Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ο ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΛΟΥΛΟΥΔΙΟΥ Ή ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ...

Ο ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΛΟΥΛΟΥΔΙΟΥ Ή ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ...

..Καθώς ο Ήλιος ταξιδεύει στο ζώδιο της Παρθένου, το ζώδιο αυτό όπως όλοι ξέρουμε κυβερνάει και τα θέματα της Υγείας.Ο Ποσειδώνας συνεχίζοντας με το Χείρωνα στους Ιχθύς, μας υπενθυμίζει το θέμα της λύτρωσης, που είναι κυρίαρχο μοτίβο στους Ιχθύς.Και όπως έχουμε ξαναπεί το μάθημα στη φάση της Παρθένου,είναι ότι κάποιος ή κάποια πρέπει να μάθει να βελτιώνει και να εξευγενίζει τον Εαυτό του, σαν ένα σκάφος υπηρεσίας, έτσι ώστε να πάρει το μερίδιο του, μέσα απ την μεταστοιχείωση, όλων όσων αποτελούν τη βάση η του αδιαφοροποίητου της ζωής.Αυτό είναι μια καθαρά αλχημική διεργασία, που οφείλεται οτι στο ζώδιο της Παρθένου ή στον 6ο οίκο είμαστε στο maximum της απομάκρυνσης απ το Κέντρο μας.Με απλά λόγια αν "δανειστούμε" τη γλώσσα των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, η περιοχή του ζωδίου της Παρθένου, είναι εκείνο το αρχείο που μας επιτρέπει να ανακαλύπτουμε και να εξηγούμε πράγματα με στοιχεία που εμείς δεν έχουμε.Αυτό τη καθιστά αρκετά αντικειμενική και οξυδερκή.
Αλλά δίνοντας όμως και το έναυσμα για πολυ εργασία.Αν συνυπολογίσουμε ότι είναι και Σκιά της εποχής του Ιχθύ, και απ την άλλη εσωτερικά μιλώντας ότι όλο το Έργο που γίνεται στο χώρο της, αναδεικνύεται στην περιοχή του Υδροχόου, εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι εαν δεν περάσει κάποιος απ αυτό το σκοτάδι της Ύλης, δεν εισέρχεται στο πνεύμα της Νέας Εποχής.Το ότι οι ιέρειες των θεοτήτων που είχαν σχέση με αυτό τ ο ζώδιο στην Αρχαιότητα, ήταν στην ουσία πόρνες, που προσωποποιούσαν την εγκατάλειψη της γονιμότητας της φύσης,επίσης κάτι λέει για το μυστήριο Έργο της.

Με πιο απλά λόγια αν σκεφτεί κάποιος ότι αυτή την περίοδο στο Β.Ημισφαίριο είναι καλοκαίρι ακόμα, ότι όλοι οι καρποί της φύσης υπάρχουν απλόχερα σε όλους σ αυτό χρονικό διάστημα, γιατί η δουλειά έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα, τους καθιστά με ένα δικό τους τρόπο ότι είναι όλα δικά τους, χωρίς να έχουν καταβάλλει καμιά προσπάθεια συμμετοχής σ αυτό.Και αυτό είναι μια Αλχημεία.

Ακόμα όλοι οι Παρθένοι θεωρούν ότι προσφέροντας τον Εαυτό τους σε σένα, αρκεί και μόνο με την παρουσία τους, είναι αρκετό να θέλουν συμμετοχή σε όλους τους καρπούς της δημιουργίας τους.Αυτή η περίφημη σειρά που θέλουν να βάλλουν στους άλλους, γιατί νιώθουν συνεχώς ότι όλα τα θέματα στη φύση έχουν λάθος σειρά...ιδιαίτερα αν το μερίδιο τους στους καρπούς Δημιουργίας είναι μικρό...

Παρόλα αυτά, έχουν ένα σπουδαίο Έργο να διαδραματίσουν.Αυτό της Αλχημικής Διεργασίας.Και όπως οι Αλχημιστές πίστευαν ότι ο χρυσός δεν μπορούσε να κατασκευαστεί δίχως την παρέμβαση της Θείας Χάριτος, γιατί μέσα σ αυτόν εκδηλώνεται ο ίδιος ο Θεός, το έργο τους είναι να αναλάβουν το έργο του Λυτρωτή Ανθρώπου, για να εξυπηρετήσουν το σκοπό της θεικής ψυχής του κόσμου που κοιμάται και περιμένει την Λύτρωση στην Ύλη, και συνεπώς αναδεικνύεται.
Αντίθετα δηλ.απ το έργο στην περιοχή του Ιχθύ.Γιατί ο άνθρωπος εκεί χρειάζεται τη λύτρωση και αναλαμβάνει το χριστιανικό έργο προς τιμήν του θεού Λυτρωτή και συνεπώς θυσιάζεται.(και για το Ισλάμ, το ίδιο ισχύει).
Γι αυτό και στο Μεσαίωνα τους Αλχημιστές τους έκαιγαν και τους θυσίαζαν.Αλλά για να μπορέσεις να εξάγεις πνεύμα απ την ύλη, τακτοποιείς μέσω θεραπειών όλες τις εκκρεμότητες και τις ανισορροπίες που υπάρχουν στο ψυχικό επίπεδο των ενεργειών.
Αλλά εδώ η ψυχή βρίσκεται εγκλωβισμένη στην ύλη, είναι Ύλη σ αυτό το επίπεδο και μόνο ο χώρος απ το το ζώδιο της Παρθένου, μπορεί να κάνει αυτό το έργο και να ανακαλύψει την ουσία.Αυτό της δίνει το μαγικό χάρισμα του θεραπευτή.

Και στα χρόνια που έρχονται με το Ποσειδώνα στους Ιχθύς, έχουμε πρώτα απόλα να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ,μ αυτά που θα συμβαίνουν γύρω μας, και επειδή όλοι θα ζητάνε τη θυσία μας σε οποιοδήποτε επίπεδο, είναι καθήκον μας, να είμαστε στο δρόμο για την ανακάλυψη αυτής της ουσίας μέσα μας.
Μόνο τότε θα μπορούμε να επιβιώσουμε.Και όχι αν έχουμε λογαριασμούς στις τράπεζες, που σε ένα βράδυ μπορούν να τους εξαφανίσουν, με μια απλή αλχημεία.Όλα αυτά δείχνουν ότι είμαστε ακόμα στο σκοτάδι δηλ.στη σκιά της εποχής ιχθύ-παρθένου.Και ότι έχουμε έργο με τον Εαυτό μας.
Και βέβαια δεν χρειάζεται κάποιος να είναι στο ζώδιο της Παρθένου.Ολοι έχουν άξονα Παρθένου-Ιχθύ στο ωροσκόπιο τους.

Στην παρακάτω περιγραφή ενεργειών παρουσιάζεται μια απλή υποκειμενική ταξινόμηση θεραπειών, που συνδέεται με διαδρομές ανάπτυξης του Εαυτού μας και που είναι περισσότερο εκφραστικές στις προσεγγίσεις τους και τις τεχνικές.
Ή με απλά λόγια τα σημεία εκείνα των πλανητών που μας δημιουργούν περισσότερα προβλήματα στις συμπεριφορές μας.
Δεν προτείνω να εισέλθει κάποιος σε τέτοιες θεραπείες, ιδιαίτερα σε τέτοιες περιόδους οικονομικής κρίσης, αλλά τουλάχιστον να ψάξει να δεί τι ακριβώς σημαίνουν αυτές οι θεραπείες και να μπορέσει να διαλογιστεί.

Είναι ένα μεγάλο κέρδος, μέσω του αστρολογικού χάρτη, να έχει ένα ακόμα εργαλείο στα χέρια του,γιατί σ αυτή την περιοχή του ζωδιακού, είναι να ενσωματώσεις την ΟΥΣΙΑ ( το mana που έλεγαν στην Π.Διαθήκη),του θησαυρού που βρήκες.Και συνήθως αυτή βρίσκεται κρυμμένη εκεί που συνήθως πάσχεις ή είσαι προβληματικός περισσότερο.
Ακόμα και το sex αυτή την περίοδο δεν εξυπηρετεί τη γονιμότητα της Φύσης, αλλά το τι σε ευχαριστεί περισσότερο και τι σε φέρνει πιο κοντά και πιο κλειστά στην ουσία σου σαν individual.
Και προς Θεού αν είστε σε σχέση με Παρθένους, όχι πιο κοντά σ αυτούς, γιατί ποτέ δεν είναι δικοί σας,αλλά πιο κοντά σε εσάς, με το μέσα σας, ενώ είστε μαζί τους.Στην αντίθετη περίπτωση πάλι η διαδικασία θα γίνει, αλλά με πιο οδυνηρό τρόπο συναισθηματικά.

Action therapy (Άρης-Κρόνος)-art therapy (Ήλιος-Αφροδίτη-Ποσειδώνας)-assertiveness training (Ήλιος-Άρης)-astrology (Ερμής-Ουρανός )-behavior therapy (άρης -κρόνος)-bibliotherapy (Ερμής-Δίας-Κρόνος)-bioenergetics (Άρης-Πλούτωνας)-client-centered therapy (σελήνη-ερμής-αφροδίτη)-directed fantasy (Δίας-Ποσειδώνας)-gestalt therapy (ήλιος-σελήνη-άρης)-Jungian therapy (ποσειδώνας-σελήνη-πλούτωνας)-karate (άρης-ποσειδώνας-πλούτωνας)- logotherapy (Δίας-Ποσειδώνας-Δέσμες Σελήνης)-meditation (Ερμής-Ποσειδώνας) -movement therapy (άρης-ήλιος-ποσειδώνας)-muscular therapy (άρης-κρόνος-πλούτωνας)-mysticism (Δίας-Ποσειδώνας)-nutritional therapy (ερμής -σελήνη)-primal therapy (πλούτωνας-σελήνη-ήλιος)-psychiatry (σελήνη-ερμής-πλούτωνας)-psychoanalysis (σελήνη-ερμής-πλούτωνας-άρης)-psychodrama (ήλιος-άρης-σελήνη-ποσειδώνας)-psychosynthesis (ποσειδώνας-ήλιος-Δίας)-rational-emot.therapy (Ερμής-Δίας)-reality therapy (ερμής-κρόνος-άρης)-Reichian therapy (άρης-πλούτωνας)-Rolfing (άρης--κρόνος-πλούτωνας)-t`ai chi chuan (άρης-ποσειδώνας)- theta healing (κρόνος-αφροδίτη-ποσειδώνας-αρης)-transactional analysis (ερμής-σελήνη-κρόνος) AND yoga (άρης-ποσειδώνας-ήλιος)...

Για να μην σας μπερδέψω, υπάρχουν στιγμές, που νομίζω ότι τις χρειάζομαι όλες, αλλά δεν είναι έτσι.Κάποιος πρέπει να ψάξει τα ζώδια και τους οίκους του ωροσκοπίου του, που κυβερνάνε οι παραπάνω πλανήτες, να δεί έτσι τι δεν έχει ικανοποιηθεί στη ζωή του και επίσης να χαρακτηρίσει τις διαδρομές ανάπτυξης του.Και μόνο η διερεύνηση τους στο χώρο του internet,στην universal library,οι προσεγγίσεις των τεχνικών αυτών μπορεί να βοηθήσουν μόνο εαν αληθινά θέλουμε :1.να επεκτείνουμε τη συνειδητότητα μας 2.να αναπτύξουμε δημιουργικές στάσεις 3.να κάνουμε πρακτική νέων συμπεριφορών οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν να λύσουν προβλήματα απ τις παρενέργειες των παραπάνω πλανητών 4.να εκφράσουμε ταλέντα και δυνάμεις που είναι μπλοκαρισμένες σε πιο ολοκληρωμένο επίπεδο 5. να κερδίσουμε ειρήνη στο μυαλό, μέσα σ αυτόν το ανηλεή πόλεμο που ζούμε....

Όμως εαν νιώθετε και εσείς ότι τις χρειάζεστε όλες τις θεραεπείες, μπορεί να μην χρειάζεστε καμμιά...τότε μπορείτε να χρειάζεστε μόνο τον ΕΡΩΤΑ....δηλ.σαν αστρολόγος τι θα συμβουλεύατε ένα μικρό κορίτσι να πάει σε θεραπείες ή να ερωτευτεί ?....
ακόμα και σε μια παντρεμένη γυναίκα : τι θα της λέγατε : θεραπεία ή γκόμενο ?....το πιστεύω τόσο πολύ, που το έχω πληρώσει και με κόστος ζωής....
Αυτός είναι ο λόγος που σταματάω ωροσκόπια στη μέση, δεν παίρνω πελάτες, είμαι αντι -επαγγελματίας....τους αφήνω να ζήσουν τη ζωή τους, όσο μπορούν με έρωτα....

Αλλά όταν έχεις μεγαλώσει στα "χέρια" του καλύτερου ψυχίατρου της Αθήνας, στα 70s, Ν.Μουτούση, μπαμπά της σημερινής υπέροχης ηθοποιού Αμαλίας Μουτούση, που αγαπούσε τις γυναίκες, γινόταν να είσαι διαφορετικός ?

Μπορεί να είσαι τίποτε άλλο εκτός απο αυτό που είσαι...? όλα τα άλλα είναι δυστυχία.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου