Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Η Αγνοια ειναι Θεραπευσιμη -Η Ηλιθιοτητα ανιατη

Η Αγνοια ειναι Θεραπευσιμη
Η Ηλιθιοτητα ανιατη
Frank Zappa

after dark : THE GREAT URANUS SQUARE PLUTO
as above so below : A Rose by any other name : τα πιο Ψυχοπαθολογικά χρόνια του 21ου αιώνα...

ΣΤΗΝ ΕΦΕΤΕΙΝΗ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΑΝ ΕΝΑΣ ALL TIME CLASSIC WATERY TYPE, είχα ένα ρόλο :
NA ΕΡΩΤΕΥΤΩ μήπως και μπορούσα να αποκωδικοποιήσω τους ψυχοπαθείς....
αφού ζω χρόνια δίπλα τους,
και αυτο κάτι λέει και για εμένα...
με την ίδια λογική ότι και οι ψυχίατροι "τρώνε" τις πιο πολλές ώρες της ζωής τους με τους ασθενείς τους...
και αυτό κάτι λέει και γι αυτούς...
Γι αυτό επειδή θα σας χρειαστεί να ξεχωρίζετε ψυχοπαθείς και βαμπίρ,
γιατί μεταξυ μας είναι το ίδιο
απλά τα βαμπιρ είναι οι επιτυχημένοι ψυχοπαθείς...
τους αλλους συνήθως "μπαγλαρώνουν"...

αυτά δεν πρόκειται να τα ξαναβρείτε...
ούτε είναι εύκολη η ανίχνευση τους...
κρατείστε μια αναπνοή και προχωράτε....
Γνωρίζοντας κάτι απ τα παρακάτω που θα διαβάσετε,μπορεί να διαβείτε το "Ρουβίκωνα" που ονομάζεται 2015....
όχι θάναι τελειωτικά τόσο δύσκολο,
που ότι και να ακούσετε fortget it....
διαφορετικά θα ζήσετε το πέρυσι ...κοκ....

ΠΑΜΕ ΜΑΕΣΤΡΟ : AFTER DARK ....

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά ενός ψυχοπαθή ;
Πώς μπορεί ένα άτομο να γίνει ένας ψυχοπαθής;
Υπάρχει η περίπτωση να γίνει ένας ψυχοπαθής και αυτό να είναι κρυμμένο μέσα στον κάθε ένα από μας;
Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά ;

Η Liz Greene στο υπέροχο βιβλίο της The Dark of the soul : Psychopathology in the horoscope, ξεκινάει από μια γενική προοπτική που την οδηγεί σε πιο ιδιαίτερες και συγκεκριμένες περιοχές, η δασκάλα μας Liz, κάνει διερεύνηση σε ψυχολογικές και αστρολογικές υπογραφές που συνδέονται συνήθως με ψυχοπαθητική συμπεριφορά.

Απο ψυχολογική προοπτική και σύμφωνα πάντα με τις απόψεις της, οι οποίες έχουν στηριχτεί στη θαυμάσια δουλειά του James Masterson : the Narcissistic and borderline Disorders, οι διερευνήσες τους έχουν δημιουργήσει μια λίστα, που προσπαθεί να εντοπίσει τα χαρακτηριστικά του ψυχοπαθή και με την προυπόθεση ότι ισχύουν όλα τα χαρακτηριστικά και όχι το καθένα επιμέρους...

1.η Γοητεία του/της : η γοητεία εμφανίζεται σε όλες τις κλινικές λίστες που περιγράφουν τη ψυχοπαθητική συμπεριφορά, γιατί αυτό είναι το χαρακτηριστικό μέσο με το οποίο η ψυχοπαθητική προσωπικότητα πλοηγεί τις κοινωνικές καταστάσεις.
2.Μεγαλοπρεπή αίσθηση της εαυτο-αξίας.Το δεύτερο χαρακτηριστικό της λίστας είναι μια μεγαλοπρεπή αίσθηση της εαυτο-αξίας.Μπορούμε επίσης να την ονομάσουμε ''φούσκωμα" (inflation).Συνήθως η inflation συνδέεται με τον κλινικό ναρκισσισμό, ο οποίος μπορεί να μας δώσει μια υπόδειξη των βαθύτερων ψυχολογικών δυναμικών, όπως αυτές εργάζονται κάτω απ την επιφάνεια, ενός ψυχοπαθή....
3.χαλαρές άμυνες στα όρια (low boredom threshold)...borderline προσωπικότητες, που είναι αποκομμένοι απ τον εαυτό τους, γιατί μέσα τους μπορεί να μεταφέρεται αβάστακτος πόνος...αυτό έχει ολέθρια αποτελέσματα, του να μην τελειώνουν αυτό που αρχίζουν, γιατί η δυστυχία αντικρύζεται στην εσωτερική διαμάχη,καθώς φτερουγίζουν απο ενδιαφέρον σε ενδιαφέρον και απο άνθρωπο σε άνθρωπο..
4. παθολογικά ψέμματα.....
και φυσικά ψέμματα ,λέμε όλοι και όλες αλλά εκεί εξυπηρετούν κάποιο σκοπό προστασίας του εαυτού μας.
Φυσικά εδώ υπάρχει κάτι διαφορετικό : δεν εξυπηρετούν κάποιο σκοπό.
5.conning (εξαπάτηση).Αυτού του είδους η εξαπάτηση Conning, που προέρχεται απ το όριο confidence artist, και σημαίνει την ικανότητα να αποπλανεί κάποιος τους άλλους ανθρώπους για να πιστεύουν τα παθολογικά του ψέμματα και τις απάτες του.Και φυσικά το επιτυχές conning χρησιμοποιεί και το όπλο της γοητείας.
Και βέβαια όλα αυτά δεν αποσκοπούν μόνο για προσωπικό κέρδος, αλλά και απ την ευχαρίστηση του να κάνεις κατεργαριές στους άλλους, τρελλαίνοντας τους.
6. Έλλειψη τύψεων...Ένα απ τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της λίστας.
Οταν πληγώνουμε κάποιον αισθανόμαστε άσχημα γι αυτό...συνήθως επίσης μια άσχημη συμπεριφορά έχει να κάνει για λόγους εκδίκησης αλλά στην περίπτωση των ψυχοπαθών, παρόλο που φαίνεται ένας τέτοιος τόνος, δεν υπάρχουν τύψεις γιατί δεν υπάρχει compassion για τους άλλους.
7.Έλλειψη συναισθηματικής κατανόησης.Αυτό το χαρακτηριστικό θα μπορούσε να "κολλάει" με την αναλγησία και τις τύψεις.Ίσως να ανήκουν στο ίδιο πακέτο, αλλά είναι κύρια καθημερινές συναισθηματικές διαταραχές.
8.Παρασιτικό lifestyle....είναι ότι καταλαβάινετε...απλά μπορεί να συνδέεται με την μεγαλοπρεπή αίσθηση της εαυτοαξίας, και η στάση τους να είναι : γιατί πρέπει να εργαστώ όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι, που είναι και βαρετοί και κατώτεροι σε σχέση με μένα...
9.Έλλειψη Αυτοελέγχου.Εδώ συμπεριλαμβάνονται χαρακτηριστικά όπως οριακή παρορμητικότητα και η ανικανότητα να υποφέρεις την απογοήτευση και την αποτυχία.
10.Έλλειψη σύνδεσης και συγγένειας.Μπορεί να φαίνεται ότι σαν προφανές απ τα προηγούμενα, αλλά πρέπει να τονιστεί η ανικανότητα τους να σχηματίζουν κλειστές σχέσεις, γιατί αυτές είναι πιθανές όταν υπάρχει συναισθηματική κατανόηση.
Ότι εμφανίζεσαι σαν σύνδεση σ αυτούς, είναι ένας χειρισμός για ναρκισσιστική ικανοποίηση.To sex χρησιμοποιείται απ τους ψυχοπαθείς σαν μέσο χειρισμού, αν και η ασυδοσία τους συνήθως είναι ένας τρόπος ζωής-εκτός και αν υπάρχει ολοκληρωτική ανικανότητα-πράγμα όχι ασυνήθιστο.
11.η αποτυχία του να αναλαμβάνουν και να αποδέχονται τις ευθύνες τους.
Αυτό είναι κάτι πιο μεγάλο απ το παρασιτικό lifestyle,γιατί ζητάει απ τους άλλους να πληρώνουν συνεχώς για το οτιδήποτε.
Το θέμα δεν είναι μόνο ότι αρνούνται τη συμπεριφορά τους την ίδια, αλλά φαίνεται να είναι μη ενήμεροι απ αυτή...
Θα προσθέσω και έναν προσωπικό λόγο, απ την 20ετή εμπειρία μου, με αυτά ...
την επέλαση του Κακού...
τη γοητεία του κακού, που έχουμε αναφερθεί πολλές φορές και θα επανέλθουμε.......

Δεν νομίζω να έχετε παράπονο : σας τους έδωσα...δεν αναγνωρίζετε τους πολιτικους που σας κυβερνάνε σ αυτή τη λίστα...?
Καλό κουράγιο και καλή μάθηση...τότε μονο το 15 θα είναι μια χρονιά υπέροχη
για εσάς....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου