Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

the life with the sign of Pisces

the life with the sign of Pisces 

analysis of symbol

Το μεγαλύτερο ψάρι γίνεται ένα σύμβολο του θνητού σώματος, με τις ακόρεστες ορέξεις και τις τυφλές ενστικτώδικες ανάγκες.Το μικρότερο ψάρι, συνδέεται με της θεάς τον κακότυχο εραστή, γίνεται μια εικόνα της λυτρωτικής δύναμης του αθάνατου πνεύματος το οποίο μονολότι παγιδεύεται μέσα στον κύκλο της θνητότητας, είναι αιώνια αναγεννημένο.

Η μυθική εικόνα των Ιχθύων σκιαγραφεί σε μας το μυστήριο από ένα αθάνατο πνεύμα το οποίο αν και φυλακίζεται μέσα στο σκοτάδι του φυσικού κόσμου γίνεται για πάντα λυτρωμένο και αναγεννημένο.
Οι Ιχθείς ενσωματώνουν την ανθρώπινη πνευματική λαχτάρα για αιωνιότητα, καταδικασμένα στη διαμάχη με τις παρορμήσεις των ενστίκτων θριαμβευτικοί ακόμα δε και στο πρόσωπο του θανάτου.Μέσα στα σκοτάδια του βυθού της θάλασσσας καραδοκούν τρομερά πλάσματα τα οποία ανεβαίνουν από τα βάθη του ασυνείδητου, τρομοκρατώντάς μας με την τυφλή τους πείνα και την αγριότητά τους.
Αυτές οι εικόνες ανατανακλούν τον χείμαρρο των πρωτόγονων συγκινήσεων και των υναισθημάτων οι οποίες βρίσκονται κάτω απ`την πολιτισμένη επιφάνεια της ανθρώπινης κοινωνίας.

Τα εξαίσια και εύθραστα πλάσματα τα οποία αν κατοικούν στα βάθη της θάλασσας εκφράζουν την ομορφιά της ζωής και της ανθρώπινης ψυχής, επικοινωνώντας μόνο μέσα απ`την μουσική, ποίηση, ζωγραφική και μυστικά ή μυστικιστικά οράματα.

analysis of personality

Αυτοί στους οποίους οι Ιχθείς είναι δυνατοί δεν έχουν σκοτεινότερες ή φωτεινότερες ψυχές απ`ότι οι άλλοι άνθρωποι, αλλά αυτοί είναι περισσότερο εναρμονισμένοι απ`ότι τα άλλα ζωδιακά σύμβολα, στα βαθιά υπόγεια ρεύματα της συλλογικής ψυχής γιατί οι Ιχθείς είναι ανοιχτοί σε μια πιο παγκόσμια αντίληψη της ζωής.
Ο κάτω απ`τα νερά κόσμος των Ιχθύων ανήκει σε όλους εμάς, γεννώντας όχι μόνο την πιο τρομερή καταστραφικότητα μας αλλά επίσης και τις πιο εξαίσιες δημιουργίες.

Πάνω στο καθημερινό επίπεδο η δεκτικότητά τους στον κρυμμένο κόσμο του συλλογικού ασυνείδητου μπορεί να τους δώσει μια δημιουργική πολυμέρεια και δύναμη και μια αίσθηση βαθιάς ευσπλαχνία για όλη τη ζωή.

Υπάρχει συχνά βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα στους Ιχθείς το οποίο αντανακλάται στις ποιότητες του οράματος του ζωδίου.Μια τέτοια άποψη για ένα πολύ μεγάλο, και πιο περιεκτικό σύμπαν,κόσμος μπορεί να είναι η αιτία πολλών προβλημάτων, γιατί δεν υπάρχει ανθρώπινο δίλημμα το οποίο οι Ιχθείς να μην αναγνωρίζουν ή να μην το βρίσκουν οικείο.

Αυτοί τους οποίους το ζώδιο είναι δυνατό ταυτίζονται πρόθυμα με την κάθε απόχρωση του ανθρώπινου φάσματος των αισθημάτων και μπορεί να τους είναι δύσκολο να ορίσουν το δικό τους έδαφος ή να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από την εκμετάλλευση.Το μυθικό image του Λυτρωτή-που είναι επίσης θύμα-μπορεί να εκφράζει τον εαυτό του μέσα από πράξεις θυσίας οι οποίες παρέχουν ραφιναρισμένη δύναμη όσο επίσης και πόνο.

Οι Ιχθείς έχει βαθιά επαφή με την σφοδρότητα της θνητής και ανθρώπινης ύπαρξης, γι`αυτό το σημείο του πάνω στο τέλος του ζωδιακού κύκλου αντανακλά μια απαγκίστρωση από την επιτακτική και αναγκαία αυτοέκφραση η οποία κυριαρχεί στα προηγούμενα ζώδια.Η λαχτάρα να βρεθεί στο σπίτι του (χώρο του) μπορεί να εκφράζεται σαν ένα ζήτημα και ένα θέμα λήθης μέσα από εξαναγκασμούς ή πιέσεις τέτοιες όπως αλκοολισμός ή εθισμός στα ναρκωτικά.Με τον ίδιο τρόπο αυτό μπορεί να επιδεικνύει ευσπλαχνικότητα μέσα απ`την ανάγκη να θεραπεύσει την απελπισία στους άλλους.

Ο Ιχθείς μπορεί να γίνει ευμετάβλητος όπως τα ρεύματα της θάλασσας, γεμίζοντας με μελαγχολία εξαιτίας της προσωρινότητας της ζωής.
Ακόμα στερείται την δύσκολη περηφάνεια της σημαντικότητας του εαυτού του, ο Ιχθύς μολονότι έχει μια μεγάλη ικανότητα για γέλιο και αισθησιακή απόλαυση, αυτοί που το ζώδιο αυτό είναι πολύ δυνατό γνωρίζουν το μυστικό του πώς να αφήνουν.

Οι πλανήτες οι οποίοι βρίσκονται στους Ιχθείς θα εκφράζουν τις ενέργειες τους και τα ένστικτά τους με ένα ρευστό, ευαίσθητο και πλάγιο τρόπο.
Μέσα στη δυνατά ψαρίσια φύση υπάρχει συχνά η αίσθηση ότι η ζωή είναι μια σκηνή στην οποία παίζει ένα ζωγραφισμένο backdrop και σε μια περιωρισμένη κίνηση και σειρά και οι πλανήτες στους Ιχθείς εκτελούν τους ρόλους τους με ραφιναρισμένη θεατρικότητα.

Αυτή η αίσθηση της μη πραγματικότητας συνδέεται με του ζωδίου την πλούσια φαντασία, και μπορεί να παράγει υπέροχα δημιουργικά χαρίσματα συγκεκριμένα στο δράμα, τη μουσική και το film.
Ασυνήθιστα διαισθητικά πηδήματα μπορεί να λάβουν χώρα σε πεδία όπως φυσική και μαθηματικά.Η ζωή μέσα απ`τα μάτια των Ψαριών μοιάζει σαν όνειρο και τα καθημερινά γεγονότα γεμίζουν με παράξενες και ραφιναρισμένες σημασίες.
Το να κυλούν με το ρεύμα είναι προτιμότερο από έναν άσκοπο αγώνα και υπάρχει συχνά βαθιά πίστη σε μια υψηλότερη νοημοσύνη σοφότερη απ`οποιούδηποτε ανθρώπινου όντος.

Η ευαισθησία και η ευγένεια των Ιχθύων μπορεί μερικές φορές να αφήνει μια αυτοκαταστροφική παθητικότητα και πολύ δυνατά πρωτογενή αισθήματα μπορεί να ρέουν στη συνειδητότητα, όπως τα μεγάλα κύματα πλημμυρίζουν τη γή.Εάν η δυνατά ψαρίσια προσωπικότητα προτιμάει να δίνει σχήμα σε τέτοια συναισθήματα μέσα από δημιουργικές φόρμες, μπορεί να μάθει να ζεί σε ειρήνη με τη δυαδικότητα της σάρκας και του πνεύματος.

Οι Ιχθείς τέλος ενσωματώνουν όλα εκείνα τα πιο ευσπλαχνικά τα πιο παγκόσμια και την πιο βαθιά σύνδεση με εκείνη τη πολύ βαθιά πραγματικότητα η οποία υποστηρίζει το όλο της ύπαρξης.

the shadow side

Ξέρουμε φυσικά ότι τίποτα δεν είναι εντελώς φωτεινό.Με όλες αυτές τις όμορφες βλέψεις και λαχτάρες για αγνότητα, αφοσίωση, πραότητα καλοσύνη, ευσπλαχνία και αυτοθυσία, υπάρχει μια δέσμευση για ένα καλά δυνατό χτύπημα της σκιάς στο κάτω πάτωμα.Φυσικά είναι πάντα έτσι.Και ο βασικός νόμος της ζωής-ότι οτιδήποτε έχει και το αντίθετό του-δεν είναι πουθενά πιο αληθινό απ`ότι στο ζώδιο των Ιχθύων.

Θυμηθείται : δεν λέγαμε ότι οι Ιχθείς δεν γνωρίζουν όρια ? Τίποτα λιγότερο απ`την ένωση με το θεϊκό, την πηγή της ζωής μ`αυτό θα ικανοποιηθούν.
Εάν αυτό επιτευχθεί μέσα απ`τη θρησκεία, λαχτάρα, δημιουργική έκφραση ή ηρωϊσμού δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η εμπειρία του.

Σωστά ? Σωστό για τους Ιχθείς, σε οποιαδήποτε αναλογία.Και το σκοτεινό ψάρι δεν ξέρει όρια.Το όνομά του είναι Δύναμη.

Στις καθημερινές καταστάσεις, ο Ιχθύς έχει την τάση να γίνεται το θύμα.Μπορεί να συναντήσουμε αυτή τη φιγούρα σε πολλούς Ιχθείς.
Αυτοί γίνονται ο ένας που θα του πάρουν το πλεονέκτημα, που θα τον χρησιμοποιήσουν, που θα του κάνουν αφαίμαξη στα χρήματα και στη συμπόνοια κρατώντας τον σε σκλαβειά μέσα απ`τη συμπόνοια η οποία προέρχεται απ`το γεγονός ότι αισθάνεται υποχρεωμένος μέσα απ`τη συμπόνοια, η οποία προέρχεται απ`το γεγονός ότι αισθάνεται υποχρεωμένος μέσα απ`την τάση του να νιώθει ενοχή για οποιαδήποτε άλλου τις αμαρτίες.

Είναι σχεδόν αναπόφευκτο και ίσως μοιραίο, ο Ιχθείς που μένει με τον βίαιο σύζυγο, φροντίζοντας τη σχιζοφρενική γυναίκα του, ανατρέφοντας το καθυστερημένο παιδί, υποστηρίζοντας την άρρωστη μητέρα, αφήνοντας αυτό, εκείνο ή το άλλο πράγμα για να βοηθήσει κάποιον άλλο.

Μερικές φορές είναι πολύ σκληρό να λες εάν αυτοί είναι οι πιο ευγενικοί ή πιο ανόητοι απ`όλους τους ανθρώπους, και εάν αυτοί είναι αληθινοί άγιοι ή ασκούν και έχουν μια τρομακτική δύναμη μέσα απ`το να κάνουν τον άλλο τύπο να νιώθει απελπιστικά υποχρεωμένος.

Κανένας δεν έχει τόσο δύναμη όσο ένας μάρτυρας.Ίσως είναι λίγο απ`τα δύο.Στο «In iceman cometh» απ`τον Eugene O`Neill υπάρχει ένας χαρακτήρας που ονομάζεται Harry. O Harry έχει μια σύζυγο που του συγχωρεί τα πάντα.Δεν έχει σημασία που την κακοποιεί, δεν υψώνει ποτέ τη φωνή της ή επαναστατεί, ή δείχνει μια πικρή πίκρα.

Αυτή πάντα, μα πάντα τον συγχωρεί.Και φυσικά αυτό κάνει το Harry χειρότερο.Η σύζυγος του Harry κάνει ένα φυσικό πράγμα για τους Ιχθείς : συγχωρεί.Κατανοεί.Έχει ευσπλαχνία.Κάνει το Harry να νιώθει τόσο ένοχος, τόσο φοβερός ώστε στο τέλος την σκοτώνει.Και ο καθένας που φέρεται σαν ένας άγιος αποφεύγει να μοιράζεται τον συνηθισμένο διάβολο και θερίζει τριπλά.Υπάρχει ένα ενδιαφέρον ηθικό δίδαγμα στην ιστορία αυτή γύρω απ`τους Ιχθείς.

Ένα πρώτο πράγμα που φαίνεται είναι πόσο πολύ δύναμη αυτό το «ανίσχυρο» ζώδιο μπορεί να έχει.Ένα άλλο πράγμα που φαίνεται και δείχνει, είναι πόσο πολύ δύναμη οι Ιχθείς συχνά θέλουν.
Η εξωτερική παθητικότητα είναι ένα επικίνδυνο ζώο, μιας και η θέληση πηγαίνει σε κάποιο άλλο μέρος.

Πολλοί Ιχθείς έχουν ένα είδος μυστικής φαντασίας.Τα συναισθήματα αν και είναι η μεγαλύτερη ανισχυρότητα των ανθρώπων, αυτοί μυστικά οραματίζονται τους εαυτούς τους σαν κυβερνήτες πάνω σε όλα.
Αυτό είναι αρκετά κατανοητό.Είναι βασανιστικό και ακόμα επικίνδυνο εάν αυτό περάσει απαρατήρητο και ανεξέλεκτο.
Εάν ο ευαίσθητος Ιχθείς γίνει αρκετά κτηνώδης ή σκληρός-και αυτοί συχνά είναι, γιατί οι άνθρωποι έχουν την τάση να βλέπουν σ`αυτούς τα είδωλα των δικών τους τρομαγμένων αδυναμιών και ευπάθειας-μετά αυτός (ο Ιχθείς) μπορεί να επιστρέψει στην σκληρότητα για να έχει μια διέξοδο.

Αυτό είναι μια περίπλοκη ποιότητα σε κάποιους Ιχθείς η οποία ποτέ δεν συζητιέται στα βιβλία για τον απλό λόγο ότι αυτή είναι τόσο ενοχλητική.Ξανά, εμείς πρέπει να θυμηθούμε ότι οι Ιχθείς αναπαριστούν όχι τόσο πολύ ένα τύπο προσώπου σαν μια απόδοση της ανθρώπινης φύσης.Γιατί αυτός είναι τόσο συχνά το θύμα.Είναι μεγαλοποιημένο, αλλά υπάρχει.

Παρακολούθησε το υπόδειγμα από ενός Ιχθύ τη ζωή και θα δείς το είδωλο οποιουδήποτε ανθρώπου, παραμορφωμένο, μεγαλοποιημένο αλλά έναν αληθινό καθρέφτη.
Αυτό κάνει τους Ιχθείς να γίνονται υπέροχοι, θεραπευτές, ιερείς, γιατροί, σύμβουλοι.Αυτό είναι αλήθεια, γιατί αυτοί έχουν μια έμφυτη ευσπλαχνία, σοφία και βαθιά ματιά.

Αυτοί μπορούν επίσης να θεραπεύουν επειδή έχουν γίνει τραυματισμένοι.Αλλά ο τόσο παθητικός Ιχθείς είναι ένα επικίνδυνο πλάσμα.Το σκοτεινό ψάρι θα βγεί έξω αργά ή γρήγορα είτε σαν μια αληθινή ψύχωση ή σε μια αυτοκαταστροφή-είτε γρήγορα είτε με έναν αργό τρόπο όπως εθισμός στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά ή ακόμα και μέσα από κάποιο πιο ραφιναρισμένο τρόπο όπως απαρατήρητη καταστροφή ή κάποιο άλλο.

Μια άλλη πλευρά της σκιάς των Ιχθύων είναι αυτή την οποία αποκαλούμε «μια παρεξηγημένη διάνοια» που δεν την καταλαβαίνουν.Οι Ιχθείς με τέτοια πλούσια, άφθονη, ατελείωτη φαντασία, συχνά δυσανασχετεί πικρά στα καθημερινά και τα συνηθισμένα όρια του χρόνου και του μέρους.

Και εκείνες οι λαμπρές ιδέες των flash μέσα στο μυαλό του μοιάζουν με το flash του ψαριού μέσα στο νερό και είναι αληθινά λαμπρές.Ότι αυτός στερείται είναι η σταθερή δύναμη, η πειθαρχία, η συνέχεια και ο καθημερινός σεβασμός για σκληρή δουλειά και μαστοριά.Ο Ιχθείς συχνά παρουσιάζει τον εαυτό του σαν το νέο ποιητή, το νέο συγγραφέα, το νέο σκηνοθέτη, το νέο προφήτη.

Μια μέρα…όταν ο κόσμος τον καταλάβει…Αλλά ο κόσμος είναι τόσο ενοχλητικός μερικές φορές.Αυτός περιμένει αυτόν, Αυτόν…να τον αναγκάσει να μοιάζει συνηθισμένος άνθρωπος, δουλεύοντας συνηθισμένες δουλειές κ.λ.π.

Και το πιο λυπηρό κομμάτι απ`όλα αυτά είναι ότι συχνά ο Ιχθείς δεν είναι ικανός να βρεί το μέσο, το σημείο ισορροπίας ανάμεσα στην αξία των ονείρων του και στο χρόνο που χρειάζεται να φτιάξει ένα σχήμα.

Αυτός απλά πικραίνεται, απογοητεύεται και τα παρατάει αηδιάζοντας.
Έτσι ο οραματιστής γίνεται ο πιο ανιαρός και ο πιο κυνικός απ`τους ανθρώπους και μπορεί να λέει στα εγγόνια του « Ναι! κάποτε ονειρευόμουν να γίνω ένας ζωγράφος ….αλλά… …αλλά κάτι πήγε στραβά».Τι ?

Η αναμέτρηση με την πραγματικότητα, η συνάντηση του εξωτικού με το θνητό.Οι Ιχθείς λέγονται μερικές φορές το ζώδιο της αυτό-καταστροφής.

Και είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτή είναι αληθινά αυτό-καταστροφή με τους Ιχθείς, ποτέ η καταστροφή των άλλων.Ο Ιχθύς συχνά έχει τέτοιο πλούτο ταλέντου και οράματος ώστε αυτός είναι ένας απ`τους πιο ευλογημένους ανθρώπους.

Ακόμη, τόσο συχνά η ζωή του είναι μια αποτυχία.Και αυτό εξαιτίας της σκιάς του.Το όραμα του προσωπικού του οφέλους είναι συχνά τόσο μεγάλο, τόσο πελώριο για να εκπληρωθεί που τον καταδικάζει σε απογοήτευση και στο να αηδιάζει τον εαυτό του.

Και αυτή η πίκρα απ`τη ζωή μπορεί να τον κατατρώγει, επειδή αυτός νιώθει ότι έχει προδωθεί απ`αυτό.Εάν αυτός αρχίσει να κατανοεί ότι αυτός είναι αυτό, ότι δεν υπάρχει οποιοσδήποτε «κόσμος» ο οποίος είναι εχθρικός σ`αυτόν, εκείνο που αυτός θα πρέπει απλά να καταλάβει είναι και τις δύο πλευρές του, τη θεϊκή και την ανώτερη, τη θνητή και την ανθρώπινη για να φροντίσει και για τις δύο.

Κατόπιν αυτός θα είναι τόσο αληθινά απεριόριστος.Και οποιαδήποτε παράξενα παιδιά και δημιουργήματα του γάμου τους με ένα εξωτικό μπορούν να παράγονται!

rulers of sign Pisces

Κυβερνήτης του ζωδίου είναι ο Δίας με τον Ποσειδώνα....
αλλά οι εξωτερικοί....εσωτερικός είναι ο Πλούτωνας....

υγ : βέβαια έχω κάποιες αμφιβολίες γύρω απ τους κυβερνήτες, γιατί προσωπικά πιστεύω ότι κυβερνήτης αυτού του ζωδίου είναι ο Διόνυσος,  ενώ στην αρχαία Ρώμη έδιναν τον Έρωτα...γιό της Αφροδίτης που το μυθικό του story, πέρα απ τον Πλατωνικούς μύθους περί Έρωτα, βρίσκεται και στις "Μεταμορφώσεις" που είναι γνωστές και σαν "χρυσός Γάϊδαρος" που γράφτηκαν περίπου στον 2ο αιώνα μετά Χριστό απο τον Απουλήιο.

Πολυγραφότατος ως συγγραφέας και διάσημος ως ρήτωρ, ο Απουλήιος εμφανιζόταν συχνά δημόσια, με αποτέλεσμα να εγερθούν αγάλματα προς τιμήν του τόσο στην Καρχηδόνα, όσο και σε άλλες πόλεις.
Εκτός από ιερέας του Ασκληπιού, του θεού της Ιατρικής, έγινε και ιερέας της Ίσιδας και του Όσιρι εξαιτίας της μεγάλης του αγάπης προς την αιγυπτιακή θεά, ορατή στο έργο του Χρυσός Γάιδαρος.

Ο  Λακτάντιος γράφει ότι οι πρώιμοι παγανιστές διανοητές θεωρούσαν τον Απουλήιο μέγα θαυματουργό και του απέδιδαν θαύματα ίσα ή μεγαλύτερα από εκείνα του Χριστού.
Μια γενιά αργότερα ο Αυγουστίνος απορούσε αν ο Χρυσός Γάιδαρος αναφερόταν σε πραγματικά γεγονότα ή ήταν απλά ένα παραμύθι.

όλα αυτά τα αναφέρω γύρω απ τον Απουλήιο, επειδή εκπροσωπεί την πιο culture side of Pisces sign, πολύ πιο μακρυά απ τη Λυτρωτική φιλοσοφία του Χριστιανισμού και Ισλάμ, και το έργο του ''Μεταμορφώσεις" είναι ένα εκπληκτικό αριστούργημα που επάνω σ αυτό έχει βασιστεί ο Φάουστ του Γκαίτε, ο Μαίτρ και η Μαργαρίτα του Μπουλγκάκωφ και άλλα σύγχρονα λογοτεχνικά αριστουργήματα ...

είναι the cups της ερωτικής σας και συναισθηματικής σας ζωής, και είναι τόσο αρχετυπικό το θέμα αυτό, του Έρωτα και της Ψυχής, που αν κάποιος δεν το έχει διαβάσει ή δεν έχει ασχοληθεί, είναι ανοιχτός στις παγανιστικές επιδράσεις,αφού αυτό το έργο όχι μόνο κλείνει τις ιστορίες και τους μύθους του αρχαίου κόσμου, αλλά άνοιξε και μια περίοδο που κλείνει....τα χρόνια που έρχονται....

αλλά για να κλείσει αυτή η περίοδος μέσα σου, πρέπει να γνωρίζεις τι θέλει ο Έρωτας απ τη Ψυχή....και τι η Ψυχή απ αυτόν.... 

Καλημέρααααααα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου