Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

επι του πιεστηρίου : τελευταια στιγμη ..: πολύ κακο για το τιποτε....

επι του πιεστηρίου : τελευταια στιγμη ..: πολύ κακο για το τιποτε....

Το «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής δεν συνεπάγεται την αυτόματη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επισημαίνει η Goldman Sachs, σύμφωνα με νέα έκθεση για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα, αν και θα έχει αρνητική επίδραση στις αγορές, δεν πρόκειται να οδηγήσει αυτόματα στο Grexit.
Όπως εξηγεί, εάν επικρατήσει το «όχι» οι ευρωπαϊκές αρχές ούτε θα επεκτείνουν τη βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά ούτε και θα προχωρήσουν σε ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων, προσφέροντας ευνοϊκότερους όρους στην ελληνική κυβέρνηση.
Ως αποτέλεσμα, οι ελληνικές τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό, όπου θα προκληθούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες θα οδηγήσουν στην αλλαγή της ελληνικής κυβέρνησης και στη συγκρότηση μίας νέας, φιλο-ευρωπαϊκής.

Στα δημοψηφίσματα οι πολίτες τείνουν να αποφαίνονται όχι γι' αυτό που ερωτούνται, αλλά γι' αυτόν που τους ρωτά». (Χέλμουτ Κολ)...
Συνεπως : Αναπόφευκτα, πάνω από την κάλπη θα πλανιέται ένα άρρητο, ανομολόγητο ερώτημα: «Εχετε εμπιστοσύνη στον Αλέξη; Κι έχετε τόσο τυφλή εμπιστοσύνη, ώστε να του δώσετε μια τόσο λευκή επιταγή, ένα εισιτήριο ανοιχτό για κάθε προορισμό;».

προσωπικά οχι μονο δεν εχω, αλλα ψυχολογικα εξεταζοντας τον, σαν να ήταν ενας πελάτης μου : ο ανθρωπος αυτός άλλαξε σε πεντε μηνες, βουτώνας μεσα στη σκια του, και δεν φαινεται να τον απασχολεί καθόλου η περαιτέρω φτωχοποιήση του Λαου του, καθώς η εγωκεντρικότητα του και το "φουσκωμα" του τον οδηγει να συμπεριφέρεται σαν τους ηγετες των χωρών της Νοτίου Αμερικής....και οσο περισσοτερο φτωχοποίηση, τοσο μεγαλύτερο φουσκωμα...
δυστυχώς η πλευρα του Καμμένου ειναι ακομα χειροτερη.....

Και συνεχιζει ο φιλος μου Ηλίας απ το timeline του : Δύο ανησυχητικά.
Η παραδοχή του κ. Τσακαλώτου ότι αν μετά το δημοψήφισμα δεν συμφωνήσουμε με τους Ευρωπαίους δεν έχουμε ουσιαστικά εναλλακτικό σχέδιο. Και οι δύο σημερινές συγκεντρώσεις δίπλα δίπλα.

και απ το timeline του fcb friend Νικου Μαστορακη :

ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ

Με απολυτη ηρεμια (και μια δοση σαρκασμου) θελω να ξεκαθαρισω τη δικη μου, απολυτως προσωπικη σχεση, με το δημοψηφισμα χωρις η θεση αυτη να μπορει να γινει ντιρεκτιβα για την ψηφο των φιλων μου. Λοιπον, στεγνα και απεσταγμενα:
** "Το Τιποτα." Ταλαιπωρια, εξοδα, εχθρες χωρις καμια ουσια. Ο Τσιπρας μηχανευτηκε τροπο αποπροσανατολισμου του κοσμου. Ο κοσμος βρηκε ευκαιρια να εκτονωσει συσσωρευμενο θυμο. Η ΝΑΙ βγει, η ΟΧΙ θα εχουμε ακριβως το ιδιο αποτελεσμα. Ουτε οι Ευρωπαιοι θα γινουν καλυτεροι, ουτε η κυβερνηση αποτελεσματικοτερη. Στο ΝΑΙ ουσιαστικα εγκρινουμε την προταση του Τσιπρα με 8 δις και στο ΟΧΙ απλως την απορριπτουμε ζητωντας καλυτερη. Τα περι εξοδου απο την Ευρωπη ειναι ανεφικτα και κανεις δεν θα τα τολμησει, πολυ περισσοτερο οι δανειστες μας.
** "Πολυ κακο." Ζημια ανεπανορθωτη, χρεοκοπια, φυματικο τραπεζικο συστημα, ηθικη καταπτωση, ντροπη, ταλαιπωρια, ανασφαλεια.
** Παρασκευη σημερα και οι τηλεκουβεντες δεν εχουν πια ουσια η σημασια, και οι δυο πλευρες μηρυκαζουν τα επιχειρηματα τους.
** Ο ιδιος ο Τσιπρας, χθες, στη Μαρια Χουκλη (εξοχη συνεντευξη, κυρια μου) ξεχασε τα "παντος καιρου" και τα υπονοουμενα για παραιτηση.
** Δεν υπαρχει εθνικος διχασμος. Δυο-τρεις χιλιαδες θερμοκεφαλοι, δυο χιλιαδες μισθοφοροι υβριστες κι αυτο ειναι ολο. Τη Δευτερα και παλι φιλοι θα'μαστε και δεν θα υπαρχουν νικητες η ηττημενοι.
** Ντροπη να λενε οτι εκεινοι που ψηφιζουν ΝΑΙ ειναι με το μερος των δανειστων. Στην ιστορια της ελληνικης δυστυχιας δεν υπαρχουν καλοι και κακοι. Υπαρχουν μονο κακοι. Κακες κυβερνησεις, κακοι Ευρωπαιοι, κακοι δανειστες, κακοι αποπληρωτες. Ομως ποτε κανεις δεν αγαπησε τον δανειοδοτη του.
** Ψηφιστε ο,τι σας κανει να νιωθετε καλυτερα, χωρις εκδικητικοτητα, μισος, προσωπικο συμφερον. Και κυριως χωρις φοβο. Τη Δευτερα, και με ΝΑΙ και με ΟΧΙ, ηττημενη θα ειναι η χωρα και ολοι οι ψηφοφοροι, που τα τερτιπια του Τσιπρα θα τα πληρωνουν επι δεκαδες χρονια.
** Αστε τον Γερουν και τον Σοϊμπλε να λενε οτι το ΟΧΙ σημαινει εξοδο απο την Ευρωπη. Πολιτικοι ειναι και ολοϊδιοι με τους δικους μας. Λενε και ξελενε κατα πως συμφερει την κλικα τους και την καριερα τους.
** Και στο φλεγον θεμα. Τραπεζες. Και στις δυο περιπτωσεις, δεν θα ανοιξουν την ερχομενη βδομαδα. Ακομη και αν μια συμφωνια βρισκεται στα σκαρια, πρεπει να ψηφισουν 18 κοινοβουλια και μετα η ΕΤΚ θα δωσει μεγαλυτερη ρευστοτητα.
** Οσο περισσοτερο τραβηξουν οι διαπραγματευσεις, τοσο μεγαλυτερη η βλαβη στην αγορα και στις τραπεζες.
** Μαθετε να ζειτε με λιγοτερα. Με ΝΑΙ η με ΟΧΙ, με λιγοτερα θα ζειτε επι Τσιπρα.

οσο και αν κάποια απο αυτα σας φαινονται υπερβολικα...
δυστυχως υπαρχουν μεγάλες αλήθειες....

Ομορφη νυχτα και ψυχραιμια.....:) :)
εγω πάω για τεκίλα...
να πατε και εσεις....
:)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου