Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

" Καλημέρα αδέρφια."

" Καλημέρα αδέρφια. Ωραία η φιέστα που έστησε για λογαριασμό της τηλεθέασης χθες το CNN με τη χρεοκοπία της χώρας σε αντίστροφη μέτρηση. Φαντάζομαι θα κερδίσανε από τις διαφημίσεις. Συγχαρητήρια και σε όσους είχαν χαρτοφυλάκια με αμερικάνικα δολάρια (αλήθεια τυχεροί αυτοί που έκαναν την κίνηση μερικές εβδομάδες πριν... σα να κέρδισαν το τζόκερ ένα πράγμα). Μπράβο και στη Wall Street που χθες είχε άνοδο και απορρόφησε τους κραδασμούς (τα οικονομικά παιχνίδια παίζονται σ΄ένα επίπεδο που πολλές φορές δεν τα καταλαβαίνουμε).
Αυτό που θέλω να δηλώσω είναι πως η Ιστορία ενός λαού δεν παραγράφεται με μια χρεοκοπία (αν και επισήμως δεν έχουμε ακόμη χρεοκοπήσει).
Είμαστε σε κατάσταση ληξιπρόθεσμης οφειλής.
Και ήρθε η ώρα να πάρει ο καθένας ό,τι του αξίζει.
Η ώρα να αποδοθούν ευθύνες κι η ώρα να σταθούμε στα πόδια μας. Σωτήρες και σύμμαχοι από το εξωτερικό δεν υπάρχουν. Μην περιμένετε κανέναν να σταθεί ουσιαστικά δίπλα μας κι όποιος το κάνει θα έχει δεύτερη ατζέντα.
Μόνοι μας ό,τι κάνουμε με ψυχραιμία και αλληλεγγύη. "

(Γιώτα Χουλιάρα Νίκλαν)

να συμπληρωσω στα σχόλια της Γιωτας, τα οποία επαυξάνω, με επιπλέον οτι το κοριτσι εχει και καρδια και μυαλο, και αυτος ο συνδυασμός ειναι ενα φλογερό εκρηκτικο μιγμα που την κανει πιο Ελληνιδα απο όλους μας....
" Οι καιροι ου μενετοι" και θέλει ψυχραιμια και ανθρώπους στο υψος των Περιστάσεων....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου