Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

«Το δράμα των αντιθέτων είναι το ίδιο το δράμα της Ζωής»…..

«Το δράμα των αντιθέτων είναι το ίδιο το δράμα της Ζωής»…..

Είναι απ τις σπάνιες φορές, που μια Νέα Σελήνη τονίζει τόσο πολύ το δράμα της έντασης των αντιθέτων.Στο χθεσινό μου άρθρο σας μίλησα, ότι όλα τα αντίθετα κάνουν party….


Πολλά μηνύματα έχω δεχθεί κατά καιρούς στο inbox μου, για το τι ακριβώς είναι τα αντίθετα, και επειδή οι Έλληνες αστρολόγοι, δεν τα αναφέρουν πουθενά, γιατί ζουν στον Όλυμπο τους, και φαίνεται να τα έχουν συνθέσει, γι αυτό και η Αστρολογία δεν έχει αξιόλογη ζωή σ αυτή τη χώρα, θα σας δώσω μια εικόνα, περι τίνος πρόκειται ακριβώς…..

Μέχρις τη στιγμή της γέννησης μας, πλανήτες και ζώδια είναι εξωπραγματικά.Αυτά έχουν μια universal, συλλογική σημαντικότητα μόνο.Αυτά υπάρχουν σαν αρχές, ανίκανα να αναλάβουν οτιδήποτε συγκεκριμένο, ειδικό σχήμα ή τύπο.Όμως ο ακριβής χρόνος και το μέρος της γέννησης μας, αλλάζει για πάντα το υπόδειγμα των ουρανών, το οποίο σταθεροποιείται, σε μια μεγαλύτερη δυναμική, και είναι η πιο σεισμική στιγμή των ζωών μας.

Έτσι τη στιγμή της γέννησης μας, η αδιαφοροποίητη πληρότητα, έρχεται σε ένα τέλος,και εμείς βρίσκουμε τους εαυτούς μας, quartered,σταυρωμένους, όπως αυτός είναι ο σταυρός της ύλης, σε δύο major άξονες οι οποίοι είναι τα angles του χάρτη.

Απο εκείνη ακριβώς τη στιγμή,είμαστε «παγιωμένοι», δεμένοι στο δράμα των αντιθέτων, το οποίο είναι ακριβώς το δράμα της ζωής, πιο γενικότερα…..

Έτσι κάθε γενέθλιος χάρτης είναι μια αντανάκλαση του συμβόλου της Γής, ο σταυρός μέσα στον κύκλο,περιγράφει την ακριβή φύση του συγκεκριμένου υλικού, του στερεού συγκεκριμένου κόσμου μέσα στον οποίο έχουμε γεννηθεί, και μέσα απ αυτόν, πρέπει να εκδηλωθούν οι εαυτοί μας.

Τα angles τα οποία κάνουν το χρόνο και το χώρο πιο κατανοητά, μας δίνουν προσανατολισμό για την ανατολή,δύση,βορά και νότο.
Έτσι απ τη στιγμή που γεννιόμαστε είμαστε οριοθετημένοι και οριζόμαστε μέσα στα όρια του γενέθλιου μας χάρτη, τον οποίο δεν μπορούμε ούτε να τον ανταλλάξουμε ούτε να τον αλλάξουμε.

Και αυτό ακριβώς δεν είναι μοίρα, αλλά η εξίσωση μας στην άλγεβρα της ζωής, όπως έχει χαρακτηριστικά τονίσει ο Dane Rudhyar.
Και αυτό σημαίνει σε τελευταία ανάλυση, ο καθένας μας αποφασίζει τι θα κάνει με το γενέθλιο χάρτη του και πως θα ζήσει μ αυτόν……

Έτσι ο κάθε χάρτης είναι διχοτομημένος μέσα σε αντίθετα τεταρτημόρια, με βάση τα τέσσαρα σημεία του ορίζοντα, όπου γειώνονται οι πλανητικές ενέργειες, που αποτελούν επίσης αρχετυπικές πλανητικές διχοτομίες, όπως προκύπτουν απ τα μυθολογικά τους stories, και απ τις ψυχολογικές τους ερμηνείες τους.

Γιατί υπήρχαν θεοί, και κατ επέκταση πλανήτες σύμφωνα με τις τροχιές τους και τη φύση τους, που δεν συμπαθούσαν ο ένας τον άλλο, από προδιάθεση.Έτσι όλα αυτά τα αρχέτυπα αντιπροσωπεύουν αντίθετες καταλήξεις ενός ψυχικού φάσματος.Το φυσικό συνεπακόλουθο απόλα αυτά, είναι ότι αυτό θα προεκτείνεται και στη λίστα με τα ζώδια και τους οίκους, τα οποία οι πλανήτες φυσικά κυβερνούν….

Και αυτό θα ξαφνιάσει πάρα πολλούς, και τότε ίσως καταλάβουν ότι στήνουν ερμηνείες σε ένα ωροσκόπιο σε λάθος επίπεδο, το οποίο στην ουσία είναι το αδιαφοροποίητο, πριν την γέννηση.Δηλ.ερμηνεύεται ένα ωροσκόπιο, λες και δεν έχει γεννηθεί κάποιος ακόμα.

Όμως ο συγκεκριμένος χάρτης προκύπτει απ τη διάσπαση των αντιθέτων, και που ακριβώς συμβολίζουν τη γείωση μας, την ενσάρκωση μας.Απο εκεί αρχίζει ένας νέος αγώνας για την ολοκλήρωση μας, που ζητάει τη συμμετοχή μας, που σημαίνει πολύ εσωτερική εργασία.

Αυτές οι αρχετυπικές διαμάχες, οι οποίες είναι φυσικές, έμφυτες, και δεν είναι κακές ή καλές, αλλά ούτε και παθολογικές.Μπορεί να είναι τρομακτικά δημιουργικές και στο χέρι μας είναι να μην είναι παθολογικές.

Αυτό εξαρτάται απ το βαθμό συμμετοχής μας σ αυτές τις διαμάχες….
Η λίστα μπορεί να είναι ελλειπής, όποιος έχει και άλλες ιδέες, ας την συμπληρώσει.


Δανεισμένη απ τη μυθολογία, και εμπνευσμένη απ το υπέροχο βιβλίο της Liz Greene, Relationships and how to survive them,cpa press,volume 14…..

Οι αρχετυπικές διχοτομίες είναι 1.Ηλιος –Άρης…συνεπώς Λέων –Κριός και Λέων Σκορπιός και άρα 1ο σπίτι-5ο σπίτι και 5ο σπίτι με 8ο σπίτι….Αυτό μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη, γιατί οι παραδοσιακοί αστρολόγοι θεωρούν συγγενή τα ζώδια Κριού και Λέοντα, αλλά η συγγένεια τους έχει να κάνει μόνο με τη ψυχολογική τους σύσταση, δηλ. το στοιχείο της φωτιάς…Απ τη Μυθολογία ο Απόλλων αντιπαθούσε τον Άρη, και συνεπώς αυτή η έμφυτη διαμάχη δείχνει τα δύο διαφορετικά πρόσωπα του αρσενικού.Το αρσενικό Πατέρας και το αντίθετο αρσενικό ο Κυνηγός, αυτός που διεκδικεί…
Ότι γωνία και να υπάρχει μεταξύ τους, αυτά δεν συμφιλιώνονται, ίσα ίσα αντιμάχονται, και στην περίπτωση των αρμονικών όψεων, μπορεί να δείξει το επίπεδο «παραμυθιού» που ζεί ο καθένας ή της άγνοιας που θα τον οδηγεί να μην εργαστεί καθόλου επάνω σ αυτό το θέμα.Γιατί όταν θα ταυτίζεται με το ένα, θα προβάλλει το αντίθετο του, μέσα στις σχέσεις του.Απ την άλλη οι σκληρές όψεις μπορεί να δείχνουν υπερβολική δυσκολία για ολοκλήρωση, με αποτέλεσμα τη πιθανή κατάρρευση και τη ροπή προς τη παθολογία της νεύρωσης.Η συνειδητότητα και μόνο αυτού του φαινομένου, μπορεί να οδηγήσει στην ανακούφιση μιας τέτοιας νεύρωσης.Θα ξέρεις τι πολεμάει μέσα σου, και δεν θα υπάρχει τόσος τεράστιος θυμός προς τα έξω…..

2.Ήλιος-Ποσειδώνας και συνεπώς Λέων-Ιχθύς, και συνεπώς 5ο σπίτι με 12ο σπίτι.Εδώ έχει μια πιο Διονυσιακή πλευρά το θέμα, γιαυτό και οι Αρχαίοι στο Μαντείο των Δελφών, μπορεί να γιόρταζαν τον Απόλλωνα, αλλά τιμούσαν και το Διόνυσο.Τρομακτικό θέμα για τα Λιοντάρια, που είναι χωρίς πατέρα.

3.Ήλιος-Σελήνη και άρα 5ο σπίτι με 4ο σπίτι και συνεπώς Λέων και Καρκίνος.Εδώ είναι πιο απλά τα πράγματα για να κατανοηθούν, αφού ήταν το κεντρικό μοτίβο της εσωτερικής εργασίας των Αλχημιστών, και του εργου του Γιούγκ 

4.Σελήνη-Αφροδίτη συνεπώς Καρκίνος-Ταύρος, Ζυγός και 4ο σπίτι με 2ο σπίτι και 7ο αντίστοιχα.Εδώ φαίνεται καθαρά η διάσπαση της θηλυκής ψυχολογίας, στη γυναίκα μητέρα και στη γυναίκα ερωμένη.

5.Σελήνη-Ουρανός,συνεπώς Καρκίνος-Υδροχόος και άρα 4ο σπίτι και 11ο σπίτι…(τι δεν καταλαβαίνετε εδώ ?) 

6.Αφροδίτη-Κρόνος και συνεπώς Ταύρος,Ζυγός με Αιγόκερω και Υδροχόο, και άρα 2ο σπίτι ,7ο σπίτι με 10ο σπίτι και 11ο σπίτι.Και εδώ υπάρχουν εκπλήξεις λόγω του ότι υπάρχει συγγένεια λόγω γήινης φύσης ή αέρινης…Δηλ. η έκπληξη υπάρχει στην εχθρότητα Αιγόκερω-Ταύρου και Υδροχόου με το Ζυγό….


7.Αφροδίτη-Χείρωνας, και ο μύθος «της ωραίας του τέρατος», παίρνει σάρκα και οστά, 
σ αυτή τη διχοτομία.Ο ερωτισμός με την άγρια και τη χθόνια σεξουαλικότητα.

8.Άρης –Ποσειδώνας, συνεπώς τα ζώδια Κριού και Σκορπιού με το ζώδιο του Ιχθύ, και άρα 1ο σπίτι και 8ο σπίτι με το 12ο σπίτι.Εδώ φαίνεται καθαρά η σύγκρουση σκιάς με τη persona με ολέθριες ροπές στην υγεία και στη σεξουαλικότητα, αλλά και στο θυμό και την καταστροφικότητα.

9.Δίας με Κρόνο, συνεπώς Τοξότης, Ιχθύς με Αιγόκερω και Υδροχόο, και άρα 9ο σπίτι,12ο σπίτι με 10ο σπίτι και 11ο σπίτι.Είναι σαφώς από πού προκύπτει η έχθρα τους, απ τη μυθολογία, που έχει προεκτάσεις στα θέματα εξουσίας και κοινωνικών ρόλων.

10.Κρόνος-Ποσειδώνας,συνεπώς Αιγόκερως,Υδροχόος με Ιχθύ, και άρα 10ο σπίτι και 11ο σπίτι με 12ο σπίτι.Εδώ φαίνεται καθαρά η αντίθεση της πραγματικότητας με την υπέρβαση.

11.Ουρανός με Ποσειδώνα, συνεπώς Υδροχόος και Ιχθύς και άρα 11Ο σπίτι με 12ο σπίτι. 


Στη Λίστα θα μπορούσαν να προστεθούν Ουρανός και Πλούτωνας και Άρης με Δία, σύμφωνα με το πνεύμα της ποίησης του William Blake : «ο γάμος του Ουρανού και της Κόλασης», και το επερχόμενο πνεύμα της new age, που ζητάει επειγόντως τη σύνθεση αντιθέτων…..

Ωροσκόπια με πλήθος από διαμάχες στα αντίθετα, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν υβρίδια, με εκπληκτική ομορφιά και αισθητική, αλλά με πολύ μεγάλο ποσοστό καταστροφικότητας, είτε εσωτερικά λόγω άγνοιας τους, είτε εξωτερικά λόγω του ότι οι άλλοι τα θεωρούν κινδύνους για τη δική τους φυσική πολωτική σειρά…..

Απότι βλέπετε λείπει ο Ερμής, ο οποίος είχε και έχει το δικαίωμα να πηγαίνει παντού, σε όλα τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα, για να επιβάλλει τη δύναμη της νόησης και του μυαλού.Συνεπώς οι έμφυτες αρχετυπικές διαμάχες δεν αποβλέπουν στην εξάρθρωση μας, αλλά στη μεγέθυνση του μυαλού μας….Όλα απευθύνονται στο μυαλό, και δεν υπάρχει καμιά παθολογία στη φύση.Η έκσταση και η χαρά του sex,μας δείχνει εκείνη τη μαγική στιγμή, που όλα είναι ενωμένα, αλλά επειδή στη φύση δεν είναι, αναγεννιόμαστε μέσα απ αυτό και συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ολοκλήρωση και πληρότητα….

Υπάρχουν πολλοί τρόποι σύνθεσης των αντιθέτων, δεν είναι επι της παρούσης χρονικής στιγμής, με ενδιέφερε περισσότερη η απλή ενημέρωση σας, και το πόσο ξένα είναι όλα αυτά στην Αστρολογική Ελληνική πραγματικότητα, την ίδια ώρα που όχι μόνο αποτελούν τη βάση όλων των εσωτερικών εργασιών, αλλά είναι ο ίδιος ο πυρήνας του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος.Και όχι μόνο αυτό, με βάση τα παραπάνω διάφοροι ψυχίατροι στην Αμερική, προσπαθούν να γεφυρώσουν και να θεραπεύσουν πολλά απ τα κενά της Ψυχής, που έχουν δημιουργήσει αιώνες πια οι αρχετυπικές διχοτομίες….

Ακόμα πιο δυστυχώς η εμφάνιση και η καθιέρωση του Χριστιανισμού και του Ισλάμ, τέντωσε πιο πολύ τα αντίθετα και η ψυχή σαν εξέλιξη έχει μείνει ακόμα στην Αρχαιότητα.

Άρα τι πρόβλεψη να κάνεις ? 

Με άγνοια της διάσπασης των αντιθέτων, θα γίνει ότι ακριβώς αναφέρει το δράμα του μύθου, εξ ου και το δράμα της ζωής γενικότερα.

Η Εποχή του Ιχθύ έχει «παγώσει» την εσωτερική ψυχική καλλιέργεια ακόμα στην αρχαιότητα.Απο τότε μόνο persona αναπτύξαμε, παρόλο που το εσωτερικό της νόημα ήταν η «ανάσταση εκ νεκρών», και τι γίνεται με την μεταθανάτια ζωή…..

Υπάρχει πολύς κόσμος που ασχολείται με την αστρολογία στην Ελλάδα, και καλά κάνει, ας αρχίσει με αυτά τα βασικά.Τα υπόλοιπα θα τα βρεί στην πορεία της ζωής του….

Καλημέρααααααααα και καλήηηηηη εβδομάδα………

υγ : το άρθρο ανέβηκε στο fcb το φλεβάρη του 2013....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου