαλυτό στο νερό σε όλες τις συγκεντρώσεις. Είναι ανόργανο, ισχυρό οξύ, καυστικό (προκαλεί εγκαύματα αν πέσει στο δέρμα) και όταν είναι θερμό και πυκνό προκαλεί την οξείδωση ενώσεων. Αντιδρά με όλες τις βάσεις και τα δραστικά μέταλλα.

To βιτριολι είναι το κυριαρχο συστατικο του ζωδιου του πικραμενου ΣΚΟΡΠΙΟΥ.Και Σκορπιο όπως καταλαβαινετε εχουμε ολοι στο ωροσκοπιο μας.Και ο Σκορπιος είναι ένα ζωδιο σταθερο/συναισθηματικο και η fiery ενεργεια του Αρη από το περασμα του τοσο καιρο, στην ουσια θα ενεργοποιησει ολες τις παραπανω χημικες διεργασιες, με σκοπο να «πεταξει» προς τα εξω, ότι ο Κρονος την προηγουμενη διετια εχει «θαψει»…
η φυση του Αρη είναι η θερμοκρασια που χρειαζεται να αρχισουν οι διεργασιες ολων των ενωσεων.

Απ την άλλη η φυση του Κρονου είναι διττη.Κυριως προσπαθει να είναι αποτελεσματικος στις τρεχουσες αναγκες που υπαρχουν να σχηματοποιηθει η ζωη μας, και απ την άλλη «θαβει» προσωρινα ότι δεν χρειαζομαστε στην τρεχουσα συνθεση…

Ο Σκορπιος είναι θηλυκή αρνητικη ενεργεια, και δεν εννοω γυναικεια ενεργεια με την εννοια του βιολογικου προσδιορισμου.Το βασικο του μελημα βρισκεται στο γεγονος πως «καφρεφτιζει» τις βασικες συναισθηματικες αναγκες των αλλων με σκοπο την ανυψωση τους σε ένα ανωτερο επιπεδο, και σαν ενας Αετος μεταφερει την πληροφορια στον Αυτοκρατορα των θεων το Δια.Ο Αετος είναι το συμβολο του Δια, και παλιοτερα αυτό το ζωδιο ειχε αυτόν τον τυπο.
Ο Σκοπος του είναι ένα βασικο κινητρο ανταμοιβης του.Και αυτό θα φανει απ το τι θεση εχει ο Διας του στο χαρτη.Αυτα σε ανωτερο επιπεδο.
Σε χαμηλοτερο επιπεδο, όταν δεν εχει ικανοποιησει ένα βασικο επιπεδο αναγκων του, είναι σαν το σκορπιο της φυσης, ο οποιος με το κεντρι του δηλητηριαζει ολους οσους ερχονται σε επαφη μαζι του.
Επισης μυθολογικα συσχετιζεται με τη Μηδεια, η οποια στην απορριψη της απ τον Ιασονα, δημιουργησε τις τερατωδεις της τραγωδιες.Και όμως η Μηδεια υπηρξε ιερεια του Ηλιου.

Ο Ang Stoic στο αρθρο του για τον Mars in Scorpio, αναφερει επισης :
o καθένας με έναν προσωπικο πλανήτη σε ένα σταθερό ζωδιο «μοιαζει» με ένα «μπατσο», που είναι πιθανό να κρατάει στα χερια του μια μικρή δοση από αυτό το δηλητηριώδες κεντρί για να επιτεθεί ή να αμυνθεί, και τα άτομα με πολλους πλανήτες στο Σκορπιό θα καταλάβετε ολη αυτή την περιοδο, πόσο εξαιρετικά κατεχουν ολο αυτό το δηλητήριο , όταν αυτό θα τεθεί σε ισχύ στην προσωπική τους ζωή.

Το συνθημα είναι : η ευκαιρια να τους δηλητηριασουμε, απ την διψα τους για εκδικητικοτητα είναι τωρα.Αλλα η εκδικητικοτητα είναι ένα «πιατο που τρωγεται κρυο» αφενος και ότι μπαινοντας στο τεραστιο δασος της, μπορεις να χασεις το μετρο του προσανατολισμου της και να μην μπορεις να βγεις ποτε, απο εκει.Και να χαθεις.
Οπως φανηκε και απ την υπεροχη ταινια Kill Bill, στις αρχες των 00s.
Δεν υπαρχει περιπτωση να γυρισει πισω στη ζωη σου scorpio dance και να μην αποβλεπει την οριστικη σου καταδικη και τον θανατο σου σε όλα τα επιπεδα.Αυτα δεν αφορούν βεβαια αυτές και αυτους που εχουν Ηλιο στο Σκορπιο, ισως αυτοι είναι πιο αθωοι, από τους υπολοιπους, αλλα όπως ειπαμε ολες και ολοι μας εχουμε σκορπιο στο γενεθλιο χαρτη μας.

Αρκει σ αυτό το τμημα των ωροσκοπιων μας να εχει θαφτει συναισθηματικη απορριψη, ανεξαρτητα απ τους λογους που εγινε αυτή η απορριψη.
Δεν μπορει να λειτουργησει πιο αντικειμενικα η περιοχη αυτή, και αν δεν υπαρχουν αντισταθμιστικοι παραγοντες, πχ δυνατος Ερμης που να δινει βαθος σκεψης

Ο πιο ανηλεης πολεμος είναι προ των πυλων σας.Ακομα πιο χειροτερα είναι αυτό το ζωδιο εχει μια προκαταληψη που στηριζεται τις πιο πολλες φορες : εχει ηδη μια διαμορφωμενη αποψη για σενα. Δεν του χρειαζεται η νοητικη πληροφορια της αξιολογησης.Αυτο είναι τοσο τυραννικο για σενα, που ότι και να κανεις δεν μπορει να το διαχειριστεις.Και μονο επειδη το νιωθει ετσι.

Η δικτατορια του παρορμητικου θαμμενου συναισθηματος μιξαρισμενο απ τις κατα φαντασιες του με την πικρα της απορριψης.Δεν μπορει το ζωδιο να αξιολογησει τι σημαινει απορριψη.Η απορριψη είναι το κυριο χαρακτηριστικο του, επειδη καθρεφτιζονας τις αναγκες σου, πιστευει ότι μπορει να τις ικανοποιησει μονο αυτος, και δεν διερευνει καθολου εάν εσυ χρειαζεσαι μια τετοια ειδους βοηθεια απ αυτόν.Τοτε αρχιζει μια μακροχρονια συναισθηματικη συγχιση, η οποια επικεντρωνεται στο συναισθημα του, ότι εχει σε εχει «σωσει» πολλες φορες ενώ στην ουσια εχει γινει το αντιθετο με αποτελεσμα την ενεργοποιηση απ το «κεντρι» του.

Βεβαια αυτος είναι ενας γενικος κανονας και δεν «πιανει» ολους.Υπαρχουν και Σκορπιοι θυματα, που όμως το δηλητηριο σ αυτους αυξανεται με γεωμετρικη προοδο.Δεν γινεται να εχεις ελθει σε ρηξη με Σκορπιους και να προσδοκας να επανελθεις στην προηγουμενη ηρεμη περιοδο.

Υπαρχει σ αυτό το ζωδιο ένα συναισθημα οριστικου τελους.Δεν θελουν να ελεγχονται από συναισθηματα κυριαρχιας των αλλων και το βασικο τους διλημμα βρισκεται εκει : απ τη μια η λαχταρα για κλειστη συναισθηματικη σχεση και απ την άλλη ο φοβος τους να βρεθουν στο ελεος των συναισθηματων και της εξαρτησης και της αναγκης.

Επανω-κατω ισχυουν για όλα τα ζωδια του νερου, τα παραπανω…
Είναι παραδοξο αλλα και φρικιαστικο συναμα : Το Νερο παρολο που η αποκλειστικη του αναγκη βρισκεται στο συναισθημα, κανει σχεσεις στη βαση των μοιρασμενων επιχειρησεων που θα εχεις μαζι τους στον κοσμο.
Δεν γινεται να μην «ανακατευονται» δουλειες και κοινωνικοι στοχοι εχοντας συναισθηματικες σχεσεις μαζι τους.
Και ετσι ευκολα σου δινουν την εντυπωση ότι υποδουλωνονται από σενα συναισθηματικα, αλλα αυτό είναι hallucinatory κατασταση που αποβλεπει τον ελεγχο σου αποκλειστικα και ετσι κλειδωνεται μεσα τους ότι υστερικο και παρανοικο υπαρχει.
Ακομα και στους αθωους Ιχθεις, δεν εχεις καταλαβει πως και ποσο εχεις αιχμαλωτισθει συναισθηματικα, και στους Καρκινους νομιζεις ότι καποιες φορες εξ αιτιας αυτης της hallucinatory καταστασης ότι «καταπινεις» το κεντρι μιας σφηκας που μπορει να σ αφησει ξερο…

Είναι αληθεια ότι ισως σε πιο μικρο βαθμο και τα υπολοιπα στοιχεια στα ζωδια εχουν θεματα με τις σχεσεις τους.Η υπερβολη στα αερινα ζωδια βρισκεται ότι είναι τελειως ξεκομμενοι απ τις αναγκες της καρδιας τους, επειδη αυτή η επιλογη βρισκεται αποκλειστικα στην κοινωνικη και οικονομικη θεση της αλλης πλευρας.
Δηλ τι ? πιστευεις ότι θα παντρευτεις Υδροχοο, χωρις να κοιταξει την κοινωνικη σου κατασταση ποια είναι….?
Ή εχει κανενας Διδυμος ερωτισμο, εάν δεν αλληθωριζει συνεχως στη «τσεπη» σου…

Στα ζωδια της Γης είναι ακομα πιο χυδαια τα πραγματα.Σου παραδιδονται με τον εμφυτο αισθησιασμο τους για να σου παρεχουν ασφαλεια όπως οι Ταυροι επανω στα δικα σου αγαθα, οι παρθενοι ακομα χειροτερα, γινονται διαχειριστες στα χρηματα σου και τα υλικα σου, εκμεταλλευομενοι τη συναισθηματικη σου μαστουρα, και αν δεν εχεις χρηματα, εκχυδαιζουν επανω στη ψυχη σου και οι Αιγοκεροι σε εκμεταλλευονται με τη λαγνεια τους κανοντας ότι, σε καταλαβαινουν, προκειμενου να παιρνουν τα «χρυσα αυγα» απ την κοτα της δημιουργικοτητας και της φιλοδοξιας σου.

Ολο το φαρμακο-αντιδοτο, απ την παραπανω κατασταση, αυτή την εποχη βρισκεται στο ζωδιο του Τοξοτη.Γιατι το βελος του αποβλεπει να «πληγωσει» και να εξουδετερωσει το δηλητηριο της Λερναιας Υδρας, το κεντρι του Σκορπιου και το βιτριολι του.

Ομως εχει διελευση του Κρονου από εκει, οποιος δημιουργει μια σκια, στις πιο πολλες φορες στον ενθουσιασμο του, με αποτελεσμα σαν φωτια που είναι να θελει να τα «γκρεμισει» μεσα σε μια στιγμη όλα, προσπαθειες αιωνων.
Οπως οι γυφτοι στις μεταξυ τους διαφορες.Σου «καινε» το σπιτι αμεσως.
Ο Τοξοτης εχει τις πιο πολλες gipsy ποιοτητες απολα τα αλλα ζωδια στη χαμηλη του οκταβα,και η παρουσια του Δια στο ζωδιο της παρθενου, αυξανει τις πιθανοτητες «γυφτιας» του, αφου ο Διας είναι σε πτωση σ αυτό το ζωδιο, και μαζι με τον Χειρωνα στους Ιχθεις αυξανει τις πιθανοτητες της συναισθηματικης σου εξαθλιωσης, ιδιως όταν σου εχουν υποσχεθει ότι ο δρομος προς την ευτυχια σου είναι τοσο κοντα και τοσο ευκολος.

Τωρα ποσο ευκολος είναι με τον Κρονο εκει, είναι αυτά που υποσχονται μονο αυτοι με έναν παιδικο τροπο αφελειας που σε απροσανατολιζει απ τη βαθια και δυσκολη εργασια που σε περιμενει.
Δεν αναφερω την παρανοια των Διδυμων που εχουν καταπιει μονιμα το lsd τριπακι τους, ουτε τη βαρια καταθλιψη και την εμμονη που «πασχουν» οι Παρθενοι.

Ο Αρης στο Σκορπιο σε φερνει με μια τρομακτικη αληθεια, που είναι ολο το μυστικο της χρονιας που θα «τρεξει»…Ότι σε πληγωσε είναι η ωρα να το «ξεφορτωθεις» και να πληγωσεις αυτους και αυτές που σου ανοιξαν την πληγη που αιμοραγει συνεχως.
Επισης ότι μεσα στο πρωτο εξαμηνο του 2016, θα κλεισουν οριστικα ολες αυτές οι εκκρεμοτητες, κατι που θα μοιαζει σαν ένα ειδος θανατου.Αλλα το μυστικο βρισκεται όπως ειπαμε στον Τοξοτη : ότι δεν χρειαζεται πεθαινει στο Σκορπιο, και ανοιγει το δρομο προς την μεταμορφωση σου και την Αναγεννηση σου.

Θα κλεισω με μια φραση που θυμαμαι απ το Νιτσε : εάν ξεπερασεις λιγο τις εμμονες σου περι ερωτα που στις πιο πολλες περιπτωσεις είναι μια καμουφλαρισμενη κατασταση των δαιμονιων που εχεις μεσα σου, βλεποντας τα με μια συναισθηματικη παραζαλη και αυταπατη στην άλλη πλευρα : Αυτος ο ανθρωπος που σε ενδιαφερει να ειστε μαζι, αν σκεφτεις με τον πιο απλο τροπο, ότι οι ωρες του sex και του emotional closeness μαζι του είναι απειρα πιο λιγες απ τις κουβεντες και τις συζητησεις που κανετε….

Σε ενδιαφερει μονο η παρεα του και οι ομορφες κουβεντες μαζι του, που μπορει να δημιουργήσουν μια ομορφια ολο αυτό ή το βλεπεις σαν τους ανθρωπους της μαφιας που σε πνιγουν με την εξαρτηση τους και αναγκαζεσαι να εχεις χιλιους εαυτους σε κομματια προκειμενου να γλυτωσεις απ τον οιστρο που τους πιανει ειτε είναι αρσενικα ειτε είναι θηλυκα…

Με απλα λογια : ποσο ομορφα περνατε μαζι του, χωρις να εχετε την αναγκη παρουσιας κανενος αλλου προσωπου.Αυτο λεγεται συντροφικοτητα.
Αυτό είναι σπανιο σημερα.

Δυστυχως οι πιο πολλες γυναικες είναι ετοιμες να «στο δωσουν», ακου να στο «δωσουν», επειδη εχουν αναγκη από «ανεβασμα» απ το χωμα που εχει «πιασει» η μυτη τους, ΑΡΚΕΙ να τις ακους να μιλανε ωρες ατελειωτες απ την καταπνιξη της αληθινης επικοινωνιας σε διαλογο με τους υποτιθεμενους συντροφους τους.
Αλλα αυτος ο οιστρος τους είναι asexual και μπορει να σε τρελανει αν δεν εισαι ειδικος στα περι ψυχοθεραπειας.Δεν μιλαω για τους αντρες που ακομα και την ωρα του sex μιλανε για τις δουλειες τους και τις ηττες που «τρωνε» στον εξωτερικο κοσμο, πεφτοντας σαν wild pigs επανω στις συντροφες τους…

Νομιζω ότι αυτά είναι αρκετα προκειμενου να αξιολογησετε τις συγκρουσεις σας και τις πολεμικες σας επιχειρησεις.Και μην επιτρεψεις στους καλικαντζαρους με τη φαντασμαγορια τους, που ήδη εχουν βγει και ιδιως θα φανουν από σημερα, που ο Ερμης γινεται αναδρομος να σφραγισουν τη χρονια που μολις τωρα ανοιγει τα φτερα της …
οπου by the way οι καλικαντζαροι είναι Ελληνική δοξασία (αρχαίας καταγωγής) «δαιμόνιων» που σύμφωνα με σύγχρονη δοξασία εμφανίζονται κατά το Δωδεκαήμερο (25 Δεκεμβρίου - 6 Ιανουαρίου).
Σύμφωνα με τη λαϊκή δοξασία τις μέρες αυτές τα «νερά είναι αβάφτιστα» και οι καλικάντζαροι βγαίνουν από τη γη για να πειράξουν τους ανθρώπους και να τους ανακατέψουν τα σπίτια, διότι είναι άτακτοι και τους αρέσουν τα παιχνίδια.
Αυτοί ζουν στον κάτω κόσμο και τρέφονται με φίδια,σκουλίκια,κτλ. Δηλ.pure scorpio land.
Καλη συνεχεια στο 16 σας…..smile emoticon heart emoticon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου