Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Δύναμη είναι να ξεπερνάς τα όρια σου

ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΟΥ….

Να υπενθυμίσουμε ότι η στρατηγική και η επινοητικότητα είναι τα «κλειδιά» που θα εργαστείτε μέσα απ τους ισχύοντες αγώνες σας.
Συνεχίστε.
Η πραγματικότητα είναι να οικοδομηθεί κάτι.Και ότι φαίνεται δύσκολο τώρα, αξίζει πολύ που η πίεση του παρελθόντος το έφερε μπροστά σου.
Και ότι φαίνεται ότι θα καταστραφεί στην επόμενη θύελα είναι πολύ περισσότερο ανθεκτικό απότι νόμισες.
Γιατί είναι κομμάτι του μεγάλου σχεδίου,έχει έμπνευση και αίμα, ιδρώτα και δάκρυα.
Δηλ.ότι ακριβώς μας χρειάζεται να οικοδμήσουμε κάτι σταθερό, μακροχρόνιο και διαρκές.
Προς τι το άγχος λοιπόν ? οι παράμετροι της δημιουργικότητας σας δόθηκαν.

Η Αστρολογία όσο εξελίσσεται φέρνει και τους άλλους θεούς και θεές στην επιφάνεια της ζωής μας, όπως είναι η Αθηνά, η μόνιμη παρέα των ηρώων, αυτή που κυβερνάει την αλλαγή στην κουλτούρα μας, αυτή που μας δίνει την έμπνευση και την στρατηγική.Όπως είναι και η Δήμητρα που με την επινοητικότητα της και τις αλχημικές της διεργασίες, αφού σχετίζεται με το σιτάρι, θα την βρούμε πολύ σύντομα μπροστά μας.
Κάνοντας μια γωνία με τον Άρη σε σύνοδο στο ζώδιο του Ζυγού, θα αποτελέσει μέρος του μακροχρόνιου Uranus square Pluto, θα μας φέρει αντιμέτωπους με συγκλονιστικά νέα γύρω απ τη χρήση της ενέργειας και μέσα σ αυτή συμπεριλαμβάνεται και το sex.

ας πάμε για μια mini μηνιαία κατάσταση των ζωδίων που είναι ο τρόπος που λειτουργούν οι ψυχικές μας ενέργειες, όπως τα χρώματα στις ζωές μας.

Κριός : την ίδια ώρα που μέσα σου ψάχνεσαι για να ανακαλύψεις ποιες είναι οι αξίες σου, δεν λέω το σταθερές γιατί είναι ξένη έννοια η σταθερότητα για σένα αυτή την εποχή, η ώθηση του να συνδεθείς με ένα φιλικό και εγκάρδιο τρόπο που θα υποστηρίξει την προσδοκούμενη επιτυχία σου, «σκοντάφτει» και αυτό οφείλεται σε ένα συναίσθημα εξάρτησης που σε διακρίνει, αλλά και στην υπερβολική ειλικρίνεια σου η οποία δεν «γεφυρώνει» διαφορές αλλά τις μεγαλώνει …
Α, και κάτι άλλο stop οι βροντώδεις εκδηλώσεις συναισθήματος γιατί τόσο καιρό «βράχνιασες» και κανένας δεν άκουγε…

Ταύρος : αυτή τη στιγμή η εστίαση σου προσανατολίζεται στο πως εκτιμάς τον εαυτό σου, μέσα στον κόσμο, στο πως υπολογίζεις και τι σου αρέσει να κάνεις στην εργασία σου και στα παιγνίδια που παίζεις με τους ανθρώπους που αγαπάς και είσαι σε επαφή…Γιατί τώρα σου «συγκρούονται» οι μοντέρνες και οι προοδευτικές απόψεις στις συναισθηματικές σου σχέσεις με το οτιδήποτε ιδιόρρυθμο και εκκεντρικό σε διακρίνει…
Μια βόλτα από μια γκαλερί, μια έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας, άντε ένα βιβλιοπωλείο, μπορεί να δείς την Αφροδίτη να σου «κλείνει το μάτι» και να σου φέρει το σπόνσορα που ψάχνεις.Θα τον βρείς, σταμάτα να έχεις νευρικότητα γι αυτό.

Δίδυμοι : Αυτή την εποχή σε διακρίνει αφοσίωση σε κάτι…-είναι δυνατόν ?-
ναι είναι …και όλα αυτό επειδή υπάρχει αυτοέλεγχος στη συναισθηματική σου ζωή, που προέρχεται από μια σύνδεση με ώριμους partners, οι οποίοι έχουν κερδίσει την εμπειρία τους στη ζωή.Αλλά υπάρχει ένας κίνδυνος : να σε κατακλύσουν παλιομοδίτικες απόψεις και τότε να αρχίσεις εύκολα να επηρρεάζεσαι απ τις σκέψεις των άλλων που θα σε οδηγήσουν στο να μην έχεις καθόλου ενέργεια για δράση.
Και όχι μόνο αυτό, μια φορά είπες να δείξεις υπερβολικό αυτοέλεγχο και ένα mater of fact θα σε κάνει να κινδυνεύεις να βρεθείς από απογοήτευση σε ξαφνικούς χωρισμούς με πρόσωπα που νόμιζες ή ένιωθες ότι σε στήριζαν.


Καρκίνος : Βρίσκεσαι με ένα «κλειδί» στο χέρι σου, που λέγεται : ανταμοιβή όλων των προσπαθειών σου τον τελευταίο χρόνο.Το θέμα με σένα είναι ότι είσαι καλά σε σχέση με τους άλλους, και δεν ξέρεις πώς να το οδηγήσεις.Αυτό δεν θα πρέπει να σε οδηγήσει σε καμιά περίπτωση να επιβάλλεις τις γνώμες σου επάνω στους άλλους.
Ίσα –ίσα είναι τρομακτική ευκαιρία για συνεργασίες που θα βάλουν θεμέλια για ένα μελλοντικό οικονομικό ξεδίπλωμα που μπορεί να κάνει τους άλλους να «τρίβουν» τα μάτια τους.Υπάρχει ένα πρόσωπο που κυριολεκτικά «λιώνει» για σένα το οποίο το αγνοείς ή δεν σου έρχεται καθόλου στο μυαλό αλλά η ομορφιά για σένα είναι στραμμένη αλλού.

Λέων : έχεις διανύσει περίοδο hard working, και το αίσθημα της πραγματικότητας που έχεις κατακτήσει νιώθεις ότι σε έχει «φτάσει» στα όρια των αντοχών σου.
Όπου οι προσπάθειες σου ήταν ακούραστες και συνεχείς θα βλέπεις τις πρόοδο σου και την εκτίναξη των φιλοδοξιών σου.Είσαι στραμμένος full στα επαγγελματικά σου, εκτός και αν είσαι γυναίκα που απορείς ακόμα με σένα, πως κατόρθωσες και συγκεντρώθηκες στον εαυτό σου, αφού συνήθως την επιβεβαίωση την έψαχνες έξω από σένα.Τώρα απ το καλοκαίρι αρχίζει η γνωστή αγάπη σου για μεγάλης κλίμακας σχέδια που θα φαντασιώνεσαι ηγεσίες και διασημότητα, αλλά αυτό μάλλον απότι θα ξέρεις απ την προϊστορία σου ονομάζεται παραμέληση της εσωτερικής ζωής, ματαιοδοξία και αυτοθαυμασμός.Όσοι και όσες είναι πληγωμένοι στην ματαιοδοξία τους θα είναι οι πρώτοι θαυμαστές σας.

Παρθένος : όλη αυτή η περίοδος νιώθεις ότι σε έχει «αδειάσει» και φυσικό είναι η κούραση να είναι στο peak αλλά όσο η ενασχόληση σου βρίσκεται με τα προβλήματα της ζωής και όχι με τις παραξενιές σου, θα εντυπωσιάζεις με την πολύμορφη σκέψη σου, το βαθύ σου σκεφτικό, την αγάπη για την ειλικρίνεια και τον κίνδυνο να αποφεύγεις τις κακοτοπιές και τα δύσκολα.Το motto της εποχής αυτής είναι «το μεγαλύτερο κέρδος με το μικρότερο κόστος» για να αποφύγεις τον κίνδυνο να διασκορπίζεσαι σωματικά και ψυχικά.
Υπάρχει και ένα θέμα με τα συναισθήματα : μην τα υποτιμάς στις αναλύσεις σου.
Ξέρεις γιατί το κάνεις.Δεν μπορούν εύκολα να μπούν σε σειρά, οπότε δεν τα χρειάζεσαι, τα αφήνεις για τους άλλους, τους οποίους όμως τους «κόβεις» για χαοτικούς.Έτσι έ ?....

Ζυγός : Αν και μέσα σου σε διακρίνουν οι πιο ιδεαλιστικές προθέσεις, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι : η διαφορά ανάμεσα στον fussy type και τον ιδεαλιστή δηλ. η διαφορά του «ανακατωσούρα» και του τύπου που δημιουργεί προβλήματα, με κάποιον ή κάποια που νιώθει ότι η δύναμη της συμπάθειας για τους ανθρώπους με την έμπνευση που έχει ότι θα βελτιώσει τις συνθήκες των αγαπημένων του.
Αλλά αυτό που συμβαίνει είναι τόσο απλό : μην «μπερδεύεσαι»….οι υπαγορεύσεις της καρδιάς σου είναι τόσο καταπιεσμένες απ τις πρακτικές σου διερευνήσεις,
ο θυμός σου «τρέχει» ανεξέλεκτα, είναι τα αποτελέσματα του θριάμβου της λογικής.
Ή το ηθικό σου περίγραμμα που αγωνίζεται για τέτοια αγνότητα που δεν υπάρχει στην Αφροδίτη αλλά στην Αθηνά..
Αλλά ένα τέτοιο σχίσμα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια να μην έχεις ποτέ αυτό που θέλεις, και το χειρότερο να το αναγάγεις στην αδικία της ζωής και όχι στο ότι δεν μπορείς να δείς ότι υπάρχει και άλλος τρόπος σκέψης εκτός απ τη λογική.
Και ίσως τότε να αναρωτιέσαι τι θέση έχει η απελπισία στη ζωή σου.

Σκορπιός : Περίμενε…περίμενε και να δείς τη στάση σου σ αυτό που ελπίζεις, για να αποφασίσεις τι θα κάνεις με σένα.
Μόνο που η ανησυχία σου αυτή τη φορά έχει ξεπεράσει τα συνηθισμένα όρια-είναι και αυτή η έκλειψη- γιατί θεωρείς ότι αυτό που θέλεις έρχεται σε σύγκρουση με την κοινωνική σειρά.Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.Η σύγκρουση είναι με την κοινωνική σειρά τη δική σου.Γιατί στην κοινωνία δεν υπάρχουν τέτοιες σειρές.Η προδιάθεση σου να ενεργείς μυστικά αυτή τη φορά σε έχει «μπερδέψει» τόσο πολύ που όλοι βλέπουμε τι θες εκτός από σένα.Ok εσύ αισθάνεσαι τόσο σφοδρά που θέλεις να ελέγχεις και σένα και τους άλλους.
Ναι αλλά οι άλλοι δεν αισθάνονται και τόσο σφοδρά.Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν μια παρέα για να μην αντιμετωπίζουν τις υπαρξιακές σου κρίσεις.
Απ την άλλη πως τα καταφέρνεις και έχεις γίνει τόσο θαυμάσιος οργανωτής και περιπετειώδης που οι άλλοι πια σε μπερδεύουν για Κριό.
Αλλά κάπου θα καταλήξει όλο αυτό.Κοίτα να δείς που και για σένα «λιώνει» κάποιο πρόσωπο αλλά ο τυχοδιωκτισμός σου δανεισμένος απ τους Κριούς της ζωής σου, σε κάνει να το χάνεις όλο αυτό απ την οπτική σου.

Τοξότης : Είσαι χίλια δύο κομματάκια.Αν είσαι απ αυτούς που ζητάνε συνεχώς ανταμοιβή, τον τελευταίο καιρό αυτή έρχεται «κάθε φορά που χτυπάει η καμπάνα» χαρμόσυνα.Δηλ.σπάνια.Δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις πως η αισιόδοξη στάση σου έγινε ένα μαρτύριο και ένας ανήσυχος αγώνας για να έχεις αποκτήματα και απολαύσεις σαν τους κοινούς θνητούς.Όλα ξεκίνησαν και ξεκινάνε απ το γεγονός υπερεκτιμάς και υπερτιμάς τον εαυτό σου.Για ένα πράγμα είσαι αποφασισμένος : ότι οι επιθυμίες σου είναι ακατάσχετες ιδιαίτερα στο υλικό επίπεδο.
Πρέπει να αρχίσεις να ζείς με την ιδέα ότι αυτή την εποχή δεν είναι εύκολο το αίσθημα της ιδιαιτερότητας σου.Και ξέρεις γιατί ?
Γιατί απλά πάσχεις από βαθιά προσωπική θλίψη.Και επειδή ανήκεις στις πιο δύσκολες περιπτώσεις –είναι και αυτός ο Κρόνος που πλησιάζει –ο ακατανόμαστος εχθρός σου, …δανείζομαι ένα απόφθεγμα του μεγαλύτερου Έλληνα σκηνοθέτη Νίκου Νικολαίδη για την απελπισία σου.
«Απελπισία είναι το πάθος να κατοχυρώσεις τα αιτήματά σου και να εγκαταστήσεις μία άλλη οπτική, μία άλλη συμπεριφορά. Είναι στη μοίρα του αιτήματος η προσδοκία αυτή να μεταφράζεται σε απελπισία.
Όμως στη βάση της η απελπισία, γονιμοποιεί πάντα την ελπίδα και αυτό μου δίνει το δικαίωμα να θεωρώ όλο το έργο μου πολύ “φωτεινό” και εξαιρετικά αθώο».
Έτσι και εσύ πίστεψε το : όλο το έργο μου είναι και φωτεινό και εξαιρετικό αθώο…
Γιατί δεν το πιστεύεις….?

Αιγόκερως : Ασυνείδητες δυνάμεις από μέσα σου προσπαθούν να βρούν διέξοδο και να έλθουν στο φως με σκοπό να υποστηρίξουν το νέο σας εαυτό.Κατά την άποψη σας πάντα όλες οι διαθέσεις σας χαρακτηρίζονται από μια ευγένεια αλλά κατά ένα μυστήριο τρόπο οι άλλοι τις αντιλαμβάνονται σαν ποιότητες ότι θέλετε να τους αναλάβετε τα ηνία στη ζωή τους και με τεράστιες επιθυμίες για δύναμη.
Όταν θα επικρατεί η περιβόητη εγωκεντρικότητα σου και η υπερβολική σου φιλοδοξία θα σε οδηγούν σε απογοήτευση ακριβώς γιατί τέτοια φιλόδοξα σχέδια στερούνται παντελώς μιας θεμελίωσης, που είναι συστατικό της ζωής σου.
Όταν θα αντιλαμβάνεται ο ρεαλισμός σου και η πρακτική σου δημιουργικότητα θα σε οδηγούν σε αρμονικές σχέσεις και συνεργασίες που τόσο έχεις ανάγκη.
Για να είμαστε ειλικρινείς είσαι στο μέσον μιας μεταμορφωτικής αναγέννησης που δεν έχεις και πολλά περιθώρια επέμβασης.Να θυμάσαι ότι είσαι στη φάση που δεν μπορείς να φανταστείς πως «η κάμπια θα μετατραπεί σε πεταλούδα»…
Γιαυτό αφαίρεσε κάποιες φιλοδοξίες και πρόσθεσε επιείκια και αγάπη για τον εαυτό σου.Προσπάθησε επίσης να αλλάξεις και διατροφικές συνήθειες αφού ούτως ή άλλως οι σεξουαλικές σου ήδη έχουν αλλάξει.

Υδροχόος : Είσαι στη φάση που ετοιμάζεσαι να ρισκάρεις όλα σε μια ζαριά.
Η πολυμηχανία σου σκαρφίζεται συνεχώς τρόπους πως θα βρίσκεις χρήματα.
Αφού αυτά λαχταράς πραγματικά.Όμως εδώ και καιρό τοποθετώντας «όλα τα αυγά σε ένα καλάθι» μια ανώριμη καθαρά στάση κινδυνεύεις να βρεθείς απ τη μια αποτυχία στην άλλη.Και δεν θα βοηθήσει μετά κανένας αυτοπεριορισμός, σαν αυτούς που κατά καιρούς ακολουθείς.Είναι αλήθεια πρέπει με τη βοήθεια της δυνατής σου θέλησης να συγκεντρωθείς και να ανακαλύψεις κάτι που ξέρουν οι Ζυγοί : τη διπλωματία.
Και να πηγαίνεις πιο αργά και με πιο σίγουρα βήματα για να είναι εξασφαλισμένη η πρόοδος.Είναι αλήθεια έχεις επιδείξει αντοχή.
Οικονομία όμως ? αφού σου λείπει, αυτός είναι και ο λόγος που μηχανεύεσαι τρόπους να αυξάνεις εντυπωσιακά τους πόρους σου.
Είναι ανοιχτή καρδιά αυτό ή σπατάλη απ την εγωκεντρική σου φύση.Όταν κάποιος είναι μονόπλευρος και έχει μεροληψία τότε η θέληση του γίνεται ισχυρογνωμοσύνη και όχι μόνο θα έχει «ξεστρατίσει» απ το στόχο του, αλλά και στο μερίδιο της συνειδητότητας του στους ανθρώπους, που εσύ πασχίζεις να δίνεις, θα αφορά μόνο τη ψυχιατρική επιστήμη.
Και το πιο παράδοξο είναι ότι όλες οι προδιαθέσεις σου θα στηρίζονται σε ένα αίσθημα ηθικής και σε ένα κώδικα αξιών που είναι τόσο σύγχρονος όσο και ο Χαμουραμπί με τους δικούς του κώδικες. Έχεις εκνευρίσει σε αφάνταστο βαθμό τους γύρω σου με το να τους διδάσκεις με την εμπειρία σου, για να σε εισπράττουν τελικα σαν έναν τύπο που κάνει επιφανειακή κριτική και έναν απερίσκεπτο χαρακτήρα.
Α κάνε και λίγο sex.Μην προσπαθείς να κάνεις υπέρβαση σ αυτό πείθοντας τους άλλους με τις ιδέες σου και τις σκέψεις σου.Δεν τις θέλουν καθόλου σε πληροφορώ.Το σώμα σου χρειάζονται και τη ψυχή σου.
Και εκεί μάλλον «μπάζεις» από παντού.Η ανικανότητα σου να εκφράζεσαι συναισθηματικά την μπερδεύεις σαν ιδιοτέλεια που δεν σε αφήνει να εκδηλώσεις ανάγκες βοήθειας σε ψυχικό επίπεδο.

Ιχθύς : Λοιπόν ας αρχίσουμε με το έξω σου : είναι τέτοιες οι αλλαγές σου που οι άλλοι βλέπουν σύγχιση,υπερ –ευαισθησία, ένα πρόσωπο χωρίς σκοπούς ή στόχους με τρελές ιδέες.Καλά κάνουν και τα βλέπουν.Θάλασσα είσαι, τέτοια καθρεφτίζουν επάνω σου.Εσυ όμως δεν νιώθεις έτσι μέσα σου.
Σιγά σιγά μετατρέπεσαι από ένα ξωτικό πλάσμα που ο καθένας έβλεπε και βλέπει ότι θέλει επάνω σου, σε έναν αισθησιακά όμορφο άνθρωπο με ανάγκες και θέλω.
Και ναι στο υπόσχομαι : μέσα σου σε διακρίνει και κοινό αίσθημα υψηλότερο απ τους άλλους, με πλούτο σχεδίων για τη ζωή σου, με πρόθεση να βελτιώσεις τη ζωή όλων δίπλα σου, ίσως να γίνεσαι υπερβολική ή υπερβολικός κάποιες στιγμές, αλλά οι πιο πολλοί φοβούνται τη νέα εκκολαπτόμενη και αναδυόμενη δημοτικότητα σου.
Όσο θα βροντοφωνάζεις ότι έχεις και εσύ ανάγκες και μερίδιο απ τη ζωή, η ζωή θα έρχεται με το μέρος σου χωρίς να καταβάλεις ιδιαίτερες προσπάθειες.Και ακόμα μια μεγάλη αυτοπεποίθηση με μια συνειδητή επιθυμία να οδηγείς εσύ τη ζωή σου σε κάνει όχι μόνο σεξουαλική αλλά και ερωτεύσιμη.Απολαμβάνεις για πρώτη φορά τον εαυτό σου, που δεν σε ενδιαφέρει πια η γνώμη των άλλων.
Λοιπόν άφοβα : αυτή την περίοδο ψάχνουμε να ερωτευθούμε Ιχθύς…
αλλά που είναι ? Όπως πάντα : είναι στα χέρια λίγων εκλεχτών…όπως ακριβώς το ψάρι σαν τροφή : το τρώνε μόνο οι εκλεχτοί και οι εκλεχτές….

Να κλείσουμε με την υπενθύμιση ότι η γωνία που θα επικρατήσει τον επόμενο καιρό είναι η 135 μοίρες, προιόν 8ης αρμονικής κάτι που σημαίνει ότι όλοι μας οι αγώνες και οι προσπάθειες μας που συνδέονται με έναν σκοπό θα εκδηλώνονται με συγκεκριμένα σταθερά αποτελέσματα σαν επακόλουθα των πράξεων μας και των λόγων μας.Συνεπώς ότι δεν κατορθώθηκε να γίνει στο παρελθόν από γεγονότα της ζωής, έχει την ευκαιρία με το παρόν που διανύουμε να συμφιλιωθεί, να εργαστεί και να εξελιχτεί.Έτσι μπορεί να βάλουμε σε μια τάξη όλα τα αναγκαία μέσα για να παράξουμε αξίζοντα αποτελέσματα στην περιοχής της ζωής που φλεγόμαστε.

Blessings για τα καλύτερα, και εύχομαι να έχετε έναν υπέροχο ΜΗΝΑ…
Πρωτομαγιά βρε…. 


υγ : το άρθρο γράφτηκε για το free press της Ερμούπολης Σύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου