Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Stephen Hawking....

" Ευφυΐα είναι η ικανότητα προσαρμογής στην αλλαγή."
Stephen Hawking....
" Πέθανε στα 76 του ο σπουδαίος Βρετανός αστροφυσικός καθηγητής, Stephen Hawking..

Ο Hawking ήταν γνωστός για την πρωτοποριακή του μελέτη πάνω στις μαύρες τρύπες και τη σχετικότητα καθώς επίσης και συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων, όπως η Σύντομη Ιστορία του Χρόνου.

Υπήρξε μάλιστα ο πρώτος που εισήγαγε τη θεωρία της κοσμολογίας ως αποτέλεσμα της ένωσης της σχετικότητας και της κβαντικής μηχανικής.

Ανακάλυψε επίσης ότι στις μαύρες τρύπες υπάρχει μία συνεχής διαρροή ενέργειας γεγονός που τις κάνει να εξαφανίζονται - ένα φαινόμενο που έγινε αργότερα γνωστό ως ακτινοβολία Hawking."
(απο το Geopolitics & Daily News )

«Δεν θα ήταν και πολύ σπουδαίο αυτό το σύμπαν, αν δεν ήταν το σπίτι των ανθρώπων που αγαπάς»...μας αφησε παρακαταθηκη, περα απο το σπουδαιο του επιστημονικο εργο...
Υπηρξε μια τρομακτικη Δυναμη της Θελησης για να ζησει και να προσφερει και ολα αυτα....
R.I.P. Stephen και καλο ταξιδι....


 a bella vista
Ποια ήταν η τελευταία προειδοποίηση του Στίβεν Χόκινγκ για την ανθρωπότητα;

«Ήρθε η ώρα να εξερευνήσουμε άλλα ηλιακά συστήματα. Η εξάπλωση μπορεί να είναι το μόνο πράγμα που μας σώζει. Ο Γαλαξίας διαθέτει περίπου 100 δισεκατομμύρια πλανήτες. Από αυτά, εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια, είναι «δυνητικά κατοικήσιμα», που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να έχουν τις κατάλληλες συνθήκες για να φιλοξενήσουν τη ζωή, συμπεριλαμβανομένου ενός σταθερού κλίματος που επιτρέπει την ύπαρξη υγρού ύδατος».

Ο Χόκινγκ παρατήρησε ότι υπάρχουν περίπου 1.000 αστέρια μέσα σε 30 έτη φωτός της Γης, οπότε αν μόνο το 1% αυτών «μοιάζουν» με τη Γη, θα έχουμε 10 υποψήφιους πλανήτες για να προχωρήσουμε. Επίσης πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα έχουν αναπτύξει την τεχνολογία για διαστρικό ταξίδι μέσα στα επόμενα 200 έως 500 χρόνια.
(με ενα τετοιο ονειρο ζω στο κεφαλι μου :) :) )

«Ο ανθρώπινος αποικισμός σε άλλους πλανήτες δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία. Μπορεί να είναι επιστημονικό γεγονός», είχε υποστηρίξει.

υγ : δευτερη φωτο απο το timeline της αγαπημενης μας φιλης Thekla Tselepi :)
να το διαβασετε το αρθρο του Στιβεν στα comments...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου