Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

mars retrograde in libra : διαταραχές του Εγώ -διαμάχες στις Σχέσεις...

mars retrograde in libra : διαταραχές του Εγώ -διαμάχες στις Σχέσεις ...

…"και καθώς ντυνόμαστε συζητάμε τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε, αλλά το να είμαστε μαζί λύνει τα περισσότερα θέματα, στην ουσία τα λύνει όλα…."
(Charles Bukowski)

Σύμφωνα με την Erin Sullivan στο εκπληκτικό της βιβλίο Dynasty : the astrology of family dynamics οι έννοιες καιοι λέξεις που προσδίδει στον πλανήτη και θεό Άρη είναι :

Η ικανότητα να λες όχι.Αυτό αρχίζει απ την ηλικία των δύο…τότε μαθαίνεται σιγά σιγά.Η ικανότητα να βάζεις όρια, να εκδηλώνεις παραγωγικό και επιτυχή πόλεμο,να είσαι διεκδικητικός, τα αδέλφια γενικά, άντρες γενικά,όλα βασισμένα στον αρσενικό παράγοντα των αρχών της οικογένειας που κατάγεσαι …
Ενδιαφέροντα γύρω απ την αρσενική σου όψη-ανεξάρτητου του βιολογικού σου φύλου-και την άνεση που έχεις μ αυτή, τη δημιουργικότητα σου στην αίσθηση της όποιας επιδεξιότητας διαθέτεις, το να μπορείς να ακολουθείς άλλους, πως ενθαρρύνεσαι να ολοκληρώνεις τα σχέδια σου…
Τη σεξουαλικότητα σου σαν λειτουργία, την ικανότητα σου, την ικανότητα σου για αυτοδημιουργία, για γονιμοποίηση, βασισμένα όμως στην όποια υποστήριξη έχει πάρει κάποιος ή κάποια απ τους γονείς του στην παιδική ηλικία και συνεπώς την πίστη στις δικές του ικανότητες…Όλο αυτό δημιουργεί μια winner συνειδητότητα .
Και στην τελευταία ανάλυση, ποιος είναι ο ρυθμός που σηκώνεσαι απ το κρεβάτι σου και ντύνεσαι…

Όλα αυτά θυμίζουν τη βασική λειτουργικότητα του Εγώ…και ξεχωρίζουν απ τη λειτουργικότητα του Ήλιου μας, που είναι η βασική μας ταυτότητα, και ο εσωτερικός μας εαυτός, στο ότι η ηλιακή ικανότητα εμβαθύνει τις αλλαγές μας με την διόρθωση και την επανεξέταση των αναγκών του εγώ μας και της έκφρασης μας…

Και επίσης θα πρέπει να προσπαθήσουμε να δώσουμε τι ακριβώς είναι το Εγώ …
γιατί είναι μια έννοια παρεξηγημένη και κακοποιημένη.Επίσης μπερδεμένη με την εγωπάθεια.

Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι ότι Εγώ είναι το σύνολο των συνειδητών στοιχείων που έχουμε στον εαυτό μας.Εγώ και συνειδητότητα πάνε μαζί.

Απ την άλλη το ξεχωρίζουμε απ την persona ή τη μάσκα μας που είναι γνωστή και με το όνομα προσωπικότητα….
Όχι δεν είμαστε η προσωπικότητα μας.Είμαστε το Εγώ μας.

Γιατί η προσωπικότητα μας συνδέεται με κάποιες ικανότητες μας να επηρρεάζουμε τους άλλους ή τα πιο εντυπωσιακά και χτυπητά μας σημεία.
Πχ η εντυπωσιακή ομορφιά της αγάπης μου…ή η εντυπωσιακή ομορφιά των γυναικών.
Αλλά η μάσκα αυτή ή το πρόσωπο παρουσιάζεται απ το Εγώ μας, κύρια σαν μια επιρροή του αρχετυπικού προσανατολισμού της ταυτότητας μας.
Δηλ. αστρολογικά μιλώντας του Ήλιου μας.
Και παρόλο αντίθετοι σαν ενέργειες, ο Άρης είναι ο μοναδικός υπηρέτης του Ήλιου μας.Δεν υπάρχει Άρης που να εξυπηρετεί τους άλλους.Δεν είναι υγιής Άρης και αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσει με προβλήματα υγείας.Όλο το αρχέτυπο του Άρη είναι βασικό κύτταρο του Εγώ μας.

Αναγνωρίζοντας τα πιο πάνω, θα μπορέσουμε να νιώσουμε και να καταλάβουμε ότι η προσωπικότητα μας ή η περσόνα μας δεν είναι ποιοι είμαστε ή τι είμαστε.
Είναι μια τεχνητή κατασκευή, μια πρόσοψη (όχι απαραίτητα αρνητική-γιατί μας επιτρέπει να κάνουμε σχέσεις, αλλά μια μάσκα) που δημιουργήθηκε για να μπορείς να έχεις και να εκφράζεις στη φυσική πραγματικότητα, την ιδέα αυτού που ονομάζεις πνεύμα-mind and mentality.

Συνεπώς είναι η περσόνα ένας ειδικός μηχανισμός, ένα κανάλι για να μπορεί να διοχετεύεται η φιλοσοφία σου και η συνειδητότητα σου.
Δεν εννοείται, Εγώ χωρίς να έχει κάποιος definition of identity, με τον ίδιο απλό τρόπο που δεν γίνεται να κυκλοφορείς χωρίς ταυτότητα….

Αστρολογικά μπορούμε να ανοίξουμε συζητήσεις και πόλεμο κυρίως για το πώς φαίνεται το Εγώ στο χάρτη.Δεν υπάρχουν κανόνες, ακριβώς επειδή το Εγώ είναι η τέλεια υποκειμενική ταυτότητα κάποιου, και το μεγαλύτερο πρόβλημα του βρίσκεται στην χωρητικότητα του…
ενα δυστήχημα είναι ότι άνθρωποι με υγιές εγώ παρεξηγούνται απ αυτούς που δεν έχουν, σαν ιδιοτελείς....

τώρα, Τι μπορεί να αφομοιώσει στην πορεία του χρόνου, από την εμπειρία της ζωής και το ξεδίπλωμα του χρόνου.Και αυτό φαίνεται απ τον Κρόνο και τα progressions…Και όχι πάντα…
Κάποιες και κάποιοι έχουν "μάνα"….
Τη σύσταση εκείνη που τους επιτρέπει να επιβιώνουν στα δύσκολα, που οι ψυχολόγοι το ονομάζουν αυθεντικότητα και κάποιοι άλλοι τύχη….
Μπορεί να ισχύουν και τα δύο…..

Όμως το Εγώ δεν είναι κάτι κακό εκ προδιάθεσης, ουτε χρειάζεται να το αφαιρέσουμε από κάποια ή κάποιον.Αυτό έχει θετικές και αρνητικές εκφράσεις, όπως το οτιδήποτε στο Σύμπαν…..

Έτσι όταν αγαπάμε κάποια ή κάποιον αυτό προσπαθούμε να κάνουμε : να του τονίσουμε τα θετικά τονίζοντας τον κίνδυνο να «φουσκώνει»….και να σκάει με δραματικό τρόπο σαν μπαλόνι….
Το Εγώ γίνεται εχθρικό μόνο όταν έχει μια μονόπλευρη και ψεύτικη στάση για το βάθος της Ψυχής, του οποίου είναι τμήμα…

Και το πιο υγιές που έχουμε να κάνουμε αυτή την περίοδο, πέρα απ το σεβασμό στους άλλους είναι να σταματήσουμε να ανεχόμαστε άλλο τους εχθρούς της ανεκτικότητας μας…..

Θέλουν να μας τσαλαπατήσουν το δικο μας Εγώ….

και επειδή ο άρης στο ζυγό, οπισθόδρομος προσδιορίζει τις διαφορές των εγω μας, μέσα στις σχέσεις μας, ενθυμούμενοι τα λόγια του Bukowski στην αρχή, τα πράγματα γίνονται πολύ απλά : Εαν μια σχέση μου προσθέτει περισσότερα προβλήματα απόσα μου λύνει, με ένα αποχαιρετιστήριο fucking, τελειώσαμε....

οτιδήποτε άλλο είναι η λογική του looser,και έχει πρόβλημα ο Άρης σας...
και εδώ είμαστε as astrologers και σας περιμένουμε...

Καλημέραααααααα και καλή εβδομάδαααααα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου