Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ : poetry in motion : fuck your fear : let`s dance

ΤΟ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ : poetry in motion : fuck your fear : let`s dance 

διαβαζοντας το timeline της αγαπημενης fcb friend Ceca Varda : There's a moon over Venus, Jupiter and Regulus tonight..
on the western horizon after sunset 19-21 June 
Stay on the scene...
'The waxing crescent Moon will enter the scene on Friday, June 19, when it will appear below Venus and Jupiter after sunset. By the next evening, Saturday, June 20, the Moon will be alongside Jupiter and Venus, making its closest pass to these planets.

The next night, Sunday, June 21, the Moon is near the star Regulus in Leo as summer begins for the northern hemisphere.'

αυτή τη στιγμή ο ΗΛΙΟΣ βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΘΟΛΟΥ....
σε σύνοδο κοντά στις μηδέν μοίρες του ΚΑΡΚΙΝΟΥ.....

Ηλιοστάσιο ονομάζεται η χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης εμφανίζεται στραμμένος όσο περισσότερο προς ή μακριά από τον Ήλιο συμβαίνει κατά την ετήσια τροχιά της Γης γύρω από αυτόν.

Αυτό ισοδυναμεί με τον Ήλιο να βρίσκεται στο βορειότερο ή στο νοτιότερο σημείο του ουρανού που βρίσκεται ποτέ το μεσημέρι, όπως εμφανίζεται σε εμάς πάνω στην επιφάνεια της Γης.
Η λέξη προέρχεται από το «ήλιος» και το «στέκομαι»/«στάση» επειδή κοντά στα ηλιοστάσια (λίγες ημέρες πριν ή μετά) ο Ήλιος φαίνεται να επιβραδύνει τη φαινομενική κίνησή του προς τα βόρεια ή προς τα νότια (κίνηση στην απόκλιση), μέχρι που την ημέρα του ηλιοστασίου αυτή η κίνηση μηδενίζεται και αντιστρέφεται.

Εξίσου ορθό ετυμολογικώς είναι και το συνώνυμο «ηλιοτρόπιο» που χρησιμοποιείται στις Πολιτιστικές επιδράσεις και τη λαογραφία.
Με την ευρύτερη σημασία, ο όρος «ηλιοστάσιο» σημαίνει και την ημέρα που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, δύο φορές τον χρόνο, τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο. Τα ηλιοστάσια, όπως και οι ισημερίες, συνδέονται αναπόσπαστα με τις εποχές του έτους.
Σε κάποιες χώρες ή γλώσσες θεωρείται ότι αρχίζουν ή διαχωρίζουν τις εποχές, ενώ σε άλλες θεωρούνται τα κέντρα τους.

Τα ηλιοστάσια συμβαίνουν και για τους άλλους πλανήτες.
Ορίζονται αντίστοιχα ως οι χρονικές στιγμές κατά τις οποίες ο άξονας περιστροφής του πλανήτη εμφανίζεται στραμμένος όσο περισσότερο προς ή μακριά από τον Ήλιο συμβαίνει κατά την ετήσια τροχιά του πλανήτη γύρω από αυτόν.......

Στο ωροσκόπια μας τα ''προσωπικά" ηλιοστάστια είναι ένας κάθετος άξονας που ορίζει την κορυφή όπως φαίνεται στο χάρτη, αλλά είναι το νότιο σημείο του ουρανού, και ονομάζεται Ζενίθ η MC.
Και κάτω είναι το Ναδίρ το βορειότερο σημείο του ουρανού και συμβολίζεται σαν IC.

To MC μας επιτρέπει να παρουσιάζουμε τον εαυτό μας όπως αρέσει σε εμάς, είναι το έδαφος που θέλουμε να φτάσουμε.
το ζώδιο που κατέχεται απ το MC δείχνει τις συναισθηματικές μας προσδοκίες και τις σεξουαλικές μας παραστάσεις, όπως και τις ποιότητες που ψάχνουμε να βρούμε στο χώρο της εργασίας μας.
αποτελεί τμήμα του Εγώ μας.
Συνεπώς είναι συνειδητό.

Και το IC είναι οι ρίζες μας, απο όπου προερχόμαστε και ακόμα ο τρόπος που φροντίζουμε τον εαυτό μας.
το ζώδιο που κατέχεται απ τι IC δείχνει τις ποιότητες που ψάχνουμε να στο να κάνουμε τις βασικές μας συναισθηματικές σχέσεις και συνήθως τις βρίσκουμε στο ενδιαφερόμενο πρόσωπο.
άρα είναι ασυνείδητο.
Υπάρχει ένα θέμα εδώ : ότι πολλές απ αυτές τις ποιότητες είναι και σε ημι-συνειδητή κατάσταση, ενώ άλλες δεν επιθυμούμε ποτέ να τις παρουσιάσουμε με αποτέλεσμα σιγά -σιγά να συνθέσουν αυτό που η Γιουγκιανή Ψυχολογία ονομάζει σκιά.
το IC του χαρτη, με ζώδιο,οψεις και planets, μπορει να σας αποκαλύψει πολλά απ τον δικο σας "οικο των Ατρειδων", τη λεγομενη οικογενειακη σας καταρα και υβρι που παει πολύ πισω σε γενεες ακομα...
το transit του Ήλιου απο εκεί θα φωτισει πολλά σ αυτο το θέμα...

Ο αξονας IC/MC επίσης μας οδηγει στη διαδρομη μέσα στην οποία το προσωπικό και το αυστηρα ιδιωτικο μεταμορφώνεται και μοιράζεται με το Δημόσιο (MC). Και σε αντίθεση με τον οριζοντιο άξονα Asc/Desc που ανακοινώνει την ταυτότητα μας, ο άξονας IC/MC ειναι πιο λεπτοφυής και υπόγειος....
Παίρνει χρόνο,ίσως και χρόνια και χρόνια, για να αποκαλυφθεί.
Είναι υπευθυνος να μετατοπίζεται και να μετακινειται ξανά ξανά και να δημιουργεί τις εμπειρίες της ζωής, καθόσον εκθέτει διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα μας.

(αυτη την παράγραφο εαν την εννοησετε πλήρως και ξερετε τον αστρολογικο σας χάρτη, μεσα σε μια ανασα και μια αναπνοή, εχει περάσει ολη η ζωη μπροστά σας, στο πλαισιο των εμπειριων σας..)

Δώστε μεγάλη σημασία στα παραπάνω γιατί θα σας λυθούν πάρα πολλές απορίες, όσον αναφορά τις οικογενειακές σας σχέσεις και συναστρίες με τους αγαπημένους σας.
Εδώ με πολύ απλο τρόπο δεν έχετε παρα να δείτε τι ακριβώς περιμένετε να γίνει απ τους αγαπημένους σας, και ποιά θα είναι η εξέλιξη των σχέσεων σας.

Και όπως λέει και ο Καμύ, ο άνθρωπος είναι το μόνο πλάσμα που αρνείται να είναι αυτό που είναι, με αποτέλεσμα να καθίσταται επείγον θέμα η αυτογνωσία του και η αύξηση της συνειδητότητας του.

Ευαίσθητα σημεία επίσης είναι εκεί που "πέφτει'' ο άξονας Καρκίνου -Αιγόγερω και τα θέματα αυτού του οίκου μπορεί να ευνοηθούν τέτοιες μέρες, ενώ κάποιοι ακόμα θεωρούν ότι μπορεί να διαλογιστείς τι θέλεις να σου συμβεί και να σου τύχει τέτοιες μέρες....
μ αυτό τον τρόπο γινόταν η μαγεία το Μεσαίωνα.
να κανετε μαγεια αυτές τις μέρες στους αγαπημένους και τις αγαπημένες σας, όπως στο Μεσαιωνα...θα "πιάσουν" ...
οι δικες μου μαγείες δεν "πιανουν" μονο...
οποτε μην φοβαστε...

Στο ζώδιο του Καρκίνου που μπαίνει ο ΉΛΙΟΣ, θα σας κάνει να μιλάτε με το ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ....
με τη βοήθεια της Σελήνης σας, δηλ. των συναισθημάτων σας..αφού είναι ο εσωτερικός του κυβερνήτης......
οπότε προσεχτε τα illusion feelings...
τα οποία θα σας αλλάζουν τη διάθεση συνεχώς αφού η Σελήνη είναι εξωτερικός του κυβερνήτης.
και για να μην εχεις illusions αν δεν εχεις κάνει sex με κάποιον ή κάποια δεν γινεται να υφισταται καμμια ερωτική σχεση σε real επιπεδο...
τα άλλα ειναι imaginative αναζητήσεις μηπως βρεις την εμπνευση και γράψεις κανενα poem ...poetry in motion...

Αλλά το μυστικό και παράλληλα η λύση στην εσωστρέφεια που παρατηρείται, αποτέλεσμα της κρίσης, είναι ο άνθρωπος που θα δημιουργήσει εκ νέου τον εαυτό του και θα πολεμήσει..
ενάντια στη δυστυχία με το να εστιάσει τη ζωή μόνο στο παρόν….
Ίσως έτσι αφυπνιστεί και δει τη δική ζωή του.
Απ την άλλη δεν ξεχνάμε ότι είμαστε καλοκαίρι στο καλύτερο οικόπεδο του Πλανήτη....

ευχομαι ενα καλο καλοκαιρι σε όλες και όλους σας...:) ♥
yg :
by the way το Ηλιοστάσιο στο χαρτη της μεταπολίτευσης εχει συνοδο με την Αφροδιτη του χάρτη ...
που κυβερνανε αντιστοιχα 11th and 4th houses και ο Ήλιος 2th house...
Ποιο καθαρα δεν γινεται...εσεις τι λέτε : θα τα βρουν οι διαπραγματεύομενοι ?

Ολόκληρη προεδρος του ΔΝΤ και να μην εχει ουτε μια εμπειρια με το Yianis...
τι φρικη και αυτή....
" στα δωμάτια διαπραγματεύονται μονο ενήλικες" ...
δηλωσε η Christine...
τι αλλο να πει η καημενη πιο καθαρά...
αυτοί οι Κριοι όταν ριχνουν χυλόπιτα τη θυμασαι σε όλη σου τη ζωή...
και να ειναι και Αιγοκερως, η απεναντι πλευρά που πιστεύει οτι το καλύτερο αφροδισιακο ειναι η απορριψη μαζι με τους Λεοντες....
:) ♥

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου