Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Mars stationary : nothing is over and never too late ...: You Can't Always Get What You Want… …but sometimes, you get what you need....

Mars stationary : nothing is over and never too late ...: You Can't Always Get What You Want…

…but sometimes, you get what you need....

Οποιος και οποια εχει μελετησει στοιχειωδως την Ψυχολογια του Carl Yung, δεν εχει παρα να σταθει σε μια νεα μορφη χαρτογραφησης της Ψυχης, που συνοψιζεται στα εξης :

1.Η Επιφανεια (ego-Συνειδητοτητα)
2.η κατοικισιμη εσωτερικη περιοχη, εκει που βρισκονται τα ψυχικα μας complexes.Για οσους ασχολουνται με την αστρολογια εκει θα βρεις τα διαφορα aspects patterns που κανουν οι πλανητες ή οι θεοι, όπως είναι τα γεωμετρικα σχηματα στον ουρανο της ωρας της γεννησης μας.
πχ : t-square,grand cross,finger of god,grand trine,stelliums κλπ…
3.Τα ορια της ψυχης, όπως είναι τα αρχετυπα, τα ενστικτα και η σχεση μας με το Συλλογικο Ασυνειδητο.
4. Αυτό που αποκαλυπτουμε στις σχεσεις μας με τους αλλους και αυτό που κρυβουμε με επιμελεια, (Persona και Shadow).
5.O τροπος μας για επικοινωνια με τα πιο βαθια στρωματα της ψυχης μας, όπως είναι η anima και ο animus.
6.Το υπερβατικο κεντρο της Ψυχης μας προς την Ολοτητα, (αυτό που ονομαζει ο Yung Εαυτο).
7.Την Εμφανιση του Εαυτου, σαν μια πορεια της Εξατομικευσης μας…

Όλα αυτά συνδεονται μεταξυ τους με την Ψυχικη μας Ενεργεια ή συμφωνα με τη θεωρια του Freud την libido.Οι διευθυνσεις της μετακινησης της ψυχικης μας ενεργειας γινεται με δυο τροπους :
regression και progression.
Στην φαση progression η libido χρησιμοποιειται για την προσαρμογη μας στις απαιτησεις της ζωης και του κοσμου.Καθε προσωπο χρησιμοποιει αυτή τη libido για να λειτουργει μεσα στον κοσμο και να μπορει να την ξοδεψει στις επιλεγμενες του δραστηριοτητες.
Ετσι ο καθενας μας δοκιμαζει την ζωη σαν μια θετκη ροη της ψυχικης του ενεργειας.
Όταν όμως καποιος ή καποια αποτυγχανει σε μια σημαντικη δοκιμασια ή εξεταση στη ζωη του ή βρισκεται στο χειλος της αβυσσου σε ένα θεμα ή χανει έναν αγαπημενο συντροφο, έναν ερωτα, τοτε η progression της libido σταματαει και η ζωη παυει την ορμητικοτητα της προς τα εμπρος, και η ροη της ενεργειας αντιστρεφει τη διευθυνση της.
Αυτη εισερχεται μεσα σε regression και εξαφανιζεται μεσα στο Ασυνειδητο, οπου ενεργοποιει τα complexes.
Θα μπορουσαμε να αναλυσουμε τα complexes από Φρουδικη αποψη, που είναι ταυτοσημα με τις αδυναμιες και τις αμυνες μας,αλλα και από Γιουγκιανη που είναι ένα ολοκληρο ενεργειακο δυναμο που μοιαζει με φορτιστη, όπως φαινονται και απ τα aspects patterns ενός αστρολογικου χαρτη, αλλα δεν είναι της παρουσης αυτό.

Όταν λοιπον ενεργοποιει τα complexes μια regression φαση της libido μας, μπορει να σχισει και να κομματιασει συστατικα της ψυχης που καποτε ηταν ενωμενα και τωρα γινονται εμπολεμα αντιθετα.
Βεβαια όλα εξαρτωνται απ το τι ΕΓΩ διαθετει το καθενα προσωπο, που είναι συναρτηση της συνειδητοτητας του, και αυτό το “εγω” εχει ένα set αρχων και αξιων και το Ασυνειδητο αναλαμβανει τελειως την Αντιθετη Θεση.

Ετσι το προσωπο αιωρειται από μια εσωτερικη διαμαχη και σιγα- σιγα βρισκεται σε κατασταση παραλυσης.
Κατα τη διαρκεια της progression libido οι πολικοτητες ισορροπουν μεταξυ τους μεσα στον εαυτο και αυτό αναγενναει ενεργεια που αυτή μπορει και μετακινειται προς τα εμπρος.Ετσι καποιος μπορει να νιωθει μεσα του ότι μερικα πραγματα αντιμαχονται μεταξυ τους, αλλα εχει έναν τροπο να προσαρμοζεται στην πραγματικοτητα.
Στη φαση της regression της libido, απ την άλλη, η ροη της ενεργειας πηγαινει πισω στο ψυχικο συστημα και γινεται μη διαθεσιμη για τις καταλληλες προσαρμογες που απαιτουνται.

Οταν εμφανιζονται οι πολωσεις, αυτό σε κανει κομματια, γιατι αναπτυσσονται οι πιο αγριες μορφες αμφιθυμιας που δημιουργουν παραλυση στη ζωη.

Μια στασιμοτητα ακολουθει, το ναι και όχι ακυρωνει το ένα το άλλο, και κανενας δεν μπορει να μετακινηθει…
(εδω δεν ειμαστε ? )

Ψυχικη Ενεργεια και libido ελπιζω να καταλαβατε ότι κυριως συμβολιζονται απ τον Αρη και τις οψεις του και το ζωδιο που κατεχει.
Βλεπετε το ρολο του, του ποσο σημαντικος είναι στο δεσιμο των ψυχικων συστατικων και της διαδρομης που εχει μεσα στην Εσωτερικη Γεωγραφια της Ψυχης.
Απλα χωρις Αρη δεν ζεις.Εισαι ένα ζωντανο φαντασμα που δεν μπορει να κανει τιποτε.

Το σημαντικότερο γεγονός αυτης της χρονιας ήταν ο αδιορθωτος Αρης που θα ξοδευσει μιση χρονια, στο μισο από ένα ζωδιο,(15 μοίρες) του ζωδιακού! Όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές θα περάσει πάνω απ την ιδια μοιρα.Αρχης γενομενης από το Γεναρη που μας περασε..

Την βρισκετε και εκει θα δειτε τι οψη κανει με καποιο γενεθλιο πλανητη σας και μπορειτε να διαισθανθειτε που ακριβως θα εστιαστουν οι πολεμικες σας επιχειρησεις.

Ο Αρης είναι ενας διπλος διδυμος της Γης, αφου κανει δύο χρόνια και δύο μήνες γύρω από τον Ήλιο, ενώ η Γη έχει μια πληρη περιστροφη σε ενα χρονο.
Αυτή η εγγύτητα εχει ως αποτέλεσμα μια ανωμαλία σε σχεση με τα αλλα πλανητικά οπισθοδρομα υποδειγματα και που είναι τόσο ρυθμικά που ενσωματωνονται στον ψυχισμό μας.
Αν και όλες οι αναδρομοες στασεις και οι κατευθυνσεις είναι σίγουρα δραστηριες και γεματο γεγονοτα , δεν έχουν όλοι τον ίδιο «παράγοντα σοκ" που ο Άρης ανάδρομος έχει.

Υπαρχει μια ομορφη συγχρονικοτητα με το θεο Αρη στη φυση του, στη μυθολογια του και την αστρολογικη του συμπεριφορα.
Εμεις δεν μπορουμε να υπολογισουμε και να μετρησουμε το πως ο Αρης θα συμπεριφερθει.
Γιατι ο Αρης είναι η ικανοτητα μας, στο πως σηκωνομαστε απ το κρεβατι μας και πως ντυνομαστε και κανουμε κατι !

Ταδε εφη η θαυμασια Δασκαλα μας Erin Sullivan, που στην πολυπλευρη αποστολη της σ αυτόν το ρολο της σαν Αστρολογος, στην προσωπικη παροχη της με συμβουλες στη γενεθλια αστρολογια αφενος, καθως και στην εργασια της με τις διελευσεις των γεγονοτων στην παγκοσμια αστρολογια αφετερου, βλεπει πολλες συγκινησιακες,αρχεγονες και ανεξέλεκτες διαθεσεις.
Που εμφανιζονται γεγονοτα σαν αποτελεσματα όταν συνηθως ο Αρης είναι αναδρομος.

Σημασια εχει ότι ο Αρης είναι ηδη στη σκια του απ τις 18/2 εως στις 29/8, κατι που σημαινει ότι πρεπει να ειστε ιδιαιτερα προσεκτικοι σε ποιου ειδους πολεμικες και εμφυλιακες αναμετρησεις εχετε σκοπο να εισελθετε…
επισης να δειτε στο ωροσκοπιο σας, σε ποιο σταδιο του κυκλου του βρισκεται...ειναι σημαντικο αυτο, για να δειτε τι ακριβως θα κατεδαφιστει ή ποια νεα εναρξη επιχειρησεων σας περιμενει...

Τελος, Βλέποντας το σπίτι του Άρη σου, μπορείς να τρομάξεις :
να δείς πόσο αχρησιμοποίητος είναι...
και αυτό που μας διαφεύγει είναι ότι κυβερνάει τουλάχιστον τέσσερα σπίτια...
Το πρώτο και το όγδοο, σαν natural ruler, και τα ζώδια του κριού και του σκορπιού, συν ότι έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τη Σελήνη και υπηρετεί τον Ήλιο σου...
όλο σου το χαρακτήρα δηλ.
Για να γίνεις πιο δραστήρια, πιο ενεργητική πρέπει να δώσεις έκφραση σ αυτή την ενέργεια απ την κατοικία που τον έχεις μπλοκάρει, βελτιώνοντας υγεία και ζωτικότητα,για να παίρνεις αυτό που θέλεις, ενθυμούμενη και ενθυμούμενος μερικά απλά πράγματα :

Άλλο assertive και άλλο aggressive …
αλλα πρεπει πρωτα απολα να μαθεις να λες ΟΧΙ....
σε αντιθεση με το Δια που ειναι η ικανοτητα σου να λες ΝΑΙ...

Στο Δεντρο της Σοφιας της Kabbalah ο Αρης συμβολιζεται από τον Geburah , είναι η μουσικη νοτα sol και είναι η Πυλη της Συνειδησης με την Transpersonal Συνειδηση που θα μπορουσε να την ονομασουμε και Αορατη Γνωση.Ενα ειδος παθητικου συναισθηματος που οδηγει από τη Δυναμη, στην Πειθαρχια και την Αυστηροτητα και από εκει στην τελικη κριση πριν εισελθεις σε αορατες περιοχες περαν του ego σου…
Ολο αυτό από το Γεναρη είναι κονιορτοποιημενο.
Στο ιδιο μηκος Ψυχης, που εχει να κανει με πυλη της Συνειδησης με την Transpersonal Συνειδηση πριν ανεβουμε οκταβα βρισκεται o Chesed ο αντιστοιχος του Δια, είναι η μουσικη νοτα Fa ,ένα ειδος ενεργητικου συναισθηματος Ευλογιας της Αγαπης, η οποια στο χορο των πλανητων βρισκεται σε πολωση με τον Ποσειδωνα, κατι που σημαινει ότι ο Divine Self, ο Θεος , μουσικη νοτα Do, πολωνει τα θεματα Ελεους και Αγαπης δεν αφηνει περιθωριο να ηρεμησουν οι κοσμοι.Αν το βλεπαμε αλλιως η κορυφη της Ιεραρχιας, o Crown εμποδιζει την ενεργεια από την Αγαπη του Ελεους με τελικο αποτελεσμα την Συγχωρεση.
Ολα αυτά μεχρι το Σεπτεμβρη δεν προκειται να αλλαξουν καθολου με αποτελεσμα να ειμαστε απελπιστικα στο ιδιο σημειο με επι πλεον την κουραση : τα ιδια και τα ιδια που παιρνει διαστασεις χρονιας μαστιγας…

Ετσι καθισταται κατι παραπανω από επειγουσες η ερμηνεια των παραπανω σε ψυχολογικες συμβουλες :

1. Η υγιής διεκδικητικότητα υπηρετεί μια προστασία ενάντια σε αρπακτικές επιθέσεις...
2.Η υγιής διεκδικητικότητα μπορεί να γίνει επιθετικότητα εαν είναι μια θετική παρόρμηση προκειμένου να κυριαρχήσεις στον εξωτερικό κόσμο....
μην το μπερδέψεις με τις ματαιοδοξίες σου....
γιατί είναι μια δύναμη βαθιά εσωτερικά μας, που συντηρει την ορμή και την ώθηση να μάθεις νέες δεξιότητες και ικανότητες...
3. Η υγιής διεκδικητικότητα είναι η βάση για να επιτύχεις ανεξαρτησία και να απελευθερωθείς απ αυτούς που προέξουν και σε υπερ- προστατεύουν στη ζωή σου...
Αλήθεια το θέλει αυτό κανένας για σένα ?
4. Η υγιής διεκδικητικότητα μας προικίζει, αντίθετα απ την Αφροδίτη που δίνει μανγητική γοητεία και πως ελκεις συνεπως τους αλλους, με τη θέληση να ξεδιπλώσουμε περισσότερο αυτό το οποίο είμαστε, και να αυξηθούμε μέσα σ αυτό που έχουμε στόχο να γίνουμε...
αυτό και αν δεν σε βοηθάει κανένας...
μπορεί να σας βοηθάνε να "καταπίνετε" όλο το ενδεχόμενο σας, και να γεμίζετε
απο θυμό και οργή....

Να τα πουμε και σε ποιητικη κλιμακα μηπως καταλαβαιτε ότι το καλοκαιρι που βιωνουμε θα παιζει από επιθετικοτητα σε εφιαλτη….και από σταυρωμα σε κυνικοτητα …
Και όλα αυτά στο ψυχολογικο επιπεδο που αν ζειτε στην κατωτερη φυση του εαυτου σας θα τα κανετε καθημερινοτητα..

Λοιπον :
Θυμάσαι τις νύχτες ? Για να σε κάνω να γελάσεις περπατούσα πάνω στο γυαλί της λάμπας."Πως γίνεται αυτό ?" ρώταγες. Μα ήταν τόσο απλό αφου μ αγαπούσες....
(Τ.Λειβαδίτης)
Αν η αγάπη έχει πλέον χαθεί,
μη τη γυρέψεις ίσως να 'ρθεί να σε βρεί
μα εγώ θα φύγω, όσο πιό μακριά
για ότι αγαπήσαμε είναι πλέον αργά....

και παρόλο ο Jose Raul Capablanca
Κουβανός σκακιστής...
ναι ξέρω και απο σκάκι
εκτός ότι παίζουν οι φίλοι μου
αφού μια τέτοια παρτίδα είναι η ζωή μου

"Εκείνος που θέλει να τελειοποιείται,
πρέπει να βλέπει τις ήττες του σαν μαθήματα" ...

για μένα,
Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να τρελαθείς
υπάρχουν και άλλοι τόσοι για να λες υπομονή
όμως για μένα είναι αργά να τρελαθώ
και είναι ακόμα πιο αργά να κάνω υπομονή...
και δεν αντέχω πολλές φορές κανένα και καμιά
κρατώντας τις δικές μου αναμνήσεις απ τις πιο
δυνατές στιγμές μου, που είναι μυστηριακές
και εσωτερικές....
και τότε χαλαρά με χαιδεύει η ανάμνηση
και σταθερά μου ψιθυρίζει...
Σκοτώσαμε το χρόνο για να σ' αγαπώ
περισσότερο....
εγώ τη νυχτα και εσύ τη μερα
αγαπημένη μου...
και επειδή ο χρόνος είναι αθάνατος
ένα σου ζητάω αγάπη μου
πρέπει να τον προσέχουμε το χρόνο
γιατί μπορεί να καταστρέψει τα λόγια μας
και χωρίς τα λόγια μας
ακούγεται μόνο ο θόρυβος του σύμπαντος
στην κινηση του...
αυτό μπορεί μόνο να κάνει γιατί τα σώματα μας
με Ένα φιλί απ το κρασί που πίνουμε
εμείς θα εξαφανιστούμε ...
και θα χαθούμε μέσα στη Ψυχή
απο όπου ήρθαμε....με ονειρα γλυκα…

Καλημεραααα και να εχετε μια ομορφη μερα ολη μερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου