Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

party time

.. Ως πολίτης οφείλω ν’ αναρωτηθώ: Τι είναι αληθές; Τι είναι ψευδές;» Χάρολντ Πίντερ

Από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου 2015 και κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στις 20:00, στο Θέατρο Από Μηχανής, ο Γιώργος Κιμούλης θα παρουσιάσει το έργο του Χάρολντ Πίντερ «Party Time».
Αλλά ως πολίτης, δεν μπορώ!

«Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο τι είναι «πραγματικό» και στο τι είναι «μη πραγματικό». Ούτε ανάμεσα στο τι είναι αληθές και στο τι είναι ψευδές. Νομίζω, πως δεν είναι απαραίτητο να είναι κάτι ή αληθινό ή ψευδές. Μπορεί να είναι και τα δύο: και αληθινό και ψευδές. Πιστεύω πως αυτοί οι ισχυρισμοί έχουν κάποιο νόημα και μπορούν να εφαρμοστούν στη διερεύνηση της πραγματικότητας μέσω της τέχνης.
Χάρολντ Πίντερ Χάρολντ Πίντερ

Έτσι, ως συγγραφέας, τους υποστηρίζω. Αλλά ως πολίτης, δεν μπορώ! Ως πολίτης οφείλω ν’ αναρωτηθώ: Τι είναι αληθές; Τι είναι ψευδές;»

Παίζουν: Αναστασία Κατσιναβάκη, Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Κοτσαρίνης, Ντέπυ Μαλλιαρού, Ισιδώρα Μπουζιούρη, Ελπίδα Μπραουδάκη, Αρετή Ντάλιου, Στάθης Παναγιωτίδης, Βασίλης Πουλάκος, Γιώργος Στριφτάρης, Χρήστος Συριώτης, Ειρήνη Τσάβα.

Παίζουν: Αναστασία Κατσιναβάκη, Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Κοτσαρίνης, Ντέπυ Μαλλιαρού, Ισιδώρα Μπουζιούρη, Ελπίδα Μπραουδάκη, Αρετή Ντάλιου, Στάθης Παναγιωτίδης, Βασίλης Πουλάκος, Γιώργος Στριφτάρης, Χρήστος Συριώτης, Ειρήνη Τσάβα.

υγ : πήγα και την είδα...μια απίστευτη παράσταση που θα σε "επαναφέρει" στο επίπεδο του πολιτικού όντος...το έλεγε και ο Αριστοτέλης : ο άνθρωπος είναι ένα πολτικό όν, πρώτα απόλα ...Το ψυχογράφημα του νεοφιλελευθερισμού και του Θατσερισμού, είναι μπροστά σας...

και επειδή πήρα πτυχιο στα Οικονομικά αναλύοντας στην πτυχιακή μου όλα τα παραπάνω με οικονομικούς όρους, ήδη απ τα mid80s...

αυτό που με ενδιαφέρει ειναι πόσο Τεχνη είναι όλο το παραπάνω....
ο σπουδαίος Γιώργος Κιμούλης σκηνοθετεί as dj, αλλάζοντας το σκηνικό με flash back επάνω στο glamorous και απ την άλλη στο σκοτεινό και το real...
και όπως λέει και ο ιδιος : " Ότι από τη στιγμή που αδιαφορούμε για τους άλλους
και οι άλλοι θα αδιαφορήσουν για εμάς. Και ότι δεν είναι δυνατό επειδή μας είπαν κάποιοι πως αρκετά ονειρευτήκαμε, πρέπει κι εμείς να πάψουμε vα έχουμε όνειρα.
Τα τελευταία χρόνια κλείσαμε το φως του ονείρου, γίναμε φανατικοί ενός ψευδορεαλισμού και περιμένουμε το βράδυ να δούμε κάποια όνειρα στον ύπνο μας. Από τη στιγμή όμως που σταματήσαμε να βλέπουμε όνειρα με ανοιχτά μάτια, δεν πρόκειται να τα δούμε με κλειστά."

Τώρα εγω τι να πω Γιώργο...αυτά γράφω τόσα χρόνια απο εδώ με τη δικό μου τρόπο και τη δική μου φόρμα, daydreaminhealing το λέω...
Φυσικά και θα πρέπει όχι μόνο να πάτε αλλά να κάνετε συλλαλητήριο καλλιτεχνικό....
και κάποιες φορές τρόμαξα με τον εαυτό μου που έχω επιτρέψει να συμβαίνουν όλα αυτά..
όπως θα το πάθετε και εσείς .....

:) :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου