Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

the Life with the sign of Aquarius

...the life with the sign of Aquarius.....

Το βαθύ ερευνητικό μυαλό του Υδροχόου εστιάζεται σχεδόν αποκλειστικά επάνω στο ανθρώπινο ενδεχόμενο,δηλ. στον άνθρωπο, γι`αυτό το ζώδιο ενσωματώνει τη δύναμη του ανθρώπινου μυαλού να μεταμορφώσει τη φύση και να αλλάξει τον κόσμο.

Στην περιοχή του Υδροχόου, η ανθρώπινη εφευρετικότητα κυριαρχεί στη φύση.Για τον Υδροχόο, η γνώση γίνεται το δικό του αντικείμενο και δεν απαιτεί συναισθηματική ισχύ ή προσωπική ανταμοιβή.

Η αναζήτηση της αλήθειας η οποία παρακινεί αυτό το ζώδιο τόσο βαθιά μπορεί να γίνει μια αλήθεια που να τον χωρίσει από προσωπικά συναισθήματα, και έτσι μερικές φορές βρίσκεται ένα οδυνηρό χάσμα ανάμεσα στου Υδροχόου τους ηθικούς κώδικες και τα ιδανικά-συνεχώς βαραίνει και γέρνει πάνω στην πλευρά του συλλογικού-και της ίσες σε σημασία ιδιαίτερες του ανάγκες.

Μερικές φορές σ`αυτούς που ο Υδροχόος είναι εμφασισμένος εξιδανικεύουν την ανθρωπότητα, αλλά γίνονται πολύ κριτικοί στις ιδιαιτερότητες, στους ανθρώπους άτομα, περικλείοντας σ`αυτές και τους εαυτούς τους.

Πάνω στο επίπεδο της καθημερινής ζωής, η φύση του Υδροχόου που αγαπάει την αλήθεια, μπορεί να εκφράζεται μέσα από μια δουλειά η οποία αυξάνει τη συνειδητότητα ή την ευημερία των άλλων, συγκεκριμένα σε σφαίρες τέτοιες όπως ψυχολογία, επιστημονική έρευνα και πολιτικές-κοινωνικές σχέσεις εργασίας.

Σ`αυτούς που το ζώδιο αυτό είναι δυνατό, συνήθως θα κάνουν προσπάθεια να είναι ανεκτικοί στις διαφορετικές απόψεις, στο στυλ της ζωής και στα προσωπικά πιστεύω.
Η αγάπη για αλήθεια δημιουργεί μια αμερόληπτη αντίληψη και ένα δώρο αυτό-ειλικρίνειας, ενώ η αναγνώριση στην ισότητα των άλλων παρακινεί μια αμοιβαία σχέση η οποία είναι δίκαιη, ευπρεπής και πολιτισμένη.

Μερικές φορές, η έμφαση του Υδροχόου πάνω στη σημαντικότητα του συλλογικού, δηλ. της ομάδας που ανήκουν, μπορεί να τους κάνει να απαρνηθούν τα συναισθήματα και τις ανάγκες στους εαυτούς τους, και στους άλλους, επειδή τέτοιες ανάγκες θεωρούνται ιδιοτελείς.

Υπάρχει ένα πρόβλημα στον Υδροχόο με την έννοια ιδιοτέλεια.

Μερικές φορές φοβούνται να θεωρούνται σαν ιδιοτελείς, επειδή ακόμα και ο ορισμός αυτής της λέξης είναι ύποπτος, κατάγοντας ίσως από στάσεις που κυριαρχούσαν στην οικογένεια όπου «ιδιοτελής» σήμαινε να μην κάνει το οτιδήποτε, που κάποιος ακόμα σκεφτόταν ότι αυτός θα έκανε.

Αυτό είναι το πιο πειθαρχημένο και σταθερό απ`τα αέρινα ζώδια κατέχοντας μια βαθιά ριζωμένη αίσθηση της υπευθυνότητας στους άλλους, η οποία ξεπηδάει περισσότερο από τους ηθικούς κανόνες παρά απ`την πρακτική ή συναισθηματική ανάγκη.

Οι πλανήτες που βρίσκονται στο ζώδιο του Υδροχόου θα εκφράζουν τις ενέργειες και τα ένστικτά τους με ένα ήρεμο, αμερόληπτο και πολιτισμένο τρόπο.Αυτό το ζώδιο έχει την τάση να κρατάει συναισθηματική απόσταση, και μπορεί να γίνεται σκληρό για τα ευαίσθητα συναισθήματα που δείχνονται και αποδεικνύονται ή ακόμα που ομολογούνται.

Ήπιοι πλανήτες όπως η Αφροδίτη και η Σελήνη μπορεί να εκφράζουν τις ανάγκες τους με ένα μη-προσωπικό τρόπο ο οποίος στερείται εντυπωσιακά το συναισθηματισμό.
Σ`αυτούς που το ζώδιο αυτό είναι εμφασισμένο μπορεί να υποτιμούν τις δεσμεύσεις, επειδή δεν μπορούν πρόθυμα να πούν το τι νιώθουν, μόνο ότι νομίζουν ή πιστεύουν.

Πολύπλοκος και συχνά δύσκολος να κατανοηθεί ο Υδροχόος μπορεί να επαναστατεί ενάντια σε παραδοσιακές αξίες-όχι από προσωπικό παράπονο αλλά επειδή η μεγάλη αλήθεια απαιτεί υποταγή και πίστη .
Τέλος το πνεύμα του Υδροχόου αγωνίζεται για να εκπληρωθεί το υψηλώτερο ενδεχόμενο του μυαλού και του πνεύματος.

Η Σκιά

Το σκοτεινό πρόσωπο του Υδροχόου, η μυστική του πλευρά την οποία συχνά δεν μπορεί να αντικρύσει, ξεπηδάει από την πλήρη αφιέρωση στην καθημερινή ζωή με τους ηθικούςκώδικές του.

Όπου ο Υδροχόος αγωνίζεται για ανιδιοτέλεια, η σκοτεινή του πλευρά είναι πλήρως εγωκεντρική, όπου η αφιέρωση του στους άλλους είναι συχνά άψογη στην καθημερινή ζωή, η σκιά του είναι αφιερωμένη στο να κρατάει ψηλά τη θέση του ελέγχου.

Μπορείς να δείς αυτή τη σκοτεινή του πλευρά, παρατηρώντας ιδιαίτερα τέτοιες καταστάσεις όπου ο Υδροχόος ασχολείται, (βρίσκεται συγκεντρωμένος), με ένα ιδεολογικό χόμπυ , (το οποίο θα τον οδηγήσει σε μονομανία).

Παρακολούθησέ τον στη γωνία του κέντρου της σκηνής, και πίεσε κάποιον άλλο να απομακρυνθεί με το να διαφωνήσει μαζί του.
Συνήθως λογικός στο σφάλμα και στο λάθος σ`όλα όσα αφορούν την καταπνιγμένη λαχτάρα να γίνει κάποιος ξεχωριστός σε όσα δικαιούται, μερικές φορές τον οδηγεί μάλλον σε περίεργη και ιδιόρρυθμη συμπεριφορά.

Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτός συχνά δεν μπορεί να εφαρμόσει ότι κηρύσσει, ειδικά στις προσωπικές του σχέσεις.Η ισότητα είναι υπέροχη για την ανθρωπότητα, αλλά όχι για σένα.

Επίσης μια άλλη πλευρά της Υδροχοίσιας σκιάς, συνδέεται με το πρώτο.Αυτή η πλευρά είναι η μυστική του λαχτάρα να είναι αρεστός και να θαυμάζεται και να λατρεύεται,από οποιονδήποτε-μέχρις του βαθμού-όπου αυτός μπορεί συχνά να πιέζεται δύσκολα ενάντια στις αρχές για το φόβο, του τι οι άλλοι σκέφτονται γι`αυτόν.

Αυτό μερικές φορές ονομάζεται αδυναμία χαρακτήρα, ή ατονία, απ το οποίο πάσχει αρκετές φορές με αποτέλεσμα να φαίνεται στους άλλους σαν γέρος ή με την εικόνα του "νερουλού τύπου".

Και αυτό μάλλον εκπλήσσει όταν δείς το επόμενο είδος του κουράγιου της καταδίκης η οποία είναι η πιο συνηθισμένη συμπεριφορά.
Η υποκρισία είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος, η μεγαλύτερη αδυναμία στον Υδροχοϊσιο χαρακτήρα.
Αυτός λέει ένα πράγμα και συχνά κάνει ένα άλλο ασυναίσθητα.Και αυτό γίνεται συχνά πολύ κλειστό σ`αυτούς τόσο που υποφέρουν γι`αυτό.

Πάρε την ιδέα της ισότητας, για παράδειγμα.Θα ακούσεις πολλούς Υδροχόους να τους πιάνει ευγλωττία πάνω σ`αυτό το θέμα.

Είτε για την ισότητα μεταξύ των φυλών, η ελευθερία στο να λατρεύει ότι τον ευχαριστεί, η ισότητα των δικαιωμάτων μεταξύ των φύλων,
ο Υδροχόος μπορεί να συνεχίζει για ώρες πάνω σ`αυτό το θέμα.Αλλά θα δείς μια δηλωμένη ανισότητα να φαίνεται στην προσωπική του ζωή-ειδικώτερα σ`αυτούς τους αναθρώπους που δείχνουν έναν συναισθηματισμό παραλογισμό τον οποίο αυτός τόσο φοβάται και περιφρονεί.

Η ισότητα στα θέματα της καρδιάς είναι συχνά δύσκολη γι`αυτόν, επειδή η άποψη του για ισότητα περιορίζεται στο χώρο των ιδεών και της διανόησης.

Μια άλλη πλευρά της σκοτεινής πλευράς του Υδροχόου είναι η τάση να θέλει να μεταρρυθμίζει για να βελτιώνει τον καθένα που είναι δίπλα του.
Στην καλλίτερη περίπτωση είναι να αλλάζει τον τρόπο σκέψης των άλλων αφού έχει δημιουργήσει ένα αυθεντικό μυαλό.

Αυτό όμως είναι αντιφαντικό στην πεποίθησή του ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να έχουν τις δικές τους πεποιθήσεις.Αυτό μεταφράζεται ότι όλοι οι άνθρωποι θάπρεπε να ικανοποιούν την ελευθερία της επιλογής τους, υπό τον όρο ότι συμφωνούν μ`αυτόν.

Παρακολούθησε το ενθουσιώδες κυνήγι ενός αγαπημένου αντικειμένου είτε αυτό είναι η απελευθέρωση της γυναίκας, ο σοσιαλισμός, η κατανομή του πλούτου, η οικολογία και οτιδήποτε άλλο.
Συνήθως αυτή η μονομανία του με κάτι, πάντα αφορά το όφελος κάποιας ομάδας ή κάτι άλλου.Αλλά εάν δεν τυχαίνει να συμφωνήσεις μαζί του, σου δίνει πολύ λίγη σημασία.
Ισότητα, αλλά όχι για σένα.Εσύ έχεις διαφωνήσει και φυσικά υπάρχει μια μόνο αλήθεια.Συχνά ο Υδροχόος δεν μπορεί να δεί το παράδοξο στη συμπεριφορά του.

Η σύνοψη απ`αυτό είναι σε ότι ο Marx κάλεσε διαλεχτικό υλισμό.Η απόλυτη αλήθεια !

Η υποκρισία στην Υδροχοίσια σκιά δεν μπορεί να τη σκεφτείς προσεκτικά.Αυτός ειλικρινά δεν τη βλέπει, και δεν ξέρει γύρω απ`αυτή.

Εάν το κάνει θα σοκαριστεί γιατί δεν πιστεύει ότι μπορεί να γίνει άδικος.Αυτή η παράξενη σκοτεινή πλευρά εμφανίζεται επειδή αυτός είναι τόσο αυστηρός όσον αφορά τις δικές του προσδοκίες αλλά και των άλλων.
Οι προσπάθειες του να βελτιώσει και να μεταρρυθμίσει την ανθρώπινη φύση, με πολλούς τρόπους, είναι μια προβολή επάνω στους άλλους της πεποίθησής του και πίστης με αυτό αυτό που αυτός θάπρεπε να βελτιώσει τον εαυτό του.

Αλλά συχνά δεν αντιλαμβάνεται ότι τέτοιες προσπάθειες, όπως επιείκια και συμπόνοια πρέπει να αρχίζουν απ`το σπίτι του.
Μια άλλη όψη είναι αυτή της εφαρμογής σε ότι αυτός κηρύσσει.Αυτός γνωρίζει γύρω από χάρτες, μοντέλα τεχνική, μηχανισμούς και υποδειγμάτων συμπεριφοράς σαν μελέτη.

Αλλά συνήθως δεν μπορεί να μάθει τις εφαρμογές αυτών στα δικά του υποδείγματα συμπεριφοράς.Επειδή αυτός συχνά δεν έχει επαφή με τα δικά του συναισθήματα, αυτά κινούνται κρυφά επάνω του και τον κάνουν να κάνει πράγματα που δεν βλέπει ή δεν καταλαβαίνει.

Θυμός, μνησικακία, ζήλια, λαχτάρα, ανάγκη, αδυναμία, φόβος-η καθημερινή γκάμα των ανθρώπινων αδυναμιών και συχνά αυτά τα πράγματα δεν θα τα αναγνωρίζει γιατί τον κάνουν ανήσυχο.
Αυτός τα έχει, αλλά δεν τα βλέπει. Η λύση? Όπως όλα τα προβλήματα της Σκιάς όλων των ζωδίων χρειάζονται ενήμερωση.

Απόλυτη αψογότητα είναι απλά αδύνατη.

Έχουμε το κεφάλι μας στουν ουρανό, τα πόδια μας είναι στη γή και το σώμά μας εξελίσσεται και αναπτύσσεται μέσα στο ζωϊκό βασίλειο.

Στον Υδροχόο, ο άνθρωπος δεν είναι dual δημιούργημα, είναι ο Υιός των Θεών.
Και εδώ ένας Υδροχόος μπορεί όχι μόνο να ξεπεράσει το οποιοδήποτε Λιοντάρι, αφού ο Λέων είναι ένας βασιλιάς που πάσχει απο "ψυχικό κομμουνισμό" ενώ ο Υδροχόος είναι ένας ανθρωπιστής που πάσχει
απο " αυτοκρατορικό σύνδρομο'' αναφέρει η Liz Greene.

Και καθώς ο Menande είπε ότι η διανόηση στον κάθε άνθρωπο είναι θεός, όταν ο Υδροχόος κατανοήσει ότι και τα συναισθήματα και τα οράματα με τα όνειρα, αλλά και το σώμα του κάθε ανθρώπου είναι επίσης Θεός,

μετά μπορεί να γίνει ότι αληθινά είναι στην καρδιά του : ο οραματιστής και ο προφήτης, ο υπηρέτης του ανθρώπινου γένους, αυτός που συνεισφέρει στην ευημερία της ανθρωπότητας με μεγάλους ή μικρούς τρόπους.....

Κυβερνήτης του Υδροχόου είναι ο Κρόνος, συγκυβερνήτης ο Ουρανός με αποτέλεσμα η όψη ανάμεσα τους να δείχνει πως ο Υδροχόος ενσωματώνει και λύνει το θέμα : πως να είσαι ο εαυτός σου, την ίδια ώρα που συμμετέχεις σε μια μεγάλη ομάδα.

Και αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο της Υδροχοίσιας προσωπικότητας, που επίσης η σχέση του με το πως χειρίζεται τον Κένταυρο Χείρωνα, έχει να κάνει με το πως εκδηλώνει αυτό το Δώρο. Εσωτερικός κυβερνήτης ο Δίας, και αυτό του δίνει τη ψυχική προδιάθεση να βρίσκεται εκείνη τη χρονική στιγμή στο σημείο εκείνο που θα ανταμοίβει τον Εαυτό του, με την παραίτηση κάποιου τρίτου υπέρ του.
Έχουν μια εύνοια απο τη Θεά Αθηνά και η μυθική τους σχέση με τον Γανυμήδη, τους δίνει τη φήμη ότι στο χώρο τους η ομοφυλοφυλία κυριαρχεί.

Όμως η ομοφυλοφυλία είναι πιο περίπλοκο θέμα, για να είναι μια υπόθεση του Υδροχόου, απ την άλλη έχουν όλη εκείνη τη διαστροφή να τη βιώνουν σαν να μην συμβαίνει τίποτε, εκδηλώνοντας όλο αυτό το κλίμα της "αντροπαρέας", κάνοντας το ίδιο και οι γυναίκες, σαν μια επιβεβαίωση μιας ιδιαίτερης πνευματικής ομάδας που νιώθουν ότι ανήκουν.

Εκεί λειτουργεί η μονομανία τους που περιγράφηκε πιο πάνω, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ένας τρόμος στη βάση της βιολογικής προδιάθεσης για απογόνους, που θα πρέπει να διερευνάται στους Υδροχόους.
(άντρες -γυναίκες)....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου