Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

"We're the middle children of history, man."

"We're the middle children of history, man."

"...Έλα, ας διασχίσουμε τη νύχτα. Ας το πάρουμε απόφαση ότι μπήκαμε σε μια θολή περίοδο σύγχυσης και αβεβαιότητας, όπου όλα τα όρια έχουν διαχυθεί και όλα τα δεύτερα νοθεύουνε τα πρώτα. Κι όσο κρατήσει η νύχτα αυτή, ας ακούμε με επιφύλαξη κάθε τραγούδι, κάθε κατηγορία, κάθε έπαινο, κάθε υπόσχεση.
Κι «ας είμαστε αληθινοί ο ένας με τον άλλο, γιατί ο κόσμος, που μοιάζει να απλώνεται μπροστά μας σαν χώρα ονείρων, τόσο ποικίλος, τόσο όμορφος, τόσο νέος, δεν έχει πράγματι μήτε χαρά, μήτε αγάπη, μήτε φως, μήτε βεβαιότητα, μήτε ειρήνη, μήτε βοήθεια για τον πόνο.
Κι είμαστ’ εδώ σαν σε σκοτιδιασμένο κάμπο σαρωμένο από συγκεχυμένους συναγερμούς αγώνα και φυγής, όπου άγνωρες στρατιές χτυπιούνται τη νύχτα"..
( μετάφραση του ποιήματος «Η παραλία του Ντόβερ» από το περιοδικό «Εκηβόλος»)

αυτά περίπου έγραφα ξεκινώντας να σας προετοιμάσω για το uranus square pluto...τότε εκεί πίσω early 2012...
και επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι τα εκλαμβάνουν σαν μοίρα, αυτά ο ψυχολογικός κανόνας λέει όταν μια εσωτερική κατάσταση δεν έχει γίνει συνειδητή, αυτή συμβαίνει εξωτερικά σαν μοίρα...
Και έτσι αυτό συμβαίνει όταν ένα άτομο δεν γίνεται συνειδητό των εσωτερικών του αντιφάσεων, ο κόσμος πρέπει αναγκαστικά να του βγάλει τη διαμάχη για να κοπεί στα αντίθετα μισά...
αναφέρει ο μεγάλος δάσκαλος Yung στο έργο του «Αιών».

Έτσι είμαστε σε μια φάση όπου σύμφωνα με τον Alexander von Schlieffen, αστρολόγο του CPA of London, που «The conditions of freedom, or freedom from conditions?
The Uranus Pluto square from 2012 to 2015 and the pulse of life is changing.
Pluto in Capricorn is demanding a change in the way we structure our lives. Uranus in Aries rebels against any rules that constrict our will to create something new. Pluto does stimulate change, but Uranus will not change according to Pluto's demands. These two planets will square each other seven times between this year and 2015».
Και βέβαια οι οίκοι όπου αυτοί θάναι σε διέλευση, θα μας δείξουν που θα βρίσκεται η αντίστοιχη δράση μας, συνάρτηση των γεγονότων που θα μας προκύψουν, απ τις αντίστοιχες τοποθεσίες που βρίσκονται, και τις ακμές των οίκων που κυβερνάνε.
Και πρέπει να έχουμε μια ολική εικόνα τι σημαίνει αυτό για εμάς, πολιτικά,οικονομικά και προσωπικά, συμπεριλαμβανομένου και όλων των μορφών σχέσεων μας..

Η σύνοδος που ήταν ή εναρξη του κύκλου ουρανού και πλούτωνα, και που σήμερα βιώνουμε το τετράγωνο πραγματοποιήθηκε στα mid sixties,με 3 hits στο ζώδιο της Παρθένου, και σύμφωνα με την Darby Costello,η σύνοδος είναι μοναδική, για τους εξής λόγους :
α.έχουν βρεθεί 30 φορές φορές σε σύνοδο, περίπου σε μια περίοδο 2500 ετών περίπου και
β.ποτέ άλλοτε στο ζώδιο της Παρθένου.
Και έτσι ξαναρχόμαστε πάλι στα 60s,όπου εμφανίστηκε η έναρξη του κύκλου, που έχει τις ρίζες του το σημερινό τετράγωνο.

παρόλο αυτά η αστρολογική γλώσσα του χρόνου "πιάνει" και τα παιδιά που γεννήθηκαν 1975-1982...

Επίσης εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε μερικά πράγματα.

Αυτή η γενιά ονομάστηκε ψυχεδελική,συμπεριλαμβάνω μέσα και το 75-82, και ψυχεδέλεια σημαίνει η σύνθεση τελείως διαφορικών και ονόμοιων περιοχομένων και καταστάσεων στη ζωή.
Και στη μουσική το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο.

Στις καθημερινές ζωές μας φαίνεται να είναι αρκετά επικίνδυνο και ίσως τρελό,
το να φέρνεις μαζί ασυμβίβαστους και αντίθετους ανθρώπους, αλλά ακόμα και ασυμβίβαστες σκέψεις.Δείτε το μεταναστευτικό πρόβλημα και καταλαβαίνετε.
Δείτε ακόμα τις σχέσεις μας κοκ.
Απ την άλλη το κλειδί της ψυχεδέλειας υπήρξε η καλλιέργεια της bisociation, που είναι το κεντρικό θέμα της δημιουργικότητας, που αποβλέπει στην αύξηση της συνειδητότητας, και την αναγνώριση της θέσης του εσωτερικού μας πυρήνα, που σε τέτοιες περιόδους μετατοπίζεται.

Μετατοπίζεται, και για κάποιους εξαφανίζεται ή απαρνείται, μερικές φορές με προφανείς τρόπους,άλλες με πιο αφανείς, άλλες πιο έμμεσα και μερικές φορές πιο μετά.Κάθε πτώση από εκεί απ τον πυρήνα μας, κάθε αμαρτία εναντίον της ίδιας μας της φύσης, ηχογραφείται στο ασυνείδητο, με αποτέλεσμα να περιφρονoύμε τους ίδιους μας τους Εαυτούς μας, αναφέρει ο Abraham Maslow στο έργο του, toward a Psychology of Being.

Ένα απ τα αποτελέσματα είναι η εμφάνιση σχιζοειδών καταστάσεων.
Και ό όρος σχιζοειδής., “refers to an individual the totality of whose experience is split in two main ways : in the first place, there is a rent in his relation with his world and, in the second,there is a disruptive of his relation with himself. Susch a person is not able to experience himself "together with" others or "at home in" the world,but,on the contrary,he experiences himself in despairing aloneness and isolation;moreover,he does not experience himself as a complete person but rather as "split" in various ways,perhaps as a mind more or less tenuously linked to a body,as two or more selves,and so on”, αναφέρει ο γνωστός Ψυχίατρος R.D.Laing.

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα της ψυχεδέλειας, με τη σύνοδο που έγινε στα 60s,βλέπουμε τελείως τις προεκτάσεις της στο σήμερα, που υπάρχει το τετράγωνο, το οποίο ενεργοποιεί την αρνητική πλευρά της Εποχής εκείνης, φτάνοντας να περιγράφουμε με τον καλύτερο τρόπο τι συμβαίνει σήμερα.
Χωρίς να θέλω να υπερτιμήσω το ρόλο τους, γιατί συνεχώς ναρκισσεύονται, η γενιά του 60, όπως και η άλλη η αντίστοιχη του τέλους των 70s, κρατάει τα κλειδιά της λύσης του διλήμματος Uranus square Pluto, στα χέρια της.

Και ναρκισσεύεται γιατί ενστικτωδώς γνωρίζει ότι η σύνοδος που γεννήθηκαν, δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στο ζώδιο της Παρθένου.
ειναι απίστευτο αλλά βρήκα να είναι "κολλητοί" μεταξύ τους αυτές οι δύο γενιές παρόλο τη διαφορά των χρόνων που υπάρχει μεταξυ τους...
"χαιδεύουν" το ναρκισσισμό μεταξύ τους....

Όμως αυτή η γενιά δεν έχει μόνο αυτή τη σύνοδο, έχει και άλλη μια την Saturn conj Chiron opp Uranus conj Pluto.στη γενιά του τέλους των 70s, εμφανίζεται σαν saturn square chiron που ειναι περίπου το ίδιο με επι πλέον την ανακάλυψη του χείρωνα τότε...

Και αυτό είναι το θέμα : Πως θα μεταφέρουν το επαναστατικό πνεύμα της αλλαγής που είναι μέσα τους, και που εκφράζει ο ουρανός και ο πλούτωνας, την ίδια ώρα που είναι ενήμεροι ψυχικά ότι όλοι δρόμοι οδηγούν στην αποτυχία, απ την έλλειψη δύναμης να επηρεάσουν συλλογικά θέματα.
Ότι έχουν μια πικρή ενήμερωση του πόσο εύκολα γίνονται θύματα και αυτό τους υπονομεύει τις ικανότητες τους.
Αυτό και αν είναι σχιζοειδές.

H σύνοδος Saturn and Chiron όμως απ την άλλη, ταυτίζεται εύκολα και πρόθυμα με όλα τους ζωντανούς οργανισμούς που υποφέρουν.
Παράδοξα όμως αυτό το ίδιο μπορεί να μετατραπεί σε μεγάλη δύναμη.
Γιατί μπορεί να συμμετέχουν συναισθηματικά με το βάσανο της μάζας, και να αναγεννηθεί βαθιά compassion, και όταν συνδεθεί με το επαναστατικό πνεύμα Uranus and Pluto,εφοδιασμένο απ το συναίσθημα ότι όλα τα groups των ανθρώπων είναι θύματα απηρχαιωμένων συλλογικών και κοινωνικών δομών πολλά μπορεί να συμβούν……

Σε κάποια επόμενα άρθα, θα προσπαθήσω ξανά να δώσω μεγαλύτερη έμφαση στους αστρολογικούς παράγοντες, για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε όλες τις παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν απ το τετράγωνο αυτό, καθώς και τις πιθανές εκδηλώσεις του στο επίπεδο σώματος, ψυχής και μυαλού.

Για να μπορέσετε να αντέξετε την Απόκαλυψη που έρχεται με βήμα ταχύ στις ζωές σας...
Γιατί φαίνεται ότι ο Θεός μας «αναθεμάτισε» τα προήγουμενα χρόνια σε μια κατάσταση ύπνωσης, για να είμαστε σκλάβοι από μάρκες,ρούχα, καταναλωτικά αγαθά.Γίναμε θύματα της διαφήμισης για να κυνηγάμε αυτοκίνητα, εργαζόμενοι σε επαγγέλματα που μισούμε, για να αγοράζουμε ότι δεν χρειαζόμαστε.

"We're the middle children of history, man."

Δεν περάσαμε κανένα πόλεμο, καμιά μεγάλη ύφεση.
Ο μεγάλος μας πόλεμος είναι πνευματικός.
Είχαμε "στρογγυλοκαθήσει" όλοι στην τηλεόραση και τα media,
και πιστεύαμε, ότι μια μέρα θα γίνουμε όλοι εκατομμυριούχοι,
και η ζωή μας θάταν σαν των θεών, και των αστεριών της rock music.
Αλλά δεν μας βγήκε.
Και το «μπαλάκι» το πήραν τα παιδιά μας, η γενιά των 20 σήμερα.
Σπείραμε ανέμους θα θερίσουμε θύελλες.
Σιγά –σιγά το μαθαίνουμε αυτό το γεγονός,
και τα τετράγωνα Uranus and Pluto συντελούν πολύ σ αυτό.
Βγαίνουμε σιγά- σιγά απ ο μεθύσι μας, που τελειωμό δεν είχε……

Δυστυχώς όμως κάποιους τους "ρούφηξε" είτε μεταφορικά είτε αληθινά.....

να έχετε ενα όμορφο βράδυ....
:) ♥

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου