Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

the Soulmate Myth

the Soulmate Myth
ένα όνειρο που μπορεί να είναι αλήθεια ή γίνεται ο χειρότερος εφιάλτης σου...

Πολλοί άνθρωποι ψάχνουν για ένα soulmate και προσδοκούν να είναι μακάρια ευτυχισμένοι όταν το βρίσκουν.
Αυτό γίνεται όταν η anima του αντρα και αντίθετα ο animus της γυναίκας προβάλλονται στον καθένα ξεχωριστά, ερωτεύονται και το συναίσθημα που προκύπτει είναι μια υπερβολική εξοικείωση που νιώθει ο ένας για την άλλη.
To πρώτο feeling που νιώθουν οι εραστές είναι ότι έχουν ξανασυναντηθεί και σε άλλες ζωές και ότι ένας είναι πλασμένος για τον άλλη...

Στην πραγματικότητα ο λόγος είναι ψυχολογικός...Στην αρχή μας αρέσει να χαιδεύουμε τόσο τους Εαυτούς μας, απ την οικειότητα που νιώθουμε
και μετά ανακαλύπτουμε στην πορεία του χρόνου ότι είμαστε τόσο εξαρτημένοι απ μια αδιαβάθμητη μοίρα της Ασυνείδητης ψυχής μας και κάνουμε ότι περνάει απ το χέρι μας να μην μας απορρίπτει αυτή η μοίρα της ασυνείδητης ψυχής..
Απ την ώρα που θα μπούμε σ όλο αυτό...θεωρώντας ότι έχουμε βρεί το δικό μας
soulmate δυστυχώς, φαίνεται καταδικασμένη η όλη υπόθεση σε απογόητευση.

Soulmates είναι τόσο ισχυρά θέματα για πολλούς ανθρώπους μέσα στις σχέσεις αλλά την ίδια ώρα είναι μία από τις μεγαλύτερες ψευδαισθήσεις όλων των εποχών.
Γιατί απλά δεν είναι ούτε η μοίρα ούτε το κάρμα, δεν εστιάζονται αυτά επάνω σε συγκεκριμένα πρόσωπα.Αλλά τα συγκεκριμένα πρόσωπα γίνονται φορείς ενσάρκωσης των χαρακτηριστικών του αντιθέτου φύλου που έχουμε μέσα μας.

Και ναι, δεν υπάρχουν πολλά πρόσωπα να ενσαρκώνουν τέτοιες ιδιότητες στη ζωή μας, εξ ου και αυτή η συγκλονιστική οικειότητα που νιώθουν τα σώματα και οι ψυχές, αλλά στην πραγματικότητα η συνάντηση σου με ένα soulmate πρόσωπο, είναι μια εμπειρία ψυχής γιατί "ξεπλένει" όλο το καρμικά μαθήματα και αινίγματα του παρελθόντος σου...
Και αφού το παρελθόν σου θεραπεύεται ο δρόμος για το χωρισμό και το διαζύγιο είναι ανοικτός..
Το δυστύχημα είναι ότι η θεραπεία δεν είναι ταυτόγχρονη στο ζεύγος.
Κάποιος/α μένει πίσω και να δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα...

Η Αφροδίτη και ο Έρωτας ειναι γενναιόδωροι, απέναντι μας και τις πιο πολλές φορές μας έχει στείλει προσωρινά το πρόσωπο που θα παίξει το ρόλο του soulmate και θα μας αναπαράγει το οικογενειακό πρότυπο που μεγαλώσαμε για να επαναλάβουμε αυτά που μας έμαθαν οι γονείς μας και οι πρόγονοι μας, νομίζοντας ότι αυτή η σχέση που έχουμε κάνει ειναι για εμάς.
Είναι για να εκπληρώσουμε τους βιολογικούς μας οδηγούς.Όπως τα ζωά στην Αγέλη.Δεν είναι κακό αυτό.Είναι μια θρησκευτική διεργασία και διαδικασία..
Αλλά δεν έχει τίποτε το individual και το πνευματικό.
Θέλει περιβάλλον για τους άντρες και ατμόσφαιρα για τις γυναίκες.
Και αυτά σου δημιουργούν την αίσθηση επειδή τα κάνεις με το δικό σου τρόπο, ότι είναι μοναδικά...
Και όσο πιο μοναδική είναι η αίσθηση τόσο πιο κοντά είσαι στο χωρισμό και το διαζύγιο.
Γιατί Your confusion,My illusion....

Walk in silence,
Don't walk away, in silence.
See the danger,
Always danger,
Endless talking,
Life rebuilding,
Don't walk away.
Walk in silence,
Don't turn away, in silence.
Your confusion,
My illusion,
Worn like a mask of self-hate,
Confronts and then dies.
Don't walk away.
People like you find it easy,
Naked to see,
Walking on air.
Hunting by the rivers,
Through the streets,
Every corner abandoned too soon,
Set down with due care.
Don't walk away in silence,
Don't walk away.....

Δεν ξέρω αν το νιώθετε, οι συναισθηματικές σχέσεις είναι σε τέτοιο σημείο που μπάινουν σε ένα καινούργιο μοτίβο, σε ένα νέο σχήμα που πριν λίγα χρόνια θα φαινόταν αδιανόητο και ακατανόητο.
Γιατί σαν έννοια το soulmate να καθαρίσει το κάρμα του παρελθόντος, είναι ένα χρήσιμο στάδιο που χρειάζεσαι για να πας παρακάτω...
Ναι υπάρχουν σχέσεις μόνο για σένα.Όχι για τεκνοποίηση και βιολογικούς προσδιορισμούς.Αυτό είναι ένα βασικό πακέτο.Μετά απ αυτό ?

Γι αυτό χωρίζουν όλοι μετά.Ή μάλλον και γι αυτό.Ή υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν κάνει τέτοιου είδους σχέσεις και πάνε κατευθείαν χωρίς βιολογικό προσδιορισμό στο να κάνουν σχέσεις μόνο για αυτούς.Δεν είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη.Τέτοιο μάθημα το έμαθαν καλά απ τις οικογένειες τους και δεν χρειάζεται να "καθαρίσουν" κάτι.

Μετά τη θεραπεία του παρελθόντος μας στις σχέσεις μας, η συνέχεια είναι πιο συναρπαστική.Μπαίνουμε σε μια νέα επαναστατική ιδέα στις προσωπικές μας σχέσεις, η οποία είναι ακόμα απλησιαστη σαν όνειρο ή όραμα αλλά μας έχει δείξει τη σκιά της και προσπαθούμε να την αποκωδικοποιήσουμε...
Γιατί οτιδήποτε εμφανίζεται νέο, έρχεται πρώτα η σκιά του και μετά γίνεται καθαρό και φωτεινό σχήμα μπροστά σου.
Γιατί είναι τόσο το σκοτάδι της αποτελμάτωσης που έχει δημιουργήσει το παλιό, που γεννάει μόνο σκιές αυτό.

twin flames :δεν είναι δική μου ιδέα αυτή η πρόταση αλλά της Judy Hall μιας θαυμάσιας new age astrologer , μια mind-body- spirit astrologer,
που έχει γράψει τη βίβλο για τους κρυστάλλους
Twin flames είναι soulmates χωρίς το κάρμα, αφού είσαι καθαρός πια απ το παρελθόν που σε γέννησε και σε δημιούργησε.

Πριν μπείς όμως σ αυτό το στάδιο είναι καλό να δείς τι είδους sexual love έχεις ζήσει.Και εκεί μπορεί να φρικάρεις γιατί μπορεί να δείς ότι σχέσεις έχεις κάνει, είναι να ικανοποιήσεις το παρελθόν σου και τους προγόνους σου.
Γιατί θα δείς πόσο κακό σου έχει κάνει ο ρομαντισμός που διδάχτηκε αιώνες η ψυχη σου ότι συνδυάζει body-soul-mind spirit...
Δεν μπορεί να τα συνδυάσει όλα αυτά, αφού συνεχώς εξιδανικεύει και έχει μια διάσταση με την πραγματικότητα.

Αν και προσωπικά δεν δέχομαι τόσο την έννοια twin flames όπως δίνεται απ τους Εσωτερικούς Κύκλους new age, σας τη δίνω παρακάτω για να πάρετε μια ιδέα.

Twin flame είναι μια πνευματική έννοια (εσωτερική ή New Age) που περιγράφει μια ξεχωριστή ψυχική σύνδεση ανάμεσα σε δύο ψυχές.
Twin flame θεωρείται ότι είναι ένα πρότυπο σχέσης για ένα είδος αρχαίας/αιώνιας σύνδεσης ανάμεσα σε εραστές.
Η θεμελιώδη σκέψη πίσω από αυτήν την έννοια είναι ότι ξημερώνοντας μια νέα εποχή στην πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου θα είναι μια εποχή, όταν οι σχέσεις θα μπορούν να προωθούν μια πιο βελτιωμένη πνευματική ανάπτυξη μεταξύ των εραστών.Γιατί μέχρι σήμερα ακόμα και στις αρχές του 21ου αιώνα, τα ζευγάρια έμεναν μαζί για φυσική επιβίωση και οικονομική ασφάλεια, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Και σύμφωνα με τη μυθολογία των twin flames, στην αρχή του χρόνου, ήμασταν δημιουργημένοι από μία ενιαία πηγή, που χωρίστηκε σε όλο και μικρότερες μονάδες προς τα κάτω, σε δύο ψυχές, (και σε σπάνιες περιπτώσεις τα μισά μιας ψυχής) που ταξιδεύουν στη γη για να μάθουν την εμπειρία της δυαδικότητα.
Αυτοί θα ενσαρκώνονται σε διάφορες ζωές με αυτή τη λαχτάρα του ενός για τον άλλη, με συχνές συναντήσεις μέχρι, που θα επανενωθούν και στη συνέχεια να αφήσουν αυτό το φυσικό πλάνο σαν ένα.

Η μυθολογία΄τους είναι πολύ ρομαντική για να είναι αληθινή, αλλά υπάρχει μια αλήθεια, που τη διερευνώ : έχω δεί να γίνονται οι σχέσεις κυρίως με τα δύο στοιχεία αέρα και γής...
και ακολουθεί το στοιχείο του Νερού...
δεν έχω δεί σχέσεις με το στοιχείο της φωτιάς..
Και η φωτιά στις σχέσεις είναι the pursuit of the unobtainable ή πως να προσαρμόσεις ένα όνειρο-ένα όραμα σε μια προσωπική πραγματικότητα, μια όραση που έχεις γι αυτές αλλά βρίσκεται πέραν απ τις γήϊνες πραγματικότητες και ίσως τις δυνατότητες σου..
Αυτό απαιτεί ιδιαίτερο θάρρος και κάποιο πόνο γιατί εκεί μετράς το ενδεχόμενο στη ζωή που έχεις.
Ή διαφορετικά ότι σχέσεις έχουμε κάνει μέχρι τώρα, έχει αποφασίσει η Μυθολογία για μας.
Τώρα έρχεται η ώρα να δημιουργήσουμε την προσωπική μας Μυθολογία
και να συμπληρώσουμε τα κενά που έχει στη Ζωή μας.

Ή ένα μύθο έχει ο Ουρανός ή ο Πλούτωνας.Τον έζησες σύμφωνα με το Μυθολογικό του story, και διέλυσε τη ζωή σου.Τώρα ήλθε η ώρα να τους προσωποποιήσεις και να υπηρετήσουν την προσωπική σου ζωή.Τεράστιο ενδεχόμενο στη διάρκεια της μικρής μας ζωής.Αλλά αυτό είναι το κλειδί που θα προσδιορίσουμε την πραγματικότητα των σχέσεων μας τα επόμενα χρόνια.
Για σκεφτείτο το, πριν σας διαλύσουν όλα...

Καλημέραααα και καλό φθινόπωρο...φθινοπωρινή ισημερία απόψε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου