Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

CRISIS or ΚΡΊΣΗ or ΚΡΟΙΣΟΙ ...... love is life.... love is Divine.... Divine is a kind of madness.... madness means to fall into life.....:) ♥

CRISIS or ΚΡΊΣΗ or ΚΡΟΙΣΟΙ ......
love is life....
love is Divine....
Divine is a kind of madness....
madness means to fall into life.....:) ♥

Με αφορμή τις εργασίες μου στο αστρολογικό πεδίο, με ανθρώπους των ηλικιών 35-45 περίπου, ένα απ τα σημαντικότερα εργαλεία ενός αστρολόγου είναι να μπορεί να συνδέει τις αριθμητικές ηλικίες των πελατών του με τους αντίστοιχους πλανητικούς κύκλους.
Πηγαίνοντας σε έναν αστρολόγο μην ξεχνάτε να ρωτάτε : είμαι τόσο ετών, με ποιούς αντίστοιχους πλανητικούς κύκλους
συνδέονται...

Γιατί δεν έχει σημασία πόσο αστρολογία ή ψυχολογία ξέρει κάποιος, κανένας δεν μπορεί να αποφύγει να δοκιμάζει τους κύκλους της Ζωής.
Η Ζωή αρχίζει όταν γεννιόμαστε, και συνεχίζετε μέχρις που πεθαίνουμε.
Εαν μπορέσουμε να καταλάβουμε ότι η ανάπτυξη είναι μια φυσική προοδεύουσα εξέλιξη, τότε μπορούμε να τιθασεύσουμε την ενέργεια των κύκλων ανάπτυξης και να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ενέργεια για να εμπλουτίσουμε την εμπειρία της ζωής μας.
Απ τη στιγμή που θα καταλάβουμε ότι η κυκλική ανάπτυξη είναι αναπόφευτκτη,
η γνώση των επερχόμενων περιόδων από stress, μας δίνει τη δυνατότητα να αποφύγουμε shock και τραύμα, τα οποία εμφανίζονται όχι τόσο σαν αντιμετώπιση των γεγονότων που μας προκύπτουν αλλά όταν είμαστε εξ ολοκλήρου απροετοίμαστοι για το επόμενο βήμα στις ζωές μας.

Και βέβαια μια normal cisis δεν είναι το ίδιο με ένα τραυματικό γεγονός.
Εξ ολοκλήρου τραυματικά γεγονότα είναι αυτά τα οποία είμαστε τελείως απροετοίμαστοι γι αυτά, τέτοια όπως το χάσιμο ενός αγαπημένου προσώπου, μεγάλο ατύχημα,μια τρομακτική φωτιά κα....
Αυτά τα είδη των γεγονότων δεν συνδέονται με ότι μιλάμε εδώ.Όμως, ένα μεγάλο γεγονός μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της midlife of a normal crisis, και η πίεση μπορεί να είναι οριακά δύσκολη.
Και πριν εξερευνηθεί κάθε περίοδος κρίσης σε βάθος, χρειαζόμαστε να δούμε ποια ακριβώς είναι η έννοια της κρίσης.
Η λέξη σημαίνει ότι έχουμε φθάσει σε μια συγκυρία, που πρέπει να πάρουμε μια απόφαση, και η απόφαση που θα πάρουμε θα επηρεάσει το υπόλοιπο των ζωών μας.
Στο σύγχρονο κόσμο η λέξη όμως έχει μια διαφορετική χροιά καθώς σε κάποιους ανθρώπους υπονοεί μια κατάσταση την οποία δεν μπορούν να την οδηγήσουν από μόνοι τους.

Έτσι η παροχή συμβουλών στη διάρκεια της crisis διερευνάται και σαν ένα είδος θεραπείας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν ένα άτομο δεν μπορεί να οδηγήσει μια άμεση κατάσταση της ζωής του.
Το να διερευνήσεις αυτή την κατάσταση ακόμα περαιτέρω, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι μια crisis είναι κάτι φρικτό, μια απειλή για την ηρεμία της ζωής τους, και ακόμα μια λέξη που συνεπάγεται κάποιο είδος αποτυχίας.
Έτσι ο προσδιορισμός της crisis που χρησιμοποιείται απο εμάς τους αστρολόγους, πρώτιστα είναι μια σημαντική απόφαση-που γίνεται στο χρόνο.
Ο φόβος που νιώθουν συνήθως οι άνθρωποι μερικές φορές στο να πάρουν απόφαση κατά τη φάση της κρίσης, πιθανά να προσδιορίζεται σαν φόβος της αλλαγής.

Σπανίως μας αρέσει να ομολογούμε πόσο κλειστά είμαστε δεμένοι με την ενότητα της οικογένειας μας, στη νεότητα μας, αλλά πολλοί ενήλικες είναι.
Αυτοί φοβούνται την αλλαγή όταν συνδέεται με το άγνωστο.
Η ρίζα της λέξης εξοικείωση είναι δεμένη κλειστά με τη λέξη οικείος-οίκος και άρα οικογένεια, κάτι το οποίο σημαίνει ουσιαστικά ότι είμαστε ακόμα ριζωμένοι με τις οικογένειες μας στις ψυχές μας, ανεξάρτητα εάν συγκατοικούμε ακόμα μ αυτές ή όχι.Είμαστε τελείως πρόθυμοι να αλλάξουμε όταν είμαστε παιδιά, αλλά κάτι παρεμβαίνει όταν σαν ενήλικα άτομα όταν η ζωή μας ζητάει να αλλάξουμε.

Και ισχύει ότι οι αλλαγές της νεότητας αντιτίθονται με τις αλλαγές της ενηλικίωσης, βασικά αυτό κυρίως οφείλεται ότι σπανίως διδάσκονται πώς να αλλάζουμε κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσης.
Και έτσι βαδίζουμε τυφλά στη διαδρομή της ζωής, χωρίς αληθινά κάποιο σχέδιο μπροστά μας, και το κυριότερο καθόλου έτοιμοι για τις αλλαγές στη συνείδηση μας που είναι αναπόφευκτες.
Και μόνο πρόσφατα η κοινωνία μας έχει γίνει ενήμερη ότι οι ενήλικες αλλάζουν και αυξάνονται κατά τη διάρκεια της ζωής τους, και μάλιστα η τέχνη έχει «στρέψει» την προσοχή της αρκετά εκεί.

Και βέβαια αισθάνομαι ότι η Yungian ψυχολογία έχει προσφέρει πολλά σ αυτό το θέμα.Και βέβαια η Elizabeth Kubler-Ross έχει προσφέρει πολλά σε μας με τις εργασίες της για την midlife crisis, προκειμένου να είμαστε άνετοι με τη διαδικασία του «να πεθαίνει» κάποιος και με το θάνατο γενικώτερα.

ΥΓ : ....Είναι στο χέρι μας να πάρουμε αποφάσεις, γιατί να θυμάστε ότι οι Κροίσοι έγιναν έτσι, κατά τη διάρκεια μιας Κρίσης, αφού είχαν δει their crisis .....''κατάματα"...
Κανένας δεν γίνεται larger than life σαν να έχει πάει σε party....Τότε θα πρέπει να φανταστούμε ότι "κάτι πίνει, και δεν μας δίνει...."

Καλημέρααααα....:) ♥

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου