Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Uranus in Taurus 15/5/2018-7/7/2-2025 : the art of stealing fire in element of Earth- Awakening Venus

Uranus in Taurus 15/5/2018-7/7/2-2025 : the art of stealing fire in element of Earth- Awakening Venus
Όταν ο πλανητης Ουρανός μπηκε στο ζωδιο του Κριου το 2010-11, βιώσαμε βεβαίως μια αφύπνιση της ενέργειας του Άρη - ατομικά και συλλογικά. Ετσι ολοι και ολες εκείνοι που μπορεσαν να την εκφράσουν, έγιναν εξαιρετικά δραστήριοι, με όλους τους θετικούς και αρνητικούς τρόπους.
Αλλα εκείνοι και εκεινες που δεν μπόρεσαν να εκφράσουν την ενέργεια του Άρη έγιναν καταθλιπτικοί ή ανήμποροι και αβοηθητοι με οδυνηρη συνεπεια να είναι θυμωμένοι εναντίον των ιδιων των εαυτων τους….
Τώρα, με τον Ουρανό που εισερχεται στο ζωδιο του Ταυρου από τις 15/5 εως και 6/11 εφετος για να γυρισει οπισθοδρομος παλι στον Κριο μεχρι στις 7/5/2019, και από εκει να εγκατασταθει οριστικα στο ζωδιο του Ταυρου μεχρι στις 6/7/2025, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε μια αφυπνιση της Αφροδιτης με όλους τους υπέροχους αλλα και άβολους τρόπους που μπορούμε να φανταστούμε.
Αυτό που πρεπει να διερευνήσουμε είναι πως μπορούμε να πειραματιστούμε προσωπικά στην πλοήγηση αυτής της νέας Venusian δυναμικης, που by the way συμπιπτει με την αφυπνιση γενικοτερα αυτης της Ενεργειας, συμφωνα με τους εσωτερικους κυκλους καπου στο 2024.
Γιατι η ενεργεια της Αφροδιτης δεν εχει κατακτηθει στην ουσια από την Ανθρωποτητα και συμφωνα με το εργο της Liz Greene που εχει συνδεσει την παραδοσιακη αστρολογια με την αναλυτικη ψυχολογια του Carl Jung, η ενεργεια της Αφροδιτης δεν είναι συνειδητη και ανηκει στην περιοχη του personal unconscious ή διαφορετικα στο χωρο της Σκιας συμφωνα με την Γιουγκιανη Ψυχολογια.
Όλα τα παραπανω ανηκουν σε ένα προλογο σημειωμα της καταπληκτικης αστρολογου Darby Costello που ανηκει στο καλυτερο team αστρολογων του κοσμου, που είναι το CPA in London, σε ένα σεμιναριο που δινει εκει στις 10/6 για τον μυθικο και αστρονομικο Ουρανο με τιτλο : Awakening Venus
Εμεις προσπαθωντας να ανιχνευσουμε την επαναστατικη και διασπαστικη ενεργεια του Ουρανου στο ζωδιο που παραδοσιακα εχει πτωση συμφωνα με την Πτολεμαικη αντιληψη, και πνιγεται με αποτελεσμα να προκαλει καταστροφες, όπως δειχνει η προιστορια του.
Τελευταια φορα ηταν εκει στο β παγκοσμιο πολεμο, αλλα τον συνοδευε ο Ποσειδωνας στην Παρθενο και ο Πλουτωνας στο Λεοντα, ενώ τωρα ο Πλουτωνας είναι στο ζωδιο του Αιγοκερω και ο Ποσειδωνας κλεινει το ταξιδι του στο ζωδιο του Ιχθυ…
Θα προσπαθησουμε να ξεκινησουμε από τα βασικα.
Uranus σημαινει στη γλωσσα της ενεργειας your power to initiate change,self-reliance and magnetism σε ένα ζωδιο που χαρακτηριζει τροπους εκφρασης αυτης της ενεργειας.
Και ο ΤΑΥΡΟΣ σαν ζωδιο χαρακτηριζεται σαν determined, feeling and practical.
Ετσι θα μπορουσαμε να πουμε ότι η δυναμικη να εγκαινιαζεις αλλαγες στη ζωη σου, η αυτοπεποιθηση που σε διακρινει και ο μαγνητισμος σου θα εκδηλωθει με έναν αποφασισμενο, συναισθηματικο και πρακτικο τροπο.
Από την άλλη ο Ταυρος είναι ένα ζωδιο θηλυκο στα πλαισια της polarity, ένα ζωδιο του στοιχειου της Γης στα πλαισια της τριπλοτητας του, και ένα σταθερο ζωδιο στα πλαισια της τετραπλοτητας του.
Από αυτό μπορουμε να πουμε ότι οι διασπαστικες και οι προοδευτικες ενεργειες του Ουρανου θα ηλεκτριστουν με έναν τροπο θηλυκο συνεπως μη συνειδητο, γηινο με την εννοια ότι την υλικη ουσια που θα αλλαζει, ο καθενας μπορει να την συλλαβει με έναν συνεχη και σταθερο τροπο.
Σ αυτό το γηινο στοιχειο εκδηλωσης του θα πρεπει να θυμομαστε ότι ολοι μας εχουμε τις ριζες μας στο εδαφος και το στοιχειο της γης αντιστεκεται στη φωτια, είναι αμετακινητο από τον Αερα αλλα μπορει να αλλαξει η μορφη του από το νερο.
Θα εχουμε θεματα αντιστασης όταν οι αλλοι πλανητες και κυριως τα αντιθετα ενεργειακα υποδειγματα του Ουρανου που είναι κυριως η Σεληνη και ο Ποσειδωνας θα είναι στη φωτια, θεματα που θα παραμενουν αμετακινητα όταν οι άλλες ενεργειες θα είναι στο στοιχειο του Αερα, και ολες οι αλλαγες της μορφης της υλης θα ερχονται όταν οι άλλες ενεργειες βρισκονται στο στοιχειο του Νερου.
Ακομα τα terms του ζωδιου του Ταυρου είναι συμφωνα με τον Πτολεμαικο πινακα :Αφροδιτη, Ερμης,Διας, Κρονος και Αρης ενώ τα faces του είναι Ερμης, Αφροδιτη και Κρονος.Τα πρωτα βγαινουν από τη διαιρεση με το 5 των τριαντα μοιρων που εχει το κάθε ζωδιο.Τα δευτερα βγαινουν από τη διαιρεση με το δεκα των τριαντα μοιρων.
Ετσι εφτα χρονια που θα καθησει ο Ουρανος σ αυτό το ζωδιο δεν εχετε παρα να κανετε τις διαιρεσεις, να παρετε τους παραπανω dispositors να δειτε τι ακριβως γωνιες κανουν στο χαρτη σας, και όταν θα κανουν γωνιες αντιστοιχες στον ουρανιο θολο να περιμενετε τις αντιστοιχες αλλαγες…
Η Liz Greene στο mythic astrology περιγραφει για τον Ουρανο στο Ταυρο, μια αναγκη να απελευθερωθεις από conventional προσδιορισμους της ασφαλειας και να ανακαλυψεις τη δυναμη και την αξιοπιστια των εσωτερικων σου πορων.
Αν και το κάθε ατομο μπορει προθυμα να μην αναλαμβανει τετοιες πραξεις που παντα θα θεωρουνται risky από partners, οικογενεια ή κοινωνια η ζωη αργοτερα ή νωριτερα θα προσφερει την προκληση να προσδιορισεις την εννοια της ΑΞΙΑΣ σε οτιδηποτε ενας ή μια ΕΙΝΑΙ, παρα σε οτιδηποτε καποιος/α ΕΧΕΙ.
Και βεβαια ολο αυτό είναι μια αντιδραση απεναντι στην αφελεια για τα υλικα θεματα της προηγουμενης γενιας που δημιουργηθηκε όταν ο Ουρανος ταξιδευε στο ζωδιο του Κριου.
Δηλαδη η εκφραση των πιο ατομικων αξιων, για τον Ουρανο στο Ταυρο, είναι το κλειδι του αισθηματος για εσωτερικη ελευθερια.
Τωρα ο Ουρανος σε οποιοδηποτε οικο, αλλα κυριως σε parental houses και οικους σχεσεων, στα angles δηλαδη, να θυμαστε ότι η Ψυχη ενσαρκωνεται με τη γνωση ότι η ζωη είναι τελειως χαοτικη και γεματο αλλαγη, ή με την προσδοκια ότι τα αγαπημενα προσωπα διπλα σου, θα είναι αναξιοπιστα, ασταθη και απροβλεπτα.
Ναι αλλα αυτό σημαινει ότι ηδη εχει γινει στο παρελθον,αυτό θα είναι σε προσδοκια να εκδηλωθει και να συμβει.
Συνηθως τα μεταβλητα ζωδια το αντιμετωπιζουν πιο ευκολα ολο αυτό, τα παρορμητικα όμως θα πιεσθουν προς πρωιμες και βιαστικες ανεξαρτησιες, αλλα τα σταθερα ζωδια τα οποια ζητανε περισσοτερο σταθεροτητα, μπορει να βρουν ολο αυτό προβληματικο και να προσαρμοστουν σε στρατηγικες που σχεδιαζουν, ειτε τον ελεγχο της ζωης για να την κανουν πιο ασφαλη, ειτε να σταθεροποιησουν το οποιοδηποτε αγαπημενο τους προσωπο, ιδιως partner ή υποκαταστατο του partner τους διπλα τους, οσο πιο εντονα θα γινεται.
Οσο θα προσπαθησετε να απομακρυνετε κάθε εννοια αλλαγης στους διαφορους τομεις της ζωης σας, τοσο η συντριβη και ολες οι εννοιες της καταστροφης των ζωων σας θα σας αγκαλιαζουν.
Τουλαχιστον αν ειστε εμμονικοι με τη σταθεροτητα και το control freek, προσπαθηστε να ενημερωθειτε για το χρονο που θα πρεπει να αντιμετωπισετε τη σεισμονικη δονηση των ζωων σας που θα λεγεται ΑΛΛΑΓΗ, γιατι σε κάθε μετατοπιση του Ουρανου σε ζωδιο ή οικο θα πρεπει να θυμαστε ότι :
The view of world changes forever, και αυτό ποτε δεν γινεται με ολους τους ευγενικους τροπους, γιατι παντα θα σας θεωρουν ότι τους κλεψατε τη φωτια της οποιασδηποτε γνωσης ή αγαθου οι αλλοι και θα πρεπει να σας τιμωρησουν όπως ο Διας τον Προμηθεα, οπου ενας αετος του ετρωγε το συκωτι κάθε μερα, ενώ αυτό τη νυχτα ανανεωνοταν.
Σε οποιοδηποτε οικο εχετε τον Ουρανο, οι αλλοι θα θεωρουν δικαιως ή αδικως ότι τους κλεψατε κατι και μπορειτε και προχωρατε στη ζωη σας.
Αυτο δυστυχως δεν αλλαζει γιατι είναι Μυθικο υποδειγμα, που σημαινει ο σκληρος δισκος της Γνωσης του Πνευματος της Ανθρωποτητας.
Αλλα δεν θα πρεπει να σας ενδιαφερει και ιδιαιτερα ολο αυτό, γιατι ο Ουρανος στην τελευταια αναλυση παντα δειχνει πως εσυ ξεχωριζεις σαν ατομο μεσα στους πολλους ή την ομαδα που καταγεσαι και συμμετεχεις.
Και αν ο αληθινος Εαυτος σου είναι φιλικο με ολο αυτό,δεν εχεις να φοβασαι απολυτως τιποτε.
Αλλωστε δεν είναι η πρωτη φορα που σας γραφω οτι θα δωσετε τη μαχη με την εννοια της Αυθεντικοτητας.

Oτιδηποτε fake ασφαλως και θα καταρρευσει.
Ευχομαι τα καλυτερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου