Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Grand Cross : η ecstasy της υπαρξιακής κρίσης-the dance of bad Angels

Grand Cross : η ecstasy της υπαρξιακής κρίσης-the dance of bad Angels 

Είναι συγκλονιστικό το πόσο γρήγορα αλλάζει η ροή στο ποτάμι του Χρόνου…
είναι μαγικό πως οι θεοί και οι θεές στο δικό τους puzzle, στο δικό τους συναρμολόγημα που κάνουν με τα δικά τους παιγνίδια τους πλανήτες, αφήνουν να τους ξεφύγουν τα γεωμετρικά σχήματα που εμείς οι θνητοί συλλαμβάνουμε με έναν συμβολικό τρόπο…

Άλλες φορές με τα συναισθήματα μας…άλλες φορές με την ποίηση μας και ακόμα πιο λίγες φορές με τις πτήσεις απ τη λαχτάρα μας να γίνουμε σαν και αυτούς…

Τα σχήματα αυτά εμείς οι αστρολόγοι τα λέμε t –square, grand cross, grand trine, finger of god…προσπαθώντας με αγωνία να δώσουμε μια μορφή στη θέληση τους, που είναι στην ουσία μια : πώς να γίνουμε οι Εαυτοί μας, την ίδια ώρα που συμμετέχουμε ενεργά μέσα στις ομάδες…..

Αφήνοντας τα star of David, τα kite formation της περυσινής χρονιάς μπαίνουμε σε μια νέα φάση του χρόνου, αφού το χρόνιο πια Uranus square Pluto έγινε
σιγά σιγά t-square, όπερ σημαίνει ανισορροπία με επιλογές, και εκτεθειμένος σε ανοιχτό τοπίο, και πάλι σιγά- σιγά μετατρέπεται σε grand cross, που μέσα στον Απρίλη θα πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας κάνοντας συνειδητή την όποια κρίση «υποβόσκει» κάτω απ την επιφάνεια με τις «μπουρμπουλήθρες» του ναρκισσιστικού φουσκώματος….

Και ενώ υπάρχει ένα διάχυτο συναίσθημα αδιαθεσίας και αρρώστειας στην ατμόσφαιρα ότι : «κάτι είναι λάθος, αλλά δεν μπορώ να βρώ τι είναι λάθος…»
Και αυτό σιγά- σιγά με τον άρη ανάδρομο θα κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα μέχρις τα τέλη Μαίου….

Απ την άλλη επειδή το crand cross είναι ένα κλειστό κύκλωμα πάλι, δίνει μια super αισιοδοξία, την αισιοδοξία του survivor που καταντάει σαν συναίσθημα ecstasy, που ότι και να γίνει εσύ θα φτάσεις εκεί που θέλεις, επειδή νιώθεις ότι τα έχεις όλα μέσα σου….
Και σε ένα βαθμό είναι αλήθεια……
Αλλά όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πλανήτες που κάνουν grand cross βρίσκονται σε παράξενα μέρη, εξ αιτίας του μπλοκαρίσματος που κάνει ο ενας στον άλλο….
με αποτέλεσμα να συμπεριφέρονται σαν stationary….
Να μην «κουνιέται» τίποτε απ την παραλυτική ακαμψία που έχουν δημιουργήσει…

Άλλες φορές το ίδιο όμως αυτό κλειστό κύκλωμα δημιουργεί ecstasy …απ το αλληλοσυγρουόμενο συναίσθημα ναρκισσιστικής αντιπαράθεσης ιδίως μέσα στα social media…και σ όλο το internet…αφού η persona εκεί έγινε universal ….
τι να απορροφήσει το εγώ ?

Έτσι το να είναι κανείς ένα φυσιολογικό κανονικό ανθρώπινο πλάσμα πια ,είναι πιθανότατα το πιο χρήσιμο και ταιριαστό πράγμα που μπορούμε να σκεφτούμε.
Αλλά η ίδια η ιδέα της προσαρμογής προυποθέτει έναν περιορισμό προς το μέσο όρο...
το να γίνει κανείς όμως κανονικός, ειναι ιδανικό του αποτυχημένου, αυτού που βρίσκεται ακόμα κάτω απ το γενικό επίπεδο της προσαρμογής, πια αυτή είναι η κυρίαρχη ιδεολογία.
Για τους ανθρώπους, όμως, που έχουν μια ικανότητα πάνω απ το μέτριο, που ποτέ δεν δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν την επιτυχία και να πραγματοποιήσουν το έργο που τους αναλογεί στον κόσμο-για αυτούς η ηθική προσταγή μπορεί να μην είναι τίποτε περισσότερο, απο το να είναι κανονικοί,μοιάζει σαν το κρεβάτι του Προσκρούστη-μια θανάσιμη και ανυπόφορη ανία, μια κόλαση στειρότητας και απελπισίας, αναφέρει ο μεγάλος μας δάσκαλος Carl Yung, «στο προβλήματα στη μοντέρνα ψυχοθεραπεία».

Μόνο που όλο αυτό αποβλέπει στη συνειδητοποίηση των καλών και κακών όψεων του χαρακτήρα μας, που ονομάζεται αποθέωση : η maximum συνειδητοποίηση των παραπάνω που προυποθέτει στο maximum την ελευθερία της θέλησης.

Και ελευθερία θέλησης είναι να κάνω με χαρά αυτό που μου αναλογεί απ το Σκοπό της Ζωής μου

Αντι γι αυτό «πέφτουμε» στην κατάσταση Ecstasy που μπορεί να αναφέρεται σαν :
Ecstasy (μια συγκίνηση ), μια trance ή σαν trance κατάσταση, στην οποία μια ιδιαιτερότητα υπερβαίνει κάποιες φορές μια normal συνειδητότητα.
Θρησκευτική ecstasy, μια κατάσταση συνειδητότητας που χαρακτηρίζεται από μια επεκτεινόμενη spiritual ενημέρωση και ενοράσεις, ή μια απόλυτη ευφορία.
Φιλοσοφική Ecstasy, ένας όρος που χρησιμοποιείται να δείξει ότι κάποιος είναι «εκτός εαυτού» , ζει συνεχώς εξωτερικά του εαυτού του…..

Αλλά όσο θα περνάει ο καιρός τόσο θα γινόμαστε ενήμεροι της αναπτυξιακής κρίσης και διαμάχης που έχουμε μπεί και που στην αστρολογική γλώσσα των συμβόλων, ονομάζεται grand cross…και φυσικά θα επανέλθουμε γιατί στην οποιαδήποτε κρίση, υπάρχουν τρομακτικές ευκαιρίες ανάπτυξης, συγκεντρώνοντας όλη μας την ενέργεια στο σκοπό που θέλουμε να επιτύχουμε….

Και θα κλείσω προσωρινά, κλέβοντας απ το timeline, το κήπο του fcb που εδώ έχει καταντήσει να γίνει ο μυστικός κήπος του Προφήτη, απ το αστρολογικό μου soul mate ….

Are you happy or pretend to be ?....Λοιπόν fake it `til you make it…..

ΥΓ : …και άστα αυτά αγάπη μου…πάλι δεν βλέπω το Θεό στο βάθος του ορίζοντα σου…τα χρώματα του εξιδανικευμένου αισθησιασμού σου είναι….και ανεξάρτητα με τι τα περιγράφεις εσύ, εγώ βλέπω και νιώθω μια αύρα μίγμα του μωβ, του πράσινου και του γαλάζιου….
και απ το σημείο που βλέπεις τον ορίζοντα, θέλεις να πετάξεις …μα τα φτερά σου είναι χάρτινα…και φοβάσαι ακόμα γιατί δεν έχεις γίνει ακόμα αετός …είσαι χαρταετός….
και στον ορίζοντα φαίνεται η αγκαλιά του Πατέρα σου, γι αυτό και θέλεις να φτερουγίσεις εκεί…το πνεύμα του your great father….

Μόνο που δεν είναι ψηλά….είναι μέσα σου….και ονομάζεται στη γλώσσα των συμβόλων Uranus, «The Father of Archetypes» …
Και όπως λέει ο Alan Oken όταν ενεργεί ολοκληρωμένα και individually μέσα στη συνειδητότητα σου μπορεί να παράγει ένα αρχέτυπο που ονομάζεται “YOU.”
Και όχι το εσύ….
Και είναι παράδοξο γι αυτούς που ασχολούνται με την αστρολογία μια τέτοια ερμηνεία για τον ουρανό, και στο grand cross που συμμετέχει και στον κριό που βρίσκεται που τον ταυτίζουμε από άποψης προσωπικότητας με το δικο μας Εγω…
Το συλλογικό μας Εγώ…
Αυτός είναι the You, αυτό που ονομάζουμε your Higher Self, και προσωποποιείται από την Αγάπη η οποία κεντράρεται στο σκοπό σου και στον προσανατολισμό της ζωής σου και της καρδιάς σου.
Έτσι το πιο όμορφο πράγμα που εμφανίζεται σ αυτή τη διαδικασία, το περισσότερο εξατομικευμένο άτομο μπορεί να γίνεσαι και περισσότερο universal γίνεται η συνειδητότητα σου….

Και τότε απλά ανοίγεις τα χέρια σου και πετάς…..

Λοιπόν εγώ σ Αγαπώ…και το φωνάζω….εσύ μπορείς να το φωνάξεις ή θα το λένε τα μάτια σου με θλίψη….?

What a journey so hard to describe
Your harbour so small
The ocean so wide
Spin the wheel, spin the wheel
Go wherever she spins
Surrender to this wave that's rolling in

Homing fingers starting to dig
Raising expectations
Lifting the lid
There's a show going down going deeper within
I long to lose myself
Inside your skin

What a feeling under the stars
My body's rotating from Venus through Mars
There's a war going on
Between my head and my heart
I wonder how they grew
So far apart

I'm so shaken, about to explode
The myth of kissing princes
Is they turn into toads
There's a war going on
Between the sun and the moon
Before they come to terms we'll be consumed

Oh my God, please take me now
I'm ready for ascension if I only knew how
Give me wings give me wings
Now I'm stuck on the ground
Recieve this blood and bones
I'm homeward bound

See the statue growing wings
This singer was a virgin
Until he conceived
God is love, God is love
And her lover I'll be
I long to leave the world in ecstacy

Dance with me around this fire
The dance of bad angels
Who'd love to fly higher
God is love, God is love
And her lover I'll be
I long to lead the world in ecstacy..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου