Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Jupiter retrograde…η Συντριβή της persona.....: I feel love

Jupiter retrograde…η Συντριβή της persona.....: I feel love 

Ενας καινουργιος χρονος μπηκε με Ερμη αναδρομο σε ζωδιο της Γης και από σημερα ...
ο Διας στο ζωδιο της Παρθενου συνοδο με τον Βορειο Δεσμο γινεται stationary και από εκει οπισθοδρομος μεχρι τα τελη του Μαη, ενώ ο Αρης συνεχιζει το ταξιδι του στο Σκορπιο, και εκεινη την εποχη θα είναι στο ζωδιο του Τοξοτη…

Το πιο ίσως σημείο που είναι άξιο να σταθούμε ότι μέσα σ αυτές τις κινησεις και τις οψεις, γινεται απολογισμος όπως εχουμε ξαναπει απ τα χρονια τετραγωνα ουρανου και πλουτωνα αφενος και απ την παρουσια του Κρονου στο ζωδιο του Τοξοτη που θα τεντωσει τα πραγματα στα ορια σε ένα ζωδιο που κατά εξοχη δεν εχει ορια.
Κατι που σημαινει απλα τη διάλυση της persona μας, συνεπώς θα έχει συνέπειες και στις σχέσεις μας.

Ο Marc Edmund Jones έχει αναφερθεί στους Δία και Κρόνο σαν soul planets.Απ την άλλη είναι οι φυλακες στο κατωφλι της προσωπικοτητας μας και το Εγω μας, απεναντι στην Κοινωνια.Αρα είναι και Κοινωνικοι πλανητες. Παίρνοντας τη θεωρία του Yung, αυτοί συνδέονται με τη λειτουργικότητα anima-animus,η οποία αποκαλύπτει την εσωτερική ασυνείδητη στάση των ατόμων, και η οποία συμπληρώνει τη συνειδητή στάση της persona.

Αυτή περιέχει όλες αυτές τις γενικές ανθρώπινες ποιότητες που λείπουν στην κοινωνική μάσκα.Όταν η κοινωνική μάσκα εξουδετερώνεται κατά κάποιο τρόπο ή αποτυγχάνει να παράγει τα ποθητά αποτελέσματα της αναγνώρισης ή της κοινωνικής αποδοχής (που είναι η κοινωνική λειτουργικότητα του Δία), τότε αυτή η λειτουργικότητα του Δία γυρίζει προς τα μέσα.Έτσι μια ταύτιση με τον υποκειμενικό κόσμο είναι αισθητή σαν αποζημίωση για ότι ένας ή μια έχει βρεί μη ικανοποιητική την επαγγελματική του ή την κοινωνική ζωή.

Πέφτοντας απο μια τέτοια σχέση του Δία με την persona και την anima-animus, στο εσωτερικό του, αυτή την εποχή ΘΑ βρίσκεται στο ΑΝΤΙΘΕΤΟ του που είναι ,που είναι ο αρνητικός εαυτός και η σκιά...Και αρχίζει ένας φαύλος κύκλος.Εξ ου και το feeling που επικρατει : μια ατελειωτη μουγκαμαρα που συνδυαζεται με το τελος των εορτων…

Ξανά προσπάθεια να στηθεί η persona, που συνδέεται με την ενέργεια του Δία, αλλά είναι αρνητική η χρήση αυτής της ενέργειας, επειδή persona είναι ο συμβιβασμός που κάνει το άτομο με την κοινωνία-ανάμεσα στις απαιτήσεις του κοινωνικού περιβάλλοντος που ζεί κάποιο πρόσωπο και τις αναγκαιότητες των εσωτερικών του δομών.

Έτσι δημιουργείται μια μάσκα απ τον κοινωνικό ρόλο που παίζουμε και με την οποία, η συνειδητή αίσθηση του "εγώ", συχνά ταυτίζεται.Μέσα απ την persona,ένα άτομο εμφανίζεται να είναι ότι αληθινά δεν είναι.

Βέβαια μπορεί να είναι απαραίτητη η λειτουγία της για να κάνουμε σχέσεις, και να εργαζόμαστε αλλά κάποια στιγμή πρέπει να δούμε ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται άσκοπα, άλογα γιατί μας εξαντλεί και μας γερνάει συνεχώς.....

Ο θετικός τρόπος να εργαστεί κάποιος με το Δία, είναι ότι πρώτα απόλα είναι να υπάρξει ένα ζωτικό αίσθημα του σκοπού της Ζωής...να ξέρει γιατί ζεί και ποιός είναι ο σκοπός του, και όχι να "ρουφάει" αυτή την ενέργεια με trickster ways για τα συνεχή "φτιαξίδια" της μάσκας του.

Βέβαια οι γυναίκες είναι λίγο πιο ειλικρινείς σ αυτή τη διαδικασία που βάφουν το πρόσωπο τους συνεχώς να είναι ετοιμοπόλεμο, ότι και να σημαίνει αυτό.Βέβαια αρκεί να μην το παρακάνουν....
Μ αυτή την αίσθηση του σκοπού μια ιδιαιτερότητα θα επιθυμεί να συμμετέχει με τους άλλους σε κάποια μεγαλύτερη ολότητα, της οποίας αυτός/ή θα αισθάνεται να είναι ένα συνειδητό κομμάτι.Και σε τελευταία ανάλυση η ώθηση του Δία προς την κατεύθυνση ανάπτυξης και επέκτασης θα οδηγούσε κάποιον σε μια πιο πλήρη εκδήλωση του Ηλιακού του ενδεχόμενου.
Αποκλίσεις απ αυτό το ιδανικό της ανάπτυξης του Δία, γενικά προκαλούνται απ τον ρόλο του Κρόνου μέσα στην individual ζωή.Ο Κρόνος βάζει τις προυποθέσεις με τις οποίες ο Δίας αντιδρά-ο Κρόνος περιγράφει την κοινωνία μέσα στην οποία ο Δίας συμμετέχει.
Συνεπώς Ενέργεια του Δία προς την persona και αντίθετα προς μέσα για anima/animus ή Τελικά βρίσκουμε ένα σοβαρό και αληθινό λόγο για να ζήσουμε ?....

Η επιλογή είναι δική σας....

Αρκει επισης να θυμηθειτε ότι ο Διας στην Παρθενο φερνει την ελπιδα του και την εμπνευση που χρειαζεσαι κάθε φορα,βρισκεται μεσα από μια νεα αντιληψη μιας εξυπνης σειρας που θα λειτουργει στο φαινομενικο χαος του εξωτερικου κοσμου.Μια βαθια αγαπη για τις δεξιοτεχνιες,μια εκτιμηση της ποιοτητας των υλικων αντικειμενων, και μια ομορφη προσαρμογη στο ρυθμο και την τελετουργια των φυσικων κυκλων θα είναι κλειδι για περαιτερω αναπτυξη σας.Γιατι η Ζωη εδώ αντιλαμβανεται σαν μια ολοκληρωμενη Ενοτητα η οποια αποκαλυπτει το βαθυτερο της νοημα μεσα από μια τρυφερη και προσεκτικη εξερευνηση των επι μερους κομματιων της.
Απ την άλλη ολο αυτό το καιρο, όπως ειπαμε θα εχει συνοδο και το Βορειο Δεσμο μαζι του.

Οι Δεσμες της Σεληνης,όπως εχουμε ξαναπει είναι Mother complex και απεικονιζει στο χρονο που γεννήθηκες : τι δεν εχει ζησει η Μητερα σου, μεχρι το σημειο που σε γέννησε.Καποιες μητέρες εχουν μια εμμονη να σπρωχνουν τα παιδια τους να ζησουν αυτά που δεν εζησαν οι ίδιες.
Καποιες άλλες το μπλοκάρουν.Ακομα χειροτερα, όταν προσπαθεις να τις σταματήσεις γιατι ξερεις καποια πραγματα απ την individual σου, γινονται στην κυριολεξία η Ουρα του Δράκοντα και σε «ρουφάνε» (νοτιος δεσμός)…
Εκει εάν εισαι αφυπνισμένος απαντας με την κεφαλη του Δρακοντα (βορειος δεσμός)..Και εχεις μια υγιη αντιμετωπιση να «κουβαλας» νεους ανθρώπους και εμπειρίες με τις οποίες ακινητοποιείς το the scary monster of Great Mother και συνεχιζεις τη ζωή σου...
Στην ουσία η Μητερα, προσπαθει να "μπλοκαρει" το χαρακτηρα σου και να μην εξελιχθείς περαιτέρω...εδω φαινεται απ το ποσο ασυνειδητα σταματανε τις κορες τους να βρουν εραστη....
υπάρχουν και εξαιρεσεις βεβαια, οι οποιες θα εχουν να κανουν με το βαθμό ικανοποιησης που εχουν οι Μητέρες αυτες απ τη ζωή τους..
Όλα όμως εχουν να κανουν απ την αισιοδοξια που εχεις μεσα σου, για το πώς θα ξεδιπλωθει το σχεδιο της ψυχης σου απο μεσα σου προς τα εξω,

γιατί αισιόδοξος σημαίνει αυτός και αυτή που έχει
τη χαρά της ζωής μέσα του...
και αυτό είναι μέσα μας, όχι έξω....
αν το βρίσκεις έξω σημαίνει ότι
θέλεις να είσαι εξαρτημένος/η απ την ecstasy
και η δοσολογία της εξωτερικά
σε κάνει εξαρτημένο...και ισως ένα junkie που επιζητει
μια δοσολογια στηριξης απ τους αλλους…
και δεν μπορείς να αγαπήσεις
αληθινά....όχι μόνον την άλλη και τον άλλο
αλλά Εσένα.....

και όπως λέει και ο Edmond H. Wollmann, astrologer of astrological consulting : Η έλξη της αφθονίας έρχεται μέσα από την εμπιστοσύνη σε ένα Πολυσύμπαν που υποστηρίζει και εφοδιάζει τον εαυτό μας, με όλα αυτά που χρειάζεται όταν τα χρειάζεται.
Και αυτή τη φορα το Πολυσυμπαν «κρυβεται» στο «θηλασμο» της Αμαλθειας, και πιο ψυχολογικα, σε ολο αυτό που δεν μπορεσε να επιτυχει η μητερα σου στον εξωτερικο κοσμο, και στο αφησε κληρονομια επανω σου….για να το κανεις εσυ.Και με τον Αρη στο Σκορπιο εισαι πολύ κοντα στο διαμαντι που εκπροσωπει η μαχητικοτητα του Αρη σου με την προσδοκια ανταμοιβης του Δια σου…

Η Αμάλθεια είναι σύμφωνα με το μύθο η τροφός του Δία τα χρόνια που αυτός μεγάλωνε κρυμμένος σε ένα σπήλαιο στην Κρήτη για να προστατευτεί από τον πατέρα του Κρόνο.
Η κατσίκα, Αμάλθεια έδινε το γάλα της στον μικρό Δία. Μαζί με τη Μέλισσα και τους μυθικούς Κουρήτες βοήθησαν στην περιπετειώδη γέννηση και ανατροφή του Δία, του μεγαλύτερου των δώδεκα θεών του Ολύμπου, ώστε αυτός μεγαλώνοντας να διεκδικήσει και να αποκτήσει την εξουσία του ως κυρίαρχος του σύμπαντος.
Το κέρατο της Αμάλθειας
Ο μύθος επίσης αναφέρει ότι μια μέρα καθώς η Αμάλθεια έπαιζε με το μικρό Δία, αυτός κατά λάθος της έσπασε το κέρατο. Για να μη στεναχωριέται η Αμάλθεια και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, ο Δίας έκανε το σπασμένο κέρατο να είναι πάντα γεμάτο με ό,τι λαχταρούσε ο κάτοχός του. Αυτό έμεινε γνωστό στην ιστορία σαν το «κέρατο της Αμάλθειας», ένα αιώνιο σύμβολο αφθονίας.

Blessings για τα καλυτερα….

και πολλες φορες τα «κερατα» μπορει να εχουν μεσα τους μελι και γαλα… heart emoticon
αλλα δεν είναι για τους απλους θεους αλλα για τον Αυτοκρατορων των Θεων…
Οι photos απ το timeline της Gabriela Craciunescu
heart emoticon heart emoticon heart emoticon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου