Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Λατρεία και Δύναμη στις συναισθηματικές σχέσεις

Λατρεία και Δύναμη στις συναισθηματικές σχέσεις

Προσέχοντας και δουλεύοντας στις συναστρίες επι 20 χρόνια και βάλε,
για να μην θυμηθώ τι μου έκανε η γιαγιά μου με τα προξενιά της,
αφου με ρώταγε αν ταιριάζουν τα υποψήφια ζευγάρια, και αυτή έβρισκε την κατάλληλη επιχειρηματολογία, μετά για να τους τα πει….
διαπίστωσα ότι οι πάντες κοιτάνε τα πάντα, χωρίς να βλέπουν τις σχέσεις real self και Υψηλότερου Εαυτού στη συναστρία.

Και ναι μεν με το real self είναι πιο συνειδητά τα πράγματα, με τον Υψηλότερο Εαυτό τα πράγματα μπερδεύονται γιατί συγχέονται με karma, μοίρα και Θεό…
Ο Υψηλότερος Εαυτός μπορεί να μοιάζει με Θεό, να έχει κυριότητα στο real self, στην πραγματικότητα είναι πιο real, απ τον real…
Και αυτό γιατί αποτελώντας ένα είδος αθροιστικών εαυτών απ τους προγόνους που καταγόμαστε, Αυτός δημιουργεί μια δυναμική, που βρίσκει έναν τρόπο να επιβάλλεται επάνω στις συνειδητές επιλογές μας, σαν στοιχείο του Ασυνείδητου, κάνοντας το real self τελικά να προσαρμόζεται.

Λοιπόν στις συναισθηματικές σχέσεις οι πιο πολλές και πολλοί, στους χωρισμούς κυρίως και τους καυγάδες φαίνεται καθαρά ένα πράγμα : το τι κάνετε με τις συνειδητές σκέψεις σας, ο Υψηλότερος Εαυτός δεν ενδιαφέρεται καθόλου.
Εαν έχει επιλέξει τον άνθρωπο που θέλει να ζήσει μαζί του, δεν τον ενδιαφέρει καθόλου τι σκέφτεται το εγώ σας, και οι άλλες αλήθειες που νομίζεις ότι ξέρεις.΄
Αν και το ρήγμα οδηγεί συνήθως σε συναισθηματικά τρίγωνα, πολλές φορές, δεν μας ενδιαφέρει μια τέτοια περίπτωση εδώ, ο Υψηλότερος Εαυτός θα φέρει ένα μήνυμα :

Θα ζήσετε αυτά που δεν έζησαν οι πρόγονοι.Και αν δεν το κάνετε θα σας αρρωστήσει στην πορεία του χρόνου αργά ή γρήγορα.

Απ την άλλη πρέπει να δείτε το επίπεδο της σχέσης που ζητάει ο Υψηλότερος Εαυτός, για τους άντρες και το επίπεδο της ίδιας σχέσης για τις γυναίκες.
Στον άντρα το θέμα είναι η Λατρεία.
Η Γυναίκα έχει ανάγκη αυτή τη Λατρεία για να λειτουργήσει σαν γυναίκα μέσα στη σχέση, και μπαίνει στο ρόλο, όταν μπαίνει στη σχέση αυτή.
Απ την άλλη η ίδια και το θέμα της δεν είναι στη λατρεία, αλλά στην Δύναμη.
Και φυσικά ακριβώς αυτή τη Δύναμη έχει ανάγκη ο άντρας.Και βέβαια είναι θέμα διαχείρισης αυτών των χαρακτηριστικών κατά πόσο τελικά μια γυναίκα θα ναρκσισσεύεται σαν θεά, απ τη λατρεία του αγαπημένου της, και κατά πόσο ένας άντρας θα φουσκώνει απ τη δύναμη…

Επειδή οι ταξινομήσεις μου είναι μη συνηθισμένες, θυμήθηκα τα λόγια του Yung, στο Ψυχολογία και Αλχημεία :
Στην ύστερη κλασική περίοδο ήταν γνωστά τα τέσσερα στάδια ερωτισμού.Η Χαβάχ (Εύα), η Ελένη της Τροίας, η Παρθένος Μαρία και η Σοφία.
Έτσι θα προσπαθήσετε να δείτε σε επίπεδο βρίσκεται η κατάσταση Λατρείας
Του αγαπημένου σας, για να δείτε ανάλογα.
Η σειρά αυτή επαναλαμβάνεται στο Φάουστ του Γκαίτε, στην Γκρέτσεν που είναι η προσωποποίηση μιας σαφώς ενστικτώδους σχέσης (Εύα), στην Ελένη σαν μορφή της άνιμα, στη Μαρία σαν προσωποποίηση της «ουράνιας», δηλ.της χριστιανικής ή θρησκευτικής σχέσης, και στο αιώνιο θηλυκό, σαν μια έκφραση συμβολοποίησης του θηλυκού.
Όπως δείχνει η ονοματολογία,ασχολούμαστε με τον ετερόφυλο έρωτα ή με τη μορφή της άνιμα σε τέσσερα στάδια και επομένως με τα τέσσερα στάδια της λατρείας του Έρωτα.
Το πρώτο στάδιο η Χαβάχ, η Εύα, η γή-είναι καθαρά βιολογικό.
Η γυναίκα εξισώνεται με τη Μητέρα, και αντιπροσωπεύει μόνο κάτι το οποίο πρέπει να γονιμοποιηθεί .Είσαι η Μάνα του σ αρέσει δεν σ αρέσει, και έτσι θα σε κάνει…
Το δεύτερο στάδιο εξακολουθεί να κυριαρχείται απ το σεξουαλικό Έρωτα, αλλά σε ένα αισθητικό και ρομαντικό επίπεδο,όπου η γυναίκα έχει πάρει κάποια αξία σαν άτομο.
Και αφού μπήκαμε στην Ωραία Ελένη, θέλεις δεν θέλεις θα το «φας» το κέρατο, εκτός και αν προλάβει ο ναρκισσιστικός σου παροξυσμός και τον στείλει αδιάβαστο.
Μέχρι εδώ ο συνειδητός σου εαυτός σου, τα αντιλαμβάνεται, τα νιώθει, και οι πιο πολλοί άνθρωποι βιώνουν αυτά τα στάδια.

Αλλά όλο και πιο πολλοί εμφανίζονται να θέλουν στις σχέσεις τους και το τρίτο στάδιο.Το τρίτο στάδιο ανυψώνει τον έρωτα στα ύψη της θρησκευτικής αφιέρωσης και έτσι τον πνευματικοποιεί.Η Χαβάχ έχει αντικατασταθεί απ τη πνευματική μητρότητα.

Εδώ τι κάνουμε που είμαστε και εμείς….
Γιατί πνευματική μητρότητα σημαίνει ότι έγινε Μούσα σου, και σου σιγοψυθιρίζει τις ιδέες σου και τις εμπνεύσεις σου.Αυτό έχει οδυνηρή συνέπεια για κάποιες γυναίκες.Δεν αντέχεται ένας τέτοιος ρόλος.Και με βάση την εμπειρία απ τους προηγούμενους ρόλους και στάδια πέφτει μια σύγχιση, που τελειωμό δεν έχει.
Γιατί αυτό απαιτεί υπερβάσεις και δεν υπάρχε, προιστορία στο οικογενειακό δέντρο.Σιγά μην έχειςπρογόνους βασίλισσες και θεές.Ασε που αρχίζει και χάνεται το φαινομενικό real …Γιατί άλλο το real της ανάγκης της ανθρώπινης ψυχής και άλλο το real των πραγματικών αναγκών της καθημερινότητας.
Το fcb επιταχύνει τη διαδικασία σαν ένα είδος ψυχικής μόλυνσης να θέλουν οι πιο πολλές έναν τέτοιο ρόλο.
Υπάρχει και το τέταρτο στάδιο, δεν το έχω δεί, μόνο απ την Ιστορία μπορεί να το δανειστείς σαν image, απεικονίζει κάτι το οποίο πηγαίνει απροσδόκητα πέρα απ το σχεδόν αξεπέραστο τρίτο στάδιο, το αιώνιο θηλυκό και συμβολοποιώντας το θηλυκό.
Αλλά πως είναι δυνατόν να υπερβεί η Σοφία το υπέρτατο ιερό και αγνό ?

Προφανώς μόνο με βάση την αλήθεια ότι το μικρότερο μερικές φορές είναι και σημαντικότερο.Αυτό το στάδιο αντιπροσωπεύει μια πνευματικοποίηση της Ελένης και συνακόλουθα του ίδιου του Έρωτα.Αυτή είναι και η ουσία στο Ασμα Ασμάτων, καταλήγει ο Yung.

Στις γυναίκες τα πράγματα με τη Δύναμη που θέλουν απ τους άντρες είναι πιο απλά :
Στο πρώτο στάδιο : Ο Πατέρας που είναι γι αυτές, υποστηρικτής, το καταφύγιο, μια φιγούρα που φροντίζει, διότι αυτός είναι ένας άντρας, που ενσωματώνει την ιεραρχική κοινωνική σειρά, τη συνήθεια, την παράδοση, την ιερότητα του παρελθόντος, και τις αξίες της οικογένειας.
Στο δεύτερο στάδιο : O Puer ή το αντίστοιχο σε έναν άντρα « Ωραία Ελένη», ένας ωραίος άντρας προφανώς, και είναι αντίθετος με τον Πατέρα, θα είναι ασταθής,αέρινος,αισθητικός,πνευματώδης,νεανικός,λαμπρός και ανίκανος του να διατηρήσει πίστη ή μονιμότητα στη σχέση.
Έτσι υπάρχουν γυναίκες που αγαπούν τέτοιον άντρα για να τις αφήσει.
Είναι απίστευτο…Η μεγαλύτερη έμφαση σε μια τέτοια σχέση είναι να μείνει μόνη της τελικά…!!!!
Υπάρχει ένα τρίτο στάδιο αλλά δεν είναι τόσο ανώτερο όσο το αντίστοιχο του άντρα, γιατί δουλεύει απ το παρελθόν σε κάποιες περιπτώσεις και εμφανίζεται και ζητάει συνεχώς συμμετοχή τα τελευταία χρόνια. Είναι ο Hero που είναι ένας πολεμιστής, ένα δημιούργημα της Γής, αγωνίζεται στη μάχη για να νικήσει στον εξωτερικό κόσμο.Μπορεί να είναι ο επιτυχημένος επιχειρηματίας, αυτός που επηρεάζει, ο χαρισματικός πολιτικός, ο στρατιώτης, και ο διπλωμάτης, ο νομικός.
Και υπάρχουν και γυναίκες που δεν τους ενδιαφέρει καμιά άλλη σχέση παρα μόνο αυτή..αλλά υπάρχουν και γυναίκες που είναι σε σχέση με προηγούμενα στάδια και σε σχέση παράλληλα με τους παραγωγούς τους ή τους οικονομικά προστάτες τους κατά κάποιο τρόπο.

Και ναι υπάρχει και τέταρτο αξεπέραστο στάδιο, που δεν το βλέπω με συχνότητα, γιατί δεν το εξομολογούνται εύκολα οι γυναίκες.
Μόνο στα ωροσκόπια το υποψιάζεσαι..
Αυτός είναι ο Σοφός Άντρας (Wise Man), και ίσως να αντιστοιχεί στο θηλυκό ομόλογο της Σοφίας, είναι ένα σύμβολο δημιουργικότητας, σοφίας , οράματος, πνευματικής διορατικότητας και μια γέφυρα με το Μυαλό του Θεού.
Το φωτεινό του πρόσωπο είναι αυτό του Μάγου, ο προφήτης που ξεδιπλώνει τα μυστήρια της μεγαλύτερης έννοιας της ζωής.Δεν ξέρω τι σεξουαλική φόρτιση έχει για αυτές, μια τέτοια πνευματική θεώρηση σχέσης γι αυτές, αλλά εδώ μιλάμε ότι το μυαλό τους είναι σε πλήρη εξάρτηση πια απ τους Μάγους.

Εάν αναλογιστείς ότι οι τελευταίες κατηγορίες προέρχονται απ τον Υψηλότερο Εαυτό, θα δείς ότι δεν υπάρχει τρόπος να μην το βιώσεις αυτό.
Δεν το θέλεις εσύ, μόνο, αλλά όλοι οι πρόγονοι που κατάγεσαι.
Και κάτι θα γίνει και θα είναι μπροστά σου.Άρα τι σας νοιάζει και αγχώνεστε ? η αγωνία που έχουν κάποιες αν θα το ζήσουν, δεν βρίσκεται κυρίως με το τι θέλει ο real self τους, αλλά το ότι δεν έχουν επαφή με τον Υψηλότερο.

Προσωπικά έχω σταματήσει να ασχολούμαι στις σχέσεις με το τι θέλει το εγώ μου.
Ούτως ή άλλως η σχέση του με τον Υψηλότερο Εαυτό συνήθως είναι αντίθετη, και θα συντριβεί με το χρόνο, όπως σ όλους και σε όλες.
Συνεπώς τα έχω αφήσει αλλού, και ξέρω ότι θα μου το φέρει.
Με ειδοποιούν τα όνειρα με τους προγόνους μου….
Και προσοχή εάν προσπαθήσεις να προσωποποιήσεις τον Υψηλότερο Εαυτό, «πέταξε το πουλάκι», γιατί η θεότητα που πρεσβεύει εκεί στις σχέσεις, δεν θέλει να ξέρουμε τα μυστικά της, όσο και η θρασύτητα μου να την κλέβει, αυτή να με τιμωρεί και εγώ να προσπαθώ να τη ξανακλέψω….
Αναγκάζεται και μου σιγοψυθιρίζει ιδέες και μυστικά, και δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι τιμωρίες της.
Άλλωστε με θεές έπαιζα και παίζω.
Όχι με γυναίκες.
Και αυτές το ξέρουν, όπως υπάρχουν και άλλες που μπερδεύονται και θέλουν το ρόλο.

Να έχετε μια όμορφη νύχτα, και πλησιάζει η παγκόσμια μέρα του Οργασμού.
Εδώ είμαστε : Η Χαρά μας …:)

Johnny's always running around
Trying to find CERTAINTY
He needs all the world to confirm
That he ain't LONELY
Mary counts the walls
Knows he tires easily
Johnny thinks the world would be right
If it could buy truth from him
Mary says he changes HIS MIND
More than a woman
But she made her bed
Even when the CHANCE was slim

Running around
Running around

Johnny says he's willing to learn
when he decides he's a FOOL
Johnny says he'd live anywhere
When he earns time -
Mary combs her hair
Says she should be USED TO it
Mary always hedges her bets
She NEVER knows what to think
She says that he still acts like he's being discovered
Scared that he'll be caught
Without a second thought

Running around
Running around
Running around
Running around

Johnny feels he's wasting his BREATH
Trying to talk sense to her
Mary says he's lacking a real SENSE of proportion
So she combs her hair
Knows he tires easily -
Johnny's always running around
Trying to find CERTAINTY
He needs all the world to confirm

Καλημέρααααααα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου