Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Narcissistic wound :denial of the True Self AΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ........

Narcissistic wound :denial of the True Self
AΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ........
Υπάρχουν διαφορετικά είδη κατάθλιψης με πολλούς διαφορετικούς και κλινικούς τρόπους που προσδιορίζονται και τους γίνεται διάγνωση.Υπάρχει και ένα συγκεκριμένο είδος κατάθλιψης το οποίο έχει να κάνει με το συναίσθημα του κενού και του unreal.
Πολλές φορές αισθάνεσαι ότι δεν υπάρχεις εκτός εάν κάποιοι άλλοι σου υπενθυμίζουν ότι υπάρχεις, υπάρχει ένα τρομακτικό συναίσθημα ότι «βουλιάζεις» μέσα σε μια απύθμενη παγίδα. Τότε η ζωή σου μπορεί να φαίνεται εξ`ολοκλήρου άσκοπη και μάταιη. Δεν αισθάνεσαι αληθινός και πρέπει να παίρνεις την πραγματικότητα σου «καθρεφτισμένη» πίσω σε σένα από άλλους ανθρώπους.
Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλές διαταραχές του χαρακτήρα και του «Εγώ» εξαιτίας μιας συντριβόμενης εξάρτησης επάνω στων άλλων την αγάπη και την επιβεβαίωση.
Η Ψυχολογική δυναμική αυτή καλείται ναρκισσισμός.
Ένα ναρκισσιστικό τραύμα σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα αίσθημα ενός ανεξάρτητου Εαυτού! Υπάρχει ένα είδος «τρύπας» στο κέντρο τους, και ο μόνος χρόνος που αισθάνονται ζωντανοί και που αξίζουν, είναι όταν κάποιος/κάποια ακόμα τους «καθρεφτίζει» πίσω την πεποίθηση τους ότι αξίζουν, ότι είναι αξιοαγάπητοι και ότι τους λατρεύουν!
Όταν αυτοί, οι άλλοι φεύγουν, «πέφτουν» πάλι στην τρύπα ξανά! Ακόμα δε και αν προβάλλουν τον εαυτό τους σε αυτούς που είναι πρόθυμοι να τους συντηρούν ένα σταθερό θετικό «καθρέφτισμα» αληθινά δεν τους πιστεύουν.
Βασανισμένοι συνεχώς στο εσωτερικό τους με την «καταδίκη» να «απομιμούνταιι», αν και συχνά αυτό γίνεται ασυνείδητα. Εάν αυτό το κενό μιας δικής τους ευτέλειας ανακαλυφθεί αμέσως θα νιώσουν απορριπτέοι.
Έτσι «επιστρατεύονται» και απασχολούνται διάφορες manipulative μέθοδοι, κάποιες φορές καταστροφικές, για να εγγυηθούν ότι οι άλλοι ποτέ δεν θα ανακαλύψουν αυτή την τρομακτική αλήθεια την οποία ΑΥΤΟΙ πιστεύουν για τον εαυτό τους !
πως να τους και τις αναγνωρισεις ....
Ντύνεται αρκετά προκλητικά, εκθειάζοντας κάποια σημεία του σώματος της.
Εστιάζει την προσοχή της στο μακιγιάζ και τα μαλλιά, ακόμη και για το πιο κοσμικά της καθήκοντα ή γεγονότα.
Είναι υπερβολικά σίγουρη για την εμφάνιση της.
Αν και δεν είναι περισσότερο ελκυστική από άλλα κορίτσια και γυναίκες, αυτή θεωρεί ότι είναι πολύ καλύτερη απ τις άλλες γυναίκες.
Τοποθετεί ιδιαίτερη αξία στο ρουχισμό και τις μάρκες του, γιατί έτσι αισθάνεται ότι φοράει τα καλύτερα…
Άλλες φορές αγοράζοντας νέα ρούχα δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα θέλω της με τις ανάγκες της…
Το πόσο σκόπιμο είναι αυτό, δεν μπορεί να το γνωρίζουμε, αλλά αυτή η διχοτομία μπορεί να δημιουργήσει σεξουαλικό πυρετό στην άλλη πλευρά…
Πιθανόν να έχει μπεί στη διαδικασία της πλαστικής, καθώς περνάνε τα χρόνια, ιδιαίτερα στην περιοχή του στήθους…
Η καλύτερη της απόλαυση είναι οι φωτογραφίες, που της αρέσει τόσο πολύ να φωτογραφίζεται και πάντα ρωτάει τους άλλους για τη λάμψη της…
Personality/Character
Επιμένει να είναι το κέντρο της προσοχής, και είναι συχνά το πιο γοητευτικό πρόσωπο μέσα στο σπίτι.
Είναι πολύ εξωστρεφής και μπορεί να διαπρέπει στο μάρκετινγκ.
Συχνά επιδιώκει ευνοϊκή μεταχείριση, καθώς τη διακρίνει μια αυτόματη ελαστικότητα....
Πιστεύει ότι είναι special και ότι αξίζει της φήμης, της τύχης, της επιτυχίας και της ευτυχίας.
Είναι και πολύ υλιστική. Είναι επιρρεπής στη ζήλια..και παρουσιάζει τον εαυτό της με ακραία αυτοπεποίθηση.
Πάντα θα επιδιώκει ευκαιρίες να υπονομεύσει τους άλλους, και πάντα θα απολαμβάνει να μοιράζει την αυτοπεποίθηση της σχετικά με το πώς οι δύο σας σαν σχέση είστε πολύ καλύτεροι απ τους άλλους.
Αυτή είναι πεπεισμένη ότι οι άλλοι τη ζηλεύουν, και χρησιμοποιεί συχνά αυτή η δικαιολογία για την έλλειψη που τη διακρίνει να κάνει κλειστές και πιο οικείες σχέσεις.Κάποιες φορές δεν έχει ούτε φίλες.
Όταν οι φίλες της και οι φίλοι της απολαμβάνουν τις επιτυχίες τους, βρίσκει τρόπους για να τους τιμωρήσει με το να υποβαθμίσει τα επιτεύγματα τους.
Ανοίγει έτσι το δρόμο για την κυνικότητα και την προστυχιά, αλλά συνήθως εξιτάρει σεξουαλικά με θυμό το εκάστοτε ταίρι της.
Της λείπει η ενσυναίσθηση, η empathy και ακόμη η στοιχειώδης κοινή ευγένεια κατά καιρούς.
Έχει όλους τους άλλους από κάτω ακόμα και σε σένα τον ίδιο, όσα και να της προσφέρεις…
Δεν διστάζει να εκμεταλλεύεται τους άλλους και είναι πολύ ανταγωνιστική.
Και βέβαια πιστεύοντας ότι είναι πνευματικά ανώτερη από τους άλλους, πάντα θα έχει να κατηγορεί μόνον τους άλλους για προβλήματα που θα της παρουσιάζονται…
Φυσικά ποτέ δεν πιστεύει ότι κάνει λάθη, και στερείται παντελώς την ικανότητα να επεξεργάζεται την έννοια της ντροπής.
Εμφανίζοντας μια υπεροπτική στάση όταν αυτή προσπαθεί να προφυλαχθεί ή βρίσκεται αντιμέτωπη με καταστάσεις και ανθρώπους.
Θα λειτουργεί και θα ενεργεί με ανυπόμονο, αλαζονικό τρόπο παραιτούμενη πολλές φορές από προνόμια εξ αιτίας του «αέρα υπεροχής της»…
Συχνά, αυτή θα δικαιολογεί τις δικές της ελλείψεις υποστηρίζοντας ότι άλλοι την πιέζουν ή περιμένουν πάρα πολλά από αυτήν.
Είναι ανέντιμη και συχνά ψεύδεται για να πάρει αυτό που θέλει, αλλά ποτέ δεν θα το παραδεχτεί .
Είναι psycho : επιδίδεται σε επικίνδυνες συμπεριφορές, και έχει μια εθιστική προσωπικότητα, που είναι επιρρεπής σε επιθετική συμπεριφορά, όταν απορρίπτεται ..
Αυτό γίνεται πιο συχνά με θεατρικούς τρόπους εκδήλωσης της διαταραχής της προσωπικότητας της.
Είναι απρόβλεπτη στις διαθέσεις και τις δράσεις της.
Έχει πρόβλημα να υπολογίζει το τι θέλει και που θα σταθεί…
Είναι σε θέση να νιώσει μια βραχυπρόθεσμη λύπη, και θα απολογηθεί αφειδώς αν την περιορίσεις στη γωνιά της.
Ωστόσο, πολύ γρήγορα θα ορθολογικοποιήσει τη συμπεριφορά της και θα επιστρέψει στα παραπάνω οικεία της μοτίβα.
Συχνά της αρέσει ο ήχος της φωνής της, αλλά με ένα τρόπο δεν αρέσει στους άλλους. Είναι λίγο grotesque …
Σ αυτή την περίπτωση θα ασχοληθεί με τις πιο δυσάρεστες λεκτικές συμπεριφορές, υποστηρίζοντας και βρίζοντας περισσότερο απ τους άλλους και χρησιμοποιώντας περισσότερη σεξουαλική γλώσσα απ το μέσο όρο που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι.
Το τελευταίο μπορεί να πάρει τη μορφή σεξουαλικών αστείων…
Η γλώσσα της και η συμπεριφορά της είναι συχνά ανακόλουθες αλλά πάντα στοχεύει σε ένα σκοπό : πως να διατηρήσει την δύναμη της μέσα σε μια αλληλεπίδραση.
Και οι τακτικές της απ την εργαλειοθήκη της, περιλαμβάνουν την κομπορρημοσύνη και τη καυχησιά μέσω της επανεστίασης στο θέμα της συζήτησης, κάνοντας υπερβολικές κινήσεις των χεριών της, μιλώντας δυνατά, και δείχνοντας αδιαφορία «τακτοποιώντας» πράγματα στο σπίτι , όταν οι άλλοι μιλάνε…..
ίσως για λίγο σταματήσει και σε κοιτάξει στα μάτια, όταν της πιάσεις τα χέρια, ιδιαίτερα στις "παλάμες" της...
In the sexual realm
Στη σεξουαλική σφαίρα, η ασυδοσία είναι μια βασική στρατηγική που της επιτρέπει να διατηρεί τον έλεγχο.
Αν σκεφτεί κάποιος ότι η «αρχή του λιγότερο ενδιαφέροντος», μέσα σε μια σχέση έχει τη μεγαλύτερη δύναμη, τότε μπορεί να αποκαλυφτεί κάτι …
«Σου επιτρέπω να αισθανθείς το δώρο του αληθινά να με θέλεις, κάθε φορά που αισθάνομαι ότι χρειάζεσαι να το αισθανθείς»…
ή «ξέρεις τι είναι να βλέπεις την καύλα στα μάτια του άλλου…»
Αλλά αυτή είναι μια νέα και βελτιωμένη εκδοχή της τέχνης της Αποπλάνησης….
Για να μπορεί ότι «κάθε τρείς και λίγο» να σου υπενθυμίζει ότι θα συνεχίσει να έχει
Επιλογές, και να συνεχίσει να σε επιλέγει…
Η σεξουαλική ασυδοσία πάντα θα είναι ένα βασικό συστατικό της συμπεριφοράς της, επειδή πάντα θα ψάχνει για ένα καλύτερο deal .
Την ίδια ώρα που ο partner της θα είναι περισσότερο δεσμευμένος σε κάποια υπόθεση της σχέσης , γίνεται ακόμα πιο πρόθυμη να τον εξαπατήσει, πιθανά επειδή αισθάνεται ότι ξεφεύγει απ τον «πέλεκυ» των υποχρεώσεων της, μέσα στη σχέση και βιάζεται πάντα να πείθει τον partner της να κάνει πράγματα ή να συμμετέχει σε σεξουαλικές πράξεις που αυτός θα απέφευγε κανονικά…
Ξαναθυμήσου την έννοια της ασυδοσίας….
Και όλο αυτό επειδή ο έλεγχος είναι τόσο σημαντικός γι αυτή ώστε μπορεί να χάσει τη γοητεία της εάν αποσταθεροποιηθεί ή βρεθεί σε κίνδυνο.
Η διπρόσωπη συμπεριφορά είναι συχνά η πρώτη ένδειξη για τη λύση του προβλήματος σε σχέση με τον αληθινό χαρακτήρα της.
Θυμώνει τόσο πολύ στην απόρριψη , υπερ-αντιδρώντας σε μικρά και ασήμαντα, και πάντα τιμωρώντας αυτούς που δεν υποστηρίζουν τη μεγαλειώδη εικόνα του εαυτού της.
Κάθε φορά που θα νιώθει ότι την αποστρέφεσαι με κάποιο τρόπο θα βρίσκει τρόπους να σε τιμωρεί και αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με την ίδια την απόρριψη….
ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ......
( Εμεις θα σας τα λεμε με πολλους τροπους...)
Καλημερααααααα
βιβλιογραφία : Liz Green -Apollo `s Chariot
Alexander Lowen : Narcissism denial of the true self

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου