Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων....

η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων....

Η πρωτοχρονια πλησιαζει, καθως ειμαστε στην τελευταια Κυριακη του χρονου, ακριβως στον αποηχο των Χριστουγεννων και της Πανσεληνου.

Mε τον Ουρανο να ευθυγραμμιζεται στην κινηση του και με την κορη του να αλλαζει ζωδιο, στις 30/12 και να εισερχεται σ αυτό του Τοξοτη, και να αρχιζει να δειχνει τα «δοντια» της, the Great Harlot, και τον Αρη να ακολουθει στις 4/1 στο ζωδιο του Σκορπιου : απ τις πρωτες μερες του 2016 θα βρεθουμε σε ένα νέο τοπιο πολύ συντομα…

Η Αφροδιτη θα σας φερει τα εμποδια του εμφυλίου που συντελειται στο Μεταβλητο Σταυρο και ο Αρης θα κλεισει για παντα ολες τις εκκρεμοτητες που εχουν μεινει απ το Καλοκαιρι, απ το τελευταιιο περασμα του Κρονου εκει.

Εχουμε ξαναπει πολλες φορες, η παρουσια του Ποσειδωνα στους Ιχθεις, κακοποιει συνεχως αισθητικη και ομορφια μεσω του δικου του καναλιου που είναι η Αφροδιτη, αφου το τετραγωνο του με τον Κρονο και η συνοδος του με το Χειρωνα, τη στέλνει να αμυνεται συνεχως στη γωνια με τα πιο σκληρα αντιθετα της….

Τα θεματα του μυθικου της σεναριου είναι
1. Η ωραια και το Τερας, που απλα θα σας βαλει να αναλογιστειτε τι ακριβως σημαινει ομορφια και πως αποσυνδεεται απ την ασχημια και τις gipsy της αναζητησεις
2. Θα δοκιμασει στο επακρο ποσο αγαπατε με κινδυνο ολες οι παρελθοντικες σας προσπαθειες επανω στα θεματα της αγαπης, να είναι χαμενες.Ολη η εικονα στην πολυχρωμη ταπετσαρια του Συμπαντος χαρακτηριζεται απ το crash test of opposites.
Συντελουν σ αυτό Κρονος και Διας, που επισης είναι σε αντιθετα ζωδια μεταξυ τους, περα απ την αρχετυπικη τους διχοτομια που ισχυει απ τη φυση τους.
Αν αποφασισεις να συμμαχησει με το Δια σου, η Αφροδιτη κινδυνευει με υπερβολες και σπαταλη δυναμεων και αν ζυγισεις μια συμμαχια με τον Κρονο, κινδυνευεις με απογοητευση.

Και όλα αυτά γιατι στο Μυθο, της εχει απαγορευτει απ τους γονεις της Δια και Ηρα να εχει σχεσεις με ότι αληθινα θελει απ τον Εαυτο της : τον ομορφο Αρη, ο οποιος καταδικαστηκε να μην την εχει, και να είναι σε γαμο με καποιον που του είναι αδιαφορη στην τελευταια αναλυση, επειδη αδικηθηκε σε καποιο άλλο θεμα απ τους γονεις του, τον Ηφαιστο.

Αλλα ο Ηφαιστος κατασκευαζε χρυσους θρονους για την μητερα του την Ηρα, και παρολο που τον πεταξε απ τον Ολυμπο και του αφησε αναπηρια εξ αιτιας της ασχημιας του, του εδωσε για συζυγο την ομορφοτερη των θεων, στερωντας την απ τον πιο ομορφο και δυνατο θεο και την ιδια ωρα του δημιουργουσε λυσσα και θυμο ανοιγοντας ένα κεφαλαιο για την αυγη της ιστοριας, εριδας και πολεμων στους ανθρωπους.
Η Παρουσια του Ερμη διαδραματιζει έναν σπουδαιο ρολο εδώ, επειδη συμβολιζει τη λειτουργικοτητα του Μυαλου…
Ο Ερμης μισουσε τον Αρη, όπως και τον Απολλωνα παλιοτερα, επειδη στα ματια του φανταζε δυστροπος και πληκτικος.Απ την άλλη ηταν τοσο πιστος στο Δια, που ηθελε να δινει λυσεις υπερ του.Ετσι μολις η θεα Αφροδιτη ειχε αναδυθει απ τη θαλασσα, παρολο ότι ο Ερμης ηξερε ότι η ταση της ηταν να προξενει χαος, την εφερε στον Ολυμπο για να την παραδωσει σαν ταιριαστο φορο τιμης στο παιδι που δημιουργουσε θησαυρους για την οικογενεια του Ολυμπου.
Ο Διας στην αρχη διαμαρτυρηθηκε για το αταιριαστο του ζευγαριου, αλλα η Ηρα τον παρέκαμψε.Ο Ηφαιστος ελαβε δωρο την Αφροδιτη και ο Αρης προδοθηκε και εμεινε να μεμψιμοιρει γεματος οργη.

Το πιο εντυπωσιακο που υπαρχει στον παραπανω μυθο, είναι η αδιαφορια στα ορια της αναισθησιας που επιδεικνυουν τοσο ο Διας, οσο και η Ηρα απεναντι στα δυο παιδια τους.Αλλα δυστυχως οι συγκεκριμενοι Ολυμπιοι γονεις δεν αναγνωριζουν
τα παιδια τους σαν ξεχωριστα ατομα.Τους απασχολει τι μπορει να κανουν τα παιδια τους για τους ιδιους.
Δυστυχως αυτό είναι το κυριοτερο μοτιβο, που συναντας στις πιο πολλες οικογενειες.Το θεμα της αγαπης που προσφερεται με ανταλλαγμα τα οποια δωρα μπορει να προσφερει ένα παιδι στους γονεις του.Ομως το αγχος που προκαλει η αγαπη υπο ορους είναι αβασταχτο για τον οποιοδηποτε.

Υπαρχουν παιδια που δεν εχουν το ταλεντο να εκπληρωσουν τις επιθυμιες των γονιων τους, όπως ο Αρης, με αποτελεσμα να νιωθουν ταπεινωμενα και οργισμενα, και αλλα που προσπαθουν να θελουν να είναι αυτό που θελουν οι υπολοιποι.Ο Ηφαιστος είναι υποχρεωμενος να συνεχιζει την κατασκευη ομορφων αντικειμενων ειτε το επιθυμει, ειτε όχι, επειδη θα χασει την αγαπη των οικειων του.
Και ο Ερμης να συνεχιζει τις κατεργαριες του προκειμενου να διαιωνιζεται η εξουσια των γονιων του.

Αυτος ο Μυθος είναι κεφαλαιωδους σημασιας για ολες τις οικογενειες, και για ολες τις κοινωνιες.
Οταν τα πραγματα εχουν οδευσει στο χαος και στις μυθικες αρχες, εξ αιτιας του Uranus square Pluto,και Neptune in Pisces, κινδυνευουμε να δημιουργησουμε μια Νεα Συνθεση, που να στηριζεται εξ ολοκληρου στις σχεσεις Δια-Ηρα-Ηφαιστου-Αρη-Ερμη, όπως ακριβως περιγραφεται απ τη Μυθολογια.Και με δεδομενο ότι ο Ερμης είναι στη σκια του και μετα τις 5/1 γινεται αναδρομος, θα προετοιμασει το εδαφος για την πληρη καταρρευση των παντων με την εισοδο του Αρη στον Τοξοτη, αρχες Μαρτη…

Και Διας στην Παρθενο, σημαινει ταυτιση με τον Ερμη.
Κρονος στον Τοξοτη σημαινει τυχοδιωκτισμοι της Ηρας, αδιαφορια για τον ποιον αδικει, όπως φαινεται απ το Μυθο, ποιος ή ποια μας γεμιζει με "χρυσα δωρα", ανεξαρτητα ποιον και ποια αδικουμε μετα, ο ρολος του Ηφαιστου.

Και μενει ο Αρης, ο οποιος θα μας δειξει αν θα διοχετευτει σωστα η οργη και ο θυμος που θα μας εχουν προξενησει ολοι οι άλλοι, εξ αιτιας της σφοδρης θαλασσοταραχης των συνασθηματων μας, όπως φαινονται απ το Μυθο με την παρουσια του Ποσειδωνα, αφου όπως θα ξερετε στη θαλασσα του πεταχτηκε ο Ηφαιστος εξ αιτιας της ασχημιας του.

2016 : όπως καταλαβαινετε ολο το σεναριο προβλεπει την επιστροφη της Ασχημιας και τη δικαιωση της.Στο τελος της χρονιας θα το θεωρησετε σαν Μοιρα ολο αυτό που θα εχει συμβει.
Θα είναι όμως ?

Υπαρχει μια αφορμή τωρα που είναι Uranus stationary, και Uranus in Aries που ανοικοδομει πραγματα απ την αρχη..Καιτι που σημαινει a kind of transformation...και transpersonal : and transpersonal can be confusing, for the prefix "trans" has a double meaning. It can mean "beyond"; but its more essential meaning is "through."
A transpersonal attitude may be one involving a reaching beyond the personal – and "ascent" of consciousness and will seeking to attain greater heights and "peak experiences." It is mostly in this sense that the word is used by the transpersonal movement in psychology.
But a transpersonal process may also imply a "descent" of spiritual power focusing itself through a person, as diffused solar light is focused through a clear lens; and it is in this sense that I have always used it in the past.
(p. 38, "From Humanistic to Transpersonal Astrology"-Dane Rudhyar)

Αλλα uranus σημαινει και διαφωτισμος.Και όπως αναφερει ο Ang Stoic στο timeline του, μεσα απ τις διδασκαλιες του Adyashanti :
«Διαφωτισμός είναι μια καταστροφική διαδικασία. Δεν έχει τίποτε να κάνει με το να γινόμαστε καλύτεροι και να είμαστε πιο ευτυχισμένοι. Διαφωτισμός είναι η καταρρέουσα διαδικασια μακριά από το ψέμα. Είναι για να δεις μέσα από την πρόσοψη του την προσποίηση. Είναι η ολοκληρωμενη εξάλειψη σε ότι εχουμε φανταστεί για να είναι αληθινό. "

Ακομα τα ζωδια της Παρθενου και των Διδυμων μαζι με τον Ηφαιστο αποτελουν το complex του ασχημοπαπου.Και αυτά εχουν έναν μυθικο τροπο να πνιγουν την ομορφια και την απονομη της δικαιοσυνης με συμμαχους γονεις και οικειους που προασπαθουν να διαιωνισουν την εξουσια τους.
Και ο gipsy του ζωδιακου κυκλου Χειρωνας, θα ισοπεδωνει συναισθηματικα τα παντα, με σκοπο να ειμαστε ολοι και ολες το ιδιο, αν επιτρεψετε την κυνικοτητα να εισελθει στις σχεσεις σας….

Αλλα εμεις θυμομαστε τα λογια του Κ.Βητα : ''πιο ψηλά απ αυτό, είσαι συ που αγαπώ, και όταν ο ήλιος βγαίνει θαμένος, μες το δρόμο αυτό σαν παιδί περπατώ, και όλα αυτά που είπες πιστεύω..."

Να πιστεψετε στο σκοπο της Αγαπης σας και όλα θα πανε πολύ καλυτερα.Αλλα πρωτα απολα για να γινει αυτό πρεπει να πιστεψεις στον εαυτο σου : να μην επιτρεψεις να κυριευτει απ το complex του ασχημοπαπου…
Η ομορφια είναι διπλα σου και την ιδια ωρα μεσα σου.Και παει χερι χερι με τη Γνωση.

Υγ : η κορη μου σαν γιατρος, χαρακτηρισε τον τριημερο πονοκεφαλο μου, πονοκεφαλο τασης…
ετσι είναι Αριανα μου...smile emoticon heart emoticon

Και εγω το ιδιο τον χαρακτηρισα, με τον Uranus stationary.Ενας ηλεκτρισμος εχει διαχυθει στην ατμοσφαιρα και δεν εχει διεξοδο. Αλλα ο Uranus, είναι ο κυβερνητης του ψυχικου σου και διαισθητικου κοσμου, του επαναστατικου εαυτου σου, και πως τα παιρνεις «στο κρανιο» μεσα σε μια στιγμη..

Και μεχρι στις 5/1 υπαρχει ένα μικρο παραθυρο στην Ευκαιρια, για να κανεις μια ευχη, να εχεις ένα σχεδιο, να σχηματισεις μια λυση βαζοντας έναν σκοπο, να ξεκινησεις οποιαδηποτε προσπαθεια, τωρα είναι ο χρονος και η ευκαιρια μαζι , και κυριως να παρακολουθεις το Συμπαν που συνομωτει να πιεσει τα πραγματα και να τα κανει να συμβουν.

Watch and do it …..smile emoticon heart emoticon

Γιατι :

Σαν παλιό σινεμά και σαν τη Χαλιμά
που μιλάει με τα παιδιά
σου κρύβω την αλήθεια
κι αφήνω από τα στήθια μου να βγουν
παραμύθια για κείνους π’ αγαπούν
Για στιγμές μυστικές για λάμψεις μαγικές
γι’ αγκαλιές ερωτικές για νύχτες φωτεινές
Σ’ αγκαλιάζω στο σκοτάδι
σε τυλίγω μ’ ένα χάδι
τώρα είμαι γυμνός
μοιάζω σαν Θεός
φωτεινός δυνατός,
μπορείς να μ’ αγαπήσεις
μπορείς να μου φωτίσεις μια στιγμή
το κορμί μου είναι μόνο η αφορμή
Για στιγμές μυστικές για λάμψεις μαγικές
γι’ αγκαλιές ερωτικές για νύχτες φωτεινές.......

Να έχετε μια όμορφη νύχτα και μια όμορφη εβδομάδα smile emoticon heart emoticon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου