Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

fuck your dreams : this is heaven

fuck your dreams : this is heaven....

...Sun transit in Pisces, και ένα απ τα θέματα του είναι τα όνειρα και η ονειρική εργασία....γιατί όπως θα ξέρετε " οι κακιές γλώσσες και οι κυνικοί θεωρούν ότι είναι ο σκουπιδότοπος του ζωδιακού''...
Η εμπειρία μου, έχει δείξει ...ότι τους ΙΧΘΥΣ τους "ονειρεύεται το όνειρο'',να κάτι σαν τη ταινία inception, που οι ιχθύς επιβάλλεται να τη δουν.....

Ο Fritz Perl ανέπτυξε τη Θεραπεία Gestalt, με την οποία ο ασθενής κοιτάζει τη στιγμή. Τι αισθάνεται εκείνη τη στιγμή και πώς συμπεριφέρεται.
Η θεωρία του για τα όνειρα βασίζεται σε αυτή τη θεραπεία. Τα όνειρα είναι σαν προβολές κάποιων πλευρών του εαυτού μας. Πολλές φορές αυτές οι πλευρές έχουν αγνοηθεί, καταπιεσθεί ή απορριφθεί. Ένας σκοπός της μεθόδου Gestalt για την ανάλυση ονείρων είναι η επανασύνδεση μας με αυτές τις πλευρές.

Ο Alfred Adler θεωρούσε τα όνειρα ως σημαντικά βοηθήματα για τη ζωή μας. Μπορούνε να λύσουν προβλήματα που έχουμε στην πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουμε τις αδυναμίες μας δίνοντας μας θέληση για δύναμη. Ο Adler πίστευε ότι ο αριθμός των ονείρων μας συσχετίζεται άμεσα με τα πόσα προβλήματα έχουμε. Δηλαδή όσο περισσότερο προβληματική ζωή τόσα περισσότερα όνειρα.
Πίστευε ότι ο έλεγχος, η δύναμη, και το κίνητρο είναι οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από τη συμπεριφορά μας κι όχι τα σεξουαλικά μας ένστικτα.
Ο κόσμος στον οποίο ζούμε βασίζεται περισσότερο σε συνειδητές επιλογές παρά σε ασυνείδητες επιρροές.
Δεν πίστευε ότι το ασυνείδητο λειτουργεί εναντίον του συνειδητού, αλλά το ότι δουλεύουν μαζί.

Κατά τον Φρόυντ, τα όνειρα προσφέρουν μια κλειδαρότρυπα στο ασυνείδητο μας. Με τη βοήθεια του υποσυνείδητού μας συγκρατεί τις καταπιεσμένες μας επιθυμίες και τους κρυφούς μας πόθους.
Αλλά επίσης με τα άσχημα όνειρα μας υποδεικνύει για το τι δεν θα θέλαμε να γίνει στην πραγματικότητα.
Δυστυχώς το υποσυνείδητο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει λέξεις για να μας μιλήσει και αναγκαστικά πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποια σύμβολα είτε παγκόσμια κατανοητά είτε προσωπικά ώστε να περάσει εμμέσως με αυτά κάποια μηνύματα.
Πίστευε ότι για να αποκωδικοποιήσουμε τα όνειρα πρέπει να προσέξουμε περισσότερο τα συναισθήματα και τις σκέψεις που μας προκαλούν.
Οι σκέψεις αυτές μπορούν μετά να μας οδηγήσουν σε άλλα συναισθήματα και συνειρμούς. Μερικές φορές φτάνει το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας.

Ο Γιουνγκ παρόλο που μελετούσε μαζί με τον Φρόυντ, άρχισε να διαφοροποιείται με τις θεωρίες του. Ο Φρόυντ έσπαγε το όνειρα σε κομμάτια και ανέλυε το κάθε ένα χωριστά ενώ ο Γιουνγκ προσπαθούσε να τα αναλύσει ενωμένα για να δει όλη την «εικόνα».
Πίστευε ότι συσχετιζόταν με μια μορφή συλλογικού ασυνείδητου.
Σε αυτό το συλλογικό ασυνείδητο ανήκουν τα αρχέτυπα. Τα αρχέτυπα είναι σύμβολα παγκοσμίως αναγνωρισμένα όπως το αρχέτυπο της μητέρας.
Αν και αυτό μπορεί να μεταφραστεί διαφορετικά σύμφωνα με την ψυχολογία του καθενός. Μπορεί να είναι η καλή μητέρα, η γη μητέρα ακόμα και η πατρίδα.
Όταν ο Φροίντ πίστευε ότι τα όνειρα ήταν τόσο παραμορφωμένα / αλλοιωμένα εξαιτίας του υποσυνείδητης προσπάθειας καταστολής συναισθημάτων και σκέψεων, ο Γιουνγκ πίστευε ότι τέτοιες παραμορφώσεις γινόντουσαν συνήθως κατά τύχη.
Δηλαδή εκεί που η φροϋδική ανάλυση στηριζόταν στους συνειρμούς, οι οποίοι μπορούσαν να απομακρυνθούν αρκετά από το όνειρο, ο Γιουνγκ προτιμούσε να αρκεστεί στα σύμβολα των ονείρων και να τα αναλύσει με λεπτομέρεια το καθένα. Ο ονειρευτής παροτρυνόταν να σκέφτεται για όλους τους πιθανούς προσωπικούς, πολιτισμικούς, αρχετυπικούς συσχετισμούς με τα όνειρα του.
Για παράδειγμα το ο όνειρο με τα πουλιά μπορεί να είναι ένας συμβολισμός της πτήσης, της ελευθερίας ή του κελιού, κτλ.
Κάτι άλλο που θα μπορούσε να κάνει ο ονειρευτής είναι να επικαλεστεί συνειδητά ένα πρόσωπο / χαρακτήρα του ονείρου του και να το ρωτήσει ότι θέλει.

Το θέμα βέβαια είναι τι μπορεί να πιστεύει ένας αστρολόγος που έχει ασχοληθεί με το θέμα επι χρόνια....

Τίποτε, υπάρχει μια θέση fuck your dreams, this is heaven...που πλησιάζει τη θέση μου, και η οποία είναι και θέση του James Hillman, μαθητή του Yung...

Δεν υπάρχουν ούτε αντισταθμιστικά μηνύματα του ασυνείδητου,ούτε προσπάθεια για αφύπνιση σε κάτι : ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ....
όχι τι να κάνουμε....

ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΈΝΑΣ καλός αστρολόγος μπορεί να κάνει ένα horary chart,

ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ που επαναλαμβάνεται και να αφήσει την ερμηνεία του Ονείρου κατά μέρος, γιατί η ερμηνεία έχει δοθεί ήδη ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ και δεν χρειαζόμαστε καμιά ερμηνεία τους....

Όμως είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε σε ποιό σημείο του τόπου ή του χρόνου ή και τα δύο μαζί βρίσκεται η Ψυχή μας....

Και μην αρχίζουμε απ το Ποσειδώνα, στα horary...
Καλύτερα να αρχίζετε με το Δία, γιατί αυτός κυβερνάει το κόσμο των συμβόλων, και αυτός μας κάνει να ψάχνουμε να βρούμε το νόημα στη Ζωή μας....

συνεπώς και τα αντίστοιχα σπίτια που κυβερνάνε....

αλλά όταν η αγάπη μου με "πυρπολεί" με το δικό της υγρό πυρ, που λέγονται φωτογραφίες δεν μου κάνει ψυχική καθοδήγηση να δω όνειρα στον ύπνο μου ?
για να σου πει μετά via jupiterian propaganda πόσο "κολλημένος" είσαι μαζί της....

παρόλα αυτά, δεν είναι έκπληξη η δημιουργική δύναμη που σχηματίζει τον συμβολισμό των ονείρων, μας γιατί αφενός το κάθε όνειρο είναι ένα αριστούργημα της έννοιας που ψάχνουμε στη ζωή μας, ΑΛΛΑ όμως δεν μπορεί να μεταβάλλεται για οποιαδήποτε βελτίωση ψάχνουμε στη ζωή μας....

για να σταματήσει αυτό το "μπέρδεμα", πρέπει να σταματήσουμε να ανεχόμαστε και άλλο τους εχθρούς της ανεκτικότητας μας, όπως έχει πει και ο Αλεξάντερ Πόουπ,
και αυτό ισχύει απ την ώρα που θα νιώθεις ότι τα μάτια σου να μιλάνε, πιο δυνατά απ τη φωνή σου .....

γιατί τα "μπουφάν " σου με τα ρούχα σου μπορεί να έχουν "σκεπάσει" τον παράδεισο σου, αλλά ξεσκέπασαν την κόλαση σου.....

παρόλα αυτά ονειρεύομαι ότι μιλάω στα χείλη σου....γιατί τα "αυτιά σου είναι βουλωμένα"....απ τις δραματικές καταδύσεις σου στην pisces sea...
εκεί που κατοικεί η δική μου έκφραση του θηλυκού ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου