Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Mars retrograde in scorpio dance : The Dark side of love : Χωρισμός ή αποχωρισμός ... Kramer vs Kramer

Mars retrograde in scorpio dance : The Dark side of love : Χωρισμός ή αποχωρισμός ...
Kramer vs Kramer 

Δεν είμαι απ αυτούς που θα πρότεινα διαζύγιο και διάλυση μιας σχέσης.
Έχει περάσει τόσο απ το «πετσί» μου, τα τελευταία 13 χρόνια, όλη αυτή η ιστορία που όποια θέση και να έχεις, όσο και προοδευτικός να είσαι, ….τελειώνοντας το party που ζούσες, σε καμιά περίπτωση δεν έχεις αντιμέτωπο τον άνθρωπο, που νόμιζες ότι ήξερες…
Και να είναι σε σχέση με κάποιο άλλο πρόσωπο, γίνεται ακόμα χειρότερος απέναντι σου….
Και ενώ τα διαζύγια είναι η κατάκτηση των πολιτισμένων ανθρώπων, αυτά οι πολλοί και οι πολλές τα διαχειρίζονται, πως θα σε πεθάνουν, ακόμα και αν έχεις κρατήσει τα παιδια, και τους έχεις αφήσει το δρόμο ελεύθερο να κάνουν ότι θέλουν….

Είναι πολλοί οι λόγοι γιατί συμβαίνει αυτό….
Πρωτος και καλυτερος λογος η μεγαλη ψευδαισθηση ότι όταν διαλυεις έναν γαμο με παιδια, θεωρεις ότι εξω σε περιμενουν με ανοικτες αγκαλιες για να μαθουν απ την εμπειρια σου….
Συνηθως κακομοιρα ή κακομοιρη σε βλεπουν και κοιτανε τα διαφορα αρπακτικα που εχουν ξεμεινει απ την ανικανοτητα τους να δημιουργησουν το βασικο πακετο μιας σχεσης που είναι η τεκνοποιηση και η δημιουργια της οικογενειας…να σε αρπαξουν μπας και λυσουν αυτά που μια ζωη δεν μπορουσαν να κανουν μονες τους και μονοι τους….
και ακομα χειροτερα αν καταληξεις σε μια νεα δημιουργια απογονων από τετοια σχεση, τα αρπακτικα ποτε δεν μπορουν να αποδεχτουν ότι ειχες παιδια από έναν άλλο ανθρωπο…
Και ας το ηξεραν αυτό, τη στιγμη που εμπαιναν στη ζωη σου….

Βρηκα λενε τον ανθρωπο μου, λενε οι πολλες και οι πιο πολλοι και στην πραγματικοτητα η εμπειρια της ζωης είναι τοσο οδυνηρη που συνηθως “ξεπεφτουν” ακομα χειροτερα, απ την επιλογη τη βασικη που εκαναν με τους ανθρωπους που επελεξαν …
Και βρισκοντας έναν τετοιο ανθρωπο, ξεχνανε τα παιδια τους απ τα οποια εξαφανιζονται ή αρνουνται να πληρωσουν τετοιου ειδους υποχρεωσεις απεναντι σ αυτά, με το προσχημα ότι πρεπει να κοιταξουν την προσωπικη τους ζωη που είναι παραμελημενη….

Ποια προσωπικη ζωη ρε μαλακα…υπαρχει πιο προσωπικο απ τα παιδια τα οποια στο ωροσκοπιο σου φαινονται απ τους 5ο και 8ο οικο αντιστοιχα.Και ο 5ος οικος σημαινει πραγματωση του Εαυτου σου.
Ποιον Εαυτο πραγματωνεις με το να τα εγκαταλειπεις στο ελεος των περιστασεων της ζωης…
Και να το ανταλλασεις ολο αυτό με το πρωτο “σουργελο” που θα βρεθει μπροστα σου…

Τα υπολοιπα είναι Διαστροφη και Ψυχοπαθεια.Και φυσικα εχει ευθυνη και η άλλη πλευρα που εχει δωσει το δικαιωμα να γινονται οι ψυχοπαθεις Γονεις….
Αυτο το πληρωνεις πώς να το κανουμε…
Πιο ειλικρινη ζευγαρια αναφερουν σεξουαλικες διαφωνιες και αδρανεια σ αυτό το θεμα…
Εδώ οντως υπαρχει ένα θεμα σοβαρο, στο sex που διενεργειται μεσα στην οικογενεια αναμεσα στους γονεις…

Μονο που για να διευκρινιστουν καποια πραγματα θα πρεπει να ξερουν οι διαφωνουντες ότι εχουν ευθυνη και οι δυο πλευρες.
Το sex δεν είναι κατι που σβηνει η φλογα του, απ τη μια μερα στην άλλη στα ξαφνικα.Sex που εσβησε ξαφνικα απ την παρουσια ενός τριτου ανθρωπου στη σχεση, στην ουσια δεν υπηρχε και αν υπηρχε θα ειχε παντα προβληματα.

Οι γυναικες που ανηκουν στο χωρο του Ερωτα, απ τη φυση τους συμφωνα με τον Yung, συνηθως το κανουν «γαργαρα” αυτό το θεμα, απ την αρχη προκειμενου να επιτυχουν ασχετους σκοπους στη σχεση τους απ τη σεξουαλικη ικανοποιηση τους και τη συναισθηματικη τους εκφραση μεσα στη σχεση….

Λυπαμαι αλλα δεν τις συμμεριζομαι γιατι η δημιουργια των παιδιων στηριζεται μονο στο sex, και δεν υπαρχει δικαιολογια δεν ηξερα τι σημαινει sex, που ακουμε από τις πιο πολλες…
Αρα η επιλογη σου κοριτσι μου ειχε και αλλα σκοτεινα κινητρα που παλιοτερα το ονομαζαν “τυλιγμα”…
Και ο μαλακας καποια στιγμη “ξυπναει” απ το ληθαργο που ζουσε…

Οι αντρες απ την άλλη πασχουν απ το συνδρομο του Σουλτανου, και θεωρουν τις μανουλες των παιδιων τους δοχεια οπου πρεπει να αδειαζουν όλα τις πικρες και τις απογοητευσεις που παιρνουν απ τον εξωτερικο κοσμο, ακομα χειροτερα ακουγοντας τις μανουλες τους, που θελουν να συντριψουν οτιδηποτε θηλυκο υπαρχει στις νυφουλες τους και να τις μετατρεψουν υπηρετριες του γιου τους και στην ουσια δικες τους…

Ολο αυτό το παραπανω καλυπτεται επι χρονια για χαριν της οικογενειακης γαληνης, μεχρι να εμφανιστει το τζιχαντ τριτο προσωπο…
Και εκει μεσα στη “ζαλαδα” της διαλυσης μιας οικογενειας, αναλογα με το ψυχολογικο προβλημα του τζιχαντιστη τριτου προσωπου φορτωνεται σε αθωους ολο το παραπανω που συνηθως είναι τα παιδια του ζευγαριου….

Για να ειμαστε ειλικρινεις υπαρχουν και τριτα προσωπα που είναι καλων προδιαθεσεων αλλα αυτά συνηθως μετατρεπονται σε θυματα γιατι στο τελος βοηθανε το ζευγαρι να ξεπερασει την κριση του…
Όταν ένα ζευγαρι εχει φτασει να μιλαει για θεμα τριτου προσωπου στη σχεση του που είναι μπλεγμενο αναμεσα τους σεξουαλικα….
τοτε πρεπει να καταλαβουν αμφοτερες οι πλευρες ότι δεν υφισταται Συναισθηματικη Σχεση….
Εκεινη την στιγμη και την ωρα, που το συναισθημα μοιαζει με οισοφαγικη παλινδρομηση δεν υπαρχει λυση στο συναισθηματικο κενο που εχει δημιουργηθει.
Συμφωνα με τη λογικη που διαθετει καποιος/α τρεχει να περιμαζεψει τα πρακτικα θεματα που ζητανε επειγοντως λυση και κυριως αυτά που εχουν σχεση με την επιβιωση των παιδιων.
Οσο θα καθυστερει καποιος/α, τοσο θα εισχωρει το τριτο προσωπο μεσα στη ζωη του ζευγαριου, και τοσο θα ανατρεπεται ολο το κοινωνικο τους status εις βαρος των πιο αθωων…..

Και τοτε ?

Το πιο καλύτερο είναι όταν βιώνεται κάτι και εκτός σχέσης τους, να προσπαθεί το ζευγάρι να διατηρήσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο φιλίας, και να μην φτάνει ποτέ, σε τέτοιες αλληλοεξοντώσεις.
Αλλά αυτό απαιτεί ωριμότητα.Οι πιο πολλές και οι πιο πολλοί τα πολώνουν.Και τα πολώνουν γιατί θέλουν να κάνουν το καινούργιο, χωρίς να χάσουν «τις γκαβάτζες» της παλιάς κατάστασης.
Αλλά αυτό γίνεται μόνο με συμφωνία κυρίων.Δεν γίνεται με επιβολή της μιας πλευράς επάνω στην άλλη.

Τωρα τι ακριβως κυριοι είναι αυτοι που συνδιαλεγονται, που χρονια τα εβρισκαν μεταξυ τους,αφηνοντας ολο το εργο της επικοινωνιας τους στα παρασκηνια της υποκρισιας και του ψεματος, αυτό είναι ένα άλλο θεμα.
Θα πρεπει να θυμαστε ότι καποιοι και καποιες θελουν και τα αυγα και τα καλαθια μαζι και απ την άλλη η δημιουργια συναισθηματικων εξωσυζυγικων σχεσεων τις πιο πολλες φορες είναι μια πληγωμενη ματαιοδοξια που δεν οδηγει πουθενα…

Και όταν μπαινεις σε παιγνιδια συναισθηματικης πληγωμενης ματαιοδοξιας, αυτό σημαινει ότι υπαρχουν αλυτα προβληματα μεσα σου, του τι ακριβως σημαινει για σενα συναισθηματικη σχεση.Κατι που παραπεμπει στην παιδικη σου ηλικια και την εφηβεια σου.

Το προβλημα επισης είναι τεραστια Μυθικο.Η Ηρα η προστατιδα του Γαμου και των θεσμων της οικογενειας μισει την Αφροδιτη, η οποια συνηθως στη σκοτεινη της πλευρα, γελοιοποιει με τα καπριτσια της κάθε μορφη οικογενειας…
Ακομα χειροτερα αν ο Αρης εχει βρει την Αφροδιτη του εξωτερικα μιας σχεσης, συμμαχει με την Ηρα και μαζι προσπαθουν να εξοντωσουν την Αφροδιτη την οποια συνηθως υποστηριζει ο Διας…
Αυτό σημαινει ότι μπερδευεονται τελικα σε μια εμφυλια διαμαχη, ολες οι οικογενειες και μπαινοντας οι δικηγοροι στη μεση τα κανουν ακομα πιο χειροτερα τα πραγματα με τις συμβουλες που δινουν και τις πραξεις που ωθουν να κανουν οι εμπλεκομενοι.
Αυτο εχει εξελιχθει σε μια κοινωνικη μαστιγα.
Δυστυχως οι δικηγοροι -οι γυναικες εδω ειναι ακομα χειροτερες σαν δικηγοροι , “φουσκωνουν” τους εμπολεμους για μεγαλοπρεπεις θριαμβους και το αποτελεσμα είναι μια τεραστια οικονομικη εξαντληση σε ολες τις πλευρες…

Τωρα για παραδειγμα αν περιμενεις απ το μαλακα σου να δωσει διατροφη στα παιδια του, που εχει υποχρεωση ουτως η αλλως να το κανει και πιστευεις ότι θα τον πεισει ο νομος και τα τερτιπια των δικηγορων για να το κανει, τοτε εισαι αιθεροβαμων…..
στην καλυτερη περιπτωση βεβαια…

Επειδή μέχρις στις 30/6 ο αναδρομος ο Άρης στο Σκορπιο, με όλο αυτό το party στο Μεταβλητο Σταυρο με τα τετραγωνα που μοιαζει με εκλείψεις θα επιταχύνουν τις εξελίξεις των αποτελεσματων των τετραγώνων ουρανού και πλούτωνα, που με τη σειρα του θα μετασχηματίσει το dna των οικογενειών και των σχέσεων….
Ναι και άλλο….
Δεν θα μείνει τίποτε όρθιο….
Αυτό σας το υπόσχομαι.

Στο τέλος του χρόνου ο Κρόνος στον Τοξότη, θα ανοίξει και άλλους δρόμους διάλυσης, αφού θα έχουν αρθεί οι λόγοι μονιμότητας και πίστης των υποστηρικτών του status quo.

Ξανατονίζω ότι είναι προτιμότερο να μετασχηματίσετε τις σχέσεις σας, παρά να τις διαλύσετε.Αλλά αυτό είναι δύσκολο να γίνει.Αλλα αν θυμασαι οτι το καλυτερο διαζυγιο δεν φτανει ποτε εναν αξιοπρεπη συμβιβασμο μεσα στο γαμo, ισως βρεις το δρομο να δουλεψεις επανω σ αυτο....

Γιατί η ανοχή σας με το παρελθόν θα έχει "εξαντληθεί" οριστικά....
μπορεί να υπάρχει μια ομίχλη μπροστά σας ακόμα, και πρέπει να "ανάψετε τα φώτα πορείας" ,ελπίζοντας η εικόνα απ το ΜΕΛΛΟΝ να "ξεκαθαρίζει" μπροστά σας...
το μόνο σίγουρο στη Ζωή, είναι η Αλλαγή, και όσο να είμαστε λάτρεις αυτής της μαγικής λέξης, στην ουσία μας τσακίζει συναισθηματικά, για στην ουσία πάσχουμε απο homeostasis που είτε είναι ανοιχτό κύκλωμα -και χαιδευόμαστε με την αλλαγή,χωρίς να αλλάζουμε-είτε κλειστό και μας φέρνει αλλεργία η αλλαγή-το ζητούμενο είναι ότι δεν αλλάζουμε...

Ούτως ή άλλως η ζωή προχωράει και αν αυτό το αφησεις στην τυχη και την μοιρα, τα πραγματα θα γινονται χειροτερα.
Σε τέτοιες περιόδους λοιπόν εμφανίζεται το δίλημμα του χωρισμού ή του αποχωρισμού.Και επειδή οι άνθρωποι δεν θέλουν να συνεργαστούν με τη διαδικασία αποχωρισμού που προβλέπει η φύση εφευρίσκουν απίστευτες προτάσεις χωρισμού, τέτοιες περιόδους.

τις πιο πολλές φορές κρύβουν "μια κατεργαριά", αλλά η άλλη πλευρά μπερδεύεται...λόγω του ότι στην ουσία μπερδεύει τη δαφορά του χωρισμού απ τη διαδικασία αποχωρισμού..
Βέβαια ο κατεργάρης επανέρχεται στη σχέση, μόλις τελειώσουν οι ανάδρομες πορείες….αλλά οι πιο πολλοί και οι πιο πολλές συνεχίζουν τα παιγνίδια δύναμης.
Αλλά είναι πολύ τραγικό αυτό που στο τέλος επιλέγουν οι άνθρωποι, απ τη στιγμή που αρνούνται να μπούν στη διαδικασία αποχωρισμού, με την οποία ενώ οι άνθρωποι είναι ακόμα μαζί, η σχέση έχει μεταφερθεί σε ένα άλλο επίπεδο και ζητάει εκ νέου εργασία για να σταθεροποιηθεί σ αυτό το επίπεδο, για κάποιους λόγους, που έχουν να κάνουν ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι εργασία κάνουμε με τα transits of saturn, επιλέγουμε τη χειρότερη μορφή : αυτή στην οποία ο αποχωρισμός θάναι οριστικός και άρα θα γίνει τελεσίδικος χωρισμός, ξεχνώντας ότι δεν υπάρχει τέτοια διαδικασία στη φύση, με αποτέλεσμα να πονάμε με τον πιο οδυνηρό τρόπο, κάνοντας τα πράγματα να θυμίζουν λες και έχει επέλθει θάνατος.

Είναι απ τις πιο βασανιστικές εμμονές που έχουμε αποκτήσει κατά τη διάρκεια pisces age.

Γιατί στην αρχαιότητα υπήρχαν μυστήρια και γιορτές στους Θεούς, που αποσκοπούσαν οι άνθρωποι να εκπαιδευτούν επάνω σ αυτό.

Και φυσικα δεν ισχυριζομαι ότι σε καποιες περιπτωσεις ότι οντως εμφανιζεται ο Ερωτας με φυσικο επακολουθο τη διαλυση της οικογενειας.Αλλα σ αυτή την περιπτωση ο Ερωτας από μονος του είναι ικανος να προστατεψει τα δημιουργηματα σου.Στις υπολοιπες περιπτωσεις που είναι οι περισσοτερες, μιλαμε για εμμονες,διαστροφες και ένα ατελειωτο μπαραζ αυτοκαταστροφης και τραβηγματος του χαλιου κατω απ τα ποδια του αλλου μελους…

Γιατι όταν τελειωνει μια συναισθηματικη σχεση, εξω απ την ομαδα που δημιουργησες, με οποιες προυποθεσεις και να την δημιουργησες, οτιδήποτε σου φαίνεται γοητευτικό, να θυμασαι απο πίσω από αυτό παραμονεύουν δράκοι και τέρατα, γιατί μιλάμε για την περιοχή του Συλλογικού Ασυνείδητου, και του Μυστηριου του Κοσμου που ανηκεις......

Συνεπως πιάνεις το χέρι του πρώην αγαπημένου σου, του λές πόσο τον αγάπησες, αλλά και πόσο θέλεις να ζήσεις το καινούργιο, αναλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις που σου αναλογούν απ το παρελθόν....
άλλος δρόμος δεν υπάρχει....
είναι πόλεμος όλα τα άλλα, ΚΡΑΜΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΡΑΜΕΡ...
μια απίστευτη ταινία, για την εποχή της.

Και γιατί Η ΖΩΗ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ. ….και εγώ σας «εμβολίασα»….
να κάνετε αυτό που θέλετε και πρέπει να κάνετε, αρκεί να έχετε υπόψη σας τα παραπάνω....

Καλο Παρασκευοσαββατοκυριακο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου