Κυριακή 27 Απριλίου 2014

the future is Aquarius

o μύθος του Υδροχόου : απ την αρχαιότητα μέχρις το μέλλον : the future is Aquarius

Στον Αιγυπτιακό μύθο, ο καλοκάγαθος θεός Hapi μετέφερε επάνω στους ώμους του μια τεράστια κανάτα με την οποία άδειαζε τα νερά του Νείλου, εγκαινιάζοντας τη μεγάλη ετήσια πλημμύρα επάνω στην οποία οι καλλιέργειες στηριζότουσαν.

Οι Έλληνες φαντάστηκαν αυτόν σαν τον όμορφο Γανυμήδη, εραστή του Δία και οινοχόο των Θεών.Ο Γανυμήδης συνδεόταν στην Ρωμαϊκή Αστρολογία με το ζώδιο του Υδροχόου διότι μετέφερε το αγγείο που περιείχε το ελιξήριο της αθανασίας.

Αλλά η μυθική μορφή η οποία συνοψίζει τον Υδροχόο το τελευταίο απ`τα αέρινα ζώδια, είναι ο κομιστής της φωτιάς μάλλον αντί του νερού.

(είπατε κάτι ?....εξ άλλου ο κυρίαρχος πλανήτης του Ουρανός, περισσότερο συνδέεται με τον ηλεκτρισμό, και συνεπώς με τη φωτιά, παρά με τον ίδιο τον αέρα)......

Οι Έλληνες τον ονόμαζαν Προμηθέα, όνομα που σημαίνει «αυτός που προβλέπει», έκλεψε του Δία τη φλόγα και την έδωσε στους ανθρώπους έτσι ώστε αυτοί να μπορούσαν να μάθουν να ζουν σαν πολιτισμένα δημιουργήματα.

Η μαγική ουσία την οποία ο κομιστής του νερού μεταφέρει, είτε αυτή είναι νερό ή φωτιά είτε το ελιξήριο της ζωής, δεν είναι εύκολο να προσδιοριστούν.

Αλλά ο μύθος του Προμηθέα προτείνει ότι αυτή είναι η δύναμη της εμπνευσμένης γνώσης την οποία ο Υδροχόος «σερβίρει» μπροστά -γνώση των τιθασσευμένων δυνάμεων της φύσης για να δημιουργήσει έναν αποδοτικό λειτουργικό κόσμο, μέσα στον οποίο ο καθένας και το κάθε τι έχει το ρόλο του και έτσι θα συνεισφέρει στο καλό του Ολου.

Ο Προμηθέας με αυτή την οπτική γωνιά θεωρείται σαν δάσκαλος όλων των εκπολιτισμένων τεχνών.Σε πιο πρώϊμη version του μύθου ο Προμηθέας δημιούργησε ανθρώπινες υπάρξεις από πηλό ή άργιλο.

Αυτός εφεύρε την αρχιτεκτονική, αστρολογία, αστρονομία, μαθηματικά, γεωμετρία και το αλφάβητο, και το δώρο του, της φωτιάς μετέφερε έξω απ`τις σπηλιές τους ανθρώπους μέσα στην εκπληκτική τεχνολογία της μοντέρνας εποχής.

Η φωτιά της έμπνευσης εμπνέει τον Υδροχόο να αγωνιστεί στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός μεθοδικού συστήματος-κοινωνικό,
πολιτικό,κοσμικό-στο οποίο κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει μια αξία και ένα τμήμα να παίξει.

Το βαθύ διερευνητικό μυαλό του Υδροχόου εστιάζεται αποκλειστικά επάνω στο ανθρώπινο ενδεχόμενο, γι`αυτό αυτό το ζώδιο ενσωματώνει τη δύναμη του ανθρώπινου μυαλού να μεταμορφώσει τη φύση και να αλλάξει τον κόσμο.

Έτσι απ`τις σπηλιές οι άνθρωποι καλλιεργώντας το ενδεχόμενο φθάσαμε να θέλουμε να μάθουμε πως λειτουργεί το μυαλό, διαδικασία καθαρά Υδροχοϊσια.

Ο Richard Bateson στο έργο του, «the nature of mind»,by the way, είναι ένα υπέροχο βιβλίο, χρησιμοποιεί την έννοια στη λέξη metalogue που έχει σύνδεση με το πώς λειτουργεί η αστρολογική τεχνική και συνεπώς το βαθύ διερευνητικό Υδροχοϊσιο μυαλό.

Metalogue είναι : that which we are speaking about is also arising!

Πολλές φορές υπάρχει και ένα mirror-image επάνω στο οποίο χτίζουμε μια ολόκληρη σειρά σκέψεων! Και αν αυτές μετατρέπονται σε εμπνεύσεις θα μπορούσε να μετατρέπεται και σε Μούσα το mirror-image....
Έτσι την ίδια ώρα που μια σκέψη έχει εξαφανιστεί τη βρίσκεις παρακάτω σε ένα άλλο επίπεδο, να στηρίζει ένα ολόκληρο οικοδόμημα.

Metalogue :η δική μου πνευματική ουσία, μ αυτή προσπαθώ να σας μαγεύω,
μ αυτή προσπαθώ να σας μεταφέρω για "λίγο" στην Αθανασία....:) ♥

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου