Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

uranus square pluto : cosmos and psyche : υπαινιγμοί για έναν Νέο Γενναίο Κόσμο



Μεχρις στις 20/3 μαζί με τις εκλείψεις, θα κάνουν την ενφάνιση τους τα πρωτα αποτελέσματα απ το εβδομο συνολικά hit , στο τετράγωνο uranus and Pluto,που ξεκίνησε απ τα τέλη του Ιούνη του 2012.
Για να μπορούμε να μπούμε στη λογική του, στη φιλοσοφία του, και να προετοιμαστούμε σε μερικά πράγματα, στις αλλαγές που μας περιμένουν, αφού τέτοια σημεία καμπής, είναι πολύ λίγα στο χρόνο, είναι σκόπιμο να θυμηθούμε ορισμένα πράγματα..
Οι σύνοδοι, τα τετράγωνα και οι αντιθέσεις, ονομάζονται hard aspects,και ανήκουν στην ίδια αρμονική του κύκλου.Οι ερμηνείες τους σε πολλά είναι κοινές,αλλά η λογική τους στηρίζεται στην έναρξη του κύκλου (σύνοδος), στην πρόκληση των φαινομένων που πρωτο-εμφανίστηκαν στη σύνοδο, (τετράγωνα) και στην πραγματοποίηση και πόλωση, των ίδιων φαινομένων της συνόδου (αντίθεση).
Η διαφορά του πρώτου τετραγώνου, με το τελευταίο του κύκλου,είναι ότι το πρώτο μας ζητάει την προσπάθεια να συνθέσουμε ότι είναι χρήσιμο στη ζωή μας, σ αυτά που πρωτο-εμφανίστηκαν στη σύνοδο, και το τελευταίο, αρχίζει και προκαλεί να κρατήσουμε αυτά που θάναι ακόμα πιο χρήσιμα, στον επόμενο νέο κύκλο,ξεκαθαρίθοντας θέματα τα οποία, δεν χρειάζονται στην επόμενη φάση.
Όλα αυτά, είναι απλή αστρολογία των transits,αλλά μας δίνει την ευκαιρία να έχουμε μια ολική εικόνα.Με τη μόνη διαφορά ότι κύκλοι όπως του ουρανού και του πλούτωνα, που κρατάνε περίπου 115 χρόνια, είναι δύσκολα για τη συνειδητότητα να «απορροφήσει» τις αλλαγές που συντελούνται λόγω του ότι πολλά πράγματα πάνε πολύ πίσω στο χρόνο.Γι αυτό και οι περισσότεροι άνθρωποι τα εκλαμβάνουν σαν μοίρα.
Όμως ο ψυχολογικός κανόνας λέει όταν μια εσωτερική κατάσταση δεν έχει γίνει συνειδητή, αυτή συμβαίνει εξωτερικά σαν μοίρα...Και έτσι αυτό συμβαίνει όταν ένα άτομο δεν γίνεται συνειδητό των εσωτερικών του αντιφάσεων, ο κόσμος πρέπει αναγκαστικά να του βγάλει τη διαμάχη για να κοπεί στα αντίθετα μισά...αναφέρει ο μεγάλος δάσκαλος Yung στο έργο του «Αιών».
Έτσι είμαστε σε μια φάση όπου σύμφωνα με τον Alexander von Schlieffen, αστρολόγο του CPA of London, που :
«The conditions of freedom, or freedom from conditions? The Uranus Pluto square from 2012 to 2015 and the pulse of life is changing. Pluto in Capricorn is demanding a change in the way we structure our lives.
Uranus in Aries rebels against any rules that constrict our will to create something new. Pluto does stimulate change, but Uranus will not change according to Pluto's demands. These two planets will square each other seven times between this year and 2015».
Και βέβαια οι οίκοι όπου αυτοί θάναι σε διέλευση, θα μας δείξουν που θα βρίσκεται η αντίστοιχη δράση μας, συνάρτηση των γεγονότων που θα μας προκύψουν, απ τις αντίστοιχες τοποθεσίες που βρίσκονται, και τις ακμές των οίκων που κυβερνάνε. Και πρέπει να έχουμε μια ολική εικόνα τι σημαίνει αυτό για εμάς, πολιτικά,οικονομικά και προσωπικά, συμπεριλαμβανομένου και όλων των μορφών σχέσεων μας..
αυτά σας τα λέγαμε απ το 2012 συνεχως και να προσθέσουμε ότι η σύνοδος ουρανού και πλούτωνα, πραγματοποιήθηκε στα mid sixties,με 3 hits στο ζώδιο της Παρθένου, και σύμφωνα με την Darby Costello,η σύνοδος είναι μοναδική, για τους εξής λόγους :
α.έχουν βρεθεί 30 φορές φορές σε σύνοδο, περίπου σε μια περίοδο 2500 ετών περίπου και
β.ποτέ άλλοτε στο ζώδιο της Παρθένου.
σε κρίσιμα σημεία του κύκλου τους σηματοδοτούν τρομακτικά ανοιγματα σε τρόπους ζωής που ουτε τους φανταζόμασταν πριν και οριστικά κλείσιμο με κάποιους ανθρώπους και καταστάσεις..
Η προηγούμενη σύνοδος ουρανού και πλούτωνα έγινε στα 1850, στο ζώδιο του Κριού, και σηματοδότησε έναν νέο κύκλο αλλαγών, με κυρίαρχο μοτίβο πολιτικά το Σοσιαλισμό, που προτάθηκε σαν ένα όραμα απελευθέρωσης, και μιας Νέας Κοινωνίας.
Είναι εύκολο να τσεκάρετε τα σημεία καμπής αυτού του κύκλου, με τα τετράγωνα και την αντίθεση, τις ιστορικές στιγμές που βίωσε η ανθρωπότητα, μέσα από πολέμους και αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη.
Είναι χαρακτηριστικό στο τελευταίο τετράγωνο,που έγινε τη δεκαετία του 30,παίχτηκε το τελευταίο δράμα του κύκλου αυτού,με τους πολέμους ,αφού η έναρξη του κύκλου ήταν στο ζώδιο του Κριού, αλλά και ο τελικός στόχος ήταν η συντριβή του Σοσιαλισμού, πράγμα που επιτεύχθηκε, αλλά φάνηκε αργότερα.Βέβαια έμειναν πράγματα, και κυρίως αυτά που απευθύνονταν στη ψυχή και το μυαλό του ανθρώπου, και ένα βιοτικό επίπεδο, που δεν είχε σχέση με τις προηγούμενες ιστορικές περιόδους.
Σ αυτά αστρολογικά συντελούσε και η θέση του Ποσειδώνα, που κάθε φορά άλλαζε το τοπίο, αλλά για τις ανάγκες του άρθρου μας, μένει λίγο στο background.
Ένα κομβικό σημείο για τη Χώρα μας επίσης είναι ότι η Επανάσταση του 21, άρχισε με το τελευταίο τετράγωνο ουρανού και πλούτωνα, του κύκλου όμως που είχε αρχίσει στα 1705, και που η αντίθεση εκείνου του κύκλου μας κληροδότησε Αμερικάνικη και Γαλλική Επανάσταση.Εκεί μπορεί να προσθέσει κάποιος
ότι ακόμα και η έναρξη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας με τη μεταφορά της Νέας Πρωτεύουσας την Κωνσταντινούπολη έγινε στη σύνοδο Ουρανού και Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου.
Ακόμη η πτώση της, η Αλωση έγινε με την ίδια σύνοδο στο ζώδιο του Λέοντα αυτή τη φορά όμως.
Συνεπώς η Ελλάδα, είναι δημιουργημένη απ το dna των κινήσεων ουρανού και πλούτωνα.Στα 1848, με την έναρξη νέου κύκλου τη βρήκε να καταργεί την Απόλυτο Μοναρχία και να οδηγείται στη Συνταγματική.
Πάλι είναι εύκολο να τσεκάρετε ιστορικά τα σημεία καμπής, και να διαπιστώσετε, κρίσεις πολιτεύματος, οικονομικές, εθνικούς πολέμους, διχασμούς και εμφύλιους.
Στη τελευταία σύνοδο στα sixties τη βρήκε η δικτατορία, με ολέθριες συνέπειες για τη Δημοκρατία της και το Κυπριακό, που φάνηκε και αυτό αργότερα.
Είναι κάτι που θα καταλάβουμε πια όλοι μας, στο τέλη του 2015, που τελειώνουν γεωμετρικά τα τετράγωνα.Αν μάλιστα θεωρήσουμε τη δικτατορία σαν την πολιτική επιβολή του ξένου παράγοντα, εύκολα συμπεραίνει κάποιος, ότι είμαστε πάλι σε αγώνες και προσπάθειες για τη διατήρηση του βιοτικού μας επιπέδου, απ τον ξένο παράγοντα, ακόμα και αν παίρνει τη μορφή του ΔΝΤ ή της τρόικας.
Στους κύκλους και τα σημεία καμπής των transits ουρανού και πλούτωνα, συντελούνται και άλλες διεργασίες, όπως επιστημονικές και τεχνολογικές επαναστάσεις, αλλαγή και αύξηση της Συνειδητότητας, ενημέρωση Διονυσιακών στοιχείων,θρησκευτικές εξεγέρσεις ,ερωτικές χειραφετήσεις, για μια πιο spiritual απελευθέρωση απ τη θρησκευτική εκμετάλλευση της Piscean Age,με στόχο τελικά την απελευθέρωση της ίδιας Φύσης, και την αφύπνιση της ίδιας της anima mundi,της Ψυχής του Κόσμου που κοιμάται μέσα στην Ύλη.
Αυτό το τελευταίο είναι αρκετά Ποσειδώνιο, και έχει σημασία για στους κύκλους ουρανού και πλούτωνα, που είναι και αλχημικοί στη διεργασία τους.Ο Ποσειδώνας είναι ένα είδος large sleeping pill, , όπως χαρακτηριστικά τον αναφέρει η Erin Sullivan, και με το ξυπνητήρι συνεχώς κλειστό στα ρολόγια.
Και συνεπώς αντίθετος στις διεργασίες wake up του ουρανού και στο springcleaner του Πλούτωνα.Συνεπώς τα hits Uranus and Pluto, έχουν και το νόημα αφύπνισης απ την παρατεταμένη «ύπνωση» που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια απ το 90 και μετά, με την σύνοδο ουρανού και ποσειδώνα στο ζώδιο του Αιγόκερω, και που με έναν τρόπο συνεχίστηκε και στα 00s, λόγω αμοιβαίας υποδοχής ουρανού και ποσειδώνα, που απλοϊκά θα μπορούσαμε να πούμε ότι «αφυπνιστήκαμε για να πάμε για ύπνο».
Είναι βέβαια μέσα στη σύνθεση των αντιθέτων το σενάριο αυτό, και προφανώς για να είναι έτσι ο χρόνος, είχαμε την ανάγκη να το βιώσουμε.
Πρέπει επίσης να θυμόμαστε πάντα ότι και 3 αυτοί πλανήτες εκπροσωπούν και συμβολίζουν Συλλογικό Ασυνείδητο, και τα σημεία καμπής τους, στις τροχιές τους, σηματοδοτούν όπως είπαμε αλλαγές στο τρόπο ζωής μας…
Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε πια για κλασσική σύγκρουση όλων των αντιθέτων του Ασυνείδητου στη Ζωή.Και όπως αναφέρει η Liz Green στο βιβλίο της, : «the outer planets and their cycles -the Astrology of the Collective», όταν πέφτουμε στη λειτουργικότητα των εξωτερικών πλανητών, στις σχέσεις μας,αποδεσμεύονται όλες οι καταστροφικές πλευρές των εξωτερικών πλανητών.Και έτσι τότε μετακινούμαστε πέρα απ τον έλεγχο μας, πραγματοποιώντας τις ενέργειες τους, μέσα στην ομάδα που κινούμαστε.Προφανώς αυτό δεν γίνεται αντιληπτό.
Απλά θα σας θυμίσω, συνεχίζοντας η Liz, ότι η αναρχία και η εξέγερση είναι το αρνητικό πρόσωπο του Ουρανού, ακριβώς όπως ο σαδισμός και η εκμετάλλευση είναι τα αρνητικά σημεία του Πλούτωνα, και ο δόλος με την παλινδρόμηση σε μια κατάσταση παιδισμού ή ακόμα παλιμπαιδισμού είναι τα αρνητικά άκρα του Ποσειδώνα...Προφανώς επίσης το τετράγωνο, ουρανού και πλούτωνα, με βάση τα παραπάνω, αφυπνίζει τόσο πολύ τις απόλυτες αλήθειες που είχαν κρυφθεί, και ο πλούτωνας το κάνει χωρίς καμιά ηθική πρόθεση και σκοπό, αφού η ουσία του είναι καθαρά υπαρξιακή.
Δηλ. πόσο καιρός έπρεπε να περάσει για να καταλάβουμε ότι υπάρχει πάλη των τάξεων, και η καθεμιά ενεργεί για το όφελος της…
Φαίνεται επίσης ότι η παρατεταμένη ύπνωση, είχε οδηγήσει τα πράγματα σε ένα τέλμα. Η μόνιμη νάρκωση, είναι ο προθάλαμος του θανάτου. Με αυτή τη λογική τα τετράγωνα είναι αναζωογονητικά, γιατί εστιάζουν που πρέπει να αφυπνιστούμε και να αγωνιστούμε και να επιβιώσουμε.
Παρόλα αυτά ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς, και με το Χείρωνα εκεί, θα κρατήσει πολλούς σε ύπνωση.Στο επόμενο στάδιο εξέλιξης δεν έχουν θέση όλοι.
Αλλά έτσι πάντα δεν γινόταν ?...
εξελισσόμαστε όλοι το ιδιο τελικά...?
θα έχουμε καιρό για αναλύσεις πάλι γι αυτό το τετράγωνο...
απλά πολλές είναι οι φορές που νιώθεις το πάθος σου να αιχμαλωτίζει την σκέψη σου και άλλες φορές που η σκέψη σου αδρανοποιεί το οποιο πάθος έχεις....
δεν ξέρω σε ποιά κατηγορία ανήκετε ....
Και τελικά υπάρχουν αυθεντικοί διανοούμενοι που ξεπερνούν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και την κυρίαρχη ιδεολογία της εποχής τους
και γίνονται σημείο αναφοράς στις μελλοντικές γενιές.
Αυτοί είναι πολύ λίγοι, σπάνιοι. ...
Υπάρχουν και άλλοι διανοούμενοι που μεταφέρουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και την κυρίαρχη ιδεολογία μιας προηγούμενης εποχής στο μέλλον. Αυτοί είναι οι εγκλωβισμένοι ιδεολογικά άνθρωποι, που αντί να ξεπεράσουν την εποχή τους μεταφέρουν από το παρελθόν μια ιδεολογία και αιχμαλωτίζουν το μέλλον.
και αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι :Το σύνδρομο του 21ου αιώνα δεν είναι η σύγκρουση Ανατολής - Δύσης, αλλά αυτή των φανατικών με τους υπολοίπους»,
αναφέρει ο βραβευμένος συγγραφέας Άμος Όζ...
μια άλλη εκδοχή του uranus square pluto...
Είμαστε στην αρχή μιας Εποχής, που θα έχει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη μετά το τέλος της εμπειρίας μας, μέσα στην ιστορική περιπέτεια.....
και οι μάσκες θα σπανε αυτές που μας αρέσει να παρουσιάζουμε...
και έτσι θα φαίνεται όλο το ικρίωμα των ταυτίσεων μας ..
και αν είσαι fake...είσαι ....βοήθεια σου...
αλλά εαν είσαι αυθεντικός, κάποιο "χέρι" θα σε βοηθήσει... στα δύσκολα ....
και δεν θα φταίει ότι είσαι τυχερός , αλλά ότι το βλέμμα σου και η ματιά σου δεν θα είναι η γοητεία της μαύρης τρύπας....
αν το πάθος μας αιχμαλωτίζει τη σκέψη μας χαθήκαμε στη μαύρη τρύπα....
αλλά αν η ψύχρα της λογικής έχει αφαιρέσει το όποιο πάθος, πάλι στη μαύρη τρύπα θα έχουμε πέσει....
γιατί φαίνεται ότι ο Θεός μας «αναθεμάτισε» τα προήγουμενα χρόνια σε μια κατάσταση ύπνωσης, για να είμαστε σκλάβοι από μάρκες,ρούχα, καταναλωτικά αγαθά.Γίναμε θύματα της διαφήμισης για να κυνηγάμε αυτοκίνητα, εργαζόμενοι σε επαγγέλματα που μισούμε, για να αγοράζουμε ότι δεν χρειαζόμαστε.
"We're the middle children of history, man."
Δεν περάσαμε κανένα πόλεμο, καμιά μεγάλη ύφεση.Ο μεγάλος μας πόλεμος είναι πνευματικός.
Είχαμε "στρογγυλοκαθήσει" όλοι στην τηλεόραση και τα media, και πιστεύαμε, ότι μια μέρα θα γίνουμε όλοι εκατομμυριούχοι, και η ζωή μας θάταν σαν των θεών, και των αστεριών της rock music. Αλλά δεν μας βγήκε.Και το «μπαλάκι» το πήραν τα παιδιά μας, η γενιά των 20 σήμερα.Σπείραμε ανέμους θα θερίσουμε θύελλες.
Σιγά –σιγά το μαθαίνουμε αυτό το γεγονός, και τα τετράγωνα Uranus and Pluto συντελούν πολύ σ αυτό.
Βγαίνουμε σιγά- σιγά απ ο μεθύσι μας, που τελειωμό δεν είχε……
να έχετε μια όμορφη νύχτα ...smile emoticon heart emoticon
υγ: το άρθρο μέχρις στα 2016 θα χρειάζεται να το διαβάσετε πολλές φορές....
ήταν γραμμένο για πρώτη φορά Σεπτέμβρη του 2012...
πως σας φαίνεται αλήθεια...?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου