Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

...η Συντριβή της persona.....

η Συντριβή της persona.....

...μια καινούργια εβδομάδα αρχίζει και μας φέρνει όλο και πιο κοντά στις εκλείψεις, οι οποίες σαν επίδραση θα μας κρατήσουν περίπου έως 6/6...οι οποίες είναι εμπειρίες απο ένα είδος wipe out, δηλ. καθαρισμού ή εξάλειψης και αυτό σημαίνει ότι αυτός ο χρόνος θα αφορά καταλήξεις, κλεισίματα, ξεκαθαρίσματα, χάνοντας ή απελευθερώνοντας τον εαυτό σας από παρελθοντικές συμπεριφορές,
δραστηριότητες, ή και ανθρώπους, οι οποίοι είχαν γίνει σημαντικοί για εσάς.
Τώρα αν θάναι η Αφροδίτη στον Ταύρο ή στους Διδύμους, μικρό ρόλο παίζει....

Το προσωπικό μας ωροσκόπιο, είναι αναντικατάστατο και οι εκλείψεις σαν φαινόμενα είναι αστρονομικά, άρα φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που προοδεύουν μ αυτές απροσδόκητα και ξαφνικά....

Το πιο ίσως σημείο που είναι άξιο να σταθούμε ότι μέσα σ αυτές συντελείται όπως ξαναπεί το τρίτο τετράγωνο ουρανού και πλούτωνα απ τα συνολικά 7, στις 20 ή 21 του Μάη,και με δεδομένο ότι έχουμε πολύ καιρό με δύο fingers of god,με κορυφές αντίστοιχα Δία και Κρόνο, οι συνέπειες και τα αποτελέσματα θα είναι κοινωνικά κυρίως και στην διάλυση της persona μας, συνεπώς θα έχει συνέπειες και στις σχέσεις μας.

Ο Marc Edmund Jones έχει αναφερθεί στους Δία και Κρόνο σαν soul planets. Παίρνοντας τη θεωρία του Yung, αυτοί συνδέονται με τη λειτουργικότητα anima-animus,η οποία αποκαλύπτει την εσωτερική ασυνείδητη στάση των ατόμων, και η οποία συμπληρώνει τη συνειδητή στάση της persona.

Αυτή περιέχει όλες αυτές τις γενικές ανθρώπινες ποιότητες που λείπουν στην κοινωνική μάσκα.Όταν η κοινωνική μάσκα εξουδετερώνεται κατά κάποιο τρόπο ή αποτυγχάνει να παράγει τα ποθητά αποτελέσματα της αναγνώρισης ή της κοινωνικής αποδοχής (που είναι η κοινωνική λειτουργικότητα του Δία), τότε αυτή η λειτουργικότητα του Δία γυρίζει προς τα μέσα.Έτσι μια ταύτιση με τον υποκειμενικό κόσμο είναι αισθητή σαν αποζημίωση για ότι ένας ή μια έχει βρεί μη ικανοποιητική την επαγγελματική του ή την κοινωνική ζωή.

Πέφτοντας απο μια τέτοια σχέση του Δία με την persona και την anima-animus, στο εσωτερικό του, αυτή την εποχή βρίσκεται στο άλλο finger of god στον Κρόνο, που είναι ο αρνητικός εαυτός και η σκιά...Και αρχίζει ένας φαύλος κύκλος.

Ξανά προσπάθεια να στηθεί η persona, που συνδέεται με την ενέργεια του Δία, αλλά είναι αρνητική η χρήση αυτής της ενέργειας, επειδή persona είναι ο συμβιβασμός που κάνει το άτομο με την κοινωνία-ανάμεσα στις απαιτήσεις του κοινωνικού περιβάλλοντος που ζεί κάποιο πρόσωπο και τις αναγκαιότητες των εσωτερικών του δομών.

Έτσι δημιουργείται μια μάσκα απ τον κοινωνικό ρόλο που παίζουμε και με την οποία, η συνειδητή αίσθηση του "εγώ", συχνά ταυτίζεται.Μέσα απ την persona,ένα άτομο εμφανίζεται να είναι ότι αληθινά δεν είναι.

Βέβαια μπορεί να είναι απαραίτητη η λειτουγία της για να κάνουμε σχέσεις, και να εργαζόμαστε αλλά κάποια στιγμή πρέπει να δούμε ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται άσκοπα, άλογα γιατί μας εξαντλεί και μας γερνάει συνεχώς.....

Ο θετικός τρόπος να εργαστεί κάποιος με το Δία, είναι ότι πρώτα απόλα είναι να υπάρξει ένα ζωτικό αίσθημα του σκοπού της Ζωής...να ξέρει γιατί ζεί και ποιός είναι ο σκοπός του, και όχι να "ρουφάει" αυτή την ενέργεια με trickster ways για τα συνεχή "φτιαξίδια" της μάσκας του.

Βέβαια οι γυναίκες είναι λίγο πιο ειλικρινείς σ αυτή τη διαδικασία που βάφουν το πρόσωπο τους συνεχώς να είναι ετοιμοπόλεμο, ότι και να σημαίνει αυτό.Βέβαια αρκεί να μην το παρακάνουν.... 
Μ αυτή την αίσθηση του σκοπού μια ιδιαιτερότητα θα επιθυμεί να συμμετέχει με τους άλλους σε κάποια μεγαλύτερη ολότητα, της οποίας αυτός/ή θα αισθάνεται να είναι ένα συνειδητό κομμάτι.Και σε τελευταία ανάλυση η ώθηση του Δία προς την κατεύθυνση ανάπτυξης και επέκτασης θα οδηγούσε κάποιον σε μια πιο πλήρη εκδήλωση του Ηλιακού του ενδεχόμενου.

Αποκλίσεις απ αυτό το ιδανικό της ανάπτυξης του Δία, γενικά προκαλούνται απ τον ρόλο του Κρόνου μέσα στην individual ζωή.Ο Κρόνος βάζει τις προυποθέσεις με τις οποίες ο Δίας αντιδρά-ο Κρόνος περιγράφει την κοινωνία μέσα στην οποία ο Δίας συμμετέχει.

Το τετράγωνο ουρανού και πλούτωνα προκαλεί συνεχώς Κρόνο και Δία που είναι οι κορυφές των finger of Gods με γεωμετρικό τόπο το Δία....(κοινό σημείο μέσα στα υποδείγματα).Συνεπώς Ενέργεια του Δία προς την persona και αντίθετα προς μέσα για anima/animus ή Τελικά βρίσκουμε ένα σοβαρό και αληθινό λόγο για να ζήσουμε ?....

Όπως σας ανέφερα και στην αρχή κατά τη διάρκεια τψν εκλείψεων χάνονται πράγματα-θέματα και άνθρωποι που δεν χρησιμεύουν σε τίποτε...

Η επιλογή είναι δική σας....

Blessings για τα καλύτερα....  ....Εύχομαι μια καλή εβδομάδα και Καλημέραααααααα........

υγ : το άρθρο ανέβηκε στο fcb στις 15/4/2013, με αφορμή τις τρέχουσες εκλείψεις....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου